Serie A
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- Beduin
- Kontakt:
Re: Serie A
Opet ce ih Juve prestici, samo ako ne bude nekih dodatnih kazni oduzimanja bodova.
A vidicemo hoce li biti kakvih restrikcija po pitanju dovodjenja igraca u narednim transfer rokovima, to bi ih bas sj3balo jer ionako se trebaju napokon rijesiti vecine veznih igraca kao i bekova, smrt bi im bilo i u narednim sezonama se tu ne pojacati.
A vidicemo hoce li biti kakvih restrikcija po pitanju dovodjenja igraca u narednim transfer rokovima, to bi ih bas sj3balo jer ionako se trebaju napokon rijesiti vecine veznih igraca kao i bekova, smrt bi im bilo i u narednim sezonama se tu ne pojacati.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- Beduin
- Kontakt:
Koliko ima istine u ovome da i Ronaldo hoce da tuzi Juve za 19,5 mil eura, koliko su mu ostali duzni za neisplacenu posljednju godinu ugovora?
Negdje mi izbaci clanak o tome maloprije. Jesu navrli sa avih strana.
Negdje mi izbaci clanak o tome maloprije. Jesu navrli sa avih strana.
075 ❤
075 ❤
- Juventinisimo
- Kontakt:
Evo pitanje za sve....ako odgovorite, ja prestajem pratiti Juventus za sva vremena...ovo ozbiljno kazem
Odakle Chelseau tolike pare?
Prije godinu sam citao da je Chelsea "nagomilao" malo preko 300M u capital gain...pitam kako? Na koji nacin? zadnjih 5 godina(moze se provjeriti) imaju 600M u minusu na transferima..
Isto tako sam citao da je Juventus imao oko 300M capital gain prije COVIDa..plan uprave je bio dovesti nekoga novog Ronalda, mladjeg..
Fofana - vrijedi 40, platili ga 80
Mudryk - 40/70
Cucurella 28/65
Madueke 15/35
Chukwuemeka(18 godina) 6/18
Oni valjda mogu...
Sta reci za Romera koji je tada vrijedio 35M a mi ga prodali za 17 u Atalantu?
Artur je vrijedio 56, placen 76...Pjanic vrijedio 45, placen 60.
Portanova vrijedio 1M, mi ga prodali Genoi za 12...ali isto tako Rovella je vrijedio 4, mi ga kupili od Genoe za 26.
Ima li kakve razlike?? Ko i gdje to moze zabraniti? Po kakvim zakonima?
Ko ce objasniti ovaj capital gain kako funkcionise, sto je LEGALNO u svijetu fudbala?
Ja sam ga objasnjavao na temi Juventus
Bujrum
Prije godinu sam citao da je Chelsea "nagomilao" malo preko 300M u capital gain...pitam kako? Na koji nacin? zadnjih 5 godina(moze se provjeriti) imaju 600M u minusu na transferima..
Isto tako sam citao da je Juventus imao oko 300M capital gain prije COVIDa..plan uprave je bio dovesti nekoga novog Ronalda, mladjeg..
Fofana - vrijedi 40, platili ga 80
Mudryk - 40/70
Cucurella 28/65
Madueke 15/35
Chukwuemeka(18 godina) 6/18
Oni valjda mogu...

