Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
24%
3) 15 ili više
41
44%

Ukupno glasova: 93

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la geronimo » 18 feb 2011, 23:06

ne procepi frankoforto i neka nisu.

goropadan ovaj 1.FCN, redom melje :) steta sto nema jos pristalica ovog kluba na forumu pa da malo razvijemo pricu. o clubu bih mogao danima pricati.

oni koji prate malo duze bundesligu, sjetice se na koji je nacin nürnberg (1999) ispao. 2 kola prije kraja bio na 12-oj poziciji, sa 6 bodova prednosti u odnosu na ekipe/mjesta koja vode u cvajtu. prvu sansu prokockali, ostaje im domaca tekma protiv freiburga i prednost od 3 boda u odnosu na frankfurt. plus bolja gol-razlka (+5).
sta se desava...clubere gube kuci protiv freiburga (1:2) frankfurt vodi kuci protiv k´lauterna sa 4:1. ali to nije dovoljno, jer jos uvijek nbg. ima prednost od jednog gola. u zadnjim trenucima gol za frankfurt postize fjortoft, u nürnbergu ostaje 1:2, tako da je nürnberg izjednacen sa frankfurtom....i po gol razlici.
odlucuje to sto je fcn postigao manje golova (4) i köpke i ekipa se moraju seliti u nizi rang.
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 feb 2011, 23:41

Nisam dva dana bio tu i vidim puno toga se desavalo. Leverkusen se poigrao s slabasnim protivnikom :D :D , a VfB u kojim je problemima i ovaj je rezultat uspjeh i imaju otvorene sve prilike za revans susret i kao slag na tortu jos nedostaje da se Bayern osveti Inter za proslogodisnji poraz i prodje u 1/4 finale.

Vidim @ geronimo "puca" od srece - samo nemoj pretjerati radi zdravlja :D :D - a kada smo vec kod "Cluba" da se i ja malo ukljucim u tu diskusiju. Dobro se sjecam te sezone kada je Breger napravio cudo s Frankfurtom i ostavio ih u Bundesligi i to je u historiji Bundeslige najdramaticnija sezone sto se tice borbe za opstanak. Ako me pamcenje dobro sluzi cak tri ili cetiri puta u posljednjih 15 minuta se mjenjao redosljed ekipa od pozicije broj 14 do 17 jer je M`Gladbach tada bio jedini siguran putnik u "Cvajtu". No "Club" je isto jedna cudna ekipa jer su dosad jedina ekipa koja je nakon osvojene titule prvaka naredne sezone ispala iz drustva najboljih - sezone 1968/69 - i na kraju su jedini pobjednici kupa koji su ispali iz Bundeslige naredne sezone - to je bila sezona 2007/08. Dakle kada "Club" osvoji titulu naredne sezone ih treba voditi kao glavnog kandidata za ispadanje. :D :D
"My Favorite Ring is Always the Next One"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 19 feb 2011, 00:50

Ak moram birati između Hannovera, Mainza i Nurnberga kojeg bi "volio" vidjeti u Europi onda je to definitivno Nurnberg. Ak se nevaram oni su i bili u Kupu Uefa prije negdje 3 godine. No ono kaj je šteta je to da će morat vratiti Ekicija i Schiebera a oni su im 2 od 3 najbitnija igrača :( Možda im se Bayern smiluje i ostavi im Ekicija ali Stuttgart Schiebera neće. No možda Stuttgat ode u 2. ligu pa neće imat izbora :lol: Sa ovim kadrom Nurnberg bi možda uspio i proči skupinu. Favoriziram ih jer imaju mlade igrače i velik stadion za razliku od mainza, a možda i kojuz kunu više s tim da Mainz mora vratiti Holtbya, a Schurrle ide u Kusen....
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 feb 2011, 01:08

