FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

bistrikboy
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bistrikboy » 21 feb 2011, 22:11

Seyo_TM je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la: jos tri dana :mrgreen:
Nikad docekat'.

Al' nije ovaj Zujo sav svoj cuj anam one da zovemo :lol:
Pa covjek merhametli dusa, izabrao bi par koji su najgladniji i odveo ih na veceru nakon tekme.
Nisam u prvi mah shvatio da je mec humanitarne prirode.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 21 feb 2011, 22:12

videoton, galata, repka, milan, dinamo pa ima jos 3 mjeseca poslije kraja prvenstva da igramo :mrgreen:
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 21 feb 2011, 22:17

et ako ne izadjemo u evropu imamo utakmica do decembra :D
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

new_primitives
Kontakt:

Post Postao/la new_primitives » 21 feb 2011, 22:56

Sto ste tako zlobni, mozda je Zujo mislio na Milano iz Kumanova :mrgreen:
They all try to ignore us, but we wont let 'em win
The wankers try to put us down, but we will smash them in

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 21 feb 2011, 22:58

slika
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 21 feb 2011, 23:02

inzagi se oprasta na grbavici :mrgreen:

plava lokomotiva
Kontakt:

Post Postao/la plava lokomotiva » 21 feb 2011, 23:49

ja ne znam sta neki hoce od Uprave, stvarno mi nije jasno... Ljudi su obezbijedili uslove na osnovu kojih su Amar i ekipa uspjeli donijeti titulu, a to im i jeste posao, u polufinalu smo Kupa, drugi na tabeli.. Nije mi jasno sta hocete? Igracima redovna primanja, igraci hoce da produze ugovore, organizovat ce se dobro obiljezavanje godisnjice, radi se na projektu stadiona... Slazem se ja da se moglo jos i da se mozda trebalo vise pogotovo na polju marketinga, al pretjerujete stvarno, ovi ljudi sto su sad tu su najbolji, niko ne bi bolje radio, a dokaz za to su period od 2005.-2010. Smirite malo protiv Zuje i Uprave, jer smo sa njima u 4 sezone dobili 3 titule... Sad Olimpic treba pobijediti, ja mislim sastav Seha, markovic, Radovanovic(Stanic), Svraka, Savic, Zeba, Visca, Beslija, Lazo.. vremenom ce u tim upasti Stanceski, al mislim ne odmah... Naravno Cola je tu...
U zdravlju i veselju navijajmo za Zelju... :)

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 22 feb 2011, 00:13

plava lokomotiva je napisao/la:ja ne znam sta neki hoce od Uprave, stvarno mi nije jasno... Ljudi su obezbijedili uslove na osnovu kojih su Amar i ekipa uspjeli donijeti titulu, a to im i jeste posao, u polufinalu smo Kupa, drugi na tabeli.. Nije mi jasno sta hocete? Igracima redovna primanja, igraci hoce da produze ugovore, organizovat ce se dobro obiljezavanje godisnjice, radi se na projektu stadiona... Slazem se ja da se moglo jos i da se mozda trebalo vise pogotovo na polju marketinga, al pretjerujete stvarno, ovi ljudi sto su sad tu su najbolji, niko ne bi bolje radio, a dokaz za to su period od 2005.-2010. Smirite malo protiv Zuje i Uprave, jer smo sa njima u 4 sezone dobili 3 titule... Sad Olimpic treba pobijediti, ja mislim sastav Seha, markovic, Radovanovic(Stanic), Svraka, Savic, Zeba, Visca, Beslija, Lazo.. vremenom ce u tim upasti Stanceski, al mislim ne odmah... Naravno Cola je tu...
U zdravlju i veselju navijajmo za Zelju... :)

cuj sta hocemo, da milan i inter zajedno igraju protiv nas viktorije a seha na golu :) opusteno lokomotiva nece niko nista a namanje ove kasikare

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 22 feb 2011, 00:51

nick je napisao/la:inzagi se oprasta na grbavici :mrgreen:
haha!! DOBAR DOBAR!!! :D :D :D
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 22 feb 2011, 00:54

slika
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

defender
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la defender » 22 feb 2011, 01:08

jos 4d 17h 52m i 35s :D

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 22 feb 2011, 02:27

Neznam samo otkud toliko nepovjerenje u Zuju i ekipu
vratite se unazad 10 god ,
ako se nevaram i tad su na celu bili isti pa se sjetite mjeseca oktobra 2001.
Kako su bili ljepi dani kad su nam dolazile europske ekipe na 80 rodjendan zasto ne i ove godine .
Malo strpljnja i povjerenja mozda nesto i bude
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

