Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

milanist
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la milanist » 22 jan 2023, 12:20

JohnCleese je napisao/la:
22 jan 2023, 11:52
Usporedba SDA i Juventusa :rol:
:urnebes: :urnebes: Sta kaze uvijek imaju najvise para, nikom nije jasno kako :mrgreen:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Bobadilla
Kontakt:

Post Postao/la Bobadilla » 22 jan 2023, 13:57

Naravno da je i ova zadnja kazna džaba. Ispaštaju za tuđe greške 😂
"Krene Ronaldo u kontranapad a Nesta i ja sami u odbrani" Siniša Mihajlović
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 22 jan 2023, 14:32

milanist je napisao/la:
22 jan 2023, 12:20
JohnCleese je napisao/la:
22 jan 2023, 11:52
Usporedba SDA i Juventusa :rol:
:urnebes: :urnebes: Sta kaze uvijek imaju najvise para, nikom nije jasno kako :mrgreen:
Nije pe.deruu iz nase stranke jasno,sta zna pe.derr sta je exor grupacija.
Max Allegri

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 22 jan 2023, 15:03

Znaci jos Napolija kazniti pa da se potucemo s komšijama za titulu :kafa:
Il Club più titolato al mondo!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 22 jan 2023, 15:07

muxa je napisao/la:
22 jan 2023, 15:03
Znaci jos Napolija kazniti pa da se potucemo s komšijama za titulu :kafa:
Ovi nasi Ameri se ne sale :mrgreen:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 22 jan 2023, 15:50

Da su Berlusconi i Galliani i dalje u Milanu, sigurno bi klub bio kažnjen. Jer dva starohana su skoro pa uništili klub totalno. Na svu sreću došli su ljudi koji razumiju i znaju šta treba uraditi, i uradili su. Milan je trenutno najuređeniji klub u Italiji. A prostor za napredak je ogroman.

Dugovi su riješeni, prihodi uveliko povećani, plate su realne i nema pretjerivanja u tome.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 22 jan 2023, 16:08

milanist dokazani pacenik i mucenik
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 22 jan 2023, 16:14

Nisam vam ja care kriv sto vam je sve lopov do lopova u upravi :D

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 22 jan 2023, 16:33

Jos jedan plod incesta ispuzao na povrsinu danas...
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

J10
Kontakt:

Post Postao/la J10 » 22 jan 2023, 17:05

Chapman1886 je napisao/la:
22 jan 2023, 16:16
hahahah opet svi drugi krivi samo stara kuččka džubrentus nije :rol:

i pazi moilm te oni će bojkotovati pa bojkutjte koga zaboli ćuna za vasa seljačine ne pismene

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 22 jan 2023, 17:21

Atalanta moze da ucini uslugu pobjedom veceras da ona nakaza sa klupe ode

U naletu su,ocekujem to
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 22 jan 2023, 17:25

GIBRA je napisao/la:
22 jan 2023, 17:21

U naletu su,ocekujem to
Pa ko da zamijeni Allegrija? Kao realne opcije mi se cine Pochettino ili Enrique. Ne vjerujem da bi se Tuchel prihvatio ovakvog posla. Bas bih volio vidjeti da Bielsa vodi neki klub u italiji btw
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 22 jan 2023, 17:27

Ovog Chapmana je dajdza napravio.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 22 jan 2023, 17:33

Surreal je napisao/la:
22 jan 2023, 17:25
GIBRA je napisao/la:
22 jan 2023, 17:21

U naletu su,ocekujem to
Pa ko da zamijeni Allegrija? Kao realne opcije mi se cine Pochettino ili Enrique. Ne vjerujem da bi se Tuchel prihvatio ovakvog posla. Bas bih volio vidjeti da Bielsa vodi neki klub u italiji btw
Zidane je spreman,sam je govorio da mu je Juve prva kuca,a i francuski mediji su rekli da nas ceka
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 22 jan 2023, 18:47

Ja ne mogu shvatiti kako ne mozete razumjeti...stvarno se cudim...Boze svasta..

@Muxa, nisu teorije zavjere u pitanju...nego jasno i glasno, Juventus je target...isto kao sto je bio 2006...pa to je svakome jasno..

Ja ne znam ako su u Juventusu lazirali papire..o tome se prica, ali mi smo kaznjeni za "nepravilne", "napuhane" transfere..koji se jednostavno ne mogu dokazati...

Ako pratis, la liga se oglasila, zamisli to, da se Juventus kazni(svakome je jasno zasto)...a nas najveci "nepravilni" transfer je sa Barcelonom..to je van svake pameti..onaj ko ovo ne moze da razumije, sta moze u cijelom ziivotu razumjeti?

