Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

19vendetta87
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la 19vendetta87 » 23 jan 2023, 16:35

mrAdislic je napisao/la:
23 jan 2023, 15:19
slika

Ne znam tacno ova pravila kad ih nesto mjenjaju pretezno, ali Omeragic izgleda ima pravo da igra idalje za nas..treba to opet provjerit malo mozda se predomislio,bice to igracina.

Nikad necu prezalit odgledane utakmica Zuricha :nedam:
Jos prelazi u Dinamo, a zna se da oni ne kupuju tek tako ove mlade igrace. Mislim da ima dobru priliku da se tamo razvije i pokaze svoj talenat. Tako da velika je sansa da zaigra za nas, jer u Svicarskoj nema mjesta pored Elvedia, Akanjia, Comerta i Schära koji svi igraju na visokom nivou
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 23 jan 2023, 16:49

Gdje je i šta radi izvjesni wonderkind Anel Šabanadžović?
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 23 jan 2023, 17:34

Gigovic odma starter za Midtjylland u prijateljskoj protiv St Pauli, 0-0.

mahic
Kontakt:

Post Postao/la mahic » 23 jan 2023, 17:48

Gost nove emisije “Top Gol” kod Sabahudina Bahe Topalbećirevića je legendarni fudbaler Sarajeva, Jugoslavije i novoizabrani selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Faruk Hadžibegić. Hadžibegić ističe da BiH ima solidan tim predvođen Edinom Džekom. “Vjerujem u sebe, u svoje saradnike i u ekipu. Imamo solidnu ekipu sa Džekom koji je za mene jedan fenomen. Iz godine u godine ide u bolji klub. Imamo i mladih igrača koji su već u timu. To je krenulo od Bajevića, a nastavio je Petev”, govori Hadžibegić i osvrće se na nedavni put u Portugal gdje je uživo gledao Island – prvog protivnika Zmajeva u kvalifikacijama: “Otišao sam u Portugal da gledam našeg prvog protivnika u kvalifikacijama – Island. Igrali su dva prijateljska meča. Trče mnogo, ali su pali fizički pred sami kraj i izgubili od Švedske. Igraju agresivno i ofanzivno, a najbolje pokazuje to što su im dosuđena tri penala u dvije utakmice (Estonija i Švedska) te poništen jedan gol.” Selektor naše reprezentacije očekuje da će u našoj grupi za EURO neugodan protivnik biti i Luksemburg. “Luksemburg je stvorio mnogo problema Srbiji u Beogradu, a ja sam sa Crnom Gorom igrao protiv njih i bila je žestoka borba. Oni nisu veliko fudbalsko ime, ali su respektabilni. Mangupska su ekipa.” Hadžibegić je prokomentarisao i saradnju sa direktorom reprezentacije Zvjezdanom Misimovićem. “Misketa znam kao igrača. Bili smo zajedno u Portugalu i mislim da dijelimo istu filozofiju fudbala. Vidim da je posvećen svom poslu i vodi brigu oko tih mladih igrača. Tu su Tahirović, Huseinbašić i ostali. On to veoma rano otkrio i onda nastavlja da se bori kako bi oni zaigrali za našu selekciju. Mislim da ćemo imati dobru saradnju.” Naš selektor je govorio i o predsjedniku FS BiH Vici Zeljkoviću. “Predsjednik je mlad, veoma ambiciozan, konkretan i korektan. Nijedan igrač nije ništa loše rekao o njemu. Izuzetno je motivisan i ima želju da BiH ode na EURO. Generalno imamo problem u državi gdje je nepovjerenje prema svemu. Nigdje nisam pročitao da je predsjednik imao problema sa trenerom ili igračem. Drago mi je što se prave tereni u BiH i to je važno.” Jedno od pitanja je bilo oko smjene generacija i mladih igrača. “Ja ću nastaviti politiku Saveza. Tu je Tahirović iz Rome, Huseinbašić iz Kolna i još sedam, osam mladih igrača. Nemoguće ih je sve staviti, ali imat ću hrabrosti ubaciti jednog ili dvojicu. Na taj način želimo sačuvati, ali poslati poruku i drugima da računamo na njih. Podržat ću tu akciju Saveza koju upravo Misimović vodi. Probat ću da budem hrabar te da pokušam zovnuti u reprezentaciju nekoga i iz naše lige”, jasan je Hadžibegić. Hadžibegić je otkrio i da je razgovarao sa predsjednikom Sarajeva Ismirom Mirvićem. “Razgovarali smo. Nekoliko puta je okupljao bivše igrače. On ima jednu drugu viziju vođenja kluba i donošenja odluka. Trenutno nema nijednog bivšeg igrača u klubu i to je njegova odluka. Naravno, mi prolazimo, a Sarajevo ostaje.”

tuzlanski tacka ba

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 23 jan 2023, 17:53

Ima hrabrosti zvati Đokanovica ili Varesanovica, ali zato nema hrabrosti pozvati Huseinbasica, Tahirovica i Hamulica, iako su po kvaliteti u top 20 nasih igraca...nevjerovatan mentalni sklop u Hadzije
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 23 jan 2023, 17:59

19vendetta87 je napisao/la:
23 jan 2023, 16:35
mrAdislic je napisao/la:
23 jan 2023, 15:19
slika

Ne znam tacno ova pravila kad ih nesto mjenjaju pretezno, ali Omeragic izgleda ima pravo da igra idalje za nas..treba to opet provjerit malo mozda se predomislio,bice to igracina.