Sta reci za Romera koji je tada vrijedio 35M a mi ga prodali za 17 u Atalantu?
Artur je vrijedio 56, placen 76...Pjanic vrijedio 45, placen 60.
Portanova vrijedio 1M, mi ga prodali Genoi za 12...ali isto tako Rovella je vrijedio 4, mi ga kupili od Genoe za 26.
Ima li kakve razlike?? Ko i gdje to moze zabraniti? Po kakvim zakonima?
Ko ce objasniti ovaj capital gain kako funkcionise, sto je LEGALNO u svijetu fudbala?
Ja sam ga objasnjavao na temi Juventus
Bujrum
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
To brate trebas pitati neke iz vaseg tabora koji su nas ovdje ubjedjivali kako idu te finansije i kako je sve cisto i legalno. Jer mi i kad smo prije pisali o tome to je bilo rekla kazala i da nemamo pojma o cemu pisemo. Laik i kad sabere dva i dva vidi da je tu nesto mutno, a same ostavke vase elite su to i potvrdile, mislis da bi tek tako dali otkaze, ali ajde nejse, ti si mi gotivan forumas i cijenim tvoje misljenje.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
Vidis meni onda nije realno da neko moze porediti klub koji je u zadnjih 10 godina zaradio te potrosene pare (i jos dodatno profitirao), bio uspjesan pa cak i skoro uzeo klempu, konzistentno clan i top klub najjace lige svijeta koja ne samo da nagradjuje klubove duplo vise za plasmane (u nekim slucajevima i po 4x/5x od ostalih top liga) nego radi isto i sa komercijalnim prihodima sa juventusom koji je u ligi koja jedva nakupi tv prava globalno a uz to i uzasno vodjen zadnjih nekoliko godina
Plavci su MNOGO finansijski jaci nego sve i jedan talijanski klub a FFP se ne krsi jer je shodan zaradi i vrijednosti kluba zbog cega se recimo arsenal nekad kazni a ne city i chelsea koji trose mnogo vise u prosjeku. Samo na prodaji igraca su toliko mocni jer su im i periferijane figure poput Tomorija i Abrahama zvijezde evo kod "nas" u ligi. I to dok za takve igrace daju 0 funti jer su produkti njihove skole. Generalno su jedan od najefikasnije vodjenih klubova na planeti cak i ako ukrstis i sa ostalim sportovima.
Ne postoji nikakva urota protiv nikoga. Ko zayebe stvari, taj ce i platiti. Evo da se isto desi sutra milanu, ne bi mi padalo na pamet da ih branim i upirem prstima i stvaram zavjere kojima bi i najveci sizoid pozavidio.
Ne postoji bas ni jedan aspekt ovog sporta u kojem EPL ne bjezi mnogo u odnosu na ostale lige. Za mene je bilo kakva komparacija bespotrebna.
Also, taj isti chelsea je svejedno dobio poprilicnu veliku kaznu ne tako davno kada su imali ban na transfere pa.. ono, nije da nisu nedodirljivi. Nisam siguran sad za ovo ali msm da je i Boehly ocistio dug vrijedan 1b USD koji je rus ostavio a i to bi bilo isplaceno po izjavana Romana koji je vec imao upozorenja otockih vlasti pa su oni sad tamo i uprkos ovim trosenjima u januaru i dalje na dobrom putu.
Plavci su MNOGO finansijski jaci nego sve i jedan talijanski klub a FFP se ne krsi jer je shodan zaradi i vrijednosti kluba zbog cega se recimo arsenal nekad kazni a ne city i chelsea koji trose mnogo vise u prosjeku. Samo na prodaji igraca su toliko mocni jer su im i periferijane figure poput Tomorija i Abrahama zvijezde evo kod "nas" u ligi. I to dok za takve igrace daju 0 funti jer su produkti njihove skole. Generalno su jedan od najefikasnije vodjenih klubova na planeti cak i ako ukrstis i sa ostalim sportovima.
Ne postoji nikakva urota protiv nikoga. Ko zayebe stvari, taj ce i platiti. Evo da se isto desi sutra milanu, ne bi mi padalo na pamet da ih branim i upirem prstima i stvaram zavjere kojima bi i najveci sizoid pozavidio.
Ne postoji bas ni jedan aspekt ovog sporta u kojem EPL ne bjezi mnogo u odnosu na ostale lige. Za mene je bilo kakva komparacija bespotrebna.