Juventus povezan sa 7/8 klubova...nikoga se ne dira..pa nije valjda da ih mi vodimo? :shock:

Ako su u Juventusu lazirali bilo sta, to je krivicno i neka odgovorni odgovaraju...ali za transfere je van svake pameti..da su rekli Juventus kaznjen -15 zbog laziranja knjiga, mozda bi se nekako i pomirio sa time...ali zasto da zbog toga uzimaju bodove? Zasto ne novcana kazna? Zasto ne zabrana transfera? Ako se vec o tome radi, a radi se..

Kako moze Napoli reci, za Juventus ovaj igrac kosta 80M, za druge 50M? Odakle im pravo? Tako i mi imamo pravo da cijenimo MDS 100M.. :mrgreen:
To je za ludnicu, ne za istragu..Prepravljanje knjiga, ako je do toga - DA...neka se kazni Juventus, ja prvi kazem...ALI, neka se istraze i drugi klubovi, da sve bude fer prema svima...

Ja pita interiste, sta bi sa onih 250M, zbog kojih su htjeli prodati klub, odgovora jos nema.

Mi Juventini, barem ja, vama odgovorim, a vi? Sve se svodi na "vi lopovi"...i kraj price...po tome mogu skontati koliko vam je godina(cast izuzetcima)
Milanisti nas optuzuju, a kaznjeni za farsopoli kao i mi..ovaj @Chini se javlja svako malo "Juventus lopov", a i njegov Lazio kaznjen..to je van svake pameti.
Interisti isto tako...za Juventus "dokazano" ali sve sto je poslije farsopolija isplivalo, oni se nece udostojiti i bilo sta reci u odbranu Intera. osim da je Juventusovo "dokazano"...i kako se onda moze imati neki vid normalne rasprave na forumu??

Ista prica kao i za farsopoli...Juventus target...niko ovdje nikada nije rekao da Moggi nije radio sta je radio...svako kaze da su to ISTO radili i drugi klubovi..za neke su SAKRILI transkripte(davno pisano), nekima oduzeli taman bodova da slijedece sezone mogu igrati CL...itd
Danas, ista situacija...samo se pregledaju Juventusove knjige...ne bi me zacudilo da nakon godinu/dvije pocnu isplivati i ostali...ali ce se sve zataskati...Juventus ce platiti ceh...za vrijeme COVIDa samo je nama bilo tesko, ostali su poslovali u prosperitetu.. :kafa:
Napoli, Milan and other Italian clubs risk punishment in capital gains case
January 22, 2023

While Juventus has been the poster child of the capital gains investigation, other top Serie A clubs could face the music in the coming weeks and months.

Last year, the Plusvalenza trial ended with the court acquitting all defendants, including the Bianconeri and a host of other clubs. However, new evidence emerged from the Prisma investigation (in relation to Juve’s salary maneuver amidst the Covid-19 crisis), prompting the reopening of the case.

So while the sporting justice handed the Old Lady a 15-point deduction in the Serie A standings, the likes of Milan, Roma and Napoli could also face punishments.

According to La Repubblica via JuventusNews24, the FIGC prosecutor Giuseppe Chiné will soon ask the Naples prosecution office for documents related to an investigation regarding alleged false accounting on the part of Napoli president Aurelio De Laurentiis and other of the club’s top officials.

In 2020, the transfer of Victor Osimhen from Lille to the southern Italian club had raised many eyebrows. While the total valuation reached 70 million euros, it included four largely unsung players in exchange with potentially inflated values.

On another note, ilBianconero reports that Roma and Milan could face some backlash in relation to their dealings with Juventus.

In 2018, the Rossoneri and the Bianconeri exchanged the cards of Leonardo Bonucci and Mattia Caldara with both defenders valued at around 40 millions.

A year later, the Old Lady sent Leonardo Spinazzola to the Italian capital in a swap deal involving Luca Pellegrini.
U FIGC, ovo je vec ocigledno, imaju ljudi koji stite Inter.

19/20
Eddie Salcedo-Jul 1, 2019 Vrijednost €2.00m Kupljen od Genoe za €10.00m imao 17 godina u vrijeme transfera. Ko je ovaj???

Ionut Radu -Jul 12, 2019 Iz Intera u Genou, Vrijednost €15.00m, placen €10.60m
Ionut Radu -Jul 1, 2019 Iz Genoe u Inter, Vrijednost €15.00m, placen €8.00m
Ionut Radu -Jul 13, 2019 loan transfer iz Intera u Genou
Ovdje je u 12 dana napravljen transfer tri puta. Igrac koji je u 2 sezone prije "odlaska" u Genou odigrao 1 utakmicu, "vrijedi" 15M.... :shock: :crazy:

On 29 June 2018, 21-year-old Radu was loaned to Genoa with an obligation to join them on a full transfer the following season.Genoa Chairman Enrico Preziosi claimed the subsequent fee was €9 million, which made Radu the most expensive Romanian goalkeeper,while the financial report of Inter showed €8 million. :idea:

Andrea Adorante -Jul 1, 2019, Iz Intera u Parmu, vrijednost €125k, placen €4.00m, 19 godina imao, Inter od njega napravi igraciinu da vrijedi 4M...iz Parma youth otisao u Inter youth, pa nazad u Parmu za dobre pare...4M capital gain..danas igra u serie C za Triestinu koja je, zanimljivo, zajedno sa Juve U23, i da, zadnji su na tabeli.. :kafa:

18/19
Davide Bettella -Jul 1, 2018, Iz Intera u Atalantu, vrijednost €1.00m, placen €7.00m(na marketu NIKAD nije bio skulji od 2M)
Trenutno igra za Palermo, 22 mu godine...ovaj vrijedi te pare, Juventini i ne vrijede bas...mi se "istrazujemo" :kafa:

Federico Valietti - Jul 1, 2018, iz Intera u Genou, vrijednost €500k,placen €6.00m(danas na marketu vrijedi 100k, nikad skuplji od 500k) igra za Vicenzu.

Jens Odgaard - Jul 1, 2018, iz Intera u Sassuolo, vrijednost €800k, placen €5.82m, u Interu bio godinu, odigrao 0(nula) utakmica... :kafa:

Marco Carraro - Jul 1, 2018, iz Intera u Atalantu, vrijednost €800k, placen €5.00m, niti je zaigrao za Inter, niti Atalantu..

Gabriele Zappa - Jan 30, 2019, iz Intera u PESCARU, vrijednost €75k, placen €3.00m
A pazi sada
Gabriele Zappa -Jan 31, 2019 slijedeci dan nazad u Inter na "loan" u U19 :tokralju:

Da ne duzim vise, ima toga jos.. :mrgreen:

Ima li kakvih necasnih radnji ovdje?? Ista stvar kao Juventus...sta li ce interisti reci? Zastarilo, nisu oni osudjeni.. :mrgreen:
Kao sto rece gore, imaju oni sto ih stite...ne, nisu teorije zavjere, nego cinjenice.. :kafa:
Why Juventus punished for capital gains ‘system’ against other clubs

Juve were accused of artificially inflating transfer fees in exchange deals to boost capital gains, therefore making it seem as if they were moving around more assets.

The judge should release the written motivation for the verdict over the next 10 days, but meanwhile La Gazzetta dello Sport claims to know the argument put forward by Chiné.

He suggested that rather than just help themselves balance the books, these actions impacted several different Serie A seasons and falsified their results.

In years when Juventus would’ve posted significant losses and therefore have to sell players, they instead created ‘fake’ capital gains and that allowed them to strengthen the squad on the market.

This damaged other clubs who really did balance the books and had to sell for example a striker who scores 20 goals per season, thus paying for that with their results in the next campaign.”

This is also reflected in the analysis provided for Il Messaggero newspaper by sporting rights lawyer Mattia Grassani.

In my view, the sanction is not based on the gravity of individual transfer deals, but rather the evaluation of a system used by Juventus. The evidence did not show other clubs being aware of contributing to this system.

This would explain why only Juventus were penalised and not any of the other clubs who agreed to these transfer deals.
:tokralju: :tokralju: :tokralju: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

Evo ja mu gore naveo samo dio transfera Intera... :rol: Svi to isto rade u Serie A.. :mrgreen:

Draga gospodo u FIGC, umjesto da pravite stadione, razvijate calcio, vi se "silite" nad Juventusom zato sto mozete.. :puke: :puke: :puke:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 22 jan 2023, 19:05

Denials have emerged from AC Milan regarding the rumours that surfaced suggesting the club could be implicated in the Juventus investigations.

Earlier today, Libero (via SpazioMilan) reported that the swap deal that took place between Milan and Juventus back in summer 2018 involving centre-backs Leonardo Bonucci and Mattia Caldara is of interest to the investigators.

The deal saw Bonucci return to the Bianconeri having spent one season with the Rossoneri, while Caldara joined Milan for €35m and thus Juve registered a capital gain of €29m on the balance sheet.

Bonucci was valued at the same amount by Milan, so it was more or less a straight swap in practice between an established top-level defender and one of the brightest young talents in Italian football.

However, MilanNews are reporting that Milan have responded to the speculation doing the rounds this morning by reiterating that the rumours are ‘totally unfounded’ and are in fact considered ‘harmful’ to the reputation of the club.
:kafa:

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 22 jan 2023, 19:17

Opet im Inter kriv :njanjanja: :njanjanja:
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

arminz
Kontakt:

Post Postao/la arminz » 22 jan 2023, 19:33

:kuknjava:
We all have a past. We have ours and we're proud of it.

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 22 jan 2023, 19:38

Savez je lakrdija. Provincijska drzava.
Aljegri, out!

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 22 jan 2023, 20:07

Ali koliko Dybala znaci Romi :tokralju: ; Mislim da u Milanu zale za njim :kafa:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.