RK Bosna

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Re: RK Bosna

Post Postao/la VanBasten » 20 feb 2011, 19:45

neno#4 je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:Meni samo nije jasno kako ove naše veće kompanije ne vide RK Bosnu kao dobru investiciju. Gas generalni sponzor, svašta :roll: Sad jel to do njihove "poslovne impotencije", ili je do nesposobnosti menadžemnta kluba - u šta sumnjam. Jedino možda da im nij egrijeh što nisu u rodbisnkim ili stranačkim vezama s rukovodećim tih kompanija.
Ja znam covjeka iz BSO, oni su dali velike novce Bosni i ove godine....
Koliki su ti novci? Neko napisa da Bosna ima budžet isti kao zenički Čelik. Znači negdje u rangu i sa Sarajevo i Željezničarom. To ne mogu da ukapiram, naši fudbalski klubovi en mogu da prođu pretkola u evrospkih takmičenja već deceniju, dok RK Bosna igra konstatno u najelitnijem evropskom rukometnom takmičenju nekoliko godina, plus iza njih nema nikakvih financijskih afera...Ne kontam, volim više fudbal od rukometa sigurno, ali da sam na čelu BHT, FDS, predstavništva Coca Cole ili neke druge moćnije kompanije prije bi svoj sponzorski proračun u cjelosti uplatio RK Bosni nego i u jedan od naših fudbalskih klubova.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 20 feb 2011, 20:04

fudbal ti je puno gledani, i tamo opcenito ima vise para nego u rukometu. recimo sarajevo ili zeljo imaju prosjecno 10 hiljada gledalaca, neznam dali je to tacno, nije vazno. a bosnu dodju da gledaju prosjecno 500 ljudi. i naravno da ce se tamo vise ulagati gdje ima vise gledalaca, odnosno gdje reklama ima vise svrhe.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 20 feb 2011, 20:23

dino-92 je napisao/la:fudbal ti je puno gledani, i tamo opcenito ima vise para nego u rukometu. recimo sarajevo ili zeljo imaju prosjecno 10 hiljada gledalaca, neznam dali je to tacno, nije vazno. a bosnu dodju da gledaju prosjecno 500 ljudi. i naravno da ce se tamo vise ulagati gdje ima vise gledalaca, odnosno gdje reklama ima vise svrhe.
Da, ali je i potrebno manej para. pola miliona u fudbalu, i pola miliona u rukometu, je veliak razlika. Sem toga, da Bosna ima ekipu s par provjerenih igrača, koje raja zna, ekipu za borbu s najjačim ( ko Zagreb), pa Zetru bi punili. A reklame bi vidjeli milioni koji bi preko TV-a gledali Bosnu.

bosnjak_033
Kontakt:

Post Postao/la bosnjak_033 » 20 feb 2011, 23:37

VanBasten je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:Meni samo nije jasno kako ove naše veće kompanije ne vide RK Bosnu kao dobru investiciju. Gas generalni sponzor, svašta :roll: Sad jel to do njihove "poslovne impotencije", ili je do nesposobnosti menadžemnta kluba - u šta sumnjam. Jedino možda da im nij egrijeh što nisu u rodbisnkim ili stranačkim vezama s rukovodećim tih kompanija.
Koliki su ti novci? Neko napisa da Bosna ima budžet isti kao zenički Čelik. Znači negdje u rangu i sa Sarajevo i Željezničarom. To ne mogu da ukapiram, naši fudbalski klubovi en mogu da prođu pretkola u evrospkih takmičenja već deceniju, dok RK Bosna igra konstatno u najelitnijem evropskom rukometnom takmičenju nekoliko godina, plus iza njih nema nikakvih financijskih afera...Ne kontam, volim više fudbal od rukometa sigurno, ali da sam na čelu BHT, FDS, predstavništva Coca Cole ili neke druge moćnije kompanije prije bi svoj sponzorski proračun u cjelosti uplatio RK Bosni nego i u jedan od naših fudbalskih klubova.
Kamo srece Van Basten da su svi k'o ti, gdje bi nam kraj bio :D . Problem kompanija koje imaju para je taj sto se ne cijeni kvalitet i nema kriterija, jer jedini koji bi mogli odgovoriti na zahtjeve igranja u Ligi Prvaka i rezultata u tim takmicenjima su RK Bosna BH Gas i sjedeca odbojka! Bosna ima manji budzet nego skoro pola klubova u fudbalskoj premijer ligi, medjutim ovakvo poredjenje mozemo praviti samo u pominjanju mogucnosti koje se mogu napraviti sa istim iznosom u rukometu u odnosu na fudbal!
Cestitke nasim momcima na sinocnjoj partiji, pokazali su da zaista mogu ici rame uz rame sa vecinom eurospkih Klubova i nadam se da ce Skenderija u subotu biti premala za sve ljubitelje rukometa!
@neno
jak ti je taj lik dok je rek'o da je BSO dao veliku lovu! Za tvoju informaciju, ove godine love nema!

