ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Mister No
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Mister No » 21 feb 2011, 10:58

Jutros je objavljen novi poredak na ATP Touru.

Promjena u vrhu nije bilo.

Naiveći napredak je napravio Miloš Raonić koji je sada 37-i igrač na svijetu što predstavlja napredak za 119 mjesta od početka godine i ujedno najbolje rangirana pozicija jednog kanadskog igrača u istoriji.

Sinoć sam posmatrao maloga u meču sa Roddickom , klasična američka škola tenisa, ima top u rukama, prvi servis mu je teško odbraniti....

Zna li iko ko igra u Dubaiu??!!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 feb 2011, 11:30

retro je napisao/la:Mario Ancic zavrsava profesionalnu karijeru, momak nevjerovatnog potencijala koji zbog povreda nikada nije iskoristen do kraja. :(

Stvarno steta, nadao sam se do danasnjeg dana da ce se vratiti, ali..

Ostat ce upamcen onaj njegov Wimbledon kada je "imao" Roddicka, a da kisa nije pala vjerovatno bi i dobio to polufinale. Sa 22 godine imao je DC, polufinale Wimbledona, 1/4 RG-a, tri titule i onda je sve krenulo na dole i ta mononukleoza.

Igrac koji da je nastavio onako igrati, ja sam uvjeren da bi do sada imao barem jedan Wimbledon.

Verdasco, Wawrinka, Nole, Henman, Llodra, Baghdatis i naravno Federer, igraci koje je Mario dobijao na travi Wimbledona.

Sretno u zivotu majstoru ove igre, sve najbolje, stvarno nije imao srece, eto barem je stigao diplomirati pravo ako se ne varam i nek zapocne neku drugu karijeru, uspjesnu kao i tenisku.
I meni je zao, ali nemojmo preterivati. :(
Ancic jeste bio top10 igrac, ne i top5 zbog losije igre na sljaci, ali Wimbledon koji je ovako spor - ne moze pored Federera i Nadala niko vise da uzme.
Eventualno je Roddick imao tu sansu i eventualno ce je Murray imati. Svi ostali su druga klasa.
Da je ostala stara trava, onda bi sljakas Nadal maximalno video drugu sedmicu na tom turniru. Ovako, on dominira.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 feb 2011, 11:32

Mister No je napisao/la:Jutros je objavljen novi poredak na ATP Touru.

Promjena u vrhu nije bilo.

Naiveći napredak je napravio Miloš Raonić koji je sada 37-i igrač na svijetu što predstavlja napredak za 119 mjesta od početka godine i ujedno najbolje rangirana pozicija jednog kanadskog igrača u istoriji.

Sinoć sam posmatrao maloga u meču sa Roddickom , klasična američka škola tenisa, ima top u rukama, prvi servis mu je teško odbraniti....

Zna li iko ko igra u Dubaiu??!!
Slazem se za Milosa.

U Dubaiju igraju Federer, Djokovic, Simon, Davydenko, Troicki, Berdych, Younzny, Ljubicic, Baghdatis, Gulbis.
Nema Nadala, Murraya, Roddicka, Tsonge i Soderlinga.
Zadnja izmjena: MaGiCa, dana/u 21 feb 2011, 11:35, ukupno mijenjano 1 put.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 21 feb 2011, 11:34

"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

ever
Kontakt:

Post Postao/la ever » 21 feb 2011, 15:21

[youtube][/youtube]

O ovome sam sinoc pricao.Nije normalan 8-)

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 21 feb 2011, 20:48

Roddick napokon zaustavio Raonica, i ostvario lijep jubilej, 50 ATP finale i 30. ATp titula. Cestitke.

U Buenos Airesu Almagro osvojio 9. titulu u karijeri, ve drugu ove godine, drugu zaredom, dobio je Chelu sa 6-4 3-6 6-4 i to po drugi put u dvije sedmice.

U Marseillu, Soderling osvojio vec trecu titulu ove godine i u ovoj godini osvojio trecinu svojih titula u karijeri, ova godina mirise na nesto veliko. 8-) Za sada jedan jedini poraz u sezoni, impresivno.

Ove sedmice se igra Dubai, jedan od najjacih 500-tica ove godine, Roger, Nole, Simon, Davydenko, Gulbis, Bagy. Zna se koga ocekujemo u finalu, Nole je dobio Llodru u prvom kolu, tezak protivnik, ali nije ovo tako brza podloga, da bi Llodra mogao parirati Noletu, nadam se da Fedex ide do kraja. 8-)

Delray Beach 250-tica, svi Ameri uz Tipsarevica, Karlovica, Del Potra. Pitanje je oce li Roddick igrati, jer je izgledao povrijedjeno tokom citavog sinocnjeg meca.

