Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

kobe24
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la kobe24 » 20 feb 2011, 17:42

TO KRALJUUUUU. BRAVO ZA UTAKMICU, ODIGRAO SI JE PERFEKTNO. DA SI DAO ONU ZADNJU PRILIKU, BILO BI JOS BOLJE, ALI NEMA VEZE!!!!!! UZ TEBE JE CIJELA BOSNA I HERCEGOVINA!!!!!!!!!!
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

-Barcelona-
Kontakt:

Post Postao/la -Barcelona- » 20 feb 2011, 17:51

pa dzeko prava "desetka" kako je samo pronasao teveza,ovo je misketova skola :D
DŽEKO, KONAČNO, POTPISAO ZA CITY!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 20 feb 2011, 17:52

U cetvrtak protiv Arisa ocekujem da ce Dzeko ponovo poceti utakmicu, ali bi onda u nedjelju protiv Fulhama mogao zapoceti sa klupe, zbog rotacije u ekipi. A moguce je i obrnuto da odmara malo protiv Arisa.
U zadnje 3 tekme, vidi se napredak Dzeke, u njegovom kretanju, primanju i dodavanju lopte. Vise trci, otkriva se. Sada ne smije popustiti, jer sada vreba i Balotelli, koji se danas i nije bas nesto proslavio, ali je strasan napadac kad udje u formu.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 20 feb 2011, 17:56

-Barcelona- je napisao/la:pa dzeko prava "desetka" kako je samo pronasao teveza,ovo je misketova skola :D
Plišek ga je jedno vrijeme namjerno držao na sredini terena, nakon prve polusezone čini mi se, da nauči asistirati. Jer je poznat bio po privatizaciji lopte. :mrgreen:
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Crnka
Kontakt:

Post Postao/la Crnka » 20 feb 2011, 19:10

Evo sta kaze jedan englez o Dzeki.
I've been one of Dzeko's biggest critics, but he really impressed me today. There were a few glitches in his play -- most notably the one-touch lay-off, but he soon got that right and his pass through to Tevez for the third goal was brilliant. He showed willingness, strength and good vision in an all round confident performance.

He got in a great position for the goal and did well not to balloon it over. But he really should have had two, and his shot for the big chance at the end was a poor one and let down the fantastic work he'd done to get to where he was.

8/10 - However, I await that kind of performance against a team from the Premier League. Let's hope he can continue his form against Fulham
He's not had the best start to his City career but it's understandable as he hadn't played for a month when he joined us, I'd have been amazed if he'd have gone straight into the team and started banging them in for fun. It's pretty obvious Mancini realises he needs game time too as he plays him as often as he thinks he can. I like most of what I've seen, his first touch is temperamental, sometimes it's excellent, particularly when bringing goal kicks down on his chest, other times he gets the ball passed to him from 10 yards and it bounces two yards off his foot. That said he's getting used to English football and has started to fight back against the centre backs and is winning more headers. I've been particularly impressed with his passing; he set Tevez up today and he set two chances up for Shauny on Tuesday. The miss at the end was worrying, he'd done all the hard work; making the run, getting on the end of the ball and feigning the shot to put the goal-keeper on his arse and could have just clipped it over him but it was a shot from a striker lacking confidence.

I'm not expecting him to be a world beater just yet, next season will be when we see the real Dzeko.
Hairlija do subote.

I da nisam ja koriostio ovaj acc kada su zahebavli sexmasinu :D

juveboy
Kontakt:

Post Postao/la juveboy » 20 feb 2011, 19:17

Gledao sam cijelu utakmicu, Dzeko je igrac koji moze jako puno napredovati, ne sumnjam da ce tako i biti . . . utakmicu sam gledao na nekom programi, kad je Dzeko ofulao onu 100% priliku komentator rece :"Ako Dzeko zeli biti top napadac, igrac, ove prilike mora pretvarati u gol". . . Stvarno kad malo bolje razmislimo to je tako, Dzeko ne smije davati od tri 100% prilike jednu, to nije WC napadac . . . mora poraditi na tome ! Danas je jako dobar bio . . . Samo naprijed dijamantu . . .

junioR
Kontakt:

Post Postao/la junioR » 20 feb 2011, 19:31

Ljudi treba da budemo prezadovoljni,3 asistencije i 2 gola...u 5 ili 6 utakmice...i to je previse za covjeka koji dodze na pola sezone u Englesku i igra svaka 3 dana tekmu!!!!

Dzeko danas odlican,bio bi jos bolji da nisi fulio ono na kraju ali bilo kako bilo samo tako nastavi!!!!DIJAMANTU!!