Piotr
Kontakt:

Post Postao/la Piotr » 21 feb 2011, 00:16

nino p. je napisao/la:kao i uvijek do sada, slažem se sa svim što trigger kaže, pa naravno i ovim zadnjim postom.

bilo bi super da u subotu mi odlučimo svoju sudbinu, pa ”ili hadžija, ili bos...” jer, u četvrtak rusi igraju sa flensburgom u gostima. flensburgu ne treba pobjeda, ako se ne varam, a rusima treba. svi znamo da bi flensburg ovo trebao dobiti glatko. ne bih volio da nam pokvare užitak, eventualno pune skenderije i jedne velike borbe... ali, crne scenarije preskacemo za sada.

hajmo mi naprijed, s nadom da će se ljubitelji sporta koji se za sada ponašaju kao ”čekači tuđih grešaka” (kako slovi jedna pjesma validne leg.) probuditi i doći u skenderiju da, navijajući za rk bosnu, podrže projekat koji ima budućnost. za rk bosnu je važno plasirati se dalje, ali je još važnije da jedan mukotrpni rad na uspostavljanju sistema dobije podršku javnosti, a najviše rukometne publike.
zato u subotu, hajmo na tribinama dati sve od sebe, kao što su naši momci spremni dati sve od sebe na terenu!
Flensburgu itekako treba pobjeda u Rusiji, s obzirom da bi sa 2 pobjede u zadnja 2 kola (St. Petersburg u gostima i Bosna kući) obezbijedili 2. mjesto u grupi D što nije nimalo nebitno pri žrijebu 1/8 finala. Flensburgu trenutno fale 3 bitna igrača zbog povreda (Knudsen, Mogensen i Carlen), ali su i bez njih sinoć dobili Ciudad. Ne brinem ja za Flensburg, nego može li Bosna u subotu dobit Rumune u Skenderiji, to je pravo pitanje?

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 21 feb 2011, 12:18

VanBasten je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
Budžet RK Bosne je odavno poznat.On iznosi skoro 2,4 mil maraka( 2,33 mil maraka).Inače prije 2-3 dana klub je dobio i dva nova sponzora: Uniqa osiguranje i Lutrija BiH.Budžet Nk Celik je oko 1,8 mil maraka ako se ne varam.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

matrix1982
Kontakt:

Post Postao/la matrix1982 » 21 feb 2011, 13:35

Koliki su ti novci? Neko napisa da Bosna ima budžet isti kao zenički Čelik. Znači negdje u rangu i sa Sarajevo i Željezničarom. To ne mogu da ukapiram, naši fudbalski klubovi en mogu da prođu pretkola u evrospkih takmičenja već deceniju, dok RK Bosna igra konstatno u najelitnijem evropskom rukometnom takmičenju nekoliko godina, plus iza njih nema nikakvih financijskih afera...Ne kontam, volim više fudbal od rukometa sigurno, ali da sam na čelu BHT, FDS, predstavništva Coca Cole ili neke druge moćnije kompanije prije bi svoj sponzorski proračun u cjelosti uplatio RK Bosni nego i u jedan od naših fudbalskih klubova.[/quote]