Acapulco, jos jedna 50o-tica, sve poznati sljakeri, Ferrer, Verdasco, Almagro uz Raonica, koji je dobio WC za ovaj turnir da bi se uigrao pred DC meceve sa Mexicom, koji se naravno igraju na sljaci.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 23 feb 2011, 20:14

Dubai: Rodžer siguran, ispao Gulbis

Odigrani su svi mečevi drugog kola turnira u Dubaiju, a mini-iznenađenje napravio je Sergej Stahovski pobedom nad Ernestom Gulbisom 6:3, 5:7, 6:1.

Rodžer Federer je rutinski savladao Marsela Granoljersa 2-0, a Đoković se mučio sa Lopesom i pobedio 2-1.

Berdih je u derbiju runde dobio Davidenka sa 6:3, 7:6, a u duelu dva Filipa Pečner je dobio Kolšrajbera.Francuz Žil Simon je dobio Lukaša Rosola i naredni rival biće mu zemljak Rišar Gaske, koji je bio bolji od Bubke.

Osim meča Đoković – Lopes, najzanimljiviji je bio okršaj Berdiha i Davidenka, u kojem je Čeh zabeležio tek drugu pobedu u 11. meču sa ’Koljom’.

Posle olako izgubljenog prvog seta, Rus se trgao i u drugom imao dve uzastopne set lopte, ali nije ih iskoristio i posle je izgubio.

„Situacija je sada za mene vrlo teška jer sam eliminisan u prvoj rundi u Melburnu, Roterdamu i Marseju. Sada mi je najvažnije da se vratim u formu“, rekao je Davidenko.

Berdih je rekao da je zadovoljan i dodao:

„Bio je ovo veliki test za mene. Naročito je teško igrati sa Nikolajem jer on voli brz stil igre. Voli da igra duge poene i veoma je čvrst sa osnovne linije“.

U poslednjem meču dana Granoljers je pružio solidni otpor Federeru, ali nijednog trenutka pobeda Švajcarca nije dolazila u pitanje. Rodžeru će verovatno biti drago i što je Stahovski dobio Gulbisa, momka koji mu je zadavao probleme u prošlosti.

Dubai, drugo kolo:
Sergej Stahovski – Ernest Gulbis 6:3, 5:7, 6:1
Žil Simon – Lukaš Rosol 6:2, 6:3
Rišar Gaske – Sergej Bubka 6:2, 7:5
Filip Pečner – Filip Kolšrajber 6:0, 4:6, 6:2
Tomaš Berdih – Nikolaj Davidenko 6:3, 7:6 (7-5)
Florijan Majer – Andrej Golubjev 6:3, 6:3
Novak Đoković – Felisijano Lopes 6:3, 2:6, 6.4
Rodžer Federer – Marsel Granoljers 6:3, 6:4

Parovi četvrtfinala:
Rodžer Federer – Sergej Stahovski
Žil Simon – Rišar Gaske
Filip Pečner – Tomaš Berdih
Florijan Majer – Novak Đoković

Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od dva miliona i 233 hiljade dolara, a pobedniku će pripasti 386 hiljada i 500 bodova.

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 23 feb 2011, 20:56

evo detaljnije sto se tice meca Djokovica

Najbolji srpski teniser u drugom kolu turnira savladao je Španca Felicijana Lopeza sa 6:3, 2:6, 6:4. Naredni Novakov protivnik biće Nemac Florijan Majer
Novak Đoković

PORUČIO je Novak Đoković da neće da poleti posle uspeha u Melburnu, a da mu pomogne u ispunjenju obećanja potrudio se i Felisijano Lopez. Španac je „potkresao“ krila našem najboljem igraču u trećem kolu Dubaija uzevši mu drugi set, ali je šampion Australijan opena uprkos padu koncentracije u tom delu meča zasluženo prošao dalje - 6:3, 2:6, 6:4.

Tek drugi put u 2011. Đoković je prepustio set rivalu (prvi put u drugom kolu Melburna, sa Dodigom), što samo po sebi nije problem, ali jeste slabost i nemoć koju je naš as iskazao u tih pola sata.

