FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
- NisamInSajder
- Kontakt:
Re: FC Barcelona
Postignut dogovor sa Interom za razmjenu Correa - Depay. Not great not teribble, rekao bih. Nije Correa cvjetao u Interu, a imao je finih nastupa u Laziu. Njih dvojica su praktično isti tip igrača, s tim što je Correa više centralno igrao do sada u karijeri.
Laporta/Alemany/Cruyff nastoje odraditi i razmjenu Kessie - Brozović (ovdje Inter se valjda nada kakvoj doplati za Brozovića).
Arsenal bi mogao poslati ponudu za Raphinhu. Klub bi pristao na 100 miliona €, ali Raphinha bi vjerovatno odbio transfer pod izgovorom da se želi oprobati i dokazati još barem 6 mjeseci.
Laporta/Alemany/Cruyff nastoje odraditi i razmjenu Kessie - Brozović (ovdje Inter se valjda nada kakvoj doplati za Brozovića).
Arsenal bi mogao poslati ponudu za Raphinhu. Klub bi pristao na 100 miliona €, ali Raphinha bi vjerovatno odbio transfer pod izgovorom da se želi oprobati i dokazati još barem 6 mjeseci.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Balde mora biti Golden Boy 2023. 
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Posto je ocito da Dembele ostaje na duze staze, Rafinja je totalno nepotreban. Izvuci na vrijeme, bar slicne pare koje su ulozene u njega, bilo bi odlicno.
Sto bi rekli, nastavi tradiciju.

Zadnja izmjena: ReX, dana/u 16 jan 2023, 12:12, ukupno mijenjano 1 put.
@igrajlopte 🐦
Valjalo bi jer je Kessie kesa od igrača.NisamInSajder je napisao/la: ↑16 jan 2023, 11:47Laporta/Alemany/Cruyff nastoje odraditi i razmjenu Kessie - Brozović (ovdje Inter se valjda nada kakvoj doplati za Brozovića).
Sinoć uđe svjež, po ko zna koji put, i baciše ga na glavu kod gola
- numanumaye22
- Kontakt:
Vrati me u 2010.
Ovaj Madrid je veoma los, i prosle godine su isto igrali definitivno samo sto su imali nenormalnu srecu, do finala stigli sa par suteva po golu, u finalu jedan jedini sut i osvojili. Ne treba zaboravit da je Xavi rasuo i prosle godine ovaj Madrid, na slican nacin, dakle veoma su losi vec godinama.
Prosle godine su imali Modrica i Benzemu u top formi pa je moglo ici, sad je vec odron.
A kako da ista prigovorimo Kessieu koji ni 600min nema u dresu, startao 6 utakmica, ima 25-30min u prosjeku, vecina utakmica ne moze ni da se zagrije, a ne da se uigra ili shvati sistem igre.
Mislim on je bio pristojan igrac i doveden je dzaba, ako ce ostati do kraja sezone, borit se, pa mozda i odigrati nesto korisno, nemam nista protiv, a da li bi ga zamijenio za igraca koji nam moze biti starter 2-3 sezone, naravno da bi.
Kessieu je domet manje-vise ovo sto trenutno igra po minutazi, do kraja sezone skupit ce 10-15 tekmi u kojim je startao i malo vise minuta kako se bude blizio kraj sezone, ali da ce biti neki kljucan kotacic, sumnjam.
Navodno Xavi nije za zamjenu Depay-Correa, mislim ne bi ni ja bio jer su Correa i Ferran prakticki isti tip igraca. Da sam Xavi i ja bi trazio iskljucivo cash za Depaya pa pokusao onog Moukoko-oa dovesti sad umjesto na ljeto ili gledati zamjenu s igracem koji nam bas treba.
A Balde i Gavi se razvijaju nenormalno brzo, Gavi jos prosle sezone nije mogao da se snadje kad mu lopta ide na lijevu stranu, a sad pokopa Real u takvim situacijama.
Balde je jos uvijek stijena defanzivno, smijesnih je bilo par pokusaja Valverdea u duelu s njim i Balde ga naprosto pojeo, sto puno govori o njemu jer je Valverde fizicka sila. A prema naprijed pocinje malo vise riskirati i popravljati dodavanja/ubacaje.
Sad cekamo cetvrtak i kup kralja, pa se nadam u nedjelju povecamo prednost na +5 il +6 jer Real ide na Athletic, a mi na Getafe.
