FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

Shategabri
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Shategabri » 17 jan 2023, 12:29

Vama bi legao ovaj iz Napolija, Osimhen.
Mislim kome ne bi, Real se isto ne bi zayebo da ga uzme.
Koševo Zapad

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 17 jan 2023, 13:00

Shategabri je napisao/la:
17 jan 2023, 10:47
NisamInSajder je napisao/la:
17 jan 2023, 10:34
16 jan 2023, 14:06

Ko će bolan dati 100 miliona za Rapinhu?
Nisam ja nigdje napisao da će neko dati i da sam uvjeren u to. To klub traži, Alemany/Cruyff/Laporta. Moje lično mišljenje je da on trenutno može otići za iste ili slične novce, tipa 60tak miliona. Ali, već na ljeto, ako nastavi ovakvim igrama, a hoće sigurno, možda i gore bude, ispadne iz ekipe, njegova cijena ide samo dole, a možda i ne bude zainteresovanih. Mislim da sam bio najglasniji protiv njegovog dovođenja i evo ispostavilo se zašto.

Za Brozovića, moje mišljenje je da nam ne treba. Jeste odličan igrač, ali godine (30) plus povrede ove sezone ozbiljno zabrinjavaju. Bolje izbjeći. Kessie se nije pokazao, ali nije dobio ni minute da se zagrije i navikne na klub i igru, a tek da nešto pokaže. A on bi mogao biti koristan u određnoj mjeri.
Poučeni iskustvom, on će otići za 20 miliona i to u dvije rate :D

Ozbiljan klub ne bi trebao dovoditi igrače 30+. Nemaš ti tu neku budućnost s njim.
Ok, izuzeci kao Lewa, al gledaj generalno, Alonso, onaj De Jong, Auba, pa Aguero...ko da okupljaš dom penzionera.
Po meni je i Real malo zaglavio sa starcima, ok kakav god je Modrić, Kroos, Benzema, al bogme biologija radi svoje, protiv toga ne možeš.
Apsolutno se slažem sa tim, ovo za starije igrače. Primjeri su Man Utd i Milan koji su vjerovali svojim starosjediocima pa su grohnuli na par godina i to dobro. Još je United to zagorčao lošem atmosferom oko kluba. Real polako radi to, po jednog vadi svake godine, mislim da je naredne godine vakat na Modrića, pa će doći neko ili Bellingham ili neko drugi. Za vezni su tu svakako Camavinga i Tchouameni, plus Valverde. Desni bek im je pod must narednu sezonu također.

Ovo da će otići za 20 miliona €, a ne znam. Poznavajući ovu upravu, ali i općenito Barcinu prodaju moguće, ne bi me iznenadilo. Tome je dokaz da su i Depaya na ljeto nudili za Juveu za 5 miliona, smiješno čak i kad znaš da mu ugovor ističe za godinu. A eto Raphinhu su platili 60tak miliona €, vjerovatno i više sa bonusima za Leeds, ali neće od bonusa ništa biti. Plus bonus za potpis ugovor i plata, tu imaš 15 miliona € troška za ovu godinu. Nikad nećeš vratiti uložene pare, a na ljeto opet moraš kupovati novo krilo.

17 jan 2023, 12:29
Vama bi legao ovaj iz Napolija, Osimhen.
Mislim kome ne bi, Real se isto ne bi zayebo da ga uzme.
Ma Barca treba ganjati Moukoka, nikakav Osimhen. Plus krila kao što su Pino i Martinelli. Na ljeto je pod moranje desni bek, ako računamo da se tu može korisiti Koudne ili Araujo, treba bi jedan ofanzivniji, recimo Pedro Porro iz Sportinga.

Danas mediji javljaju kako su advokati Depaya otklonili glasine o prelasku u Inter.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 17 jan 2023, 13:11

Hm..

Jos jedno krilo koje ce bez potrebe oduzimati minute Fatiju. :clap:
@igrajlopte 🐦

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 17 jan 2023, 13:28

Jest neka steta sto ce uzimati minute Fatiju, propo ko grcka.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 17 jan 2023, 13:47

:facepalm:

Ok.
@igrajlopte 🐦

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 17 jan 2023, 14:05

Furymaker je napisao/la:
16 jan 2023, 21:51
Dobar je on, samo nije ni klasični zadnji veznjak, više je box to box veznjak koji treba slobodu kretanja, i u Argentini i Brightonu igra pored Enza/Caiceda koji preuzimaju tu ulogu zadnjeg veznog, doduše to bi i De Jong mogao, ali ne mislim da je Mac Allister na listi želja.
Vidjet ćemo šta će biti.
Naravno, da je "uklapanje" NIce i povratak iz Valencie u veznu trojku Barcelone najveća želja.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 17 jan 2023, 14:13

ReX je napisao/la:
17 jan 2023, 13:11

Hm..