Also, taj isti chelsea je svejedno dobio poprilicnu veliku kaznu ne tako davno kada su imali ban na transfere pa.. ono, nije da nisu nedodirljivi. Nisam siguran sad za ovo ali msm da je i Boehly ocistio dug vrijedan 1b USD koji je rus ostavio a i to bi bilo isplaceno po izjavana Romana koji je vec imao upozorenja otockih vlasti pa su oni sad tamo i uprkos ovim trosenjima u januaru i dalje na dobrom putu.
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
Poprilicno sam siguran da nije problem u poslovanju Juventusa koje kao sta su neki napisali nije moguce dokazati nekakvo krsenje s obzirom da ja recimo Barellu mogu vrednovati kao igraca od 100 mil €, a on na TMU vrijedi 60m€ vec sta su prisluskivali Paraticia i otkrili da je poslovao preko nekakvih veza vezica da frizira knjige i tako poboslja stanje, a i drugi problem je pretpostavljam sta Juventus posluje kao dionicko drustvo, i tu je prekrsaj veci.
Vidit cemo, ja vjerujem da ce se ova kazna smanjiti, vjerojatno na onih prvotno trazenih 9 bodova, ali ako sam dobro skuzio ostaje jos ta presuda za to placanje na ruku onih zaostataka, i presuda UEFE a tu bi Ceferin mogao djelovati s obzirom na sva ona zbivanja oko SL.
Vidit cemo, ja vjerujem da ce se ova kazna smanjiti, vjerojatno na onih prvotno trazenih 9 bodova, ali ako sam dobro skuzio ostaje jos ta presuda za to placanje na ruku onih zaostataka, i presuda UEFE a tu bi Ceferin mogao djelovati s obzirom na sva ona zbivanja oko SL.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
Chelsea je dobio novog vlasnika i mislim po FFP novi vlasnik smije ubrizgati odredjeni kapital , ali nisam bas siguran u ovo. Druga stvar je sto Chelsea ima odlican omladinski pogon i sto zarade na tim igracima. Treca stvar je sto imaju ogroman revenue.Juventinisimo je napisao/la: ↑21 jan 2023, 17:23Evo pitanje za sve....ako odgovorite, ja prestajem pratiti Juventus za sva vremena...ovo ozbiljno kazem
Mislim da cijeli problem ne lezi u odredjivanju cijene igraca , jer to ne bi imalo smisla , vec u cinjenici kako je to prikazano u knjigama. Recimo mozda je u knjigama prikazano da je igrac otisao za 7 miliona a u stvarnosti Genoa ga je platila 100 K. Naravno u tome bi prste trebale imati obje strane i celni ljudi Genoe kao i celni ljudi Juventusa. Ovi iz Genoe bi mogli profitirati tako sto bi izvukli taj novac i stavili ga u svoje dzepove a Juventus bi sebi ubrizgao dodatni kapital.
Pa zaplijenili su izgleda Paraticijevu crnu knjigu u kojoj je sve crno na bijelo. Kud ces veci dokaz od tog, ako je istina.
Pa u razgovoru on jasno kaze, tebi vrijedi 5 meni 10 isto je. Rupa u zakonu koju su svi klubovi na svijetu koristili. Direktno sa Juventusom u velikim transferima Barcelona i dva transfera Man City, naravno ligama u Spaniji i Engleskoj ne pada na um da o tome uopste diskusiju, u Italiji je to glavna tema i jedini krivac po običaju je Juventus.
Max Allegri
- Juventinisimo
- Kontakt:
Ostavke su bile iz razloga da ne diraju klub nego njih, a oni bi se branili, na duze vrijeme naravno...odugovlacenje k'o kod talijana, onaj rad, bolestan, pred smrt..milanist je napisao/la: ↑21 jan 2023, 17:38To brate trebas pitati neke iz vaseg tabora koji su nas ovdje ubjedjivali kako idu te finansije i kako je sve cisto i legalno. Jer mi i kad smo prije pisali o tome to je bilo rekla kazala i da nemamo pojma o cemu pisemo. Laik i kad sabere dva i dva vidi da je tu nesto mutno, a same ostavke vase elite su to i potvrdile, mislis da bi tek tako dali otkaze, ali ajde nejse, ti si mi gotivan forumas i cijenim tvoje misljenje.