Roemello89
Kontakt:

Post Postao/la Roemello89 » 22 feb 2011, 05:31

Pozdrav svim Manijacima.... ja sam se nedavno registrovao... Zelju redovno pratim na utakmicama, domace ne propustam nikako, a gostujuce kad se ima novca ode se.... nadam se da cete me primiti..... uvijek pratim temu FK Željezničar svasta se pročitalo..... Samo neznam sta ovi imaju protiv Žuje i uprave i Sir Amara ja sam s njima prezadovoljan i nek ostanu jos dugo godina tu........ et pozdrav svima.... a čeka se subota i kreče plavo proljeće.....
Željezničar Za Život Cijeli 19TM87

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 22 feb 2011, 08:25

Amar Osim pred nastavak prvenstva
Utakmica protiv Olimpica pokazat će koliko smo dobro radili

Iako je planirano da u utorak ili srijedu odigra prijateljsku utakmicu s nekim od timova, Željezničar će do utakmice s Olimpicom trenirati na Grbavici.
- Snijeg je poremetio planove, a kako se vrijeme pogoršalo u cijeloj BiH, ne preostaje nam ništa nego da na pomoćnom terenu stadiona Grbavica radimo do subote - govori Amar Osim, trener bh. prvaka.

Iako medađer "Plavih" ne želi previše pričati o mogućnostima svoje ekipe, ne uspjeva sakriti da je prilično zadovoljan onim što je ekipa pokazala na pripremama u Međugorju.
- Vidjet ćemo protiv Olimpica kakvi smo, nema potrebe sad pričati. Važno je da bismo svi trebali biti zdravi do prve proljetne utakmice - govori Osim.

Stručni štab je upoznat s kvalitetima Olimpica, koji je takođe posmatran u Hercegovini.
- Otišlo im je nekoliko igrača, ali došlo je i nekoliko novih. Mislim da će biti jaki kao i jesenas - smatra menadžer "Plavih".

Na Grbavici se vrše posljednje pripreme za 24. februar, kada je zakazano "Plavo veče" u hotelu Holiday Inn.

Od jučer su u prodaji polugodišnje ulaznice za domaće utakmice Željezničara, koje će vrijediti i za Kup BiH. Ulaznica za južnu tribinu košta 30 KM, za sjevernu 50 KM, a za zapadnu 100 KM.

Z.Š.

Karlovac na Grbavici 25. marta

Željezničar je dogovorio prijateljsku utakmicu s hrvatskim prvoligašem Karlovcem, koja će biti odigrana na Grbavici. Klubovi su dogovorili da međusobni duel odigraju 25. marta, u vrijeme prvenstvenih pauza zbog reprezentativnih utakmica.

Dnevni avaz
AMAR OSIM

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 22 feb 2011, 12:05

Ima li snijega u Sarajevu?Mislim jeli se primio?
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 22 feb 2011, 12:10

Roemello89 je napisao/la:Pozdrav svim Manijacima.... ja sam se nedavno registrovao... Zelju redovno pratim na utakmicama, domace ne propustam nikako, a gostujuce kad se ima novca ode se.... nadam se da cete me primiti..... uvijek pratim temu FK Željezničar svasta se pročitalo..... Samo neznam sta ovi imaju protiv Žuje i uprave i Sir Amara ja sam s njima prezadovoljan i nek ostanu jos dugo godina tu........ et pozdrav svima.... a čeka se subota i kreče plavo proljeće.....
Welcome :mrgreen:

Ti sto pricaju protiv Amara i uprave ce da okrenu plocu kada krene prvenstvo.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 22 feb 2011, 12:37

mujoisuljo je napisao/la:Ima li snijega u Sarajevu?Mislim jeli se primio?
Ima, kod mene do koljena :D
Cuva Bog Zelju svog!