Mislim on je bio pristojan igrac i doveden je dzaba, ako ce ostati do kraja sezone, borit se, pa mozda i odigrati nesto korisno, nemam nista protiv, a da li bi ga zamijenio za igraca koji nam moze biti starter 2-3 sezone, naravno da bi.
Kessieu je domet manje-vise ovo sto trenutno igra po minutazi, do kraja sezone skupit ce 10-15 tekmi u kojim je startao i malo vise minuta kako se bude blizio kraj sezone, ali da ce biti neki kljucan kotacic, sumnjam.
Navodno Xavi nije za zamjenu Depay-Correa, mislim ne bi ni ja bio jer su Correa i Ferran prakticki isti tip igraca. Da sam Xavi i ja bi trazio iskljucivo cash za Depaya pa pokusao onog Moukoko-oa dovesti sad umjesto na ljeto ili gledati zamjenu s igracem koji nam bas treba.
A Balde i Gavi se razvijaju nenormalno brzo, Gavi jos prosle sezone nije mogao da se snadje kad mu lopta ide na lijevu stranu, a sad pokopa Real u takvim situacijama.
Balde je jos uvijek stijena defanzivno, smijesnih je bilo par pokusaja Valverdea u duelu s njim i Balde ga naprosto pojeo, sto puno govori o njemu jer je Valverde fizicka sila. A prema naprijed pocinje malo vise riskirati i popravljati dodavanja/ubacaje.
Sad cekamo cetvrtak i kup kralja, pa se nadam u nedjelju povecamo prednost na +5 il +6 jer Real ide na Athletic, a mi na Getafe.
Za Raphinu ako izvuku ulozeno nek slave, 100 miliona za njega ne bi dao ni PSG a kamo li Arsenal. 60 miliona i nek ga nose. Corea je ocajan i ne treba im jos jedan panj, samo pare za depaya.
- Shategabri
- Kontakt:
Ko će bolan dati 100 miliona za Rapinhu?NisamInSajder je napisao/la: ↑16 jan 2023, 11:47Postignut dogovor sa Interom za razmjenu Correa - Depay. Not great not teribble, rekao bih. Nije Correa cvjetao u Interu, a imao je finih nastupa u Laziu. Njih dvojica su praktično isti tip igrača, s tim što je Correa više centralno igrao do sada u karijeri.
Koševo Zapad
Ja bih najradije doveo Alexis Mac Allister-a iz Brightona. Kako ta ekipa igra dobro, a ovaj momak bi mogao biti dugoročno rješenje umjesto Busquets-a.Furymaker je napisao/la: ↑16 jan 2023, 13:39A kako da ista prigovorimo Kessieu koji ni 600min nema u dresu, startao 6 utakmica, ima 25-30min u prosjeku, vecina utakmica ne moze ni da se zagrije, a ne da se uigra ili shvati sistem igre.
Prije 6 mjeseci sam ovdje isto tako napisao. Čudi me, da se sad poslije SP o njemu ništa ne piše.
Brighton igra fenomenalan nogomet, uz Arsenal i MC daleko najljepši u Engleskoj.
Usudim se reći, da su čak među 10 u Europi po kvaliteti i izvedbi nogometa.
Dobar je on, samo nije ni klasični zadnji veznjak, više je box to box veznjak koji treba slobodu kretanja, i u Argentini i Brightonu igra pored Enza/Caiceda koji preuzimaju tu ulogu zadnjeg veznog, doduše to bi i De Jong mogao, ali ne mislim da je Mac Allister na listi želja.
Slaba je ovo utjeha. Musiala ih bacao kao malu djecu u LP.
🔴 MIA SAN MIA 🔴
6x 🏆 UCL
32x 🏆 Bundesliga
20x 🏆 DFB Pokal
6x 🏆 UCL
32x 🏆 Bundesliga
20x 🏆 DFB Pokal
Steta sto nije i na SP, da se kobasicari ne brukaju opet.
