FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
49
19%
2. Borbu za Evropu
115
46%
3. Sredinu tabele
48
19%
4. Borbu za opstanak
40
16%

Ukupno glasova: 252

Austinpowers
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Austinpowers » 17 jan 2023, 23:07

Ara bi bio pun pogodak i nadam se da ce se to i ostvariti sto prije da prodje pripreme.
Ljetos smo se povezivali sa Adnanom Basicem koji je igrao u Crnoj Gori. Vidim da je bez kluba trenutno, a mislim da je uz Menala bio najveci talent svoje generacije u BiH svojevremeno, Tuce reaguj. Beganovicu svaka cast za Ferencvaros i za srcanost, ali nije on kvalitet za gornji dio tabele, kao ni Haracic.
Pozdrav svim Manijacima i simpatizerima naseg Zelje i sretno plavo proljece abd.
VTZ

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 17 jan 2023, 23:15

Austinpowers je napisao/la:
17 jan 2023, 23:07
Ara bi bio pun pogodak i nadam se da ce se to i ostvariti sto prije da prodje pripreme.
Ljetos smo se povezivali sa Adnanom Basicem koji je igrao u Crnoj Gori. Vidim da je bez kluba trenutno, a mislim da je uz Menala bio najveci talent svoje generacije u BiH svojevremeno, Tuce reaguj. Beganovicu svaka cast za Ferencvaros i za srcanost, ali nije on kvalitet za gornji dio tabele, kao ni Haracic.
Pozdrav svim Manijacima i simpatizerima naseg Zelje i sretno plavo proljece abd.
Bezze se ložite,nema od tog ništa,ne sumnjam u kvalitet,ostalo,jako upitno.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

Austinpowers
Kontakt:

Post Postao/la Austinpowers » 17 jan 2023, 23:43

Nije nikakva loziona, 2 igraca bez kluba mogu doci bez obzira jesmo li ili nismo na prosjackom stapu.
A ta pozicija debelo skripi jer su nam 2 napadaca zabili svega 3 gola u cijeloj polusezoni, tj jedan od ta 2, drugi je samo dobijao zute kartone i skakao po terenu. A pored sebe su imali 2 vjerovatno najbrzih krila u premijer ligi i najboljeg asistenta u BiH otkad postoji. Da bi nesto dobili (evropu i lovu) moramo nesto i dati (plate) uvijek bilo
VTZ

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 18 jan 2023, 00:53

Izgleda da je ovaj Jašarević skroz propo u Švedskoj. Dodušw sječam ga se kad je igrao u Krupi i kad je jedne polusezone baš bljesnuo i svi su se otimali za njega. E hajd sad budi pametan. Možda se uhafiza

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 18 jan 2023, 09:02

bojamora je napisao/la:
18 jan 2023, 00:53
Izgleda da je ovaj Jašarević skroz propo u Švedskoj. Dodušw sječam ga se kad je igrao u Krupi i kad je jedne polusezone baš bljesnuo i svi su se otimali za njega. E hajd sad budi pametan. Možda se uhafiza
Igrao je nekoliko godina u skladu sa jacim nivo nase lige, igrao je za fenjerasa prve Svedske lige, i kluba u 2. Svedskoj ligi. To je nivo boljeg kluba u BiHPL. Druga je stvar sto se mi zavaravamo da nam liga nesto vise vrijedi. Meni je to OK signing, bolje je dovesti takvog igraca koji poznaje ligu i zna u koji klub dolazi, a i ti na neki nacin znas sta dobivas, nego praviti neke eksperimente, kad nisi u situaciji da eksperimentises.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 18 jan 2023, 12:43

Hansestadt je napisao/la:
18 jan 2023, 09:02
bojamora je napisao/la:
Igrao je nekoliko godina u skladu sa jacim nivo nase lige, igrao je za fenjerasa prve Svedske lige, i kluba u 2. Svedskoj ligi. To je nivo boljeg kluba u BiHPL. Druga je stvar sto se mi zavaravamo da nam liga nesto vise vrijedi. Meni je to OK signing, bolje je dovesti takvog igraca koji poznaje ligu i zna u koji klub dolazi, a i ti na neki nacin znas sta dobivas, nego praviti neke eksperimente, k

Precijenjujes Svedsku ligu. Nasi klubovi se ravnopravno nose sa njihovim klubovima. Kone su ih dva puta prolazile. A i mi bi AIK-a da nije bio onaj bezmudi trener.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

19fkz21
Kontakt:

Post Postao/la 19fkz21 » 18 jan 2023, 13:00

Kad je skupština?
Da li je moguće da je sutra, a ništa javno nisu objavili iz kluba?

