FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
37%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
22
9%
Samo stranac
58
24%

Ukupno glasova: 246

esprit24
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la esprit24 » 05 feb 2023, 10:54

Jel normalno da se niko iz kluba ne ocituje saopstenjem u vezi stadiona??
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 05 feb 2023, 10:57

Ne mogu u istu recenicu Susic i Vrancic. Prvi je u velikom padu dosao kod nas i u klubovima prije nas je imao slican nivo motivacije i sklon psihickim padovima.
Vrancic je prvo ima puno bolju karijeru, nije bio sklon psihickim padovima i nije tacno da nije dobro odigrao u Rijeci.

Al da uvijek ima rizik motivacije pri dovodjenju ovakvog igraca u ovakvu ligu, ima..

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 05 feb 2023, 11:01

Joj sta ljudi pisu, jest doci ce vrancic nabrijan da igra na Policama i u Doboju :rol: jos jaci ovaj da ce navuc hiljade novih clanova vrancic, ko da je cristiano ronaldo

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 feb 2023, 11:02

Glupo je imati zamjerke o takvom igraču kad bi došao u ovu ligu ali eto generalno kažu da se baš i ne vraća u odbranu i da bi mogao više trčati. Opet ponavljam da on nije ni bio igrač Rijeke već je posuđen igrač, Jakirović je ocijenio da im ne treba užasno skup igrač u ekipi i to je ok.
On je u Rijeci imao 1 gol (samo 3 igrača imaju više) i 2 asistencije gdje dijeli drugo mjesto po tom pitanju.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 05 feb 2023, 11:06

amypitar je napisao/la:
05 feb 2023, 09:40
Rule_hz je napisao/la:
05 feb 2023, 09:22
Nema od Vrancica nista dajte malo realnosti... Ceka se još Besim i Čajić to je to...Zatvorili zimski prelazni rok :bih:
Ne znam dal smo ikad imali ovoliki.broj kvalitetnih igrača.Na svakoj poziciji imamo.po 2,3 kvalitetna igraca.Bice konkurencija za prvih 11 žestoka fakat.
Bice konkurecija jaka za prvih 10 jer se jedno mjesto unaprijed zna.
D.V ;)

DBR1987
Kontakt:

Post Postao/la DBR1987 » 05 feb 2023, 11:10

Ja imam pitanje za ovih 8 u anketi sto nisu zadovoljni prelaznim rokom ... Sta vi ocekujete majke vam ?
Ja se nadam da je ovo samo hir neki jer je prelazni rok malo navukao sjenu na bojkot pa sam poprilicno siguran da je neko od te ekipe i da nije objektivan ili neko neko sa drugog pdfa....
Jednostavno bi volio cut nekog od ovih 8 da obrazloze argumentima svoje nezadovoljstvo... bas me zanima ....et...

Svaki imalo prespektivan igrac nece ni u zajebanciji ovdje da dodje !
Sudija po nalogu sjebe svaku drugu utakmicu !
Infrastruktura odron !
Mentalitet odron jebu ti ljudi majku, oca, mrtve zive, djecu itd..
Liga iz koje mozda odu po sezoni 3..4 igraca u neke lijeve lige... uspijeh je Madjarska, Belgija, Turska je "uspjeo si u zivotu" ....
Drzava u kojoj se godisnje ulozi u klub 100-200k KM u fudbalske klubove ... da ne spominjem kosarkase ..odbojkase...rukometase itd koji ugl sami finansiraju izlete po evropi ...
Da smo makar u poziciji kao sad Zrinjski da makar hoce svaki mladi igrac iz nase lige prvo kod nas doc... nismo ni to ...i evropa nam je upitna, koja je prioritet i zelje svakog mladog igraca jer je to njegova karta za dalje...
Trenutno smo u takvom rasulu da se jako puno ocekuje od svakog od njih...

Evo iskreno na vlastito iznenadjenje poceli smo odkupljivati ugovore i mozda prvi put da dovodimo igrace koji su uredno igrali, a ne bili klupa ili se oporavljali od jako teskih povreda koji u vecini slucajeva znace mozda kraj karijere ili jako male sanse da ce ikad vise biti stari igrac, mentalno i mozda naj vazniji problem.