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 20 feb 2011, 20:40

Dzeko igra preporodjeno,trci,bori se,asistira,pogadja..ja sam zaista odusevljen njegovim napretkom! Nije mu lako da se razumijemo,dosao je u po sezone,plus sto je engleska liga veoma zahtjevna...Bice on jos bolji ,sigurno... Dzeki odgovara igra od noge do noge,koju preferira Barca,Arsenal..City to tek uci...i trebat ce im vremena i jos koji igrac za te igre..ne sumnjam da ce na ljeto dovesti 2-3 vrhunska igraca,Alvesa,Kaku i Matu..eh tad bi bili prejaki,iako i sada imaju extra momcad ali koja tek treba da se uigra i pruza bolje igre... Ovo je super i za reprezentaciju jer Dzeko ulazi u formu kad to najvise treba,nadam se da ce ovako i nastaviti!

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 20 feb 2011, 21:31

Nisam mogao da komentarišem onako u afektu odmah poslije utakmice, već ću sada onako hladne glave iznijeti moje viđenje današnje utakmice.

Notts County je odlično odigrao prvih 20 minuta i čak su bili bolji na terenu. Još kad onaj lik pogodi stativu :shock: :shock: ...............Onda se City malo razbudio, počeli suu ko nešto igrati, stvorile su se i prve prilike, Džeko odlično zahvatio loptu glavom, ali golman dobro postavljen.......onda Viera postiže gol....

U drugom poluvremenu još bolji City.....gol Viere, al onaj Balonja otišao na živce, pa ga Žabar vadi iz igre, a on popizdio skroz......ulazi Tevez.....rekao sam gotovo je......onda Džeko odlično asistira Tevezu, koji iskorištava odličnu loptu i posprema je u gol za 3:0..............Tevez uzvraća Džeki asistenciju i to je najljepši momenat na utakmici........ iiiii onda......... Džeko fula stopostotnu šansu.......al i golman je odlično reagovao, nakon onolikih trzaja.......svi znamo da je Džeko ono trebao zabiti, al nema veze........ipak je na kraju završilo 5:0...............

Drago mi je što su Džeko i Tevez konačno profunkcionisali i nadam se da će ovako nastaviti

Jel sad u četvrtak uzvrat protiv Arisa.........
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Necromacer
Kontakt:

Post Postao/la Necromacer » 20 feb 2011, 22:57

bosnas_ je napisao/la:Dzeko igra preporodjeno,trci,bori se,asistira,pogadja..ja sam zaista odusevljen njegovim napretkom! Nije mu lako da se razumijemo,dosao je u po sezone,plus sto je engleska liga veoma zahtjevna...Bice on jos bolji ,sigurno... Dzeki odgovara igra od noge do noge,koju preferira Barca,Arsenal..City to tek uci...i trebat ce im vremena i jos koji igrac za te igre..ne sumnjam da ce na ljeto dovesti 2-3 vrhunska igraca,Alvesa,Kaku i Matu..eh tad bi bili prejaki,iako i sada imaju extra momcad ali koja tek treba da se uigra i pruza bolje igre... Ovo je super i za reprezentaciju jer Dzeko ulazi u formu kad to najvise treba,nadam se da ce ovako i nastaviti!
Ja mislim da ce dovesti Gerrarda, Messi-a i Ramosa i sviju ih podrediti Dzeki, a on ce im od sljedece sezone i vjerovatno biti kapiten. Prvo ce kapitensku dati Gerrardu , ali sam Gerrard ce skontati da je Dzeko bolji kapiten od njega i svecano mu je uruciti pred punim stadionom i pri tome mu reci "Dzeko ti si moj idol, ti si pravi kapiten, ja sam nula za tebe". Mislim da ce tako da bude. A na zimu ce i Kaku dovesti. 8-)

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 20 feb 2011, 22:59

The Moon
Tevez nije Tevez ?

Nedugo nakon posljednjeg sudijskog zvižduka na utakmici FA kupa M.City-N.County, dobili smo na desetine poziva ljudi iz BiH, koji su izrazili sumnju da argentinski napadač Karlos Tevez danas uopšte nije igrao, nego da je to bio njegov dvojnik, jer im se činilo apsolutno nemoguće da je Tevez dodao loptu njihovom dragom Džeki.
Da budemo iskreni, i nama je to bilo jako neobično, i odlučili smo malo više istražiti ovaj slučaj.