Budžet RK Bosne je odavno poznat.On iznosi skoro 2,4 mil maraka( 2,33 mil maraka).Inače prije 2-3 dana klub je dobio i dva nova sponzora: Uniqa osiguranje i Lutrija BiH.Budžet Nk Celik je oko 1,8 mil maraka ako se ne varam.[/quote]

Mislim RIBERI da nemas dobre informacije sto se budzeta RK Bosna BH Gasa tice
prvo informaciju provjeri pa je naravno napisi..... Neznam samo odakle vadite
ko koliki ima budzet ali nije problem sto se zna vec sto pisete netocne informacije

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 21 feb 2011, 14:07

matrix1982 je napisao/la:Koliki su ti novci? Neko napisa da Bosna ima budžet isti kao zenički Čelik. Znači negdje u rangu i sa Sarajevo i Željezničarom. To ne mogu da ukapiram, naši fudbalski klubovi en mogu da prođu pretkola u evrospkih takmičenja već deceniju, dok RK Bosna igra konstatno u najelitnijem evropskom rukometnom takmičenju nekoliko godina, plus iza njih nema nikakvih financijskih afera...Ne kontam, volim više fudbal od rukometa sigurno, ali da sam na čelu BHT, FDS, predstavništva Coca Cole ili neke druge moćnije kompanije prije bi svoj sponzorski proračun u cjelosti uplatio RK Bosni nego i u jedan od naših fudbalskih klubova.
FRANK RIBERY je napisao/la:Budžet RK Bosne je odavno poznat.On iznosi skoro 2,4 mil maraka( 2,33 mil maraka).Inače prije 2-3 dana klub je dobio i dva nova sponzora: Uniqa osiguranje i Lutrija BiH.Budžet Nk Celik je oko 1,8 mil maraka ako se ne varam.
matrix1982 je napisao/la:Mislim RIBERI da nemas dobre informacije sto se budzeta RK Bosna BH Gasa tice
ko koliki ima budzet ali nije problem sto se zna vec sto pisete netocne informacije

Nije problem što ne znaš već što repliciraš i pored toga što ne znaš!Odakle dolaze ovi silni padobranci da mi repliciraju da mi je znati?KAd repliciraš onda staviš izvor svoje informacije kojom bi pobio informaciju na koju repliciraš.Ne možeš bazirati svoje tvrdnje na tome da ti nešto misliš.Tvoje nije da misliš već da pobiješ nešto što ja ili neko drugi tvrdi.

http://www.sportsport.ba/rukomet/muhame ... -gas/49125

MUHAMED PILAV NOVI PREDSJEDIK RK BOSNA BH GAS

Na dnevnom redu su se između ostalog našli finansijski izvještaj za period 01.07.2009. – 20.12.2010.god., izvještaj o radu seniorske ekipe, izbor i imenovanje Predjsednika UO, te izbor članova UO.

Što se tiče izvještaja o radu seniorske ekipe, usvojen je plan i program rada, te je napomenuto da je i u narednom periodu, osnovni cilj apsolutna dominacija u domaćem prvenstvu (titula prvaka BiH i kupBiH), te samim tim kontinuirano učešće u Ligi Šampiona. Također, odano je veliko priznanje osvajanju duple krune u sezoni 2009/2010, kao i osvajanju naslova jesenjeg prvaka u sezoni 2010/2011.

Također, velika podrška svih prisutnih je data projektu Volim rukomet, koji ima za cilj popularizirati rukometni sport u našem gradu, te omasoviti Školu rukometa RK Bosna BH Gas. Zaključak je i da se kao finalni produkt ovog projekta ogleda u sastavu seniorske ekipe, čiju većinu bi činili igrači iz vlastitog omladisnkog pogona.

Za novog predsjednika UO RK Bosna BH Gas, imenovan je gosp. Muhamed Pilav, magistar ekonomskih nauka i direktor firme Unipromet d.d. Sarajevo.

Novi/stari predsjednik Skupštine Kluba je gosp. Almir Bećarević. Treba napomenuti i činjenicu da je već treću godinu zaredom, generalni sponzor našeg Kluba Kompanija BH Gas d.o.o.

Usvojen je predloženi nacrt budžeta za 2011. godinu, koji iznosi 2.330.000,oo KM, kojim će se obezbijediti stabilno funkcionisanje kluba, koje uključuje i rješavanje svih dugova kluba, te podršku realizaciji projekta Volim Rukomet.

