Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- BosniaBoston
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Godinama se u Sarajevu nije čulo ni za kakav nacionalistički incident a evo sad ih se nakupila već 3 za pola mjeseca. Sumnjivo da bog kaže
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- baboedindzeko09
- Kontakt:

Jel vama ovaj debil iskače na YT svako 2 minute na reklamama? Hebo mu drop servicing i laptop sve, opra lik
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Zna se kome je trenutno prpa pa se koristi svim metodama u cilju da zakuhava i sigurnosu situaciju u Sarajevu prikaze losom.BosniaBoston je napisao/la: ↑16 jan 2023, 01:24Godinama se u Sarajevu nije čulo ni za kakav nacionalistički incident a evo sad ih se nakupila već 3 za pola mjeseca. Sumnjivo da bog kaže
-
- Kontakt:
skini AdBlocker Ultimatebaboedindzeko09 je napisao/la: ↑16 jan 2023, 01:29
Jel vama ovaj debil iskače na YT svako 2 minute na reklamama? Hebo mu drop servicing i laptop sve, opra lik
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Skidao već i koristio jedno vrijeme, ali je počeo crashati i stvarati dosta problema naročito na Safariju

DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
- akisarajevo92
- Kontakt:
prvi put da vidim lajv snimak iz aviona koji pada
sreca da nije bilo smart telefona kad se desio 9/11
Don't believe the hype.

Zadnja izmjena: Beko023, dana/u 17 jan 2023, 03:17, ukupno mijenjano 1 put.
🔴 MIA SAN MIA 🔴
6x 🏆 UCL
32x 🏆 Bundesliga
20x 🏆 DFB Pokal
6x 🏆 UCL
32x 🏆 Bundesliga
20x 🏆 DFB Pokal
-
- Kontakt:
"kako sunce usred bijela dana"
ma Rambo je car

ma Rambo je car
Istoakisarajevo92 je napisao/la: ↑16 jan 2023, 01:33prvi put da vidim lajv snimak iz aviona koji pada
bolje da nisam gledao
al ona scena baca kadar po avionu i sljedeci kadar vatra, dim i otvoreno neboBlejzer10 je napisao/la: ↑16 jan 2023, 08:50Istoakisarajevo92 je napisao/la: ↑16 jan 2023, 01:33prvi put da vidim lajv snimak iz aviona koji pada
bolje da nisam gledao

-
- Kontakt:
U pitanju je kompanija Yeti is Nepala , svi putnici ( 68) i članovi posade ( 4 ) su poginuli .Robust je napisao/la: ↑16 jan 2023, 10:27al ona scena baca kadar po avionu i sljedeci kadar vatra, dim i otvoreno neboBlejzer10 je napisao/la: ↑16 jan 2023, 08:50Istoakisarajevo92 je napisao/la: ↑16 jan 2023, 01:33prvi put da vidim lajv snimak iz aviona koji pada
bolje da nisam gledao![]()
![]()
Upravo radi loše sigurnosti i nekvalitete operacija Yeti je zabranjen za letove u Europskoj Uniji od 2014 , kao i sve kompanije is Nepala .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Jasta je, to se odavno zna

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- ASD
- Kontakt:
Na avionima se najbolje vidi koliko sigurnosno zavisi od kvaliteta samog aviona, tu mislim i na prateću opremu.bombaysaphire je napisao/la: ↑16 jan 2023, 11:18U pitanju je kompanija Yeti is Nepala , svi putnici ( 68) i članovi posade ( 4 ) su poginuli .
Upravo radi loše sigurnosti i nekvalitete operacija Yeti je zabranjen za letove u Europskoj Uniji od 2014 , kao i sve kompanije is Nepala .
Nikad se ne ruše avioni oko Pariza ili Londona jer lijeve kompanije ne idu tamo.
- numanumaye22
- Kontakt:
Cesto letim, ali mi nikad nije svejedno, iskreno.
Znam i da je najsigurniji nacin prevoza, da svoj zivot stavljas u kontrolu nekog drugog i kad ides autobosom, ili kad se vozis autom, ali dzaba, valjda sto smo se zadnjih 20 godina nagledali dosta Air Crash Investigationa.
Ali onda skontam, kad mogu ova djeca stjuardese godisnje obaviti x letova, sto ja ne bi par puta godisnje.
Inace, dosta se recimo kritikuje Wizzair, Ryanair, kasnjenje, jeftinoca, zujanje aviona i ko sardine unutra, pa onda slijetanje Ryanaira, ali treba navesti da ljudi posluju x godina i da im se avion nikad nije srusio, mislim cak da im putnici nisu dozivjeli ni neku neprijanost, kamoli ista drugo.
Lufthansom zaista jeste ugodnije letiti, sto je i normalno, platis kartu visestruko vise, ali evo u feb imas let Nurnberg- Venecija za 14.99, pa se covjek zapita kako to kritikovat uopste? Dali su ljudima mogucnost da proputuju Europu najjeftinije moguce, to je recimo prije samo 30 godina bilo nezamislivo. Da sjednes i za sat i p'o si za 15 eura u Veneciji, karta kosta ko 3 kafe tamo. Svaka cast.