Ja ne razumijem da neko ne konta da ovdje dolaze propali igraci koji NEMAJU GDJE BOLJE ... naj bolje sto mozes dobit od igraca koji je imao karijeru je igrac koji je presao 30tu ... jos malo moze al koliko to je upitno.
I ti igraci nisu dobra opcija iz 2 razloga, prvi je boli ga qrac dosao tek toliko da igra i ne trudi se. Druga da su godine fkt ostavile trag i da ne moze vise.
Rijetki su profesionalci poput Benke i Ahmetovica koji su uprkos poznim godinama davali sve od sebe na terenu.
Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu samo u Sarajevu igrati.

Leon Benko

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 05 feb 2023, 11:17

DBR1987 je napisao/la:
05 feb 2023, 11:10
Ja imam pitanje za ovih 8 u anketi sto nisu zadovoljni prelaznim rokom ... Sta vi ocekujete majke vam ?
Ja se nadam da je ovo samo hir neki jer je prelazni rok malo navukao sjenu na bojkot pa sam poprilicno siguran da je neko od te ekipe i da nije objektivan ili neko neko sa drugog pdfa....
Jednostavno bi volio cut nekog od ovih 8 da obrazloze argumentima svoje nezadovoljstvo... bas me zanima ....et...

Svaki imalo prespektivan igrac nece ni u zajebanciji ovdje da dodje !
Sudija po nalogu sjebe svaku drugu utakmicu !
Infrastruktura odron !
Mentalitet odron jebu ti ljudi majku, oca, mrtve zive, djecu itd..
Liga iz koje mozda odu po sezoni 3..4 igraca u neke lijeve lige... uspijeh je Madjarska, Belgija, Turska je "uspjeo si u zivotu" ....
Drzava u kojoj se godisnje ulozi u klub 100-200k KM u fudbalske klubove ... da ne spominjem kosarkase ..odbojkase...rukometase itd koji ugl sami finansiraju izlete po evropi ...
Da smo makar u poziciji kao sad Zrinjski da makar hoce svaki mladi igrac iz nase lige prvo kod nas doc... nismo ni to ...i evropa nam je upitna, koja je prioritet i zelje svakog mladog igraca jer je to njegova karta za dalje...
Trenutno smo u takvom rasulu da se jako puno ocekuje od svakog od njih...

Evo iskreno na vlastito iznenadjenje poceli smo odkupljivati ugovore i mozda prvi put da dovodimo igrace koji su uredno igrali, a ne bili klupa ili se oporavljali od jako teskih povreda koji u vecini slucajeva znace mozda kraj karijere ili jako male sanse da ce ikad vise biti stari igrac, mentalno i mozda naj vazniji problem.

Ja ne razumijem da neko ne konta da ovdje dolaze propali igraci koji NEMAJU GDJE BOLJE ... naj bolje sto mozes dobit od igraca koji je imao karijeru je igrac koji je presao 30tu ... jos malo moze al koliko to je upitno.
I ti igraci nisu dobra opcija iz 2 razloga, prvi je boli ga qrac dosao tek toliko da igra i ne trudi se. Druga da su godine fkt ostavile trag i da ne moze vise.
Rijetki su profesionalci poput Benke i Ahmetovica koji su uprkos poznim godinama davali sve od sebe na terenu.
To su ovi što pišu ovdje , što su protiv Mirvića. Što se tiče imena prelazni je odličan ali teren je mjerilo.

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 05 feb 2023, 11:18

Nama se prvi put u historiji kluba desava da kupujemo igrace regularno, da se ne dovode polovnjaci iz srbije da ti budu stranci vec za stranca iskesiras pare. Prvi put nam se desava da regularno prodajemo po par mladih igraca za dobru sumu. Kad se samo sjetim prije da smo najbolje igrace, koji nisu bili nas izdanak vec kojima smo ozivljavali karijere pa poslije prodavali za po 200k eura i slicne mizerne pare. Sad nam se desava da nas izdanak iz nase akademije prodajemo za fine pare, i to sve treba pohvalit i nagraditi podrskom klubu.