@ anton 1983

ja sam siguran da Schieber 100 % nece ostati u "Clubu" bez obzira sta se desilo s Stuttgartom, jer njega trazi pola Bundeslige, a imam nekako osjecaj da ce nakon ove sezone zavrsiti u Dortmundu naravno ako Stuttgart ispadne iz drustva najboljih, zatim ima tu i Leverkusen jer André Schürrle moze igrati kao krilni napadac, a Kiessling nije u formi, a Schieber je jedan od najtalentovanijih napadaca u Bundesligi. Zatim tu je i Werder Bremen, Hoffenheim, HSV itd itd.
"Club" hebe cinjenica da nisu finacijski jaka ekipa i poznati su po tome da igraci velikih klubova kod njih stecu praksu/iskustvo u Bundesligi i ako se dobro pokazu idu nazad. Sto se Ekcija tice pitanje je planirali Bayern s njim u buducnosti, ako je odgovor da mogu ga jos zadrzati dvije sezone i onda se vraca u Minhen, ukoliko Bayern ne planira s njim tesko da ce moci zadovoljiti finacijske zahtjeve Bayerna, jedino ako se "crvena paprika" smilije prema "Clubu" i bude zahtjevao iznos ispod trzisne cijene - no ja sam negdje procitao da za njega traze 4 miliona eura sto "Club" jedino u stanju platiti prodajom jos jednog dragulja Gündogana.
Sto se Mainza tice ne znam je si li upoznat da od naredne sezone igraju na novom stadionu koji ce se zvati Coface Arena i imat ce 33.500 sjedecih mjesta. Svecano otvaranje stadiona je predvidjeno za kraj Jula kada ce na Liga Total kupu nastupati Mainz, Bayern, Dortmund i HSV.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 19 feb 2011, 01:16

Pa slažem se ja sa tim kaj si reko, no to se nimalo nerazlikuje od nog posta jer kolko vidim i ti nevidiš Schiebera i Ekicija u Nurnbergu kao niti ja. No tak svejeno, ja sam velim kojeg bi rađe gledao u Europi od ova 3 kluba. Kaj se tiće novog Mainzovog stadiona, da znam, al je Nurnbergovo opet veći :mrgreen:

No bilo kako bilo, ako ćemo realno "najbolje" bi bilo da u Europu ide Hannover jer su finnacijski najmočniji, iako to nije Bog zna šta, imaju dobar stadion, te nemaju igrače na poszdbi , a da su im bitni. Kod njih je sad najveća preokupacija kaj će biti sa Schulzom i ko će biti broj 1 jer fromlowitz je poćeo kenjat kaj ne igra...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 feb 2011, 02:06

@gero: ovog ludog finala iz 99 se sjecam....bila je to jos jedna thriller zavrsnica bundesligaske sezone, s tim da se ovaj put radilo o borbi za opstanak :D :D a uzivas u pobjedi cluberera, to se vidi :D :D neg da ti nurnberg nije drazi i od bayerna??? :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 feb 2011, 02:53

@ effe_sa

zar se nesjecas da se @ geronimo prosle godine dostra vremena razmisljao na moje pitanje sta bi vise volio ? Ili da "Club" ostane u Bundesligi ili da Bayern osvoji LP, ali ja mislim da na kraju da se odlucio za to da "Club" ostane u Bundesligi. :D :D

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 19 feb 2011, 14:03

Nurnberg je imao dosta pehova kroz historiju. Sredinom 90-ih su ispali zbog cuvenog fantomskog gola Helmera. Mec se ponovio i Bayo ih je dobio s 5-0, a kasnije se ispostavilo da su ispali zbog losije gol razlike.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 20 feb 2011, 04:38

igrac koji mi se svidza nenormalno je jens hegeler...strasan tehnicar jedan od boljih u bundesu bar sto se tehnike u malom prostoru tice...

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 20 feb 2011, 04:41

i jos nesto...marcel zietz iz sarbuckena inace u 21 reprezenativas njemacke u julu prelazi u nurnberg...20 godina momak je strasan talenat vec 3cu sezonu igra u seniorskom timu sarbruckena..kazu da u 3coj ligi igra maltene bez greske..

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 20 feb 2011, 16:42

joj u Stuttgartu kraljeva :D :D
samo da sad povedu da se cupaju iz opasne zone :D
#miasanmia

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 feb 2011, 17:45

Bgm VfB iz utakmice u utakmicu se blizi "Cvajti", a trenutno jedina prednost im je sto ekipe ispred njih nisu u stanju napraviti odredjenu bodovnu razliku tako da imaju otvorene sve prilike da izbore poziciju 16 koja vodi u doigravanje. VfB- takodjer na ruku ne ide ni raspored do kraja sezone:

Frankfurt (G)
Schalke (D)
St.Pauli (G)
Wolfsburg (D)
Bremen (G)
Kaiserslautern (D)
Köln (G)
HSV (D)
Hoffenheim (G)
Hannover (D)
Bayern (G)

Po meni dosta tezak raspored do kraja sezone jer svim ekipama "gori pod nogama". Jednim hoce li izboriti opstanak u drustvu najboljih, a drugim hoce li izboriti Evropu naredne godine.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 feb 2011, 23:50