Jos jedno krilo koje ce bez potrebe oduzimati minute Fatiju. :clap:
Tesko se mogu sjetit da je i jedan klub toliko promasio s transferima u zadnjih 6 godina. Pa samo kakvi su igraci prosli kroz klub, mnogi su vec odavno i zaboravljeni, kao da nikad tu nisu ni bili. :crazy:

Ne govorim o kapitalcima i takvim promasajima, pored toga.

Mina, Todibo, Boateng, Malcom, Arthur, Semedo, Andre Gomes, Alcacer, Arda, Aleix Vidal, Paulinho, Braithwaite, Neto, Pjanic, Firpo, Trincao, Dest, Denis Suarez, Aubameyang, Depay, Luuk De Jong, pa onda vracanje Alvesa. :tokralju:

Jel citate vi ta imena. :tokralju: :rol:

Nije ni cudo sto su **** od 2016. Skauti su za zatvora. Najbolje sto su dozivjeli je da ne mogu dovoditi igrace i ovaj fairplay, definitivno.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 17 jan 2023, 14:20

Pa sad.. To donekle stoji, ali nije Barcelona jedini klub. Takav argument mozes vezati bukvalno bilo koji (veliki) klub. Dovoljno samo uci na TM i pogledati kako su poslovali.

Kao prvo, moras uzet u obzir i okolnosti neki od tih igraca i da su bukvalno dosli samo na par mjeseci rentanja igrajcui skoro za dz. A kao drugo, Bogami nekoliko od tih imena koje si spomenuo su se ispostavili kao veoma dobar posao. Finansijski gledajuci.

Mina, Todibo, Semedo, Gomes, Paulinho, Auba, Malcom...

Po meni nisu oni problem koliko su bas ti kapitalci koje spominjes koji su se dovodili za ogromne novce (pa donekle i ovog ljeta) i zbog kojih si u goqvnima danas.
@igrajlopte 🐦

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 17 jan 2023, 14:52

ReX je napisao/la:
17 jan 2023, 13:47
:facepalm:

Ok.
Igraš li lopte?
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 17 jan 2023, 15:06

Ma naravno da je kroz klub proslo puno imena, specifican stil igre, treneri koji su morali maksimalno koristiti to sto imaju, ovi sto su morali da se adaptiraju Messiju su morali svakog talentiranog igraca pretvoriti u nekog da se "zrtvuje" za Lea da bi se iz njega izvuklo najbolje, a to je da uz njegove golove on izvlaci maks i iz drugih.

Ima tu puno igraca koji su prodani kao zrtve losih financija, a i zrtve starosjedioca, a dosta njih su promasaji jer su se mentalno ispisali.

Sad ako se pogleda Mina, Boateng, Paco, Luuk De Jong su vjerovatno jedina imena na toj listi koji profilom i kvalitetom nisu imali sanse da se uklope kod nas, cak mislim da jedan Paulinho puno bolji tehnicki od Kessiea i blizi S.Keiti, da ne spominjem da je on ponajbolje partije pruzio od svih tih na listi.

Naravno kad se vratimo nazad i gledamo ta imena, uvijek je bilo bolji alternativa, kako na papiru tako i na terenu, ali za vecinu igraca smo svi mislili da su dobra pojacanja.

Naravno vecina su promasaji, neki su isplatili ulozeno kroz igru, neki kroz lovu, neki nisu nikako, ali tako to generalno ide u vecim klubovima, oni koji vise kupuju, vise promasaja imaju.

Sad ovo natezanje oko Carrasca, Corree, Brozovica, sve je to meni neka losa prica jer da sam ja Inter il Atletico, ja ne bi pustio Brozovica u zamjenu za Kessiea (osim ako ih financije bas ne tjeraju na takav potez), takodjer ako sam Atletico, Depay po meni nije zasluzio da se lovi ili daje Carrasco u zamjenu za njega, a ako oni nude Lemara il Inter Correu za Depaya to je jer su ocajni duzi period, a moguce zaradjuju vise od njega.