Kako saznajemo od dobro obaviještenih izvora, jako bliskih ekipi M.City-a, sumnje građana iz BiH su bile opravdane. Naime, delegat susreta je ugledavši ko je dodao loptu Džeki, automatski naredio da se K.Tevez po završetku utakmice podvrgne doping kontroli. Ono što je uslijedilo nakon utakmice, začudilo je čitavu ekipu u doping sobi. Rezultati analiza pokazali su da nema tragova nijednog poznatog dopinga, ali i još nešto. Krv koju su uzeli iz vena argentinskog igrača, uopšte nije odgovarala onoj koju imaju u bazi podataka ( Argentinac je još nekoliko puta ranije bio kontrolisan na doping). Svi su bili začuđeni, i jednostavno nisu znali šta da misle. Sumnjali su na neku novu vrstu dopinga koja za poslijedicu ima promjene u krvi, ali kratko je trajao njihov šok. Kada je vidio da je otkriven i da više nema izlaza iz ove situacije, K.Tevez je, na opšte čuđenje svih u sobi ( ponovo !), skinuo masku sa lica, i još jednom bacio u šok sve prisutne. To nije bio K.Tevez, nego, po kasnijoj njegovoj izjavi koju je dao u policijskoj stanici, Šefik Hodžić, državljanin BiH, na privremenom radu u V.Britaniji. On je isfrustriran time što se skoro svi u City-u, a ponajviše K.Tevez, ignoriraju Edina Džeku na utakmicama, skovao plan i umalo ga i ostvario. Pri izlasku igrača City-a iz autobusa, pred stadionom , Tevez je shvatio da je zaboravio ponijeti žvake, i udaljio se od svojih suigrača, tražeći trafiku u kojoj bi kupio iste. To je iskoristio Šefik, i sa leđa napao Teveza, koji se, prema Šefikovom iskazu, nije opirao (još jedna potvrda seksualnih sklonosti argentinca :roll: ), te ga svezao i odnio u podrum stadiona M.City-a. Zatim je obukao njegov dres, stavio masku, a ožiljak na licu mu je od let lampe, kojom ga je kolega opržio dok su radili na pravljenju Emirates stadiona, i pošto su otprilike iste građe, niko nije mogao ni posumnjati da to nije Karlos. Pošto je zakasnio u svlačionicu, "Karlos" je kažnjen od strane trenera Mancinija, i meč je počeo sa klupe.Nakon što je dobio priliku umjesto podivljalog Balotelija, "Karlos" uspješno asistira E.Džeki i ispunjava svoju, ali i želju miliona Bosanaca širom svijeta.

Policija je nakon saslušanja, pronašla K.Teveza tačno tamo gdje je Šefik i rekao da će biti. Nadležni organi će u naredna 24 sata deportovati Šefika u BiH i trajno mu zabraniti ulazak u V.Britaniju, dok čelnici Engleskog fudbalskog saveza razmataju da službenim rezultatom 3-0 dodijele pobjedu ekipi N.County-a. Ali u to sumnjamo, jer vrlo dobro znamo ko su vlasnici City-a i da neće biti problem "podmazati" da bi se ovaj incident što brže i bezbolnije zaboravio.

Slomih se dok napisah :lol:
FORZA MARŠAL !!!

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 20 feb 2011, 23:02

hodža je napisao/la:
The Moon
Tevez nije Tevez ?

Nedugo nakon posljednjeg sudijskog zvižduka na utakmici FA kupa M.City-N.County, dobili smo na desetine poziva ljudi iz BiH, koji su izrazili sumnju da argentinski napadač Karlos Tevez danas uopšte nije igrao, nego da je to bio njegov dvojnik, jer im se činilo apsolutno nemoguće da je Tevez dodao loptu njihovom dragom Džeki.
Da budemo iskreni, i nama je to bilo jako neobično, i odlučili smo malo više istražiti ovaj slučaj.

