Ja sam navijac Zeljeznicara otkad znam za sebe, ali sam bio na svega 4 - 5 utakmica Zelje i to dok je Zepce bilo u BH premijer ligi

Ali redovno pratim desavanja u Zelji, volim Zelju i svaki put se radujem njihovoj utakmici, Ovakvih primjera je na stotine hiljada u to sam ubjedjen, nema mjesta gdje sam otisao a da Zeljo nema navijaca, simpatizera, stvarno covjek ne moze da vjeruje da toliko ljudi navija za Zelju, jos kad vidim da je medju njima i Hrvata i Srba, Bosnjaka naravno dodjes do zakljucka da je Zeljeznicar mnogo veci od ostalih, On ujedinjuje ljude. Isto tako imam veliku dijasporu rodbine, prijatelja i naravno vecina njih je za Zeljeznicar uvijek kad se dotaknemo nase lige slijedi pitanje "Kako zeljo stoji", ljudi ne prate, ali jednostavno vole Zeljeznicar.takodje imam dosta prijatelja iz susjednih drzava i vjerujte mi da nisam naisao na primjer da simpatisu neki drugi klub iz BiH osim Zeljeznicara. Stvarno ne zelim da omalovazavam Sarajevo niti bilo koji drugi klub, ali koliko zeljo ima navijaca, simpatizera to je stvarno za nepovjerovat. . . Sve ovo govorim iz vlastitog iskustva i iskustva nekih drugih ljudi koji navijaju ili nenavijaju za Zeljeznicar i njih fascinira ta cinjinica koliko se zeljo voli i cijeni u BiH a i sire ( naravno ovdje se to odnosi na korektne "navijace" slicne meni, koji ne idu na utakmice Celika npr. Sarajeva, ali prate desavanja u klubu, oni su skroz realni ). Ne znam je li ovo suluda cifra, ali nekako vodjen vlastitim iskustvima i iskustvima drugih ljudi, ubjedjen sam da kada bi se uz popis stanovnistva u BiH izvrsio i popis "navijaca, simpatizera" ( znam da izmedju ova dva termina postoji odredjena distinkcija zato ih i ne poistovjecujem ) siguran sam da broj simpatizera, navijaca Zelje iznosi do milijun. . . Mnogo je razloga zasto ne dolazim na utakmice Zelje, udaljenost, slobodno vrijeme naravno novac, ali ako Bog da ove godine sam zacrtao dolazak na prvi derbi na Kosevu i nadam se na zadnju utakmicu povodom proslavljanja duple krune

Sve je prolazno Zeljo je vjecan . . . Forza Zeljo aLe !