Ima ona stara "da je Bosna od Sebilja do Marindvora." Tu je glasačko tijelo. Bosne nema ni u Stolcu, pogotovo je nema u Višegradu a kamoli da je bude u Novom Pazaru.pazzarac je napisao/la: ↑17 jan 2023, 15:13Koliko samo rekla -kazala...
Citam vas redovno al me mrzi da se ukljucijem
Ovo sto je neko postavio je samo INICIJATIVA kantonalnog predstavnika a da bi imalo značaja treba da se usvoji u drzvanom parlamentu,vladi ...tako da od toga nema još nista sto znaci da bi ja kao Bosnjak imam isto pravo da drzavljanstvo BIH kao i bilo koji stranac.
A posebna prica je i sam odnos i prisustvo drzave BiH ,bosnjacke političke,kulturne,sportske...elite u Sandžaku ...totalno nevidljivo ,ovde je prisutniji Japan i Norveška od Bosne ...pogledajte prisustvo i odnos Srbije i Hrvatske prema druga dva naroda u BIH.Ne trazio mi funansojsku ponovo od vas ali bi dobro bilo neko simbolično prisustvo,posete...
I mogli bi pojedinci da batale te uopštene generalizacije ...Sandzaklije ovakve -onakve ...takve stvari samo povecajavaju razdor a to neko zeli...
Sto se tiče fudbala ...pa u beogradskom klubovima sigurno ima 10-ak igrača u omladinskim kategorijama samo iz N.Pazara ...oni ovde prate ,selktiraju ...ponude uslove za napredak i odvode ...postavljam pitanje ...što to ne rade iz Sarajeva,Zelje...garantujem da bi roditelji pod istim uslovima prije pustili dete u Sarajevo nego u BG.Da je Bazdsr doveden kao pionir u Sarajevo gotovo sam siguran da bi prije zaigrao za Bih nego za Srbiju.
Tako isto rade iz Srbije u odnosu na R.Srpsku.
To što ti govoriš je sasvim opravdano. Nedopustivo je da kanton Sarajevo kao reprezent i funkcionalna cjelina u kojoj upravljaju Bosanci ne investira makar milion godišnje u Sandžak i još jedan milion godišnje makar u druge dijelove BiH gdje Bošnjaci nisu većina. Isto kao što je nedopustivo da javne ličnosti u te krajeve dolaze rijetko ili nikako. Niti je iko ikad pitao ljude iz tih krajeva treba li im šta.
A Baždar treba da igra za BiH. Tahirović, Huseinbašić i Baždar na sredini će u bližoj budućnosti biti trio koji se može potući sa bilo kojom reprezentacijom na svijetu.