Ovog vikenda odigrano je 23.kolo Bundeslige, a postignuti su sljedeci rezultati:

Nürnberg - Frankfurt - 3:0 - do sredine drugogo poluvremena "Club" je ima inicijativu bez izglednijih prilika i onda je Schieber uz pomoc Nikolova postigao gol za 1:0, nakon cega je "Club" zaigrao bolje i dosao do zasluzene pobjede

Dortmund - St.Pauli - 2:0 - rutniska pobjeda BVB-a protiv St.Paulija, gdje su gosti dobro prosli s konacnim rezultatom, jer da je BVB bio malo prisebniji pred golom mogli su ih "nakantati"

HSV - Bremen - 4:0 - pobjedila je ekipa koja je pokazala vise tokom svih 90.minuta ali dosta losa utakmica i jednih i drugih iz vise razloga

Hoffenheim - Köln - 1:1 - Hoffenheim je "ispustio" sigurna dva boda, jer nakon vodstva imali su dosta izglednih prilika koje nisu iskoristili i na kraju je stigla kazna gostiju

Freiburg - Wolfsburg - 2:1 - dosta sretna pobjeda domacina koji je za razliku od gostiju uspio iskoristiti svoje prilike, no po prikazanom Wolfsburg je zasluzio pobjedu

Hannover - Kaiserslautern - 3:0 - zasluzena pobjeda domacina, ali konacan rezultat nije realan odnos snaga na terenu. Domacini su bili bolji realno za jedan gol, a ne za tri.

Mainz - Bayern - 1:3 - treba biti realna i reci da je Bayern imao dosta srece u prvom poluvremenu no ko ne iskoristi svoje rpilike nesmije se zaliti ako izgubi utakmicu. Bayern je svoje prilike iskoristio i drugo poluvrijeme odradio rutinski bez da je briljirao na terenu.

Bayer - Stuttgart - 4:2 - sretna pobjeda "Apotekara" jer su gosti imali zrelije prilike ali kada u odbrani djeluju kao amateri nemaju pravo da se zale na poraz. Ja mislim ni Bayer sam ne zna kako su uspjeli postici cetri gola.

M`Gladbach - Schalke - 2:1 - Gladbach s novim trenerom pokazao karakteristike koje su potrebne u borbi za opstanak, dok je Schalke djelovao tokom cijele utakmice bezidejno i gol Gladbacha nikad nije bio u velikoj opasnosti. Zasluzena pobjeda domacina pred svojim navijacima nakon 10 mjeseci, odnosno tacnije 10.04.2010. kada su posljednji put na domacem terenu pobjedili Eintracht s 2:0.

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 21 feb 2011, 11:11

strasno mi je zao werdera i vidjeti kako se mora boriti za opstanak... :(

mislim da sam trener ne bi trebao doci u pitanje, kao ni allofs, ali promjene trebaju...

schaaf je predugo trener u bremenu da bi zbog jedne lose sezone izgubio posao... ko se ne sjeca, isti schaaf je izvadio 1999. werder iz opasne zone...
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 21 feb 2011, 14:42

schaaf je (racunajuci i igracku karijeru) vec 30-ak godina u bremenu, klubu koji nije navikao na stalne promjene trenera.
vjerujem i ujedno se nadam da ce sacuvati prvoligaski status. ne treba zaboraviti da je to ekipa koja je pored bayerna skupila najvise bodova na internacionalnoj sceni.
peh sa povredama (veoma vazan igrac naldo fali citavu sezonu i ko zna kada ce se uopste vratiti) ne bas dobra transfer politika u zadnje vrijeme i jos niz razloga su dovele do toga da ovu ekipu ne mozemo prepoznati u ovoj sezoni.
a igrali su toliko atraktivno, da je to nerijetko prelazilo i granice bundeslige.
Vom Jäger zum Gejagten

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 21 feb 2011, 15:06

jbte, ovaj frankfurt jos nije gola zabio u proljetnom dijelu sezone, uz samo jedan osvojen bod. treba li u njemu traziti kandidata za ispadanje?
veoma cudna sezona, koja nam moze priustiti dramaticnu zavrsnicu, barem sto se tice donjeg dijela tabele.
ekipe koje su slovile za veoma kvalitetne i koje su usle u sezonu sa najvecim ambicijama, sad se bore za goli zivot.
wolfsburg i stuttgart, skorasnji prvaci, werder koji je(bio) gotovo uvijek u vrhu, kandidat za prvaka (proslogodisnji vice-prvak) schalke...
pored njih tu su jos traditionsvereine m´gladbach, k´lautern, köln...