Sve u svemu, bit ce nesto do kraja cini mi se

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 jan 2023, 15:12

Desni bek je top prioritet. Sekundarno def. vezni umjesto Busquetsa i tercijalno rez. napadač (neko ko ce mijenjati Lewu).
Ne bi otpisivao tek tako ni Fatija kao lijevo krilo. Xavi ga pokušava vratiti u nekakvu formu, daje mu minute za igru i šanse za nametanje.

Problem je što je Barca švorc, pa mora ganjati slobodne igrače na tržištu a to je lutrija, nekad pogodiš (Christensen), nekad fuliš (Kessie).
Tako može biti i sa Carascom ili Brozovićem.

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 17 jan 2023, 16:10

let3 je napisao/la:
17 jan 2023, 15:12
Desni bek je top prioritet. Sekundarno def. vezni umjesto Busquetsa i tercijalno rez. napadač (neko ko ce mijenjati Lewu).
Ne bi otpisivao tek tako ni Fatija kao lijevo krilo. Xavi ga pokušava vratiti u nekakvu formu, daje mu minute za igru i šanse za nametanje.

Problem je što je Barca švorc, pa mora ganjati slobodne igrače na tržištu a to je lutrija, nekad pogodiš (Christensen), nekad fuliš (Kessie).
Naravno, ima dosta igrača kojima ističu ugovori a mogli bi biti zanimljivi, od Tielemansa, Skriniar, Moukoka, pa do Grimalda, Pavarda, Thurama, čak mi je i Dahoud zanimljiva opcija za zadnjeg veznog.

A desno, ne znam, Pavarda spominju, spominjali i Porru al on ide u Tottenham.

Pavard mi je više ko Kounde opcija, ja bi radije doveo Arnau Martineza nego Pavarda

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 jan 2023, 16:27

Furymaker je napisao/la:
17 jan 2023, 16:10
let3 je napisao/la:
17 jan 2023, 15:12

Naravno, ima dosta igrača kojima ističu ugovori a mogli bi biti zanimljivi, od Tielemansa, Skriniar, Moukoka, pa do Grimalda, Pavarda, Thurama, čak mi je i Dahoud zanimljiva opcija za zadnjeg veznog.

A desno, ne znam, Pavarda spominju, spominjali i Porru al on ide u Tottenham.

Pavard mi je više ko Kounde opcija, ja bi radije doveo Arnau Martineza nego Pavarda
Upravo se Pavard najvise i pominje kao moguci transfer. Dalot i Arnau iz Girone se takođe pominju u spanskim medijima. Ocito da ne racunaju na Desta i gledace se da ga prodaju nekome.
U svakom slucaju, taj novi desni bek dolazi tek na ljeto....dotad krpljenje sa Koundeom ili Araujom :mrgreen:

Beko023
Kontakt:

Post Postao/la Beko023 » 17 jan 2023, 16:33

Bilo bi dobro da vam nakon poljske krampe uvalimo i francusku. :pray:
🔴 MIA SAN MIA 🔴

6x 🏆 UCL
32x 🏆 Bundesliga
20x 🏆 DFB Pokal

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 17 jan 2023, 19:51

Ja samo ne znam sta oni pokusavaju sa ovim polovnjacima poput Carasca da urade , bolje niko nego on.Igrac koji je lazni pokusaj Di Marije, sa decision makingom malo jacim od Princeza kisele.Totalno nepotreban igrac.Prodaj Depaya za koliko se moze mada sam i dalje uvjeren da je on najbolji igrac u napadu pored Lewe.

Sto se tice zamjene Brozovic - Kessie to je sasvim ok solucija za nas.Brozovic je vrhunski fudbaler , i Kessie je.Samo mislim da u ovom formotu koji igra Barca , Hrvat bi se instant uklopio.

Kad se nema para , prilika je da se momcima da dodatna sansa.Ako od ovolikog broja krila ne napravis u 12 mjeseci jednog kvalitetnog , onda ide shoping ulazni i izlazni.

Sto se tice tog Osimeha , bas je strasan igrac ali bez razmisljanja bi Kvichu prvo doveo da se ima sansa.Frajer pravi visak svakim dodirom.Igra na lijevoj strani i uvlaci se u sredinu , savrsen za nas.Ali…

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 18 jan 2023, 12:25

Zahavi kaže da se radi na razmjeni Depay - Carrasco. Depay je se sa Atleticom dogovorio i njima se ne žuri, jer ga mogu potpisati i sad pa da dođe za 6 mjeseci, a Cholo ne pušta Carrasca, više bi volio da ode Lemar. Pored Torresa, Fatija, pa i Dembelea koji može odigrati na lijevoj strani, ne znam što će nam Carrasco. Plus što je čovjek u nikakvoj formi. Znači imao bi 3 lijeva krila, a sva trojica su u kanalu, ne znaš kojeg bi prije vadio. A Carrasco ima i finih godina, 29.