Znam i da je najsigurniji nacin prevoza, da svoj zivot stavljas u kontrolu nekog drugog i kad ides autobosom, ili kad se vozis autom, ali dzaba, valjda sto smo se zadnjih 20 godina nagledali dosta Air Crash Investigationa.

Ali onda skontam, kad mogu ova djeca stjuardese godisnje obaviti x letova, sto ja ne bi par puta godisnje.

Inace, dosta se recimo kritikuje Wizzair, Ryanair, kasnjenje, jeftinoca, zujanje aviona i ko sardine unutra, pa onda slijetanje Ryanaira, ali treba navesti da ljudi posluju x godina i da im se avion nikad nije srusio, mislim cak da im putnici nisu dozivjeli ni neku neprijanost, kamoli ista drugo.
Lufthansom zaista jeste ugodnije letiti, sto je i normalno, platis kartu visestruko vise, ali evo u feb imas let Nurnberg- Venecija za 14.99, pa se covjek zapita kako to kritikovat uopste? Dali su ljudima mogucnost da proputuju Europu najjeftinije moguce, to je recimo prije samo 30 godina bilo nezamislivo. Da sjednes i za sat i p'o si za 15 eura u Veneciji, karta kosta ko 3 kafe tamo. Svaka cast.

-
- Kontakt:
Tuzla je u XII. mjesecu ostvarila 52.151 putnika (25.486 u XII/2021). Čak više nego i u XI. mjesecu što nije česta pojava u regiji. Brojka je 125,3% putnika iz istog mjeseca 2019.(41.617). Ovo je i najveći broj putnika u zadnjih 3 godine, bolji i od ljeta ove godine. Istinski fascinantno. Ovo je i najveći broj putnika u zimskim mjesecima (XI-III) u historiji aerodroma.
Tuzla ovo može zahvaliti u prvom redu novim linijama Ryanaira, iako je Wizz Air ozbiljno povećao broj frekvencija i čak uveo jednu liniju od zatvaranja baze u Sarajevo (kraj X. mjeseca). No, od sredine XII. mjeseca Wizz Air je posjekao broj frekvencija u Tuzli i to za čak 25 letova.
Tuzla je u 2022. godini ostvarila 474.336 putnika (299.012. u 2021), što je 78,7% putnika iz 2019. godine (593.050). Prilično loša brojka. No, iduće godine Tuzla će imati kapacitet od 903.744 sjedala. Kako je prosječan load faktor Wizz Aira i Ryanaira u ovom momentu oko 90% to bi značilo oko 815.000 putnika. Za očekivati je da će Ryanaira iduće godine imati prosječno oko 95% load faktora, a Wizz Air oko 90%, što znači da bi brojke mogle biti i bolje. No, Tuzla ne očekuje tako velik load faktor, pa planiraju daleko skromniju brojku, tj. planiraju imati oko 600.000 putnika, iako smatram da je 750.000 putnika realno. Daleko najbolja godina u historiji aerodroma.
Tuzla ovo može zahvaliti u prvom redu novim linijama Ryanaira, iako je Wizz Air ozbiljno povećao broj frekvencija i čak uveo jednu liniju od zatvaranja baze u Sarajevo (kraj X. mjeseca). No, od sredine XII. mjeseca Wizz Air je posjekao broj frekvencija u Tuzli i to za čak 25 letova.
Tuzla je u 2022. godini ostvarila 474.336 putnika (299.012. u 2021), što je 78,7% putnika iz 2019. godine (593.050). Prilično loša brojka. No, iduće godine Tuzla će imati kapacitet od 903.744 sjedala. Kako je prosječan load faktor Wizz Aira i Ryanaira u ovom momentu oko 90% to bi značilo oko 815.000 putnika. Za očekivati je da će Ryanaira iduće godine imati prosječno oko 95% load faktora, a Wizz Air oko 90%, što znači da bi brojke mogle biti i bolje. No, Tuzla ne očekuje tako velik load faktor, pa planiraju daleko skromniju brojku, tj. planiraju imati oko 600.000 putnika, iako smatram da je 750.000 putnika realno. Daleko najbolja godina u historiji aerodroma.
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Gdje se srusio?akisarajevo92 je napisao/la: ↑16 jan 2023, 01:33prvi put da vidim lajv snimak iz aviona koji pada
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Narucio sa aliexpressa neke sitnice 12.decembra, 27.pisalo da je stiglo u Bosnu. Nista mi jos kuci nije doslo, otisao u postu provjeriti, kazu nista nema, ko tu koga ****
Jel te stvari prvo dodju u Sarajevo u neki centar pa oni onda salju po manjim gradovima ili kako? Ali nema mi smisla da je iz Kine stiglo za 15 dana a ovdje cekam vec 20.

-
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 14 gostiju.