Transferi PL BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

fks74
Kontakt:

Re: Transferi PL BiH

Post Postao/la fks74 » 13 jan 2023, 23:39

elvirbaljic je napisao/la:
13 jan 2023, 23:10
Beduin je napisao/la:
13 jan 2023, 23:08
Bogami Sarajevo odrijesilo kesu za plate, 11.000€ za Ziljkica nije mala stvar.
Vjeruj da ne vrijedi tih para...covjek ima pticu u glavi, nikad snjim nisi nacisto.
Eto Ziljkić vam rekao, kolika mu je plata. :rol:

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 13 jan 2023, 23:43

fks74 je napisao/la:
13 jan 2023, 23:39
Beduin je napisao/la:
Vjeruj da ne vrijedi tih para...covjek ima pticu u glavi, nikad snjim nisi nacisto.
Ma nema veze kolika je plata, ja pisem o njemu kao karakteru i njegovom psiholoskom aspektu.
Tuzla City / Sloga Simin Han

MikeEhrmantraut
Kontakt:

Post Postao/la MikeEhrmantraut » 13 jan 2023, 23:56

Nerealno mi je da netko nekoga u ovoj nasoj amaterskoj BH Premijer ligi placa 11k eura...

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 14 jan 2023, 00:12

MikeEhrmantraut je napisao/la:
13 jan 2023, 23:56
Nerealno mi je da netko nekoga u ovoj nasoj amaterskoj BH Premijer ligi placa 11k eura...
Nije nerealno, cini mi se da je Tinki Vinki imao vecu platu. To mogu oni koji znaju vise mozda potvrditi?

Mire88
Kontakt:

Post Postao/la Mire88 » 14 jan 2023, 00:21

H8Z7 je napisao/la:
13 jan 2023, 23:26
Mire88 je napisao/la:
13 jan 2023, 22:26
Pitanje za navijace FKS, bez gledanja na trenutne turbulencije sa upravom i trenerom, kako do sada ocjenjujete prijelazni rok? Mislite li da su ova pojacanja bolja od onih na pocetku sezone, u smislu kada ste prvo citali i culi ne gledajuci kako su se pokazali kroz polusezonu.
Ako ćemo tako gledati više mi se sviđa ljetošnja pojačanja na to je uticao i hype od dolaska Dudića i svega tako da smo fakat očekivali mnogo više pogotovo nakon one dvije prijateljske na Koševu. Da se razumijemo ni ova sad pojačanja nisu loša ali kad bi poredio kad je Drobarov tek došao i sas Martinović prije bi izabrao Vlatka jer je ipak bio u 11 najboljih bugarske lige. Poredim Renana i Nardina, Nardin bio najbolji strijelac slovenske lige tako da bi opet izabrao njega prije. Sad je jedino Ziljkić ispred Džafića i Ikića jer znamo kako je igrao. Ali ko se o mlijeko opeče i u jogurt puše tako da ovo su sad samo novi igrači moraju se pokazati na terenu da bi bili pojačanja

U sustini tada je bio veliki hajp, pocetak sezone, Fedja dolazi sa nekim hot streakom i ocekivalo se dosta. Mislim da je tu sve redom pojeo pritisak jer ipak u oba sarajevska kluba kada se dodje, to je kao da si dosao na jednu pozornicu i svi te gledaju i ocekuju od tebe naravno velike stvari, sve je to kulminiralo i na kraju imam osjecaj da je bila jedna poenta kada su igraci i svi sa njima na neki nacin "batalili" polusezonu i cekali kraj da se regrupisu. Sada ste i doveli moze se reci bolje igrace na nekim pozicijama, doci ce ih jos vjerovatno, ali licno mislim da cete biti bolji ovu polusezonu i imati pozitivan preokret, bez obzira na bojkot navijaca i dovodjenja cickovog ulja za trenera, iz razloga sto nemaju igraci toliki pritisak, navijaci ne ocekuju previse pazljivo prate pripreme i pocetak sa nekim rezervama, pa tek onda da se sigurno kaze da li je evropa realna. Mislim da tu ima male slicnosti sa Zeljom jer su ocekivanja postala niska cilj je bio izvuci neki maksimum pa ono, kako Bog da sto bi se reklo, tu paralelu povlacim jer se od Varesanovica slabo sta ocekuje cak i sa velikim pojacanjima.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 14 jan 2023, 00:24

Ne znam kako ocekivanja mogu biti niska, kad platis igraca 11.000 eura mjesecno ili slicno tome. I to jednog igraca, u drzavi gdje ti veliki broj stanovnistva hoda u poderanim carapama. Zamisli onda koliko ovaj iz Brazila uzima, vjerovatno nesto slicno. Jos se platila ozbiljna cifra da ti samo dodje. Ja samo ne znam odakle pare, hajde Azmir Husic ima stabilan biznis, svake godine generise prihode, i onda moze da finansira preko i ispod stola, ali za Mirvica i ne mozes bas puno naci informacija.
Zadnja izmjena: Hansestadt, dana/u 14 jan 2023, 00:27, ukupno mijenjano 2 puta.