Pričalo se ranije da će se Nico povući sa pozajmice iz Valencie, ali evo ništa sada. A mislim da bi to bio pametan potez, jer poslije odlaska Pjanića fali nam igrača u veznom, da se povrijedi eto problema. I razmjena Kessie - Brozović je potpuno otpala izgleda.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 18 jan 2023, 12:48

18 jan 2023, 12:25
Zahavi kaže da se radi na razmjeni Depay - Carrasco. Depay je se sa Atleticom dogovorio i njima se ne žuri, jer ga mogu potpisati i sad pa da dođe za 6 mjeseci, a Cholo ne pušta Carrasca, više bi volio da ode Lemar. Pored Torresa, Fatija, pa i Dembelea koji može odigrati na lijevoj strani, ne znam što će nam Carrasco. Plus što je čovjek u nikakvoj formi. Znači imao bi 3 lijeva krila, a sva trojica su u kanalu, ne znaš kojeg bi prije vadio. A Carrasco ima i finih godina, 29.

Pričalo se ranije da će se Nico povući sa pozajmice iz Valencie, ali evo ništa sada. A mislim da bi to bio pametan potez, jer poslije odlaska Pjanića fali nam igrača u veznom, da se povrijedi eto problema. I razmjena Kessie - Brozović je potpuno otpala izgleda.
Ni Fati ni Ferran nisu lijeva siroka krila koji su prodorni, oba upadaju u tu neku grupu poluspica koji po potrebi mogu na krilu ali nisu najefikasniji tu.
Fati da se vrati na svoj nivo bi bio odlican tamo jer je Balde prakticki krilo i Fati bi mogao prici blize Lewi i raditi dar mar, ali za to bi trebao uci u formu i Xavi klupirati Busquetsa.

Sto se tice Carrasca, nema od tog nista, nece ga pustiti Atletico budi siguran u to, Brozovic jos ima neke sanse ali mislim da ni od toga nece biti nista jer Kessie ne zeli ici.

A sto se tice Nica, on je out 2-3mj, neki dan operaciju imao, vjerovatno zato ga ne vracaju nazad.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 18 jan 2023, 13:44

Furymaker je napisao/la:
18 jan 2023, 12:48

Ni Fati ni Ferran nisu lijeva siroka krila koji su prodorni, oba upadaju u tu neku grupu poluspica koji po potrebi mogu na krilu ali nisu najefikasniji tu.
Fati da se vrati na svoj nivo bi bio odlican tamo jer je Balde prakticki krilo i Fati bi mogao prici blize Lewi i raditi dar mar, ali za to bi trebao uci u formu i Xavi klupirati Busquetsa.

Sto se tice Carrasca, nema od tog nista, nece ga pustiti Atletico budi siguran u to, Brozovic jos ima neke sanse ali mislim da ni od toga nece biti nista jer Kessie ne zeli ici.

A sto se tice Nica, on je out 2-3mj, neki dan operaciju imao, vjerovatno zato ga ne vracaju nazad.
Dobro, nisu klasični i hajmo reći nije im to prirodna pozicija. Ferran Torres je u. Valenciji igrao sve na desnom krilu, kad je u City došao odigrao je nešto sitno na lijevom i u zadnje vrijeme dosta je igra u špici. I Xavi ga je ove sezone psr puta na špicu stavio kao lažnu devetku. Fati je u La Masiji dosta igrao na špici i mislim da mu je to primarna pozicija, a zbog svojih kvaliteta treneri ga u seniorskom nogometu koriste na lijevom krilu. I kad oni igraju na krilu gledaju da što češće ulaze u sredinu, što odgovara i Baldeu, a i Albi. I baš to što Carrasco drži širinu na lijevoj strani mi je čudno uopšte što ga naši hoće jer se ne uklapa u naš sistem. Pogotovo Xavijev koji više lijevog beka koristi kao krilo, a lijevo krilo je drugi napadač. Više igra u nekoj hibridnoj 352/343 formaciji nego u 433, pogotovo u fazi napada. A da će ostati dosljedan tome sugeriše i zelja da Pavard bude novi desni bek, a i on je više štoper nego bek, kao i Foyth kojeg su jurili na ljeto. I zato želja da Carrasco dođe, jednostavno nema budućnosti. Samo novi promašaj bi bio. Osim ako ga Xavi ne planira prekomandovati na desnu stranu i da ima ulogu Dembelea, ali opet i tu imaš fin broj opcija.