Kako saznajemo od dobro obaviještenih izvora, jako bliskih ekipi M.City-a, sumnje građana iz BiH su bile opravdane. Naime, delegat susreta je ugledavši ko je dodao loptu Džeki, automatski naredio da se K.Tevez po završetku utakmice podvrgne doping kontroli. Ono što je uslijedilo nakon utakmice, začudilo je čitavu ekipu u doping sobi. Rezultati analiza pokazali su da nema tragova nijednog poznatog dopinga, ali i još nešto. Krv koju su uzeli iz vena argentinskog igrača, uopšte nije odgovarala onoj koju imaju u bazi podataka ( Argentinac je još nekoliko puta ranije bio kontrolisan na doping). Svi su bili začuđeni, i jednostavno nisu znali šta da misle. Sumnjali su na neku novu vrstu dopinga koja za poslijedicu ima promjene u krvi, ali kratko je trajao njihov šok. Kada je vidio da je otkriven i da više nema izlaza iz ove situacije, K.Tevez je, na opšte čuđenje svih u sobi ( ponovo !), skinuo masku sa lica, i još jednom bacio u šok sve prisutne. To nije bio K.Tevez, nego, po kasnijoj njegovoj izjavi koju je dao u policijskoj stanici, Šefik Hodžić, državljanin BiH, na privremenom radu u V.Britaniji. On je isfrustriran time što se skoro svi u City-u, a ponajviše K.Tevez, ignoriraju Edina Džeku na utakmicama, skovao plan i umalo ga i ostvario. Pri izlasku igrača City-a iz autobusa, pred stadionom , Tevez je shvatio da je zaboravio ponijeti žvake, i udaljio se od svojih suigrača, tražeći trafiku u kojoj bi kupio iste. To je iskoristio Šefik, i sa leđa napao Teveza, koji se, prema Šefikovom iskazu, nije opirao (još jedna potvrda seksualnih sklonosti argentinca :roll: ), te ga svezao i odnio u podrum stadiona M.City-a. Zatim je obukao njegov dres, stavio masku, a ožiljak na licu mu je od let lampe, kojom ga je kolega opržio dok su radili na pravljenju Emirates stadiona, i pošto su otprilike iste građe, niko nije mogao ni posumnjati da to nije Karlos. Pošto je zakasnio u svlačionicu, "Karlos" je kažnjen od strane trenera Mancinija, i meč je počeo sa klupe.Nakon što je dobio priliku umjesto podivljalog Balotelija, "Karlos" uspješno asistira E.Džeki i ispunjava svoju, ali i želju miliona Bosanaca širom svijeta.

Policija je nakon saslušanja, pronašla K.Teveza tačno tamo gdje je Šefik i rekao da će biti. Nadležni organi će u naredna 24 sata deportovati Šefika u BiH i trajno mu zabraniti ulazak u V.Britaniju, dok čelnici Engleskog fudbalskog saveza razmataju da službenim rezultatom 3-0 dodijele pobjedu ekipi N.County-a. Ali u to sumnjamo, jer vrlo dobro znamo ko su vlasnici City-a i da neće biti problem "podmazati" da bi se ovaj incident što brže i bezbolnije zaboravio.

Slomih se dok napisah :lol:

:lol: :lol:
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

szlaja
Kontakt:

Post Postao/la szlaja » 21 feb 2011, 00:06

hahaha :lol: :lol: :lol: :lol: SVAKA CAST
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 21 feb 2011, 00:55

Svaka čast Edinu,zaista. Odličan nastup,nadati se da će do kraja sezone pokazati naša najveća fudbalska igračina u ovom trenutku još zapaženije nastupe.Jednostavno protiv Rumuna treba očekivat i njegov prilog u vidu kojeg gola,al rano je za takva naglabanja i neumjesno je,važno je da on bude zdrav i tada izadje na Bilino. ;)
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 21 feb 2011, 09:51

Svaka cast Dzeki, jucer mi se svidio njegov stil igre. Uz to su njegovi suigraci slali vise lopti na njega.
Steta sto vec u prvom poluvremenu one lopte glavom nisu usle.

Isto Hodza svaka cast za text. :lol:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 21 feb 2011, 10:25

Zapamtite, Edin Dzeko ce za godinu i pol imati ponudu koja vrijedi duplo vise nego sto je bio transfer Edina u MC!
To je ipak najveci i najvrijedniji igrac sa ovih prostora! Svih vremena. Ako grijesim recite mi koji je bio vrijedniji?
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

bosnaaaaaaaa
Kontakt:

Post Postao/la bosnaaaaaaaa » 21 feb 2011, 10:32

jebote 10 stranica se raspravlja kako je dzeko odigro protiv treceligasa :D :D
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/181719_1798172788113_1053557933_2191767_3217135_n.jpg
Š U P A K S E Z O V E I M E N O M T V O J IM

robijasi zenica
Kontakt:

Post Postao/la robijasi zenica » 21 feb 2011, 10:34

ma to je nas igrac necemo pricat o tevezu

MrShadow
Kontakt:

Post Postao/la MrShadow » 21 feb 2011, 10:38

bosnaaaaaaaa je napisao/la:jebote 10 stranica se raspravlja kako je dzeko odigro protiv treceligasa :D :D
misli ti sta hoces, ali protiv trecoligasa je juce kiksao jedan Arsenal koji je otresao Barcelonu... Protiv tih trecoligasa nisu zabijale ni mnogo vece zvijezde od Dzeke..

robijasi zenica
Kontakt:

Post Postao/la robijasi zenica » 21 feb 2011, 10:41

ma tako je drug sta on zna

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 16 gostiju.