BiH-Island/Slovačka-BiH (23.3/26.3)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Imajednabrigada
Kontakt:

Re: BiH-Island/Slovačka-BiH (23.3/26.3)

Post Postao/la Imajednabrigada » 27 jan 2023, 23:15

19vendetta87 je napisao/la:
27 jan 2023, 22:55
Imajednabrigada je napisao/la:
27 jan 2023, 22:48
@GG3

U praksi to bas i ne bi izgledalo tako, uvijek bude ppmjeranja ali i ne igramo.protiv portugala što ne bi moglo, treba nam dominacija i konstantan pritisak a to ces najbolje s prodornim igracima na krilu i agresivnoscu prema naprijed, odbrana ti skooro i ne treba protiv ovakvih repki i u takvoj postavci... moras ih tući njihovim oruzjem. TRKOM.

Osim toga skoro isto ovo je igrao u Francuskoj, skroz ppvucen i ubacivao se iz drugog plana ili Crnogoraca
Upravo trka je nama najveca bolna tacka, vjerovatno si primjetio da mi do 60.minute mozemo igrati napadacki i vrsiti presing, nakon toga tempo sve vise opada i protivnik preuzima inicijativu. Pogotovo protiv ozbiljnijih reprezentacija to dođe do izrazaja. Mi nismo tip reprezentacije koja zabije gol i nastavi napadati, nego cim povedemo, povucemo se dok ne primimo gol i opet ispocetka. U ovakvoj formaciji mislim da bi Kolasinac crknuo od trcanja i zatvaranje lijeve strane jer Demir ne igra odbranu
Ne kontate...sta ce ti kolasinac trcat osim ponekad kada uspiju iznijet loptu jel to mozda kod njih desni Dedic, ili Olmo npr da bi tolike probleme zadavli nam.

Druze ti njih kad stisnes od pocetka naprijed ne das im izaci zabijes gol ili dva...oni ne znaju gdje su vise klonuli su i psihicki i fizicki. Svako igra kad ga pustis ili povuces se pa sta bude. Naravno uvijek postoje izmjene ako negdje bas zaskripi. Bar sad trkača ne fali.

Moramo se oslobađat toga luzerskog misljenja i odnosaa, da trwleba paziti, treba se povuci... pa sta vi mislite na euro ici sa 3-5-1 najcesce do sad i napadacem od 37 god.

Prvo i osnovno ako zelimo velika natjecanja i imat pobkednicki mentalitet : treba igrati!

Ja jedino ovako protiv grcke ne bih smio ostalo svee ..laganini.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 27 jan 2023, 23:49

27 jan 2023, 23:15
27 jan 2023, 22:48
@GG3

U praksi to bas i ne bi izgledalo tako, uvijek bude ppmjeranja ali i ne igramo.protiv portugala što ne bi moglo, treba nam dominacija i konstantan pritisak a to ces najbolje s prodornim igracima na krilu i agresivnoscu prema naprijed, odbrana ti skooro i ne treba protiv ovakvih repki i u takvoj postavci... moras ih tući njihovim oruzjem. TRKOM.

Osim toga skoro isto ovo je igrao u Francuskoj, skroz ppvucen i ubacivao se iz drugog plana ili Crnogoraca
Upravo trka je nama najveca bolna tacka, vjerovatno si primjetio da mi do 60.minute mozemo igrati napadacki i vrsiti presing, nakon toga tempo sve vise opada i protivnik preuzima inicijativu. Pogotovo protiv ozbiljnijih reprezentacija to dođe do izrazaja. Mi nismo tip reprezentacije koja zabije gol i nastavi napadati, nego cim povedemo, povucemo se dok ne primimo gol i opet ispocetka. U ovakvoj formaciji mislim da bi Kolasinac crknuo od trcanja i zatvaranje lijeve strane jer Demir ne igra odbranu
Ne kontate...sta ce ti kolasinac trcat osim ponekad kada uspiju iznijet loptu jel to mozda kod njih desni Dedic, ili Olmo npr da bi tolike probleme zadavli nam.

Druze ti njih kad stisnes od pocetka naprijed ne das im izaci zabijes gol ili dva...oni ne znaju gdje su vise klonuli su i psihicki i fizicki. Svako igra kad ga pustis ili povuces se pa sta bude. Naravno uvijek postoje izmjene ako negdje bas zaskripi. Bar sad trkača ne fali.

Moramo se oslobađat toga luzerskog misljenja i odnosaa, da trwleba paziti, treba se povuci... pa sta vi mislite na euro ici sa 3-5-1 najcesce do sad i napadacem od 37 god.

Prvo i osnovno ako zelimo velika natjecanja i imat pobkednicki mentalitet : treba igrati!

Nije ovo bez pameti, s tim da bih mozda cak i Besica probao ugurat tu (u zavisnosti od forme). I Guardiola kad napada ima nekog od razbijaca na sredini.
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 28 jan 2023, 02:05

RajvoSA03 je napisao/la:
27 jan 2023, 23:49
27 jan 2023, 23:15

Nije ovo bez pameti, s tim da bih mozda cak i Besica probao ugurat tu (u zavisnosti od forme). I Guardiola kad napada ima nekog od razbijaca na sredini.