Švabe se jesu obrukale al u te 3 tekme je musiala bio daleko najbolji u njihovim redovima, mali je fenomen iskreno
- NisamInSajder
- Kontakt:
Nisam ja nigdje napisao da će neko dati i da sam uvjeren u to. To klub traži, Alemany/Cruyff/Laporta. Moje lično mišljenje je da on trenutno može otići za iste ili slične novce, tipa 60tak miliona. Ali, već na ljeto, ako nastavi ovakvim igrama, a hoće sigurno, možda i gore bude, ispadne iz ekipe, njegova cijena ide samo dole, a možda i ne bude zainteresovanih. Mislim da sam bio najglasniji protiv njegovog dovođenja i evo ispostavilo se zašto.Shategabri je napisao/la: ↑16 jan 2023, 14:06Ko će bolan dati 100 miliona za Rapinhu?NisamInSajder je napisao/la: ↑16 jan 2023, 11:47Postignut dogovor sa Interom za razmjenu Correa - Depay. Not great not teribble, rekao bih. Nije Correa cvjetao u Interu, a imao je finih nastupa u Laziu. Njih dvojica su praktično isti tip igrača, s tim što je Correa više centralno igrao do sada u karijeri.
Za Brozovića, moje mišljenje je da nam ne treba. Jeste odličan igrač, ali godine (30) plus povrede ove sezone ozbiljno zabrinjavaju. Bolje izbjeći. Kessie se nije pokazao, ali nije dobio ni minute da se zagrije i navikne na klub i igru, a tek da nešto pokaže. A on bi mogao biti koristan u određnoj mjeri.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
- Shategabri
- Kontakt:
Poučeni iskustvom, on će otići za 20 miliona i to u dvije rateNisamInSajder je napisao/la: ↑17 jan 2023, 10:34Nisam ja nigdje napisao da će neko dati i da sam uvjeren u to. To klub traži, Alemany/Cruyff/Laporta. Moje lično mišljenje je da on trenutno može otići za iste ili slične novce, tipa 60tak miliona. Ali, već na ljeto, ako nastavi ovakvim igrama, a hoće sigurno, možda i gore bude, ispadne iz ekipe, njegova cijena ide samo dole, a možda i ne bude zainteresovanih. Mislim da sam bio najglasniji protiv njegovog dovođenja i evo ispostavilo se zašto.Shategabri je napisao/la: ↑16 jan 2023, 14:06Ko će bolan dati 100 miliona za Rapinhu?NisamInSajder je napisao/la: ↑16 jan 2023, 11:47Postignut dogovor sa Interom za razmjenu Correa - Depay. Not great not teribble, rekao bih. Nije Correa cvjetao u Interu, a imao je finih nastupa u Laziu. Njih dvojica su praktično isti tip igrača, s tim što je Correa više centralno igrao do sada u karijeri.
Za Brozovića, moje mišljenje je da nam ne treba. Jeste odličan igrač, ali godine (30) plus povrede ove sezone ozbiljno zabrinjavaju. Bolje izbjeći. Kessie se nije pokazao, ali nije dobio ni minute da se zagrije i navikne na klub i igru, a tek da nešto pokaže. A on bi mogao biti koristan u određnoj mjeri.
Ozbiljan klub ne bi trebao dovoditi igrače 30+. Nemaš ti tu neku budućnost s njim.
Ok, izuzeci kao Lewa, al gledaj generalno, Alonso, onaj De Jong, Auba, pa Aguero...ko da okupljaš dom penzionera.
Po meni je i Real malo zaglavio sa starcima, ok kakav god je Modrić, Kroos, Benzema, al bogme biologija radi svoje, protiv toga ne možeš.
Koševo Zapad
-
TheWeekndXO
- Kontakt:
Da ali svi ti transferi koje si naveo su uradjeni iz ocaja, ne sto oni vole taj tip igraca. Nismo imali para a i povrede uradile svoje pa su trazili sta se moze dobiti.Shategabri je napisao/la: ↑17 jan 2023, 10:47Poučeni iskustvom, on će otići za 20 miliona i to u dvije rateNisamInSajder je napisao/la: ↑17 jan 2023, 10:34Nisam ja nigdje napisao da će neko dati i da sam uvjeren u to. To klub traži, Alemany/Cruyff/Laporta. Moje lično mišljenje je da on trenutno može otići za iste ili slične novce, tipa 60tak miliona. Ali, već na ljeto, ako nastavi ovakvim igrama, a hoće sigurno, možda i gore bude, ispadne iz ekipe, njegova cijena ide samo dole, a možda i ne bude zainteresovanih. Mislim da sam bio najglasniji protiv njegovog dovođenja i evo ispostavilo se zašto.