Koristimo ovu priliku da se posebno zahvalimo gosp. Gavrilu Grahovcu i gosp. Emiru Hadžihafizbegoviću na velikoj podršci koju su pružili u dosadašnjem radu kluba, također Federalnom i Kantonalnom Ministarstvu Kulture i Sporta, ali i gosp. Fikretu Musiću, novoizabranom mandataru Vlade Kantona Sarajevo, koji je svojim dolaskom i prisustvom uveličao današnju Skupštinu Kluba.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

matrix1982
Kontakt:

Post Postao/la matrix1982 » 21 feb 2011, 14:47

Mislim RIBERI da nemas dobre informacije sto se budzeta RK Bosna BH Gasa tice
ko koliki ima budzet ali nije problem sto se zna vec sto pisete netocne informacije[/quote]

Usvojen je predloženi nacrt budžeta za 2011. godinu, koji iznosi 2.330.000,oo KM, kojim će se obezbijediti stabilno funkcionisanje kluba, koje uključuje i rješavanje svih dugova kluba, te podršku realizaciji projekta Volim Rukomet.

Ovo znaci da je usvojeno ali neznaci da Bosna ima taj budzet

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 21 feb 2011, 14:50

matrix1982 je napisao/la:Mislim RIBERI da nemas dobre informacije sto se budzeta RK Bosna BH Gasa tice

matrix1982 je napisao/la:Usvojen je predloženi nacrt budžeta za 2011. godinu, koji iznosi 2.330.000,oo KM, kojim će se obezbijediti stabilno funkcionisanje kluba, koje uključuje i rješavanje svih dugova kluba, te podršku realizaciji projekta Volim Rukomet.

Ovo znaci da je usvojeno ali neznaci da Bosna ima taj budzet
Nemoguće je sa sigurnošću reći tačnu cifri.On može biti već ili manji.To zavisi od sponzora i prolaska u drugi krug.

drina1992

Post Postao/la drina1992 » 21 feb 2011, 15:28

Bilo kako god, kada se poredi budget Sarajeva prema Zagrebu ili slovenskim klubovima Bosna je prosjak u rukomet na balkanu a kamoli u evropi. Ovi bosanski kompanije ignorisu tako reci ovaj sport.
Naprimjer Sarajevska pivara a bas nista sponzira u BiH. Kako su drugi vec pisali ovdje, mnogo manje pare su potrebni u rukometu a reklama za kompaniju je tako reci isto vrijedna. Bosna vec godinama igra u evropski ligi sampiona, kao jedini respektablan predstavnik drzave. To znaci ime Bosna Sarajevo svake godine moze se citati, gledati svugdje u novinama, televizije itd sirom evrope. A Bosna nemoze da nadje pravog sponzora i moraju svake godine mijenati ime.
A isto medije u BiH tako reci ignoriso ovaj sport, naprimjer Avazu je vaznije pisati o NHL, NBA, gdje nema ni jednog Bosnacerosa, nego da prave malo vece euforije oko Bosne i rukometa.

nino p.
Kontakt:

Post Postao/la nino p. » 21 feb 2011, 17:59

Dan nakon pobjede nad St.petresburgom, to nije bila vijest za naslovnu stranu Avaza, sta je bilo, provjerit cu- trenutno nemam novinu pored sebe. Toliko o znanju i kvalitetu uredicke politike...
Kad je rijec o parama- na FB stranici RK Bosna bhg, je svojevremeno objavljena lista vrijednosti buzeta timova koji igraju u CL ... Ako se dobro sjecam, na vrhu liste su bili pet sest klubova sa iznosima od oko 10 miliona eura. Sredina tabele Zagreb sa 5,5 miliona Eura, a dno Bosna sa 1 mil eura ( mozda 1,5, nisam siguran). Drugi otpozadi je bio neki tim sa 2,8 miliona eura budzeta...
Toliko o podacima.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 22 feb 2011, 03:00

FRANK RIBERY je napisao/la:.....Budžet RK Bosne je odavno poznat.On iznosi skoro 2,4 mil maraka( 2,33 mil maraka).Inače prije 2-3 dana klub je dobio i dva nova sponzora: Uniqa osiguranje i Lutrija BiH.Budžet Nk Celik je oko 1,8 mil maraka ako se ne varam.