Bravo. Npr. Tahir bi to mogao, koliko sam vidio odlicno je to radio u Primaveri i dobru tranziciju ima zna iznijeti loptu.

Samo teško da ce to uspjet prenijeti do marta i na senioraki nogomet ali ako nista za buducnost bi bilo dobro.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 28 jan 2023, 09:14

Kakvi su ovo sastavi bez Stevanovica.Sta ste se nafurali na ove mladje.Trebaju oni dosta pure još pojest.Moze li se kako regulasat drzavljanstvo onom Santosu iz Zelje.Mlad brz dribla centrira.Mislim da nebi bila losa ideja.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 28 jan 2023, 09:22

Alipasino je napisao/la:
28 jan 2023, 09:14
Kakvi su ovo sastavi bez Stevanovica.Sta ste se nafurali na ove mladje.Trebaju oni dosta pure još pojest.Moze li se kako regulasat drzavljanstvo onom Santosu iz Zelje.Mlad brz dribla centrira.Mislim da nebi bila losa ideja.
Ne moze

On bi morao imati 3 godine stalnog boravka kako bi zapoceo proces naturalizacije. A da bi to izganjao, mora boraviti u BiH 5 godina prije podnošenja.

Da se oženio drzavljankom BiH i u braku bio 5 godina, mogao bi izganjati pasoš, kao što je to uradio Almedin Ziljkić.

Najbolje šanse imamo sa miješanim brakovima gdje je jedan supružnik latino ili afrikanac, ali sanse da se to desi i da dijete postane dobar fudbaler su premale.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Herson

Post Postao/la Herson » 28 jan 2023, 10:10

Zasto ne probati sa Mujakicem na trecem stoperu, a Kolasinca na mjesto full beka? 24 godine, odigrao sve minute ove sezone, lijeva noga, dosta pokretniji i brzi u odnosu na ostale nase stopere, nesto poput Ahmedhodzica. Sto se tice ostatka ekipe, to je u sustini najbolje sto imamo. Sa Hamulicem i Demirovicem za napad ne treba brinuti narednih 10 godina. Sredina terena ce dobiti novu dimenziju sa Huseinbasicem i Tahirovicem, tu je
i Hadziahmetovic, koji je realtivno mlad. Ocekujem i Omica u skorije vrijeme, tako da bi trebali biti mirni i sto se tice sredina terena. Nadam se golmanu i lijevom beku u neko skorije vrijeme. Konacno smo i mi docekali da ne moramo strepiti za buducnost reprezentacije, opasna ekipa se formira.

Kobayashi
Kontakt:

Post Postao/la Kobayashi » 28 jan 2023, 11:23

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
28 jan 2023, 09:22
Alipasino je napisao/la:
28 jan 2023, 09:14
Ne moze

On bi morao imati 3 godine stalnog boravka kako bi zapoceo proces naturalizacije. A da bi to izganjao, mora boraviti u BiH 5 godina prije podnošenja.

Od 2020 godine je Santos u BiH.
Tek mu je 21 godina.
Od igrača iz PL BiH on je jedan od rijetkih koji će uspjeti.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 28 jan 2023, 11:26

Znaš šta su Duljević i Stevanović za Santosa bili u Premijer ligi BiH, pa opet nisu postali tolike klase u reprezentaciji.

Kobayashi
Kontakt:

Post Postao/la Kobayashi » 28 jan 2023, 11:37

izdzezveubrazil je napisao/la:
28 jan 2023, 11:26
Znaš šta su Duljević i Stevanović za Santosa bili u Premijer ligi BiH, pa opet nisu postali tolike klase u reprezentaciji.
Znam, gledao sam ih.
Samo mislim da Santos nije glup kao Dulja koji je opet uprkos svojoj neozbiljnosti ostvario solidnu karijeru.
Stevanović je zagrizao možda više nego što je realno u tom momentu mogao da sazvace. Sevilla je tih godina kup Uefa osvajala i bili medju 4 kluba u Spaniju.

Ja nisam rekao da će 100% igrati za Barcelonu. Rekao sam da je jedan od rijetkih koji će uspjeti, bar mi se tako čini. 21 mu je godina.
Realno, uspjeh je igrati i u Cvajti, Poljskoj i sl. ligama. Da ne govorim o transferu u osrednji klub liga 5.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 28 jan 2023, 13:02

Kobayashi je napisao/la:
28 jan 2023, 11:37
Znam, gledao sam ih.
Samo mislim da Santos nije glup kao Dulja koji je opet uprkos svojoj neozbiljnosti ostvario solidnu karijeru.
Stevanović je zagrizao možda više nego što je realno u tom momentu mogao da sazvace. Sevilla je tih godina kup Uefa osvajala i bili medju 4 kluba u Spaniju.