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 22 feb 2011, 13:02

Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

MU'MIN T.M.
Kontakt:

Post Postao/la MU'MIN T.M. » 22 feb 2011, 15:06

gavran je napisao/la:http://www.sportsport.ba/ino_fudbal/od- ... zera/52279

Lazo je amater
Samo ne daj Boze, da ode u profice! :mrgreen:
KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012
"Dvije stvari neiskorištene su od većine ljudi:ZDRAVLJE I SLOBODNO VRIJEME"

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 22 feb 2011, 15:37

Čiko Radović, legenda "plavog" tima: Željo je bio moja druga kuća

Danas klubovi ne posvećuju dužnu pažnju kvalitetnom radu sa golmanima - riječi su Radovića

U svojoj devet decenija dugoj historiji FK Željezničar je imao plejadu kvalitetnih čuvara mreže. Od Slavka Vrepca, pa do danas aktuelnog Ibrahima Šehića, golmana našeg A tima.

Period od 1957. pa sve do 1971. godine je, uz kratke prekide, obilježio rođeni Cetinjanin Vasilije Čiko Radović, bez sumnje, golmanska i ljudska veličina. Rodio se 10. septembra 1938. godine, a u matičnom FK Lovćen započinje sa treniranjem. Racionalan,sa istančanim osjećajem za prostor, uz Slobodana Janjuša, popularni Čiko je bio najatraktivniji golman tima sa Grbavice.

Znalački je komandovao odbranom, a njegovu maestralnost u čuvanju gola, začinjenu gracioznim paradama, navijači su nagrađivali aplauzima i ovacijama. Uživao je autoritet kod svojih i suparničkih igrača. Skromnost i nenametljivost su vrline koje su ga također odlikovale, a zadržao ih je i danas.

Nastupao je za mladu i B selekciju Jugoslavije, a za A tim je upisao, za njegov kvalitet, preskromna tri nastupa. Iako je imao mnogo ponuda za promjenu sredine, Radović je ostao dosljedan i vjeran plavima sa Grbavice. Da mu novac nije primaran, dokazao je ranijim raskidom ugovora sa Fenerbahčeom. Danas ovaj legendarni golman i sportski radnik vodi miran, porodični život u Budvi.

Dolazak u Želju

Vaš fudbalski početak je vezan za FK Lovćen sa Cetinja.Ko je uočio Vaš afinitet i talent za golmansku poziciju?

- Nakon završetka drugog svjetskog rata i prvim poslijeratnim godinama, fudbal je na Cetinju u pravom smislu riječi bio „najvažnija sporedna stvar na svijetu“. To je bila igra dostupna svima, a FK Lovćen koji je osnovan 1913. godine je bio brend ne samo u Crnoj Gori, već i šire.Tu su ponikli veliki fudbaleri kao što su braća Pajević, Abramović i drugi, a oni su bili idoli nas mlađih.

Mene je zapazio pokojni Mišo Pajević i kada me je pozvao na trening, od mene nije bilo sretnijeg đečaka na svijetu. Zaista je bila čast i ponos nositi dres jednog takvog kluba. Zahvaljujući mojim fizičkim predispozicijama, dodijeljena mi je uloga golmana, a ja sam je, vjerujem, opravdao.

Sredinom juna 1957.godine ste postali član Željezničara. Kome pripisujete zasluge za to?

- Vezu sa klubom je ostvario Rade Matić, moj kolega iz omladinske reprezentacije. Za mene je to bio veliki izazov, jer postati prvi golman prvoligaša kao što je Željezničar, sigurno je bilo svojevrsno priznanje i privilegija rijetkih.

Nakon isteka šest mjeseci od registracije i potpisa profesionalnog ugovora, postali ste prvotimac. Koje trenere i saigrače iz tog vremena posebno pamtite?

- Svakako da se prvi trener ne zaboravlja, a meni je to u Želji bio proslavljeni igrač, pokojni Miroslav Brozović. Od igrača bih spomenuo njih nekolicinu kao što su Ilijas Pašić, Jusufbegović, Marcel Žigante, Bukvić i Dizdarević.

Izdvojite nam prvenstvene utakmice čiji ste bili akter, a da su Vam se „urezale“ u sjećanje.

- Mnogo je takvih utakmica koje zaslužuju da se pomenu. Svi dueli sa gradskim rivalom Sarajevom su imali posebnu draž, kao i nastupi protiv timova takozvane „velike četvorke“. Ipak, za mene je utakmica odigrana u Beogradu protiv OFK Beograda posebna, jer smo trijumfom od 2:0 obezbijedili opstanak u ligi.

Fener je veliki klub

Skoro nestvarno zvuči podatak da ste za nepunih deset godina propustili da branite na samo dvije utakmice. Da li je za taj kontinuitet zaslužan sportski način života ili nešto drugo?