Mire88
Kontakt:

Post Postao/la Mire88 » 14 jan 2023, 00:26

NajvecaRadosti je napisao/la:
13 jan 2023, 23:38
Mire88 je napisao/la:
13 jan 2023, 22:26
Pitanje za navijace FKS, bez gledanja na trenutne turbulencije sa upravom i trenerom, kako do sada ocjenjujete prijelazni rok? Mislite li da su ova pojacanja bolja od onih na pocetku sezone, u smislu kada ste prvo citali i culi ne gledajuci kako su se pokazali kroz polusezonu.
Ja do sada sam veoma zadovoljan.Rijesili smo se jednog bezveze stranca,i jednog stranca koji nije ispunio ocekivanja.Doveo se dugo cekani strani napadac sa statistikom a ne neki polovnjak iz komsiluka kojem je max.3-4 gola.Ziljkic isto trebao bi biti veliko pojacanja,a Martinovic ostaje da vidimo,po meni sa njim je 50-50.U biti mozemo biti zadovoljni i tempom kako ide,pretezno tek u Antaliji cekamo kljucne igrace ali ovaj put se izgleda bas odrijesila kesa da se to sto prije rijesi.Napadac i stoper su nam bili apsolutno neophodni i to smo rijesili,Ziljkic ce dodatno ojacati napad i konkurenciju.Jos su nam ostale 2 bitne pozicije a to su taj drugi stoper i lijevi bek,sve ostalo kvalitetno sto dodje je dobrodoslo.

Tesko je reci da li su bolji igraci jer jedino je teren mjerilo ali eto po nekoj logici Oliveira tesko da moze biti slabiji od Mulahusejnovica,Ziljkic je dobra konkurencija lijevo Dzaficu i Suljicu koji vjerovatno ide uskoro,Martinovic-Drobarov tesko reci,Drobarov imao bolji CV time sto je proglasen najboljim stoperom Bugarske lige ali kod nas i sam si vidio jako tanak.Zbog cega ne znam,da li povrede na pocetku sezone ili sto nije imao kako treba para nego se moralo izmisljati sa Djokanovicem koji nije stoper to nez.

Ono sto bi nam moglo predstavljati problem su stranci.Mozes imati samo 5 u zapisniku a mi vec sad imamo 6(Martinovic,Musa,Cirjak,Ikic,Avramovski,Oliveira)+ovaj Kyeremeh sto bi trebao uskoro doci to je 7.Da li ce se nekoga rijesiti to ne znam,Muse i Ikica nece sigurno,eh sad Cirjak i Avramovski vidjet cemo.Prvi top igrac eh sad...Drugi kad prodje pripreme i zaobidju povrede vjerovatno top 3 igraca u ligi ali izgleda da ne moze uvezati 3 mjeseca bez povrede,nije ni godinu dana tu a vec je imao 1 tezu povredu i 1 od 2 mjeseca.Skup je,hoce li ga jos istrpiti ili ipak zahvaliti se vidjet cemo.S obzirom da trenerov sincic igra na toj poziciji a on je i prije nego sto mu je stari sjeo na klupu svakako radio sta hoce bez da ga iko istjera iz sastava,tesko.

Primjetio sam da su sva 3 nova igraca dobili duge ugovore(2025)sto je malo cudno jer nam je velika vecina igraca od dolaska Mirvica bilo flop

Nekada imam osjecaj kao da urade nesto sto pokazuje neke aspiracije za long term uspjeh, zadrzavanje kvaliteta u ekipi i neko odskakanje od ostalih sa takvim potezom i onda stavis Varesanovica za trenera koji realno ne moze da vodi nizeligaske ekipe a kamoli Sarajevo u ovom trenutku i pomislis kao da imaju 2 struje tu i jedna brine za kontriranje ovoj drugoj... To sa strancima moze biti problem jer koga se onda rijesiti a u isto vrijeme pronaci zamjenu, moze se reci da su to mozda i neke slatke muke kad tako biras... Sve u svemu ne radi se los posao transfer politika se cini solidnom.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 14 jan 2023, 13:47

fks74 je napisao/la:
Beduin je napisao/la:
A plate igraca saznajemo samo ako nam igraci reknu?
E jesi bistar ko boza.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 14 jan 2023, 13:59

Moje misljenje to je bas previse za igraca njegovih kvaliteta. Fakticki nije nigdje nesto vise pokazao osim u domacoj ligi, i kao takav igrac jednostavno nije vrijedan te plate. Iskljucivo taj boravak u Olimpiji objasnjava tu inflaciju, a to nije realno ako gledamo koliko slicni igraci primaju u domacoj ligi.