....MUHAMED PILAV NOVI PREDSJEDIK RK BOSNA BH GAS

Na dnevnom redu su se između ostalog našli finansijski izvještaj za period 01.07.2009. – 20.12.2010.god., izvještaj o radu seniorske ekipe, izbor i imenovanje Predjsednika UO, te izbor članova UO......

......Usvojen je predloženi nacrt budžeta za 2011. godinu, koji iznosi 2.330.000,oo KM, kojim će se obezbijediti stabilno funkcionisanje kluba, koje uključuje i rješavanje svih dugova kluba, te podršku realizaciji projekta Volim Rukomet.

Da, ovo je vjerovatno tačno, ali to ne znači da RK Bosna i IMA budžet/proračun u navedenom iznosu!
Treba pažnju prvo obratiti na najvažnije - nacrt budžeta za 2011. godinu!
Budžet se globalno dijeli na prihode i rashode. U prihodima se planiraju (nacrt) i stavke koje nisu ili moguće neće biti ostvarene što automatski mijenja stvarni iznos budžeta (a koji se može utvrđivati i periodično ili na kraju godine, a može se napraviti i rebalans istog, po potrebi).
Analogno tome, ako se desi da je prihod manji od rashoda - nastaju dugovi, dugovanja (nova, ili akumulirana sa 'starim' dugovima..).
Prema tome - ovdje se rasprava sa sportske teme prebacila na finansijsku i ja to donekle razumijem, jer od finansija sve i zavisi.
Međutim, uzalodno je ovdje 'nagađati' o tom, kad ni u klubu ne znaju tačne iznose prihoda koje će uspjeti ostvariti!?

Meni je nakon ovih podataka tek sad jasno zašto RK Bosna kupuje "hrvatske i srbijanske polu-igrače i otpatke" :mrgreen: , a i unatoč tom - jedina od bh. klubova učestvuje u najjačem evropskom takmičenju (pored SPIDA i Fantoma, koji se uvijek moraju spomenuti, bez obzira na vrstu sporta) i ima realnu šansu da bude među 16 najboljih :D
Šta bi bilo da se samo stvarno i ostvari NACRT BUDŽETA?
A i toliki je mizerija za mnogobrojne rukometne evropske klubove, a i domaći fudbalski 'velikani' su 'bogatiji'...ili samo mnogo više dužni - ko to više zna u ovakvom 'sistemu'...??? :cry:

PS:
Još kad bi RK Bosna malo više dovela "domaćih-mladih" igrača....ih, mogli bi životariti i sa još manjim budžetom a u Europi bi dobacila do pretkvalifikacija kao npr. 'dobrostojeći' RK Borac....ili kao i fudbalski/nogometni klubovi (ovi 'veliki' :roll: ) koji, kako neko "provali" imaju prosjek gledalaca po utakmici cca 10.000 !!!! :o

Vratimo se mi TEMI - igri, utakmicama, igračima, "treneru - fireru"....
A vjerujem da će administracija klluba znati obezbjediti 'logistiku'...."koliko para - toliko i muzike".... samo, RK Bosna baš i ne 'poštuje' tu poslovicu - više uspjeha nego para... 8-)
Bosno moja poharana....

ever
Kontakt:

Post Postao/la ever » 22 feb 2011, 14:16

Trigger,hvala ti sto pises na ovoj temi,jer stvarno je uzivanje citati ono sto izneses.Uzivam,i kada me nesto zanima oko Bosne,samo dodjem na ovu temu i trazim tvoje postove.Samo nastavi (Y) 8-)

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 22 feb 2011, 14:52

ever je napisao/la:Trigger,hvala ti sto pises na ovoj temi,jer stvarno je uzivanje citati ono sto izneses.Uzivam,i kada me nesto zanima oko Bosne,samo dodjem na ovu temu i trazim tvoje postove.Samo nastavi (Y) 8-)
Pristojnost mi nalaže da se zahvalim, što i činim ovim putem.
Obično ne "reagujem" na pohvale (mada bi lagao kad bi rekao da mi ne gode, mada ne pišem zbog tog) i čaršijski red je zahvaliti se na istima.
Koristim ovu priliku da se zahvalim i Tebi i svim ostalim, i to ne zbog toga da ostavim DOJAM kako mi neki botovi "prišivaju" - nego zato što to zaslužujete i što je to pitanje pristojnosti i kulture dijaloga.
Hvala!
Bosno moja poharana....