- Upražnjavanje sportskog načina življenja je bitan faktor, a ja sam kao odgovoran profesionalac svojim trudom i marljivim radom uvijek nastojao dati maksimum. Nije mi bilo važno da li se radi o treningu ili utakmici. Rad i
zalaganje su dokazana formula za uspjeh.

Kakve impresije nosite iz perioda kada ste nastupali za renomirani Fenerbahče?

- Bio je to predivan segment u mojoj karijeri, i za to vrijeme imam samo pohvalne riječi. Fenerbahče je veliki klub koji će za većinu igrača ostati samo san.

Šta je uzrokovalo da zatražite raskid ugovora sa turskim klubom, a koji ste uslovili isključivim povratkom u Željezničar?

- Ja sam navikao da uvijek pružam maksimum, ali tereni kakvi su tada bili u Turskoj, nisu mi to omogućavali. A i nostalgija mi je predstavljala veliku prepreku. Nedostajali su mi moji najmiliji, te veliki broj prijatelja.

Fascinantna je Vaša privrženost plavima sa Grbavice koji ove godine slave 90 godina postojanja, a Željin dres ste nosili punih 14 godina. Kako komentarišete ovaj, uistinu, raritetan podatak?

- Kada provedete toliko vremena u jednoj finoj sredini, normalno je da ste privrženi takvom klubu. Ja sam punih 37 godina bio stanovnik Sarajeva u kojem sam stekao ugled, slavu i iskrene prijatelje. Ovim putem želim da posebno pozdravim svoje drage i odane navijače koji su mi neizmjerno pomogli da postanem i budem ovo što jesam.

Za A reprezentaciju Jugoslavije ste debitovali u oktobru 1964. godine protiv Mađarske u Budimpešti. Podsjetite nas na saveznog kapitena i saigrače sa te utakmice?

- Savezni kapiten je bio Ljubomir Lovrić, a od saigrača se, između ostalih, sjećam Ilije Pantelića, Fahrudina Jusufija, Velibora Vasovića, Josipa Skoblara i Vladimira Durkovića. U narednim utakmicama, reprezentaciju je predvodila komisija u kojoj su bili Milan Antolković, Aleksandar Tirnanić, Miljan Miljanić i Abdulah Gegić.

Knjiga „Kako postati golman“

Autor ste knjige izdate pod nazivom „Kako postati golman“, gđe na jednostavan, stručan i svima shvatljiv način obrađujete temu za koju ste dokazani ekspert.

- Knjigu sam napisao isključivo u želji da svo svoje skromno znanje prenesem na mlađe generacije sa prostora nekadašnje Jugoslavije. Bio bih sretan da je u cilju edukacije pročita i u praksi koristi što veći broj nasljednika golmanskih veličina kakvi su bili Vladimir Beara, Milutin Šoškić, Ivan Ćurković, Enver Marić i drugi.

Teška povreda Ahilove tetive je bila razlog da 1971. godine okončate igračku karijeru. Kojim poslom ste se nastavili baviti?

- U rekordnom roku od nepune dvije godine, završio sam Fakultet fizičke kulture. Sa zvanjem višeg fudbalskog trenera, nastavio sam raditi, a gđe drugo,nego u Žel jezničaru. Klub je bio moja druga kuća.

Koliko ste u prilici pratiti aktuelna dešavanja kako u Željezničaru, tako i BH fudbalu?

- U stalnoj sam vezi sa starim saigračima, i sva bitna zbivanja u klubu su mi poznata. Vjerujem da je Željo na dobrom putu da se vrati na staze dobrih takmičarskih rezultata. Svakako da pratim i nastupe reprezentacije BiH, a bilo bi prelijepo da se Crna Gora i Bosna i Hercegovina plasiraju na EP.

Koje golmane koji danas aktivno brane u najeminentnijim evropskim klubovima naročito cijenite?

- Mišljenja sam da svoj golmanski posao najuspješnije obavljaju Iker Kasiljas iz madridskog Reala, te Đanluiđi Bufon, golman torinskog Juventusa. Postoji tu još dosta perspektivnih i kvlaitetnih golmana, ali se ovaj dvojac izdvaja - kaže na kraju Radović.

http://www.****/sport/fudbal/2 ... a-kua.html
AMAR OSIM

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 25 gostiju.