Ja nisam rekao da će 100% igrati za Barcelonu. Rekao sam da je jedan od rijetkih koji će uspjeti, bar mi se tako čini. 21 mu je godina.
Realno, uspjeh je igrati i u Cvajti, Poljskoj i sl. ligama. Da ne govorim o transferu u osrednji klub liga 5.
Ali postoji ti logička greška tu, da bi zaigrao za reprezentaciju, mora igrati našu ligu još xy godina, a ako bude igrao još xy godina našu ligu, za reprezentaciju više ni pod razno neće biti.

Kobayashi
Kontakt:

Post Postao/la Kobayashi » 28 jan 2023, 15:53

28 jan 2023, 13:02
Kobayashi je napisao/la:
28 jan 2023, 11:37
Znam, gledao sam ih.

Ali postoji ti logička greška tu, da bi zaigrao za reprezentaciju, mora igrati našu ligu još xy godina, a ako bude igrao još xy godina našu ligu, za reprezentaciju više ni pod razno neće biti.
Da, slažem se.
Šteta, onakvo krilo koje ne staje 90min, trči, pressing radi, napada...leglo bi nam drama.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 12 feb 2023, 17:05

I koga na drugog stopera ako Dennis ne bude imao minutažu, što je vrlo moguće? To bi bilo skoro pola godine bez igranja.
Saničanin fasovo 4 komada od nekog seoskog kluba jučer, a inače je preselio na klupu. Zolotić da debituje sa 30?
Pisalo se da imamo stopera za izvoza, da smo tu najjači, pa gdje su? Kovačević, Miličević, Šerbečić, Jovičić....to su igrači za mediteranske selekcije.

Treba najozbiljnioje razmisliti o Barišiću na mjestu drugog stopera, ne vidim što bi iko od ovih ima prednost nad njim? Igra u pristojnoj ekipi i barem ima potencijal za napredak. Ovi ostali su već pri kraju, blizu BHPL.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 12 feb 2023, 17:11

Cuj ko Kolasinac ce igrati stopera eo u Marseille bukvalno sve igra na poziciji stopera, amar dedic moze lijevog beka jer je igro, a gazibegovic desnog
Mada i gazibegovic lijevom nogom igra ko desnom

JasminAgic
Kontakt:

Post Postao/la JasminAgic » 12 feb 2023, 17:15

Horoz je napisao/la:
12 feb 2023, 17:05
I koga na drugog stopera ako Dennis ne bude imao minutažu, što je vrlo moguće? To bi bilo skoro pola godine bez igranja.
Saničanin fasovo 4 komada od nekog seoskog kluba jučer, a inače je preselio na klupu. Zolotić da debituje sa 30?
Pisalo se da imamo stopera za izvoza, da smo tu najjači, pa gdje su? Kovačević, Miličević, Šerbečić, Jovičić....to su igrači za mediteranske selekcije.

Treba najozbiljnioje razmisliti o Barišiću na mjestu drugog stopera, ne vidim što bi iko od ovih ima prednost nad njim? Igra u pristojnoj ekipi i barem ima potencijal za napredak. Ovi ostali su već pri kraju, blizu BHPL.
Medic iz St. Pauli

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 12 feb 2023, 17:15

Manijakalnost99 je napisao/la:
12 feb 2023, 17:11
Cuj ko Kolasinac ce igrati stopera eo u Marseille bukvalno sve igra na poziciji stopera, amar dedic moze lijevog beka jer je igro, a gazibegovic desnog
Mada i gazibegovic lijevom nogom igra ko desnom
To eventualno u formaciji sa tri nazad, ali Hadžibegić igra sa četiri. Teško da će neko Kolašinca staviti na stopera u formaciji sa četvoricom.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 12 feb 2023, 17:18

Horoz je napisao/la:
12 feb 2023, 17:05

Kod Hadzije se mogu ocekivati 2 nova imena i jos jedan levat iz nase lige, tako da nema sanse da ce neki debitant igrati odmah u prvoj postavi. Ranije je hvalio Sanicanina, tako da ce on 90% igrati uz Anela prvu postavu. Za Barisica vjerujem nije ni cuo
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 12 feb 2023, 17:47

Kad Hadžija pošalje poziv Hasanu u Bayern

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 14 feb 2023, 13:28

E hajmo
................Pirić..................
Dedić.....Anel.....Barišić.....Seo
Steva.....Pjanić...Amir....Krunić
..........Džeko....Demir..........

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 14 feb 2023, 14:20

Sehic
Anel Barisic Seo
Dedic Amir Pjanic Gazibegovic
Krunic
Dzeko Demirovic
😁
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

JasminAgic
Kontakt:

Post Postao/la JasminAgic » 14 feb 2023, 15:24

......................Vasilj
........Anel...Barisic...Kolasinac...
.Dedic...Sunjic...Krunic...Gazibegovic..
.......Menalo....Dzeko....Demirovic....

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Brazzzoo123, GG3, s4mke i 23 gosta.