Nikad necu prezalit odgledane utakmica Zuricha :nedam:
Jos prelazi u Dinamo, a zna se da oni ne kupuju tek tako ove mlade igrace. Mislim da ima dobru priliku da se tamo razvije i pokaze svoj talenat. Tako da velika je sansa da zaigra za nas, jer u Svicarskoj nema mjesta pored Elvedia, Akanjia, Comerta i Schära koji svi igraju na visokom nivou

Ma ovom je suđeno da bude naš :mrgreen:

Tad je bio djecak prakticki nije ni mogao biti od neke koristi ali sad bi bilo idealno..u oktobru tek imat 21 godinu i vise iskustva i taman na vrijeme bi došao da pojaca konkurenciju u odbrani...dosta mi vise nagađanja o tamo nekim ujama Medicima, loncarima vec upolili karijere jos im mi druga opcija.

Ako dodje u dinamo brzo ce on proigrati i bit ce nam tu nadohvat rukee i sigurno je sad razočaran odnosom Švicaraca ppsebno "velikog bosanca" Petkovica kako mu vole tepati sarajevski mediji i mislim da to ne bi bio problem rijesiti posebno sad kad ae uzmu sve okolnosti sta je prosao, u ubzir.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 23 jan 2023, 19:03

Dobar za klupe svakako! :kafa:
@igrajlopte 🐦

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 23 jan 2023, 19:23

Da li je po vama Mujakic zasluzio da bude na spisku za martovske utakmice? Umjesto jednog od Kovacevica/Serbecica/Milicevica?

Sanicanin je zasticen, jos i ljevak, tako da njega ne treba uzimati u obzir.
@igrajlopte 🐦

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 23 jan 2023, 19:29

ReX je napisao/la:
23 jan 2023, 19:23
Da li je po vama Mujakic zasluzio da bude na spisku za martovske utakmice? Umjesto jednog od Kovacevica/Serbecica/Milicevica?

Sanicanin je zasticen, jos i ljevak, tako da njega ne treba uzimati u obzir.
Mislim da nije. Da se razumijemo, sve je to ista klasa stopera (Kovacevic, Milicevic, Sanicanin, Mujakic), dakle klasa koja nije za prvih 11, pa i nije toliko bitno, ali mozda je bolje da se tu nalazi neko sa iskustvom igranja u reprezentaciji, za ne daj boze ako zatreba.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 23 jan 2023, 19:43

Ne vjerujem ja da Bećir ima pravo nastupa za nas.

On je igrao četiri puta za Švicarsku, a jedna od tih utakmica je bila takmičarska.

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 23 jan 2023, 19:45

ma odakle vam da ima pravo, on ne izgubljen za nas

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 23 jan 2023, 19:49

Treba ganjat onog mladog golmana Spezie Zovku ne znam zasto Misimovic i Hadzibegic nisu to odradili sad kad su bili kod Dzeke i Krunica..

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 23 jan 2023, 19:51

slika

Igrao je prije tri godine u ligi nacija 6min.
Prije tri dana napunio 21.
Tako da ima pravo.

Jedino ako se pod competitive matches broje i prijateljske,onda ima 4 odigrane prije 21 i nema pravo.
BašČelik!🖤❤️

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 23 jan 2023, 20:22

zgembo89 je napisao/la:
23 jan 2023, 19:49
Treba ganjat onog mladog golmana Spezie Zovku ne znam zasto Misimovic i Hadzibegic nisu to odradili sad kad su bili kod Dzeke i Krunica..
on je naš, igrao je za mlade selekcije. zaradio je da ga pozovu u u21 napokon

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 23 jan 2023, 20:28

Bilo bi logično i korisno pozvati Zovku u bilo koju selekciju, kao i Nezirevića u U21, što znači da ih sigurno neće pozvati.
Eno kaže Mada Faka da će biti hrabar i pozvati jednog, možda čak i dvojicu novih igrača. :roll: Šta reći
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 23 jan 2023, 21:05

Koji qurac ovi obilaze stalno ove standardne igrace, bolje da obilaze ove mlade talente za koje se borimo. Nema veze hoce li ih zvati sad ili poslije, ali bolje njih posjetiti da vide da nam je stalo.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 23 jan 2023, 21:34

redbull93 je napisao/la:
23 jan 2023, 21:05
Koji qurac ovi obilaze stalno ove standardne igrace, bolje da obilaze ove mlade talente za koje se borimo. Nema veze hoce li ih zvati sad ili poslije, ali bolje njih posjetiti da vide da nam je stalo.
Da razgovaraju o sistemu u kojem ce igrati i sta o tome misle glavni igraci, reko je Hadzibeg da ce pricat sa Simoneom Inzaghijem da vidi kako on s Dzekom funkcionise.
Zadnja izmjena: forgempp, dana/u 23 jan 2023, 21:39, ukupno mijenjano 1 put.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 23 jan 2023, 21:37

forgempp je napisao/la:
23 jan 2023, 21:34
redbull93 je napisao/la:
23 jan 2023, 21:05
Da razgovaraju o sistemu u kojem ce igrati i sta o tome misle glavni igraci, reko je Hadzibeg da ce pricat sa Simeoneom Inzaghijem da vidi kako on s Dzekom funkcionise.
Ma sve je to uredu, ali sta ih kosta i ove druge posjetiti.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

mahic
Kontakt:

Post Postao/la mahic » 23 jan 2023, 21:39

Horoz je napisao/la:
23 jan 2023, 20:28
Bilo bi logično i korisno pozvati Zovku u bilo koju selekciju, kao i Nezirevića u U21, što znači da ih sigurno neće pozvati.
Eno kaže Mada Faka da će biti hrabar i pozvati jednog, možda čak i dvojicu novih igrača. :roll: Šta reći
Mada Faka :tokralju:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], greenwood, Zglavkar i 34 gosta.