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 18 jan 2023, 13:04

19fkz21 je napisao/la:
18 jan 2023, 13:00
Kad je skupština?
Da li je moguće da je sutra, a ništa javno nisu objavili iz kluba?
Sutra valjda
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 18 jan 2023, 13:25

Dvadesetsedmogodišnji lijevi bek, Irfan Jašarević, novi je fudbaler Željezničara. Nekadašnji fudbaler Krupe koji je proteklih pet godina igrao u Švedskoj potpisao je ugovor sa FK Željezničar do 2024. godine.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 18 jan 2023, 13:55

Cirkus

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 18 jan 2023, 14:02

Brkooo je napisao/la:
18 jan 2023, 13:25
Dvadesetsedmogodišnji lijevi bek, Irfan Jašarević, novi je fudbaler Željezničara. Nekadašnji fudbaler Krupe koji je proteklih pet godina igrao u Švedskoj potpisao je ugovor sa FK Željezničar do 2024. godine.
Bekrija to lagano hendla.
Ciljano, bez menadžerskih talova, u skladu s mogućnostima.
Irfan je navodno odbio dosta bolju ponudu bucka iz Siminog Hana.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 18 jan 2023, 14:29

Ne znam on je u Krupi bio beton.
Ima brzinu, fin centaršut a i šut.
Sigurno će pružiti ruke jer nam i nije konkurencija na toj poziciji, a sad da li će biti na tom nivou kao prije.. čisto sumnjam ali uglavnom dobrodošao i sretno :)

farisbond245
Kontakt:

Post Postao/la farisbond245 » 18 jan 2023, 14:35

Pogledaj te njegove golove u Švedskoj ima na yt i na njegovom profilu momak je beton

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 18 jan 2023, 14:38

Allahmubarek Dženo.
Možda sada budeš opušteniji na terenu.
Željezničar za život cijeli!

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 18 jan 2023, 14:47

TMovac je napisao/la:
18 jan 2023, 12:43
Hansestadt je napisao/la:
18 jan 2023, 09:02
bojamora je napisao/la:
Igrao je nekoliko godina u skladu sa jacim nivo nase lige, igrao je za fenjerasa prve Svedske lige, i kluba u 2. Svedskoj ligi. To je nivo boljeg kluba u BiHPL. Druga je stvar sto se mi zavaravamo da nam liga nesto vise vrijedi. Meni je to OK signing, bolje je dovesti takvog igraca koji poznaje ligu i zna u koji klub dolazi, a i ti na neki nacin znas sta dobivas, nego praviti neke eksperimente, k

Precijenjujes Svedsku ligu. Nasi klubovi se ravnopravno nose sa njihovim klubovima. Kone su ih dva puta prolazile. A i mi bi AIK-a da nije bio onaj bezmudi trener.
Kako mislis da precijenjujem? Svi mi znamo da je dosao u Svedsku kao jedan od boljih bekova nase lige. Igrao za slab klub u Svedskoj, ali je igrao u kontinuitetu, sto je za nas i dobro, jer to pokazuje da ima odredjeni kvalitet za BiHPL, i vjerujem da nam moze biti pojacanje na poziciji. Memija isto tako igrao za los klub u Danskoj, da je mogao vise, nametnuo bi se i presao bi u bolji klub, ne bi se vracao nazad. Da sad posaljes Bekica u slican klub gledali bi slican scenariji. Tesko je zadrzati kontinuitet u tudjoj drzavi ako bas nemas kvalitet i ides dalje. Uglavnom za nasu ligu ima smisla dovesti Jasarevica.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 18 jan 2023, 15:17

Zubanović za "Avaz": Letim za Istanbul, transfer Hadžiahmetovića bi trebao biti gotov za par dana

Hadis Zubanović, nekadašnji prvotimac Željezničara koji je menadžer bh. reprezentativca Amira Hadžiahmetovića, potvrdio je za "Avaz" da bi uskoro veznjak Konijaspora mogao promijeniti sredinu.

- Upravo letim za Istanbul. Imam informaciju da su usluge Hadžiahmetovića zainteresirani Barnli i Bešiktaš, ali sada su se pojavili i još neki klubovi. Konija pregovara s njima. Mi nismo uključeni u taj proces, ali u svakom slučaju mislim da bi transfer mogao biti završen u narednih par dana - rekao je Zubanović za "Avaz".

Posjećamo, prema pisanju turskih medija, Barnli je Konijasporu spreman platiti četiri miliona eura, dok Turci traže milion više, uz određene bonuse.

Pregovori su u toku, a pozitivan ishod bi jako obradovao i Željezničar koji ima 20 posto prava.
Evo i današnja izjava izvršnog direktora Konye (google translate):

📹🎙 Izvršni direktor Konyaspora Mustafa Göksu: "Ponuda Beşiktaşa za transfer Amira je ispravna. Pregovori su u tijeku. Rekli smo im da brojke iz prve ponude neće biti moguće. Ponuda iz Engleske je blizu brojki koje želimo, ali izjavili smo da ne možemo prihvatiti ovu ponudu."

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 18 jan 2023, 15:28

@braco
Samo da ne bude kakva posudba ili neki stari turski običaj da plaćanje razgode na 457 rata. :hmmmmm:
Željezničar za život cijeli!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 18 jan 2023, 16:16

Još Hodžic, Ordagić i ide kup i borba za top 3 :bih:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 18 jan 2023, 16:21

Nama je jako bitna dobra atmosfera medju igracima. Da im je jasno da se moraju bas potuc za pobjede i bodove. Zahtjevna polusezonu nas ceka. Konkurenti su igracki jaci ali timskom i muskom igrom mozemo do cilja.
Jos napadac i u formi Mekic sa ostalim veznjacima i do Kupa.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 18 jan 2023, 16:28

irfo je napisao/la:
18 jan 2023, 16:16
Još Hodžic, Ordagić i ide kup i borba za top 3 :bih:
Zar je Ordagić slobodan igrac?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: dark44, Doktorinho i 24 gosta.