Teškoće sa prvim servisom (ubacio tek svaki drugi), nadovezale su se na propuštene brejk šanse (0/2), par promašenih zicera na mreži, kao i nemogućnost da rivalu oduzme servis (nula prilika) uz procenat poena na riternu koji je takođe bio jako slab (četiri od 20). Ipak, čim je konsolidovao servu, sve je došlo na svoje mesto.

Lopez ovog puta nije iskoristio ranjivost trećeg reketa planete, ali ako želi da dobije Nadala i Federera, što je istakao kao svoj cilj, ovakve oscilacije nisu nešto što može da raduje našeg tenisera i njegov stručni štab.

Dobru priliku da dodatno osnaži čvrste temelje na kojima stoji, kao i svoje samopouzdanje, a što je Španac pokušao da zatrese, Novak će imati u četvrtfinalu takmičenja u Emiratima. Tamo se Nole sastaje sa Nemcem Florijanom Majerom (38.) igračem koji ne predstavlja preterano opasnu prepreku, ali najteži su oni unapred dobijeni mečevi, što ovaj svakako jeste.

U Đokovićevom delu žreba, na putu ka završnici nalaze se još Tomaš Berdih (dobio Davidenka 2:0), kao i Filip Pečner, dok se u gornjem delu kostura očekuje nešto uzbudljiviji rasplet - tu su Stakhovski, Simon, Gaske i Federer.

jeremija

Post Postao/la jeremija » 23 feb 2011, 23:54

Mogao bi ovo Nole odbraniti i 2 put uzastopno
Srbin sam i tim se ponosim...

PFC

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 24 feb 2011, 13:16

A mozda i ne bi.

Tomas Berdych je prvi polufinalista turnira u Dubaiu, pobjedio je Njemca Pecnera sa 7-5 6-4 i igrat ce protiv boljeg iz duela Mayer/Novak.

99% Novak.

Drugo polufinale bi trebali igrati Federer i Simon, Federer je 100% siguran, dok bi Gilles trebao dobiti Gasqueta i imat ce priliku da opet namuci Federera.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 24 feb 2011, 13:40

jeremija je napisao/la:Mogao bi ovo Nole odbraniti i 2 put uzastopno
Ma šta će obranit
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 24 feb 2011, 15:04

Đoković je dosta neuvjerljiv na ovom turniru tako da sumnjam da će odbraniti.
You'll never walk alone.

Willy
Kontakt:

Post Postao/la Willy » 24 feb 2011, 15:39

volimliverpool je napisao/la:Đoković je dosta neuvjerljiv na ovom turniru tako da sumnjam da će odbraniti.
Slažem se, mislim da Federer ima više šansi.

jeremija

Post Postao/la jeremija » 25 feb 2011, 00:56

Ted Mosby je napisao/la:
jeremija je napisao/la:Mogao bi ovo Nole odbraniti i 2 put uzastopno
Ma šta će obranit

Pa turnir u Dubaiju koji je već osvajao 2009 i 2010...

PFC

jeremija

Post Postao/la jeremija » 25 feb 2011, 14:51

Đoković u finalu Dubaija....ajmo Noleeee!!!

PFC

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 feb 2011, 13:34

Danas imamo finale između sjajnog Federera i ne baš uvjerljivog Đokovića. Federer je sigurno favorit, ali Nole je druga osoba kad igra protiv Rogera, nadam se dobrom meču, mada mislim da su Novakove šanse veoma male u ovom meču. Imao je dosta problema na ovom turniru.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 26 feb 2011, 15:01

Virtu4l je napisao/la:Danas imamo finale između sjajnog Federera i ne baš uvjerljivog Đokovića. Federer je sigurno favorit, ali Nole je druga osoba kad igra protiv Rogera, nadam se dobrom meču, mada mislim da su Novakove šanse veoma male u ovom meču. Imao je dosta problema na ovom turniru.
Realno je tako. Djokovic je underdog zbog losije forme, brzeg betona i naostrenog Feda.
Videcemo da li ce uspeti da veze 3 titule u Dubaiju ili ce mu Fed prekinuti seriju.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 26 feb 2011, 16:30

Nole dobro počeo, pravo me je iznenadio. Fedex se muči na svoju servu, Nole vrlo rano napravio brejk
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 26 feb 2011, 17:10

admin2 je napisao/la:Koliko sam ja upratio,Doković ima prednost prije svega zbog Fedexovih gresaka. ;)
Rani brejk Federera u 2.setu, izgleda da ćemo imati odlučujući set
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

jeremija

Post Postao/la jeremija » 26 feb 2011, 17:29

Bravo legendoooooo...Šta sam rekao...opet je odbranio Dubai!!!

PFC

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.