ono sto je u tome bitnije, ko mu garantuje da ce nekad kasnije igrati za seniore svaba:-)hurem je napisao/la: ↑11 jan 2023, 08:40Istina, ali ko garantuje da ce biti starter na EP U21?!Imajednabrigada je napisao/la: ↑11 jan 2023, 08:19
Sve ok ovo sto kazes, ali ko njemu garantuje da ce odmah u prvih 11 u te 4 utakmice do juna medju ovim našim neznalicama nista nije sigurnoo eno vidio si jucer Rukfas daje onako glupu izjavu... kao zvacemo te momke zavisno od momenta odmah osjetis tu neke kalkulacije.
On ako želi sebi dobro krenut će stopama Dedica, Ahmedhodžića, Demirovica i neće kalkulisati kao neki sto jesu pa sebe unazadili.
Faruk Hadžibegić
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Faruk Hadžibegić
-
- Kontakt:
E pa to je kljucno sad kako mu dati do znanja za tu promjenu on sigurno to ne zna cak ni Miske pa zato ga moze to sto ne zna navest na kalkulacije.(daj Bože da su upućeni u sve to i da mi zacepi usta)babino je napisao/la: ↑11 jan 2023, 07:40ma logicno...hurem je napisao/la: ↑11 jan 2023, 07:02Euro U21 nije scena kakvom je brigada želi predstaviti.
Veća scena su kvalifikacije gdje bi Huseinbašić vec mogao do tog Eura imati 4 utakmice i to protiv Islanda, Slovacke, Portugala i Luksemburga.
Nije on vise igrač koji treba kroz U21 i euro da se dokazuje i prodaje. Svi su za njega vec čuli i praćen je. Ništa tu Euro ne moze toliko doprinijeti koliko dobra igra u klubu i reprezentaciji u kvalifikacijama.
Leao je bio na klupi PortugalaU21 kada su izgubili od Svaba u finalu EP2021 pa eno ga u boljem timu nego i jedan Svabo prvak.
Uglavnom, moja poenta je da je Euro U21 glup izgovor i da tu u pozadini moze zapravo samo tinjati nada da sutra zaigra za Njemačku, seniore.
Misimovic je vec davno napravio prvi korak...dok je ovaj jos bio fakticki bez minuta u Kolnu. Odnosno dok je još uvijek bio anonimus u fudbalskom svijetu. (Nama bitan kao i svaka opcija u dijaspori pa pratimo naše i po pripremama klubova a kamoli kada postane član prvoligasa).
Ako je tip poput Omeragica, Burnica, Gigovica...neće mi ni sekunde biti zao taman sutra bio Iniesta.
samo bi trebalo malcu dati do znanja da je za nas izgubljen ako odigra taj euro za svabe, ako opet odluci odigrati ga, vozdra, ne bih zalio ni sekunde.
Strah me je da se mijenjalo to pravilo, negdje sam, cini mi se, citao da postoji ta starosna granica poslije koje ne mozes vise mijenjati repku. Nisam siguran da nasi u savezu znaju za to, a ni huseinbasic.
Da hoce bar ovi novinari da napisu neki clanak o tome.
Evo objasnicu tu promjenu i o čemu se radi:
"Prema promjenama pravilnika koje su izglasane u septembru 2020.godine, igrač ne može promijeniti nogometno državljanstvo ukoliko je stariji od 21 godine nastupao za bilo koji uzrast dosadašnje reprezentacije te u tom trenutku nije imao državljanstvo reprezentacije za koju bi u budućnosti želio nastupati."
Znači, on nije imao naše državljanstvo kada je nastupao za Njemacku a imao 21.godinu i to je ok nije prepreka sto nije imao drzavljanstvo ali sad ukoliko bi zaigrao za njih u21 u junu onda jeste problem jer tad ce taman napunit 22 godine 3. Jula ( ključno je da ne smije napunit 22 god.u njihovom dresu) a Euro u21 pocinje 21.6 i traje do 8.7. 2023. a čisto sumnjam da ce oni ispasti vec u grupnoj fazi i opet bi bilo kriticno.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
-
- Kontakt:
babino je napisao/la: ↑11 jan 2023, 08:45ono sto je u tome bitnije, ko mu garantuje da ce nekad kasnije igrati za seniore svaba:-)hurem je napisao/la: ↑11 jan 2023, 08:40Istina, ali ko garantuje da ce biti starter na EP U21?!Imajednabrigada je napisao/la: ↑11 jan 2023, 08:19
Sve ok ovo sto kazes, ali ko njemu garantuje da ce odmah u prvih 11 u te 4 utakmice do juna medju ovim našim neznalicama nista nije sigurnoo eno vidio si jucer Rukfas daje onako glupu izjavu... kao zvacemo te momke zavisno od momenta odmah osjetis tu neke kalkulacije.
On ako želi sebi dobro krenut će stopama Dedica, Ahmedhodžića, Demirovica i neće kalkulisati kao neki sto jesu pa sebe unazadili.