Oduzimaju nam bodove zbog toga sto se njima ne svidja koliko mi prodajemo/kupujemo igrace...

Opet mi ne zelite objasniti CAPITAL GAIN...ja sam ga vec objasnjavao...
Nikom nista..Only four Serie A clubs made profit over 10 years
Oct 10, 2020 11:37obratiti paznju kada je napisan tekst, preko dvije godine, i sve je bilo u dure..
Zbog cega je Napoli "muljao" sa Osimenom?...oni uopste nisu bili u manjku...koja je potreba bila? CAPITAL GAINNapoli are by far the most virtuous, earning €132.2m since 2010, running at a loss only in the financial years ending 2015, 2016 and 2018.
Milan have been run into the ground over the last 10 years, moving from Silvio Berlusconi to Yonghong Li and repossessed by the Elliott hedge fund.
Over 10 years, the Rossoneri ran at an astonishing loss of €914.5m.
That’s almost double the next club down, Roma, who lost €527.2m, followed by Inter on €470.3m and Juventus on €281.5m.
This whole mess is an offshoot of the plusvalenza investigation into the alleged inflation of transfer values. Juventus, and several other clubs, were all cleared of wrongdoing in a sporting court in April, with the sporting judge essentially ruling that it was impossible to prove a player’s value beyond what two clubs agree his price is.
Essentially, Juventus have been accused of potentially inflating player valuations to balance the club's books when conducting transfers. More than 50 transactions between 2019 and 2021 were scrutinised in the initial investigation.
Zanimljivo...neko moze, neko ne moze...nas zapalo da ne mozemo..Said allegations stem from the club’s claim that the players, during the height of the pandemic in 2020, had given up four months wages. It seemed, at the time, a noble gesture from the players with the club in significant hardship during lockdown, but the prosecutor’s office seems to have uncovered evidence that the team paid the players most of those wages under the table.
If that allegation is in fact true, it’s a significant problem for Juventus. Falsifying a club’s books is bad on a number of levels, but in Juve’s case it’s actually worse that it would’ve been, because Juventus are publicly traded and listed on the Italian stock exchange. That means their accounts are subject to far more stringent rules than most other clubs.
Sto se tice Chelsea i poredjenja, naravno da se moze porediti...hint : capital gain...ja sam napisao da je Chelsea prije godinu(i po) imao preko 300M capital gain...
Ali dobro..necemo porediti engleze sa talijanima...moze li PSG?
Kako PSG odvaja na godisnje plate igraca 230M VISE od Juventusa? 390 vs 160
Ovi su isto na stocku...samo nisu TARGET, Juventus jeste..Qatari-Owned Football Club PSG Draws Interest From Three Bidders for Minority Stake
Investors are interested in acquiring up to 15% of the team
One offer valued French football club at about €4 billion
Pravo krivosudje u Italija...kako to oni brzo, k'o da je 2006TV presenter baffled that Juventus was tried twice for the same offence
January 21, 2023
Juventus has just been docked 15 points in Serie A after the FIGC found them guilty of cooking their books.
The Bianconeri had been cleared of all wrongdoings in the first investigation into their use of capital gains.
However, the FIGC reopened the case and quickly handed the club a punishment and bans to some of their former executives.
The TV presenter Massimo Giletti has now questioned why the black and whites were tried twice for the same offence.
He said via Tuttojuve:
“The club used as a scapegoat is wrong to hit only us. It amazes me that two trials can be made in the world of football on the same accusation, surprising. The other companies came out without a scratch, Juve with exemplary treatment. Here perhaps someone has not understood that hitting Juve hurts all Italian football”.

Za kraj, samo za one sto znaju..
Valjda sam svima odgovorio...da se ne nadjete uvrijedjeni..Top 10 clubs with most revenue generated in 2022
January 13th, 2023
10. Tottenham Hotspurs – $483 million
9. Juventus – $515 million
Juventus is the only Italian club among the top 10. The club with the most Serie A titles, Juventus had a dull last season. They were fourth in the league but managed to mark their place in the top 10 clubs with the most revenues. Juventus are currently looking in good shape than the previous season as they are second in the league just after League toppers Napoli.
8. Chelsea – $586 million
7. Liverpool – $654 million
6. Paris Saint-Germain – $661 million
5. Manchester United – $663 million
4. FC Barcelona – $692 million
3. Bayern Munich – $726 million
2. Real Madrid – $761 million
1. Manchester City – $766 million

Samo za interiste...ljetos je Inter imao nekih problema, oko 250M...pisalo se o prodaji kluba...sta je bilo i kako je sanirano to?
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
- Beduin
- Kontakt:
Obziljno, na FB neka hrvatska stranica izbacila. Iskakace sad te price jer je aktuelno.
075 ❤
075 ❤
Kad se samo sjetim prekrsenih covid protokola napolia i odbijanje dolaska u Torino, bodovi se nisu oduzimali. 

░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
- JohnCleese
- Kontakt:
Usporedba SDA i Juventusa 

Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Nemojte brkati teze sa calciopolijem. 2006. godine je bio uslov da bude ubrzani slucaj na kojeg je i sam Juventus pristao zbog SP-a koji je tada bio upitan.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
- TheTruth34
- Kontakt:

Ma koliko puta bili kažnjeni zbog mutnih zakulisnih radnji, nastavit će to da čine..

Pa glupane dokazano je da Juventus nije imao nikakvih ilegalnih ili drugacijih radnjih od ostalih klubova 2006. godine.TheTruth34 je napisao/la: ↑22 jan 2023, 11:54![]()
![]()
Ma koliko puta bili kažnjeni zbog mutnih zakulisnih radnji, nastavit će to da čine..![]()
A dokazano je isto tako da je period bez Juventusa najuspjesniji period u historiji kluba kojeg simpatiziras.
- TheTruth34
- Kontakt:
Maleni dječače sa posebnim potrebama, oličenje ste poštenja i svega normalnog isto kao i navedena stranka.
Alo konsultant, kada je tebi ovdje receno da sutis i ne blamiras se? Konsultant...TheTruth34 je napisao/la: ↑22 jan 2023, 12:03Maleni dječače sa posebnim potrebama, oličenje ste poštenja i svega normalnog isto kao i navedena stranka.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.