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 22 feb 2011, 16:22

Opet poklapanje termina utakmica Zelje i Bosne? Divno. :roll:
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 22 feb 2011, 17:11

Trigger je napisao/la:
ever je napisao/la:Trigger,hvala ti sto pises na ovoj temi,jer stvarno je uzivanje citati ono sto izneses.Uzivam,i kada me nesto zanima oko Bosne,samo dodjem na ovu temu i trazim tvoje postove.Samo nastavi (Y) 8-)
Obično ne "reagujem" na pohvale (mada bi lagao kad bi rekao da mi ne gode, mada ne pišem zbog tog) i čaršijski red je zahvaliti se na istima.
Koristim ovu priliku da se zahvalim i Tebi i svim ostalim, i to ne zbog toga da ostavim DOJAM kako mi neki botovi "prišivaju" - nego zato što to zaslužujete i što je to pitanje pristojnosti i kulture dijaloga.
Hvala!

Ma stipu burazeru botove. Sredinom, što bi rekli stari i mudri.
Nego, danas pročitah da ova ekipa koja dolazi u subotu, nije ista protiv koje smo igrali jesenas, odnosno da su se pjačali sa par imena i novim trenerom. Pošto ih vjerovatno pratiš zanima me da li, i u kojem odnosu su snage na terenu promjenjene, odnosno dali su ta pojačanja zaista kvalitetna pojačanja koja bi mogla donijeti prevagu (čitam da su reprezentativci). I da li je novi trener uveo neke novine u njihovom načinu igre? Kakva nas ekipa čeka u subotu? Mene Rumuni u prošloj utakmici nisu impresionirali, ama baš nikako, sve do danas, mislio sam da su lakši protivnik od Rusa ubjedljivo.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 22 feb 2011, 17:41

VanBasten je napisao/la:
Trigger je napisao/la:
Hvala!

Ma stipu burazeru botove. Sredinom, što bi rekli stari i mudri.
Nego, danas pročitah da ova ekipa koja dolazi u subotu, nije ista protiv koje smo igrali jesenas, odnosno da su se pjačali sa par imena i novim trenerom. Pošto ih vjerovatno pratiš zanima me da li, i u kojem odnosu su snage na terenu promjenjene, odnosno dali su ta pojačanja zaista kvalitetna pojačanja koja bi mogla donijeti prevagu (čitam da su reprezentativci). I da li je novi trener uveo neke novine u njihovom načinu igre? Kakva nas ekipa čeka u subotu? Mene Rumuni u prošloj utakmici nisu impresionirali, ama baš nikako, sve do danas, mislio sam da su lakši protivnik od Rusa ubjedljivo.

Došli su Stamate i Irimescu iz Resite i Novanc iz Steaue.Stamate i Novanc su igrači iz udarne sedmorke rumunske reprezentacije dok Irimescu na SP-u u Švedskoj nije nastupao iako je već u utakmici sa Zagrebom pokazao da će biti veliko pojačanje ( postigao 5 golova) .Resita je izuzetno kvalitetan klub i trenutno su prvi na tabeli, a u prvom dijelu su remizirali sa Constantom u gostima 21-21.Stamate je sigurno uz Valentina Ghioneu najbolji rumunski igrač ( bio je najbolji strelac repke na SP-u) .Novanc je prvi pivot repke i vrlo snažan igrač i uz Stamatea ( 208cm ) će dodatno popraviti njihovu odbranu.Po mojim procjenama jači su bar za 20 posto u odnosu na zadnji susret sa nama.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 22 feb 2011, 18:19

Sad si me zabrin'o. Ništa, tih 20% treb aanulirati podrška s tribina. Ovi momci zaslužuju pune tribine, ne samo radi važnosti utakmice, nego i zbog načina kako igraju. Pa ljudi oni haman bukvalno ginu na terenu. Ne moraju ba ni pobijediti, ako budu nako ginuli, ni poraz mi neće teško pasti...

