Napapijri je napisao/la: ↑19 jan 2023, 07:45
dirkules je napisao/la: ↑19 jan 2023, 00:43
Napapijri je napisao/la: ↑18 jan 2023, 22:45
Evo ga, prvi Lukin korak. Prema MacMahonu, Doncic se do sada nije mijesao u rad FO, ali je sada snazno izrazio zelju da se Mavsi pojacaju do 09.02.2023. godine. To je prvi korak ka eventualnom tradeu. Jos uvijek je sve u rukama Cubana, ali kako postupa ne bi me cudilo da i ovo unisti.
Cuban: “Tim MacMahon got it dead wrong. Luka has never suggested, asked, demanded or discussed changes to the roster.”
Mark Cuban (cont.): “Luka and Nico have a great relationship. They talk almost daily. Luka knows exactly what we have going on and is very supportive.”
Ekspresan odgovor.
EDIT:
Ali Woj prije utakmice:
“Dallas and Atlanta are going to be really active in this marketplace”
Kao moguće mete navede Bojan i Noel u paketu.
EDIT:
Luka nakon utakmice:
Luka Dončić on the report of him asking the roster to be upgraded at the trade deadline: “That’s not true, I didn’t say nothing about that. I talk to Nico, I talk to Fin more than I used to but that’s just how I talk to them. Great communication that just stays between us.”
Ja se ipak nadam da je istina jer svi veliki igraci su aktivno ucestvovali u izgradnji tima. Ne kazem da FO treba slijepo slusati Luku i doci u situaciju u kakvu je James doveo LAL, ali definitivno se moraju pojacati. Serija slabijih meceva je prosla i sada slijede porazi, a play inn je vec “iza coska”.
Sigurno da se konsultuju sa njim, da dobija informacije, i da otprilike zna šta se želi uraditi.
No treba sve karte na sto staviti, mi u ovom momentu možemo tradeati prve dostupne 1st roundere a to su '27 i '29. Trenutno stanje a to se može pogoršati jedino nekom Lukinom povredom ide ka tome da će ovogodišnji '23 1st rounder put Knicksa (top 10 zaštićen) i time bi se KP deal završio i mi bi smo na ljeto bili u situaciji da možemo tradeati 4 1st roundera ('25, '27, '29, '31) uz mogućnost 3 swapsa.
E to je draft kapital kojim se potencijalno može napasti neki All star, iskustvo nam govori da svako ljeto minimalno jedan bude dostupan, ili ga tim učini dostupnim ili igrač zatraži trade. Pored toga tu su i Green (za kojeg kažu da je untouchable u ovom momentu i da je treći najbitniji igrač iza Luke i Spencera) i Hardy kao mladi igrači. I da to ne bude All star ovi resursi daju izuzetan prostor.
Pitanje je da li sada ojačati ekipu sa dobrim starterom tipa mediji spominju da Pistonsi traže nezaštićenog 1st roundera za Bojana koji ubrzo puni 34, ili tipa Spursi traže 2 1st roundera za Poeltla (u našoj situaciji bi to bili '27 i '29). Sada ponudi ovo što traži bilo koja od ove dvije ekipe i posao će se završiti. No šta mi na primjeru Bojana dobijamo? Sada odličnog igrača, na duže staze siguran pad njegove igre, timeline nam ne ide u prilog. Da li nas jedan ovakav potez čini sigurnim contenderom? Ne, zapad jeste čudan, u nekom raskoraku je dosta ekipa u regularnoj sezoni kao što su Warriorsi ili Clippersi, i sa potezom Bojana u PO kada se rotacija skrati mi nismo favoriti protiv ove dvije ili zdravog Denvera.
Cijena upgradea je jako bitna za duže staze i širu sliku, pogotovo u našoj situaciji kada će pritisak rasti iz sezone u sezonu, mi nismo one step away od naslova i ne trebamo činiti poteze kao da jesmo.
Moje mišljenje da je pametnije zadržati pickove, sačekati ljeto i dalji razvoj situacije, potencijalno napasti nekog All stara.
Možda tada bude dostupan Siakam, tvoja želja
Po Steinu pregovara se sa Knicksima oko Reddisha, navodno Thibs traži svog "mezimca" Bullocka zauzvrat.
Po Dragićevim riječima razgovor i ponuda Dallasa je bila na stolu, no uloga je bila skoro kraj klupe:
“We were in talks with Dallas. They made an offer but I decided not to take it. They wanted me to play one game and then sit for the next five. I know I can still easily play 20 minutes per game. I’m not ready to retire and just sit on the bench in a cheerleading role.”
“At the end of the day, they were not able to guarantee, that I will play. They told me that I would rather be on the bench, however that does not interest me, that’s why my signing there was not an option.”