Za Brozovića, moje mišljenje je da nam ne treba. Jeste odličan igrač, ali godine (30) plus povrede ove sezone ozbiljno zabrinjavaju. Bolje izbjeći. Kessie se nije pokazao, ali nije dobio ni minute da se zagrije i navikne na klub i igru, a tek da nešto pokaže. A on bi mogao biti koristan u određnoj mjeri.![]()
Ozbiljan klub ne bi trebao dovoditi igrače 30+. Nemaš ti tu neku budućnost s njim.
Ok, izuzeci kao Lewa, al gledaj generalno, Alonso, onaj De Jong, Auba, pa Aguero...ko da okupljaš dom penzionera.
Po meni je i Real malo zaglavio sa starcima, ok kakav god je Modrić, Kroos, Benzema, al bogme biologija radi svoje, protiv toga ne možeš.
- Shategabri
- Kontakt:
Bez obzira, Barsa je veliki klub i bolje ne dovesti nikog nego pomenute igrače, pa bilo to i iz očaja.TheWeekndXO je napisao/la: ↑17 jan 2023, 12:01Da ali svi ti transferi koje si naveo su uradjeni iz ocaja, ne sto oni vole taj tip igraca. Nismo imali para a i povrede uradile svoje pa su trazili sta se moze dobiti.Shategabri je napisao/la: ↑17 jan 2023, 10:47Poučeni iskustvom, on će otići za 20 miliona i to u dvije rateNisamInSajder je napisao/la: ↑17 jan 2023, 10:34
Nisam ja nigdje napisao da će neko dati i da sam uvjeren u to. To klub traži, Alemany/Cruyff/Laporta. Moje lično mišljenje je da on trenutno može otići za iste ili slične novce, tipa 60tak miliona. Ali, već na ljeto, ako nastavi ovakvim igrama, a hoće sigurno, možda i gore bude, ispadne iz ekipe, njegova cijena ide samo dole, a možda i ne bude zainteresovanih. Mislim da sam bio najglasniji protiv njegovog dovođenja i evo ispostavilo se zašto.
Za Brozovića, moje mišljenje je da nam ne treba. Jeste odličan igrač, ali godine (30) plus povrede ove sezone ozbiljno zabrinjavaju. Bolje izbjeći. Kessie se nije pokazao, ali nije dobio ni minute da se zagrije i navikne na klub i igru, a tek da nešto pokaže. A on bi mogao biti koristan u određnoj mjeri.![]()
Gledaš da se riješiš prekomjernog tereta, nabijaš nogom one koji ti nisu potrebni (od kojih neke nisi mogao, jer nisu htjeli ići), a dovodiš novi škart.
Poslije se ne možeš ni tog škarta riješiti.
Koševo Zapad
Problem starih igraca pored toga sto su usporili mnogo je jos vise sam motiv igranja i dokazivanja iz utakmice u utakmicu.Pa evo i Modric koji je miljama ispred svakog naseg veterana zna kasljucati cesto u utakmicama jer ne mozes se nafurati kad imas 700-800 utakmica u nogama kao kad igras jubilej od 100 utakmica.
Nama je generalno ovaaj mladji kadar poprilicno kvalitetan.Tu mislim na Gavija,Pedrija,De Jonga, Koundea,Arauja,Baldea te imas nedorecenog Dembelea , heravog Fatija i slampavog Ferrana i Raphinhu.
Treba nam napadac koji ce zvakati teren , meni je onaj Darwin sjajan fudbaler , bas je all round.(takav tip igraca) i krilo koje ce znati sta raditi na terenu.Mozda dati jos jednu sansu ovim trenutnim jer ima tu talenta ali fali dosta toga.
Desni bek must have !
Nama je generalno ovaaj mladji kadar poprilicno kvalitetan.Tu mislim na Gavija,Pedrija,De Jonga, Koundea,Arauja,Baldea te imas nedorecenog Dembelea , heravog Fatija i slampavog Ferrana i Raphinhu.
Treba nam napadac koji ce zvakati teren , meni je onaj Darwin sjajan fudbaler , bas je all round.(takav tip igraca) i krilo koje ce znati sta raditi na terenu.Mozda dati jos jednu sansu ovim trenutnim jer ima tu talenta ali fali dosta toga.
Desni bek must have !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.