Jedina mana akademije mi je ta sto treba da se prosire malo dalje iz kruga bosne, jer ima i u dijaspori strasnih potencijala. Kad bi mogli dovoditi mlade igrace iz njemacke austrije ili skandinavije u nasu akademiju i gurati ih u prvi tim to bi bilo ekstra, nesto slicno kao sto dinamo i njihova akademija radi.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 05 feb 2023, 11:20

MortemHz je napisao/la:
05 feb 2023, 11:02
Glupo je imati zamjerke o takvom igraču kad bi došao u ovu ligu ali eto generalno kažu da se baš i ne vraća u odbranu i da bi mogao više trčati. Opet ponavljam da on nije ni bio igrač Rijeke već je posuđen igrač, Jakirović je ocijenio da im ne treba užasno skup igrač u ekipi i to je ok.
On je u Rijeci imao 1 gol (samo 3 igrača imaju više) i 2 asistencije gdje dijeli drugo mjesto po tom pitanju.
Lako se riješiti igrača ako neće da igra u takvoj ligi ili nema motivaciju. Lik je imo super karijeru, da bi se kao u jednoj Rijeci morao dokazivati nekome. A u Rijeci je svkako belaj, tako da to i nije mjerilo neko. Da je možda mirnija situacija, sigurno bi drugačije bilo. Što bi se reklo, došo u nevakat. Jakirović je tu nebitan skroz.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 05 feb 2023, 11:23

Ja sam stavio ne, kad god sam stavio da, pojeli smo gov.no pa rekoh u kontru da odem da se promijeni. Osim toga, mogu i navijači drugih klubova glasati.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 feb 2023, 11:24

Stroj1946 je napisao/la:
05 feb 2023, 11:20
MortemHz je napisao/la:
Lako se riješiti igrača ako neće da igra u takvoj ligi ili nema motivaciju. Lik je imo super karijeru, da bi se kao u jednoj Rijeci morao dokazivati nekome. A u Rijeci je svkako belaj, tako da to i nije mjerilo neko. Da je možda mirnija situacija, sigurno bi drugačije bilo. Što bi se reklo, došo u nevakat. Jakirović je tu nebitan skroz.
Ja iskreno ne vjerujem da bi on imao neku motivaciju da igra ovdje ali zato ga dovedeš na posudbu dok mu ne istekne ugovor sa Stoke-om pa sve i da je lošiji od Melunovića nije te briga. On je svakako profesionalac ali eto opekli smo se par puta. Ako fakat ima volju i želju onda ga pokušaš vezati ugovorom maximalno godinu dana, ne više.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 05 feb 2023, 11:28

MortemHz je napisao/la:
05 feb 2023, 11:24
Stroj1946 je napisao/la:
05 feb 2023, 11:20
MortemHz je napisao/la:
Ja iskreno ne vjerujem da bi on imao neku motivaciju da igra ovdje ali zato ga dovedeš na posudbu dok mu ne istekne ugovor sa Stoke-om pa sve i da je lošiji od Melunovića nije te briga. Ako ima volju i želju onda ga pokušaš vezati ugovor maximalno godinu dana, ne više.
Ma neće buraz on to. I ja bi volio, al realnost je drugačija. Ne radi se tu o fudbalu, nego se gledaju druge stvari, one ne fudbalske stvari. Ima 33 godine, a ne 23. Te godine diktiraju malo drugačiji život od onog kad si mlad. Ako ga uspiju nagovoriti na posudbu 6 mjeseci a on hoće da igra, bujrum. Imali bi koristi sigurno, al pod uslovom da igra.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 05 feb 2023, 11:30

NE je mogao stavito samo neko koga napredak kluba ne zanima, ili je otjeran iz kluba ili je sa drugog pdfa, jasno ko dan!
Iako sam jako zadovoljan sa dovedenim igracima, samo teren je mjerilo!

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 05 feb 2023, 11:41

Pitanje svih pitanja je koju to dodanu vrijednost nama Vrančić može donijeti i šta to sa njim možemo napraviti što ne možemo i bez njega? Meni je to nepotrebno eksperimentiranje.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 05 feb 2023, 12:08

Arnelv52 je napisao/la:
05 feb 2023, 11:41
Pitanje svih pitanja je koju to dodanu vrijednost nama Vrančić može donijeti i šta to sa njim možemo napraviti što ne možemo i bez njega? Meni je to nepotrebno eksperimentiranje.
Dodatnu kreaciju u veznom redu, mirnoću i sigurnost. Ogromno iskustvo uz koje bi mladi igrači stasali i vjerovatno dosta toga naučili pa makar to bila i posudba od 6 mjeseci. Kvalitetu izvođenja slobodnih udaraca...