schalke vec cetvrti put gubi nakon odigrane utakmice u ligi prvaka.
leverkusen je protiv svaba zabio svoj 20-i gol nakon prekida. rekord!
kad vec rekorde spominjem, borussija je na dobrom putu da obori jedan, a to je po broju primljenih golova (13).
mislim da taj rekord drzi bayern sa 22 primljena pogotka od prije nekoliko sezona.
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 21 feb 2011, 20:40

werder jeste čudo po tome što cvrsto drze do svog trenera i na tome im treba odat priznanje...iako je to uvijek mac s dvije ostrice jer mozda se schaf zaista istrosio i ne dopire do ekipe na pravi nacin.....al ipak ovo jedinstvo u werderu ih moze spasit....schaf je fenomen koji je napravio mnoga cuda pa sad ako izvuce ekipu onda je prevazisao i najkriticniju fazu....a werder jeste klub koji je posljednjih godina uz bayern najbolje prezentovao njemacki fudbal....a stuttgart eto dobro igra a ima pech i cudni im se propusti desavaju, jos jedna ekipa koja zna par rundi proci u evropi i steta bi bilo da ispadnu...al jednostavno se potrefilo da je dole na dnu par ekipa izjednacenog kvaliteta i zato je borba za opstanak tako zestoka, tako uzbudljiva i bit ce tako do samog kraja, jer evo i gladbach se vraca
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 21 feb 2011, 21:15

Ono sto je najveci problem ovih klubova je ta nemogucnost zadrzavanja najboljih igraca. Razviju ih u zaista velike igrace i onda ih utrpaju nekom velikanu za smijesnu cifru.
U posljednje vrijeme se mozda malo i radi na zadrzavanju tih talenata ali jos to nije onako kako treba da bude. Tek kad se to postigne, gledacemo Bundesligase u jos boljem svjetlu i u Europi ce predstavnici biti timovi koji su oduvijek u samom vrhu, a ne neki Mainz ili Hannover koji su jos uvijek potencijalni putnici za Europska takmicenja. :roll:

Sto se tice Werdera, Schaaf ce ih dici iz mrtvih to je sigurno, ali tek od naredne sezone. I oni sami znaju da je ovo propala godina i da se treba okrenuti novi list.
Stuttgart je u velikim problemima i vjerujem da ce se izvuci.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 feb 2011, 03:31

Thomas Linke je novi sportski direktor RB Leipziga. Većina od vas zna da je ovaj klub nova igračka Dietricha Mateschitza (vlasnika RB-a) i vjerovatno ćemo ih gledati u BL za 3-4 godine. :roll: Linke je jedno vrijeme proveo kao igrač u RB Salzburgu i izgleda da je Mateschitzov miljenik. :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 22 feb 2011, 07:52

Omerbavarac je napisao/la:Ono sto je najveci problem ovih klubova je ta nemogucnost zadrzavanja najboljih igraca. Razviju ih u zaista velike igrace i onda ih utrpaju nekom velikanu za smijesnu cifru.
U posljednje vrijeme se mozda malo i radi na zadrzavanju tih talenata ali jos to nije onako kako treba da bude. Tek kad se to postigne, gledacemo Bundesligase u jos boljem svjetlu i u Europi ce predstavnici biti timovi koji su oduvijek u samom vrhu, a ne neki Mainz ili Hannover koji su jos uvijek potencijalni putnici za Europska takmicenja. :roll:

Sto se tice Werdera, Schaaf ce ih dici iz mrtvih to je sigurno, ali tek od naredne sezone. I oni sami znaju da je ovo propala godina i da se treba okrenuti novi list.
Stuttgart je u velikim problemima i vjerujem da ce se izvuci.
npr schalke sa rakiticem...bundesligasi jos nisu naucili da treba supertalente potpisivati na 5 godina a ne na 4 kao sto to uvijek rade...da je werder npr potpisao ozila na 5 god a da su mu ponudili i 6 pristao bi u ono vrijeme kad je u klub dosao kao visak u schalkeu mogli su na njemu uzet najmanje 35 miliona...istu stvar su napravili sa marinom i ako ga neprodaju na ljeto otici ce za zalosnu cifru isto kao i ozil...sljedeci test im je florian trinks ,jedna od najvecih nada njemackog fudvbala...nakon sezone njega obavezno moraju potpisat na visegodisnji ugovor a kroosom produziti...obavezno lijevog beka naci kao i desnog ...sta je sa onim weslijem ?

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.