Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

NerminFatic
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la NerminFatic » 15 jan 2023, 13:52

Musa fakat postao kljucni igrac Reala, kako ih samo brzo iscupa iz rupe! :bih:

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 15 jan 2023, 14:18

Joj lika jes brutalan
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 15 jan 2023, 14:22

tata (sarma) ove igre :kafa:

na pocetku ofula trojku, popi bananu, ofula 3 slobodna i lik ga izvede vani, 15ak minuta ga zakova za klupu dok nije skontao da igra egal tekmu i da bi mogao izgubiti od ekipe koja 2 mj ne zna za pobjedu.
Udje dzanko i ubaci 20 kom za 20 razlike :opaopa:

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 15 jan 2023, 14:23

Nije da chini za neke stvari nije u pravu,moze on jos dosta toga popraviti ali ako ima normalnu minutazu obrni okreni njegovih 15-20 poena ne mozes zaustaviti i tacno cim udje na parket promjeni krvnu sliku Realu.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 15 jan 2023, 15:15

dobra stvar je sto musa moze ubaciti 15 poena i kad ne igra dobro (za standarde koje je sam postavio), to je za nekog drugog igraca dobro odigrana tekma, ali za njega koji je postao najbolji il drugi najbolji igrac real madrida, to nije tako, ne gleda se samo puka statistika i cisto da se zna, pricam opcenito, ne o danasnjoj tekmi, koju bas i nisam ispratio, vise sam propustio, nego sto sam vidio

mene nervira kad se zali sudijama, prvo - treba da se vrati u odbranu, drugo - nece sudije poceti svirati u njegovu korist zbog toga sto se zali, trece - nervira se i moze izgubiti fokus... igraj kosarku i kontrolisi ono sto mozes, ono sto ne mozes, ne misli o tome

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 15 jan 2023, 19:05

Prejak je :bih: :salut:

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 16 jan 2023, 01:04

DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 16 jan 2023, 18:09

Kad ste kod toga sta moze popraviti, meni je i dalje nerealno da on u karijeri, al mislim cak bukvalno, nije sutnuo poludistancu. Nijednom. Dakle pricamo o jednom solidnom suteru, ne ciglaru.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 16 jan 2023, 18:52

Kajzer10 je napisao/la:
16 jan 2023, 18:09
Kad ste kod toga sta moze popraviti, meni je i dalje nerealno da on u karijeri, al mislim cak bukvalno, nije sutnuo poludistancu. Nijednom. Dakle pricamo o jednom solidnom suteru, ne ciglaru.
Nema mehaniku šuta za tog, poludistance pucaju većinom igrači koji imaju visok odraz pri šutu jer je dosta lakše izblokirati ili su sami previsoki (Durant, Dirk). Irving dosta česće puca poludistancu od Currya na sličnim ili visim procentima pa to ne znači da je sveukupno bolji šuter. Takodjer, musa nema post game zbog nedostatka mase u odnosu na svoje čuvare.

Svakako sam zadovoljan sa oružjima koje trenutno koristi jer su dosta efikasniji načini za poentiranje od ovog gorespomenutog a svi znamo koliko NBA skauti dr.kaju na to. Čak je i desni ulaz koliko toliko počeo koristiti
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 16 jan 2023, 19:05

BosniaBoston je napisao/la:
16 jan 2023, 18:52
Kajzer10 je napisao/la:
Nema mehaniku šuta za tog, poludistance pucaju većinom igrači koji imaju visok odraz pri šutu jer je dosta lakše izblokirati ili su sami previsoki (Durant, Dirk). Irving dosta česće puca poludistancu od Currya na sličnim ili visim procentima pa to ne znači da je sveukupno bolji šuter. Takodjer, musa nema post game zbog nedostatka mase u odnosu na svoje čuvare.

Svakako sam zadovoljan sa oružjima koje trenutno koristi jer su dosta efikasniji načini za poentiranje od ovog gorespomenutog a svi znamo koliko NBA skauti dr.kaju na to. Čak je i desni ulaz koliko toliko počeo koristiti
Ma u NBA gledaju vise atlecizam kod mlađih igraca nego neke druge karakteristike. Uzmi za primjer onog Sharpa iz Portlanda, lik igra 20 minuta redovno, a ubacuje jedva 7 poena prosjecno, nit' asistira, nit' je neki dobar suter, cak Nurkic ima bolji procenat suta za 3 od njega, ali ga opet cijene i ukivaju u zvijezde, jer ima odraz pri skoku slican Ja Morantu
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 16 jan 2023, 19:23

Za poludistancu da budeš iole efikasan,potrebno je da si u nečem odskakajući- driblinzi ,promjene smjera,footwork,prednost u brzini/visini da koristiš u toj zoni missmatch. Majstorstvo se tu odvaja,no jednostavno nekima je forte ovo,mana ono i tako.. u toku sezone stalno naglašavati nema ovo,nema ono-nema smisla.

Forma će se pokušati tempirati za Kup,Real Madrid si je kupio taj luksuz

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 17 jan 2023, 13:12

Svako ko igra basket zna da je mid-range puno teze nego dalekometni sutevi.

Pa i na terminima.

Kod dalekometnih ide dip prije suta puno dublje, vise se koriste noge.

Kod mid range je potrebna snaga i osjecaj u zglobu ruke.

U jednoj tekmi koristiti oba suta na istoj razini na visokom procentima mogu samo najbolji suteri…

Curry sad
Joe Johnson nekad
Drazen davno
….

Nastavite listu
dobre guzove ima Belma

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 17 jan 2023, 14:38

BosniaBoston je napisao/la:
16 jan 2023, 18:52
Kajzer10 je napisao/la:

Guzva je U reketu ,nije to lagan posao ;) a zaboravili ste jako bitan faktor Dzanan je 205 cm :mrgreen: ....Luka/Irving/Durant drugovi rade U NBA ,ima vise mjesta a i dosta bolji su Ballhandleri :kralj:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 17 jan 2023, 14:41

Al moRete palamudit :D
Da Džanan ima sve to bio bi tu negdje sa MJ :mrgreen:
Koševo Zapad

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 17 jan 2023, 18:52

I ovo trice sto ima mislim da je veći dio cacth and shoot. Kad ima loptu u rukama obicno ide na ulaz.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 17 jan 2023, 21:28

armin dju je napisao/la:
17 jan 2023, 18:52
I ovo trice sto ima mislim da je veći dio cacth and shoot. Kad ima loptu u rukama obicno ide na ulaz.
nije bas sve catch and shoot ;) bilo je svega ...

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 20 jan 2023, 14:16

Veceras bez Rodrigueza,NWGa i Abaldea kod Olympiacosa,bice puno minuta a i vise lopte za Dzanana :D

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 20 jan 2023, 18:11

L-Train je napisao/la:
20 jan 2023, 14:16
Veceras bez Rodrigueza,NWGa i Abaldea kod Olympiacosa,bice puno minuta a i vise lopte za Dzanana :D
Mog'o bi on večeras podijeliti minutažu na keci sa Llullom :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 20 jan 2023, 18:22

Raonffa je napisao/la:
20 jan 2023, 18:11
L-Train je napisao/la:
20 jan 2023, 14:16
Mog'o bi on večeras podijeliti minutažu na keci sa Llullom :mrgreen:
Ma ima Hanga jos tu na prenosu lopte,bitno je samo da nema ovog kocnicara u napadu.NWG im je hendikep,on je igrao dobru kosarku otkad se vratio.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 20 jan 2023, 20:39

Igra vjerovatno najgore poluvrijeme ove sezone u EL,jbga

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.