Sa druge strane marketinški bum, preveliko je ime za našu ligu i sigurno bi odjeknulo u medijima na Balkanu. Danas sutra lakše ćeš privući opet nekog top igrača kad se vidi da je on bio kod nas.

Ljudi šta je vama, jeste li vi svjesni da je to igrač koji je prije manje od godine dana manje više bio standardan u Championshipu ? Kakve zamjerke oko kvalitete možete naći kod takvog igrača, osim eto motivacije ? :wtf:
Kako ste čudnovati nekad i koliko idete u krajnost pojedini, kontam da se zayebavate...

I na 50% motivacije da bude opet bi čovjek sa tolikim iskustvom i kvalitetom bio bolji od 80% naše ekipe.
Čuj kakvu dodatnu vrijednost možemo dobiti sa njim :crazy:
Kao da se priča o Sariću a ne o Vrančiću...

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 feb 2023, 12:12

Samo će biti merak u srijedu pogledati Sarajevo - Shakhtar u 9 ujutro :mrgreen:

DBR1987
Kontakt:

Post Postao/la DBR1987 » 05 feb 2023, 12:17

ajdohordas je napisao/la:
05 feb 2023, 12:08
Arnelv52 je napisao/la:
Dodatnu kreaciju u veznom redu, mirnoću i sigurnost. Ogromno iskustvo uz koje bi mladi igrači stasali i vjerovatno dosta toga naučili pa makar to bila i posudba od 6 mjeseci. Kvalitetu izvođenja slobodnih udaraca...

Sa druge strane marketinški bum, preveliko je ime za našu ligu i sigurno bi odjeknulo u medijima na Balkanu. Danas sutra lakše ćeš privući opet nekog top igrača kad se vidi da je on bio kod nas.

Ljudi šta je vama, jeste li vi svjesni da je to igrač koji je prije manje od godine dana manje više bio standardan u Championshipu ? Kakve zamjerke oko kvalitete možete naći kod takvog igrača, osim eto motivacije ? :wtf:
Kako ste čudnovati nekad i koliko idete u krajnost pojedini, kontam da se zayebavate...

I na 50% motivacije da bude opet bi čovjek sa tolikim iskustvom i kvalitetom bio bolji od 80% naše ekipe.
Ovo 100% :thumbup:
Najbolji primjer je Cimirot i najgori Radovac sta takav igrac pravi.

Cimirot je stasao u jako dobrog igraca uz Jajala jer je Jajalo naopravio standard na svojoj poziciji .... Dok je npr Radovac za kojeg ce se poslije pokazati da "nije nesto" dobio status super igraca jer mu je lakse bilo igrat uz njega... jednostavno tako kvalitetan igrac pravi ogromnu razliku citavom sastavu a pogotovo suigracima na svojoj poziciji
Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu samo u Sarajevu igrati.

Leon Benko

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 05 feb 2023, 12:19

Arnelv52 je napisao/la:

Ja ne mogu da vjerujem sta pojedini pisu. Kao vratili bi Sarica, ali Vrančić nije netko ko bi nam nešto popravio igru. Pazi u ligi u kojoj većina igrača ne zna u trku centrirati pitaš se sta nam Vrancic moze donijeti novo u igri. Nije za nas ništa.
Evo i oni tebe selame!

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 05 feb 2023, 12:21

obrijanopile je napisao/la:
05 feb 2023, 12:19
Arnelv52 je napisao/la:

Ja ne mogu da vjerujem sta pojedini pisu. Kao vratili bi Sarica, ali Vrančić nije netko ko bi nam nešto popravio igru. Pazi u ligi u kojoj većina igrača ne zna u trku centrirati pitaš se sta nam Vrancic moze donijeti novo u igri. Nije za nas ništa.
Ja čitam i ne vjerujem, kontam zayebavaju se pojedini...

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 05 feb 2023, 12:24

Štilić s 35 bez po muke igra ligu, i to svaku po 90 minuta skoro da je igrao. A upitno je to da li mu je karijera bolja od Vrančićeve. Nije mi ni bilo bitno poređenje jer su različite pozicije, ali samo pokazuje da profesionalci igrači i sa 35 mogu dobro igrati. A Vrančiću je 33.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, MSOZ101, roccosiffredi i 37 gostiju.