Mig_Mig je napisao/la: ↑17 jan 2023, 21:06
Italia je napisao/la: ↑17 jan 2023, 16:39
Dosadnog lika u picku materinu
Tesko njegovim u kuci. Tortura.
Ti i ja se dugo znamo sa teme SASa, ali se na ovom pdfu nikako ne razumijemo, pa bih zaista iskreno volio cuti tvoje razloge odbrane Allegria!? Ranije zasluge? Nedovoljno kvalitetan igracki kadar trenutno koji ga limitira u njegovim zamislima? Nesto trece? Nisam uopste ironican, stvarno me zanima, jer znam da poznajes sport i da nisi laik.
Shvatam ja da je Allegri donio trofeje Juventusu, imao rezultate, ali ovo sto radi ove zadnje 2 sezone je za zatvora.Razumijem i stranu da si mozda malo konzervativniji i lojalniji (takav sam i sam kad je SA u pitanju, sto i jeste navijacki), ali sve ima svoju mjeru. Recimo, prvi bih se pitao sta je s Popom da ima nekakva imena u rosteru, a da nas npr dobijaju ekipe poput danasnjeg DET ili HOU ili da apsolutno svaka ekipa ima igru koja prostim okom izgleda bolje.Kunem ti se, odmah bi rekao da tu nesto ne stima, a riba uvijek smrdi od glave.
E takva je situacija sa Juventusom i Allegriem.Juve pratim od osvajanja 2.ECL.Nikad to nije bila ekipa koja je odisala atraktivnoscu cak i kad su igrali neki od najboljih fudbalera i majstora ikada, ali se uvijek znalo ko sta radi, gradio timski duh i igralo cvrsto.Nije se moglo desiti da neka mala ekipa dodje i napravi ti probleme.Ne govorim u rezultatskom smislu, to se uvijek moze desiti u fudbalu, vec igrom.Juventus nema igru u ovom mandatu Allegira i to je problem. Gledas utakmicu i bukvalno nikakvog zadovoljstva nemas, niti vidis napredak taman dobio 20 utakmica zaredom po 1:0. Sve je mucno i sve je fuj.A onda pogledas neku, bubam sad, Monzu i ljudi trce, igraju presing, kreiraju i uhvatim se u razmisljanju kako mi nista od toga nemamo, a da mi sad neko stavi pistolj na celo ne bih mogao nabrojati 3 igraca te Monze?? Pa kakoo jbte??? Kako je moguce to??I tako je vec 2 sezone i nema teorije da nije do trenera.
Nismo mi ni Real, ni City, ni PSG da pokupujemo sve zivo i da od samog nagomilanog kvaliteta izgledas super, niti iko ocekuje da se Juve sa ovakvim rosterom nosi sa tim ekipama danas, ali majka mu stara, ovakav roster je dovoljan da u Italiji igras bolje i imas bolju igru od 80% lige.A toga nema.
E zato bih volio da napises jedan fin konstruktivan post.Mozda i meni nesto promice i ne gledam i ne vidim dobro. Ziv bio.