worchester
Kontakt:

Post Postao/la worchester » 14 jan 2023, 14:01

Dobro vas je ziljkic spalio sa platom!!! Toliko u olimpiji nije imao a u borcu pogotovo.
Iskreno ne vrijedi tih para, a jedino ima smisla ako dio od plate dijeli sa nekom xy osobom

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 14 jan 2023, 14:26

Beduin je napisao/la:
14 jan 2023, 13:47
fks74 je napisao/la:

E jesi bistar ko boza.
Ko si ti da tebi bilo ko kaže, kolika je u nekoga plata ? Lupate bez veze.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 14 jan 2023, 15:03

Ja sam cuo iz prilicno provjerene i ozbiljne osobe da je plata nesto preko 10k eura, zato sam sinoc to i napisao.
Hiljada gore-dole, opet je basnoslovno za nase uslove i kvalitet.

075 ❤

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 14 jan 2023, 15:09

fks74 je napisao/la:
14 jan 2023, 14:26
Beduin je napisao/la:
fks74 je napisao/la:

E jesi bistar ko boza.
Mozda zato sto ima nas koji zivimo van foruma, druzimo se, krecemo medju ljudima iz javnog zivota, sporta, razlicitih bransi. I zato sto nismo plitkog razmisljanja da je necija plata drzavna tajna i da se ne smije znati.

Naravno da ne mora biti istinito, ni prvi ni zadnji put da se pogrijesi, ali tvoje plitko razmisljanje nije zanemarivo. Cuj "rekao ti Ziljkic", a milion puta ovdje momci obznanili neciju platu, kasnjenje plate, dugove, probleme u klubu, dovodjenje nekog igraca i nerijetko nase "informacije" je bas ovaj portal prenosio i objavljivao.

075 ❤

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 14 jan 2023, 15:25

Beduin je napisao/la:
14 jan 2023, 15:09
fks74 je napisao/la:
Beduin je napisao/la:

E jesi bistar ko boza.
Mozda zato sto ima nas koji zivimo van foruma, druzimo se, krecemo medju ljudima iz javnog zivota, sporta, razlicitih bransi. I zato sto nismo plitkog razmisljanja da je necija plata drzavna tajna i da se ne smije znati.

Naravno da ne mora biti istinito, ni prvi ni zadnji put da se pogrijesi, ali tvoje plitko razmisljanje nije zanemarivo. Cuj "rekao ti Ziljkic", a milion puta ovdje momci obznanili neciju platu, kasnjenje plate, dugove, probleme u klubu, dovodjenje nekog igraca i nerijetko nase "informacije" je bas ovaj portal prenosio i objavljivao.
Avdo Avdić :rol:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 14 jan 2023, 15:38

fks74 je napisao/la:
14 jan 2023, 15:25
Beduin je napisao/la:
14 jan 2023, 15:09
fks74 je napisao/la:

Avdo Avdić :rol:
Ostarila guzica niusta.

075 ❤

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 14 jan 2023, 16:06

Mujaricu 4 godine ugovor u Slogi SH, wtf.
Husic Jr. se ne sali, po profi standardima vezuje igrace ugovorima. 😂

075 ❤

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 14 jan 2023, 16:12

Kako su novinari pristrasni, igrači koji dolaze u druge klubove nova lica a u želješčar dolazi szrašno pojačanje. Kad otvoriš ono neki Drljo.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 14 jan 2023, 16:21

fks74 je napisao/la:
14 jan 2023, 16:12
Kako su novinari pristrasni, igrači koji dolaze u druge klubove nova lica a u želješčar dolazi szrašno pojačanje. Kad otvoriš ono neki Drljo.
Drljo sasvim ok rijesenje za povrijedjenog Gasala, jos u21 igrac. To je vise back-up igrac koji ima priliku da se dokaze.

Na drugu stranu, nema logike placati Ziljkica 11.000 eura mjesecno, to ti je ko 7-8 Santosa

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 14 jan 2023, 16:28

fks74 je napisao/la:
Nek je ovaj Radović veliko pojačanje :facepalm:
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 jan 2023, 16:58

Hansestadt je napisao/la:
14 jan 2023, 16:21
fks74 je napisao/la:
Drljo sasvim ok rijesenje za povrijedjenog Gasala, jos u21 igrac. To je vise back-up igrac koji ima priliku da se dokaze.

Na drugu stranu, nema logike placati Ziljkica 11.000 eura mjesecno, to ti je ko 7-8 Santosa
Ni jedno ni drugo nije tačno. Znam da konstantno misliš i pišeš o Sarajevu ali jednostavno još jedan mit. Prva teza je hajde blizu ali druga nije.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.