Benjamin Tahirović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

RaZuti
Kontakt:

Re: Benjamin Tahirović

Post Postao/la RaZuti » 16 jan 2023, 14:27

Druže o čemu vi špekulišete kad je u njemu Mourinho vidio nešto posebno... Mi nismo ni do nožnih prstiju njemu

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 16 jan 2023, 14:29

RaZuti je napisao/la:
16 jan 2023, 14:27
Druže o čemu vi špekulišete kad je u njemu Mourinho vidio nešto posebno... Mi nismo ni do nožnih prstiju njemu
Pametnom dosta. :mrgreen: :thumbup:
@igrajlopte 🐦

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 16 jan 2023, 14:34

@horoz
S tim se mogu složiti da nisam na treningu i da nemam kompletan uvid i logicno da vise vjerujes Mourinhu. :mrgreen:

Opet ponavljam ja ne sumnajm u njegov kvalitet da ga ima, ja govorim o tom Mentalnom sklopu koji ga moze dosta usporiti cak i kostati da ostane prosječan igrač a ocekivanja su cak da moze i vrhunski postati. A on pokazuje neke slabosti i veliki strah(tipicno za nase igrace) iako ne znam čemu to, mlad si, trener ti vjeruje.

On ove hvalospjeve od Murinja mora pocet opravdavat i na terenu bojim se da ga nece dugo hvalit, da pokaze bar neki segment igree gdje se vidi da te hvale imaju argumente, teren je mjerilo.

Ne kaze se dzaaba 'bio talenat velik ali nije uspio' pa upravo zbog toga nije uspio premostiti tu mentalnu barijeru i izdignut se iz prosjeka. Ali radi a dobrim Trenerom vjerujem da ce uspjet to.
Iskreno i sam puno ocekujem od njega.

@GG3
Pa o tome ti pricam, sad zamisli takav Pjanic kakav nam jeste citavu karijeru, je u Benjaminovim godinama srusio Real na Bernabeu i bio jedan od nositelja igre Lyona koji je tad igrao ligu Prvaka i redovno skoro do same završnice dolazio i realno opet Pjanoe nije napravio karijeru kako se ocekivalo.
E sad ti zamisli tek gdje je Benjamin kolilo mu fali te pozitivne drskosti i hrabrosti on jos nije bi blizu tog levela.

To naglasavam da se ispravi i konacno pocne mijenjat u nasem mentalitetu i kod nasih igraca... taj luzerski kukavicki mentalitet nesigurnost, strah.. da se oslobađamo toga posebno ove generacije koje pripadaju modernom nogometu.
Igrač spreman fizicki i psihicki ne boji se ni greske vec sigurno koraca ka svome cilju, greske su sastavni dio odrastanja i napredovanja u nogometu...nema ga ko ne greši samo je bitno ko ce se posle toga izdignut a ko se izdigne uspio je.
Zadnja izmjena: Imajednabrigada, dana/u 16 jan 2023, 14:44, ukupno mijenjano 1 put.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 16 jan 2023, 14:39

@brigada, nemoj se sad vaditi. :)
Nisi to mogao nikako zaključiti na osnovu 100+ minuta isjeckane igre.
A taj luzerski mentalitet moze dobiti najprije zbog Rome koja je pravi luzerski klub. :)
Sreća pa je Mourinho tu pa bi igračima mogao usaditi nesto pobjedničko u njima. Započeo je sa konferencijskom ligom. Za sada dobro guraju na svim frontovima.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 16 jan 2023, 16:39

:mrgreen: :mrgreen:

@igrajlopte 🐦

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 16 jan 2023, 16:44

I Mourinho je teski ziheras, sigurno nece govoriti veznjaku od 19 godina da rizikuje po terenu nego da igra siguricu. Lik zatvara meceve u 55oj minuti, o cemu pricamo :mrgreen:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 16 jan 2023, 23:16

slika

Ambiciozno i pozitivno drsko nema šta. Sad samo da pređe s riječi na djela.😁
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 22 jan 2023, 14:27

Prema nekom logičnom slijedu događaja Tahirović bi trebao ovih par utakmica igrati više. Zašto? Zaniolo odlazi iz Rome s obzirom da Roma igra 3-4-2-1 najvjerojatnije Pellegrini prelazi na AMF uz Dybalu te se otvara prostor u sredini terena koju će najvjerojatnije popuniti Matić. Matić je već u godinama te neće moći igrati svih 90 minuta pored njega će najvjerojatnije igrati Cristante. Ovaj dvojac definitivno neće moći izdržati mnogo te bi Tahirović trebao ulaziti u igru oko 65-70 min. Večerašnji protivnik je Spezia te očekujem da Tahirović večeras krene od prve minute.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 22 jan 2023, 14:33