Vidjet ćemo još dvije sedmice su do kraja prelaznog. Carrasco bi možda mogao pritisnuti Atletico i izboksovati transfer. Ali ove opcije sa Interom baš preteško izgledaju.

Za Nica nisam upratio da je otišao na operaciju. Malo je igrao u Valenciji, a evo sad se spominje dolazak Ademija u Valenciju što opet znači da će biti u trećem planu.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 18 jan 2023, 13:57

18 jan 2023, 13:44
Furymaker je napisao/la:
18 jan 2023, 12:48

Dobro, nisu klasični i hajmo reći nije im to prirodna pozicija. Ferran Torres je u. Valenciji igrao sve na desnom krilu, kad je u City došao odigrao je nešto sitno na lijevom i u zadnje vrijeme dosta je igra u špici. I Xavi ga je ove sezone psr puta na špicu stavio kao lažnu devetku. Fati je u La Masiji dosta igrao na špici i mislim da mu je to primarna pozicija, a zbog svojih kvaliteta treneri ga u seniorskom nogometu koriste na lijevom krilu. I kad oni igraju na krilu gledaju da što češće ulaze u sredinu, što odgovara i Baldeu, a i Albi. I baš to što Carrasco drži širinu na lijevoj strani mi je čudno uopšte što ga naši hoće jer se ne uklapa u naš sistem. Pogotovo Xavijev koji više lijevog beka koristi kao krilo, a lijevo krilo je drugi napadač. Više igra u nekoj hibridnoj 352/343 formaciji nego u 433, pogotovo u fazi napada. A da će ostati dosljedan tome sugeriše i zelja da Pavard bude novi desni bek, a i on je više štoper nego bek, kao i Foyth kojeg su jurili na ljeto. I zato želja da Carrasco dođe, jednostavno nema budućnosti. Samo novi promašaj bi bio. Osim ako ga Xavi ne planira prekomandovati na desnu stranu i da ima ulogu Dembelea, ali opet i tu imaš fin broj opcija.

Vidjet ćemo još dvije sedmice su do kraja prelaznog. Carrasco bi možda mogao pritisnuti Atletico i izboksovati transfer. Ali ove opcije sa Interom baš preteško izgledaju.

Za Nica nisam upratio da je otišao na operaciju. Malo je igrao u Valenciji, a evo sad se spominje dolazak Ademija u Valenciju što opet znači da će biti u trećem planu.
Versatilnost Carrasca kao wingback i cistog lijevog krila je razlog zasto je zanimljiva opcija, igrac drzi sirinu, prodoran je i ima dobar work-rate, ono sto Dembele i Raphinha nude desno, on nudi lijevo, mislim da je to razlog zasto je zanimljiv, ne kazem da je pretjerano potreban ili idealan jer se moze tu i Dembele i Fati i Ferran koristiti kao sto smo rekli, ali i Balde ako je neka formacija s 3 nazad.

Carrasco bi dobro dosao samo kad bi panj Alonso igrao ili s Albom koji opet moze koliko-toliko uci u sredinu i glumiti Cancela s razigravanjima sto ne moze Balde, ali opet, ne mislim da su potrebni.

Da se ja pitam, s Atleticom ne bi poslovao, ako zele Depaya, samo cash pa nek bira, ili da sjedi na klupi i riskira igranje do ljeta ili nek bira drugi klub poput Intera.

S Atleticom bi zavrsio ikakve dogovore, prvenstveno jer svaki transfer koji smo uradili s njima je bio fail za nas, a za njih ogroman win, a ovo s Griezmannom sto je bilo i sta sad pokusavaju s Depayom dovoljno govori o njihovom odnosu s nasim iz uprave, s toga, ne da su rival, nego su i ****.

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 18 jan 2023, 17:32

navodno dogovoren prelazak Depaya u Atletico, 3-6mil eura, navodno se trazi zamjena za Depaya na trzistu al je nemoguce zbog fair playa, a i ne vidim preveliku potrebu za zamjenom jer ni Depay nije nesto igrao, radije Angel Alarcon ili Victor Barbera da dobiju sansu kad nam zatreba zamjena...

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.