"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
*Civilno drzavljanstvo nisam ni spomenuo, iako ce mu ono trebati ukoliko ce igrati EP U21 za Njemcku, a ima namjeru igrati za BiH.Imajednabrigada je napisao/la: ↑10 jan 2023, 23:17Ne moraa, šta bi ustvari mijenjao jer nije odigrao za Njemacku niti bilo koju drugu raprezentaciju ni jednu zvanicnu utakmicu.
Državljanstvo geografski nema veze sa sportskim drzavljanstvom.
Ovdje se ne radi o pravu igraca igranja za drugu reprezentaciju, pa da ima veze je li zvanicna ili ne.
Ovdje se radi o tome da je on pod okriljem DFB-a zaigrao za Njemacku, time je i uknjizen nastup za DFB.
Ne mozes tek tako igrati za reprezentaciju neke zemlje. Zato i pitam.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
-
- Kontakt:
Odavno nije spomenuo Hrvatsku i Maroko, a nagovjestava gutavu utakmicu protiv Luksemburga.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Pa što ga zovu 

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Priprema se lik brat bratu 15 godina za ovo. Ima dnevnik floskula.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Samo kuka. U svakoj emisiji o Luksemburgu

Nije ni spisak kren'o sastavljat a vec provlaci alibi za neuspjeh ... on ako ikog pobjedi u ovoj grupi treba mu dat' da nas dozivotno prc@ u zdrav mozak sa svojom luzerskom demagogijom ...

'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
"Mi sad još uvijek nismo otišli na europsko prvenstvo i svjetsko prvenstvo...", tu sam prestao da gledam, nakon trabunjanja i prije toga.
Neka pokupi ovih 5-6 talenata iz dijaspore i neka se proba plasirati na EP, al bolje ga je ne slušati i ne gledati. Samo se čovjek iznervira, a mi kakvi smo hajvani, možda će nas baš ovaj odvesti na EP.
Neka pokupi ovih 5-6 talenata iz dijaspore i neka se proba plasirati na EP, al bolje ga je ne slušati i ne gledati. Samo se čovjek iznervira, a mi kakvi smo hajvani, možda će nas baš ovaj odvesti na EP.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
-
- Kontakt:
Ranije sam pisao. Ali evo od 5.50 min, komentarise Finsku kad nije bio selektor. I sad poredis kako prica o Luksemburgu, kad je postao selektor.
Nemas pravo na izgovor selektore.
Imaš (imat ces) najposlozeniju situaciju još od Papetove generacije ako budeš znao, a ne znaš.
Mada mislim da ni svojim neznanjem nećeš moći poremetiti uspjeh u grupi gdje je 2.mjesto više nego realno. Okitit ćeš se nezasluzeno uspjehom, vjerovatno. Kamo sreće da to bude zasluzeno pa da se imamo čemu nadati na EP.
- Dzeko redovno igra na visokom nivou.
- Demirovic najbolja polusezona u Bundesligi.
- Kolasinac igra najbolji fudbal.
- Dedic fantazija.
- Ahmedhodzic na odlicnom nivou.
- Hadzikadunic vrlo izvjesno Feyenord ili Fener.
- Zolotic kao opcija umjesto Sanicanina.
- Prcic nikad bolji.
- Hadziahmetovic nikad bolji, možda u Burnley.
- Krunic bio redovan u Milanu do povrede.
- Pjanic je Pjanic.
- (Gazibegovic,,Stevanovic, Prevljak, Kodro,..itd., zavisno od forme i povreda).
- Tahirovic u Romi.
- Hamulic u Toulouseu..
- Huseinbašić u Kölnu. Nadamo se poz.vijestima.
- plus ostali potencijalni: Jasic, Kikanovic, Kovačević i dr.
U svim linijama smo dobro poslozeni i tu nema izgovora. A bit ćemo još bolje poslozeni.
Bukvalno svaki igrač je na većem nivou i igra bolje nego u eri Peteva. Da ne spominjem širinu kojom će Hadzibegic raspolagati.
Mislim da ce mu i PAPE ZAVIDJETI.
Imaš (imat ces) najposlozeniju situaciju još od Papetove generacije ako budeš znao, a ne znaš.
Mada mislim da ni svojim neznanjem nećeš moći poremetiti uspjeh u grupi gdje je 2.mjesto više nego realno. Okitit ćeš se nezasluzeno uspjehom, vjerovatno. Kamo sreće da to bude zasluzeno pa da se imamo čemu nadati na EP.
- Dedic fantazija.
- Prcic nikad bolji.
- Pjanic je Pjanic.
- (Gazibegovic,,Stevanovic, Prevljak, Kodro,..itd., zavisno od forme i povreda).
- Tahirovic u Romi.
- Hamulic u Toulouseu..
U svim linijama smo dobro poslozeni i tu nema izgovora. A bit ćemo još bolje poslozeni.
Bukvalno svaki igrač je na većem nivou i igra bolje nego u eri Peteva. Da ne spominjem širinu kojom će Hadzibegic raspolagati.
Na koliko emisija je ovaj vec gostovao kako je postao selektor? 

Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
-
- Kontakt:
Ova ekipa jeste solidna, i ima kvalitet i potencijal, ali ne moze se jos porediti sa onom zlatnom generacijom iz 2014. Tad su skoro svi bili u svom prime-u i jos imali dosta iskustva iza sebe. Dzeko, Pjanke, Miske, Spaha, Lulic, Begovic, Ibisevic, Salihovic, Mujdza, strasno dobro uigrana ekipa bilahurem je napisao/la: ↑15 jan 2023, 00:43Nemas pravo na izgovor selektore.
- Dedic fantazija.
- Prcic nikad bolji.
- Pjanic je Pjanic.
- Tahirovic u Romi.
- Hamulic u Toulouseu..
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- BosniaBoston
- Kontakt:
Sve je to OK sto se nabraja ali necemo imat prajm dzeku i prajm lipam tahirovica i jos tih 5-6 mladih momaka (ako se uopste razvije kako treba) u ekipi ko sto se potencira
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Naravno da ne mislim bukvalno a niti sam rekao negdje da je bolja od Papetove generacije. Naprotiv, ne može se porediti.
Ali ako se posloze neke stvari narednih mjeseci, mogli bismo imati reprezentaciju s vrlo kvalitetnom širinom i velikim brojem igraca u ligama petice (plus lige tik ispod) vec od avgusta, septembra...trkacki i fizički veoma dobru.
U svim linijama dobro poslozena, ponajbolje još od Papetove generacije, a sto se tice širine rostera i kvaliteta, tu bi mu vrlo lahko mogao i Pape pozavidjeti (govorim o nekim očekivanjima kada su transferi u pitanju kao i potencijalni reprezentativci).
Pred nama je. Vidjet ćemo.
U svakom slučaju ova generacija je favorit za 2.mjesto u grupi i bez tih potencijalnih.
Stoga Hadzibegic nema opravdanja za neuspjeh. Bas kao sto ga ni Mesa nije imao.
Ali ako se posloze neke stvari narednih mjeseci, mogli bismo imati reprezentaciju s vrlo kvalitetnom širinom i velikim brojem igraca u ligama petice (plus lige tik ispod) vec od avgusta, septembra...trkacki i fizički veoma dobru.
U svim linijama dobro poslozena, ponajbolje još od Papetove generacije, a sto se tice širine rostera i kvaliteta, tu bi mu vrlo lahko mogao i Pape pozavidjeti (govorim o nekim očekivanjima kada su transferi u pitanju kao i potencijalni reprezentativci).
Pred nama je. Vidjet ćemo.
U svakom slučaju ova generacija je favorit za 2.mjesto u grupi i bez tih potencijalnih.
Stoga Hadzibegic nema opravdanja za neuspjeh. Bas kao sto ga ni Mesa nije imao.
pratim sve, otkako je Dusko Bajevic
Palestina! Savez napolje! Ko ne skace mrzi Bosnu hej hej hej!