Da, danas bi trebalo očekivati minutažu.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 22 jan 2023, 19:52

H8Z7 je napisao/la:
22 jan 2023, 14:27
Prema nekom logičnom slijedu događaja Tahirović bi trebao ovih par utakmica igrati više. Zašto? Zaniolo odlazi iz Rome s obzirom da Roma igra 3-4-2-1 najvjerojatnije Pellegrini prelazi na AMF uz Dybalu te se otvara prostor u sredini terena koju će najvjerojatnije popuniti Matić. Matić je već u godinama te neće moći igrati svih 90 minuta pored njega će najvjerojatnije igrati Cristante. Ovaj dvojac definitivno neće moći izdržati mnogo te bi Tahirović trebao ulaziti u igru oko 65-70 min. Večerašnji protivnik je Spezia te očekujem da Tahirović večeras krene od prve minute.
Nece on dobiti ni minute, kamoli krenuti od prve minute...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 22 jan 2023, 19:58

bice da je ipak bio 'preoprezan' u minutama koje je dobio.
Ovo je bas cudno da mu nocas nije dao ni 15ak minuta kod 0-2, a toliko ga hvali.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 22 jan 2023, 19:59

Mourinho vise preferira Bovea, morat ce se dobro Tahirovic potrudit
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 22 jan 2023, 20:01

Surreal je napisao/la:
22 jan 2023, 19:59
Mourinho vise preferira Bovea, morat ce se dobro Tahirovic potrudit
ono mao sto sam gledao, vise mu da je pokazao taj zuco.
Nas je bas bio ko robot, sigurica.
Bice minuta valjda i za njega do kraja sezone...

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 22 jan 2023, 20:12

O ovom sam pričao nakon zadnje utakmice kada me mnogi nisu razumjeli.
I da ga neće dugo Murinjo hvalit

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 22 jan 2023, 20:56

Tako to ide s mladim igračima. Malo ga poguraš, pa malo proradi nervoza, onda ga malo ohladiš da ne sagori. Dok ne dođe na pravu temperaturu.
Znam da su ga naši navijači, čuveni po objektivnosti, već u ovom kolu vidjeli umjesto Cristantea. Kako mogu Gavi i Belingem...i slični biseri. :D
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 22 jan 2023, 21:02

Ako ne bude dobija minute u narednim utakmicama, Hadzija ga sigurno nece pozvati sad u martu
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 22 jan 2023, 23:46

Horoz je napisao/la:
22 jan 2023, 20:56
Tako to ide s mladim igračima. Malo ga poguraš, pa malo proradi nervoza, onda ga malo ohladiš da ne sagori. Dok ne dođe na pravu temperaturu.
Znam da su ga naši navijači, čuveni po objektivnosti, već u ovom kolu vidjeli umjesto Cristantea. Kako mogu Gavi i Belingem...i slični biseri. :D
Pa još je daleko od zicera da će on napraviti ozbiljnu karijeru, uzmeš fino sastave velikih italijanskih klubova godinama unazad i vidiš u svakom klubu u tom periodu po nekoliko mladih igrača koji su dobijali šansu, a koji danas ne postoje.

To je jednostavno tako u fudbalu. Ono što je on sad vjerovatno sebi zagarantovao jeste to da će živjeti od fudbala, da će biti profesionalac.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 23 jan 2023, 09:57

Ma sve ok, talenat i fizicku snagu niko ne spori, ali mali se boji vec na samim pocetcima karijere kada treba da igra najrasterecenije i da puca od samopouzdanja.

A bojim se da se to ne može naučiti, to ili imaš ili nemaš ili si šampion ili luzer.

Jedino sto bi mu u ovom trenutku pomoglo je to da mu Murinjo kaze da slobodno moze pogrijesiti i da igra smireno.. puno bolji efekat bi imalo možda, nego sto ga konstantno hvali po medijima sto moze biti samo kontraproduktivno.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 23 jan 2023, 09:59

Boze sacuvaj, pustite momka nek ujagmi koju minutu do kraja polusezone. Neka ode negdje na posudbu, pa cemo onda suditi. Sta vam je? Haloo?
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

theKuPuS
Kontakt:

Post Postao/la theKuPuS » 29 jan 2023, 18:03

je li za njega bolje što je zaniolo zakuhao ovako sa klubom? znam da je njegova pozicija matićeva, ali jedan veznjak manje u ekipi sigurno znači više prostora?

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter, hurem i 21 gost.