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 22 feb 2011, 18:26

VanBasten je napisao/la:....Ma stipu burazeru botove. Sredinom, što bi rekli stari i mudri.
Drugar, da se ne ponavljam - već sam napisao o Rumunima - vidi strana 120. naslov: A sad spektakl!

Da, ova ekipa je je jača i igra bolje nego lani. I dalje smatram da su mnogo teži i bolji suparnik od "raskoljnikova" - a uveli su nekadašnji "sistem": tim = reprezentacija!
U reprezentaciji Rumunije na SP-2011 starteri samo nisu bili Sabau (lk) i Murešan (bd), jer su prednost imali Florea i Jurka. Međutim, imali su i Sabau i Murešan dobru minutažu, a na desnom beku imaju i Grka koji zna 'proraditi' i sa Murešanom čini vrlo "neugodam" tandem ljevaka.
Međutim, najbolji šuter im je Stamate koji se, kako kažu povrjedio (ili ga 'čuvaju' za Bosnu!?) protiv Zagreba. Ružno je, ali volio bi da ostane povrjeđen i za subotu, mada Rumuni imaju zaista 'širinu' u izboru igrača tako da Stamatea obično mijenja, kao šutera, Čepregi (sjajan igrač - bs/bl) a tu onda ulaze Angelovski ili Stavorositu na srednjeg . Uz to Čepregi je dosta brži i probojniji igrač od 'bombardera' Stamatea i ništa manje opasan po naše golmane. Rumuni često igraju kombinaciju sa Čepregijem i Stavrosituom ili Angelovskimjer tada dobijaju na brzini i ideji, dok sa Stamatemo i Murešanom su mnogo sporiji ali opasniji sa "daljinskim" šutevima.
"Ključ" utakmice će najvjerovatnije biti kod golmana (na obe strane) i odbrane, a naši momci moraju po svaku cijenu spriječavati njihove kontre preko "strašnih" krila (krila su im sjajna, pogotovo Toma) i u svakom slučaju se izuzetno brzo vraćati u odbranu, pogotovo ako Popesku (ali i Stanesku) "poludi" na golu... a spada u sam evropski golmanski vrh!
Imaju stvarno dobru ekipu i dvije podjednako dobre "sedmorke" tako da izmjene igrača ne znače 'manjak' u igri.
Ostalo sam već napisao. Da, Toma je "ubitačan", ali najbolji su im golmani, pogotovo Popesku....

Ipak, ima i Bosna timski kvalitet i vrsnih igrača i mogu preskočiti Konstancu, ali pod uslovom da svi daju svoj maksimum, pogotovo golmani i odbrana, da odigraju striktno prema dogovoru sa Smajlagićem, da u napadu igraju sa brzim protokom lopte i izmjenom mjesta, jer na takvu igru Rumuni su 'najtanji', da šutaju iz izgrađenih situacija i bez nonšalancije i... da se ne prepadnu velike šanse... Eh, kad bi odigrali utakmicu kao prvo poluvrijeme protiv "ruskih koljača" - u tom slučaju Skenderija bi se mogla "tresti" od veselja i radosti. :)
Iskreno, strah me - al' "vidim" naše momke među 16 najboljih europskih klubova :D
A, ako i ne bude tako - idemo dalje, niće biti 'propast svijeta'!
Bosna je pravi klub, Bosna je najbolja...

EDIT:
kasnio sam s odgovorom pa si ga dobio od RIBERY-a. Super.
Samo, što je moja procjena nešto pesimističnija - minimum su 30% jači u odnosu na utakmicu u Konstanci:
Stamate odličan šuter (pospor), Irimesku odličan "srednjak-graditelj i strijelac", a pivot Novank je "rumunski D.Dinar"...
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 26 feb 2011, 19:30, ukupno mijenjano 1 put.
Bosno moja poharana....

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.