FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Sarajevo dogovorilo još jedan susret u Hercegovini, novi igrač se priključuje u Međugorju
Fudbaleri Sarajeva u srijedu putuju u Međugorje na drugi dio priprema. Mirza Varešanović i njegov tim će, kako je najavljeno iz kluba, tokom boravka u Hercegovini odigrati dva pripremna duela.
Utakmice su na rasporedu 21. i 25. januara. Kako smo uspjeli saznati, kombinovani tim Sarajeva bi trebao odigrati utakmicu sa drugim timom Hajduka. Zamisao je da mladi igrači dobiju priliku da pokažu koliko mogu i da zadobiju povjerenje stručnog štaba.
Paralelno sa radom na terenu aktivna je i uprava tima sa Koševa. Renan Oliveira, Ilija Martinović i Almedin Ziljkić novi su fudbaleri u timu Mirze Varešanovića, a to bi trebao postati i Slaviša Radović.
Bivši lijevi bočni Veleža i Olimpika, završio je svoju epizodu u Latviji, a odmah nakon što je obznanjeno da se vraća u BiH, čelnici kluba sa Koševa su stupili u kontakt sa njim.
Prema našim informacijama, Radović i Sarajevo imaju dogovor, a sve bi trebalo biti ozvaničeno potpisivanjem ugovora, pa bi se Radović ekipi trebao pridružiti u Međugorju.
Fudbaleri Sarajeva u srijedu putuju u Međugorje na drugi dio priprema. Mirza Varešanović i njegov tim će, kako je najavljeno iz kluba, tokom boravka u Hercegovini odigrati dva pripremna duela.
Utakmice su na rasporedu 21. i 25. januara. Kako smo uspjeli saznati, kombinovani tim Sarajeva bi trebao odigrati utakmicu sa drugim timom Hajduka. Zamisao je da mladi igrači dobiju priliku da pokažu koliko mogu i da zadobiju povjerenje stručnog štaba.
Paralelno sa radom na terenu aktivna je i uprava tima sa Koševa. Renan Oliveira, Ilija Martinović i Almedin Ziljkić novi su fudbaleri u timu Mirze Varešanovića, a to bi trebao postati i Slaviša Radović.
Bivši lijevi bočni Veleža i Olimpika, završio je svoju epizodu u Latviji, a odmah nakon što je obznanjeno da se vraća u BiH, čelnici kluba sa Koševa su stupili u kontakt sa njim.
Prema našim informacijama, Radović i Sarajevo imaju dogovor, a sve bi trebalo biti ozvaničeno potpisivanjem ugovora, pa bi se Radović ekipi trebao pridružiti u Međugorju.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
joker90 je napisao/la: ↑14 jan 2023, 11:55Nemam ja šta predlagati, ovo gore je samo moje mišljenje. Ja mislim da riba smrdi od glave i da je Mirvić glavni problem. Da nije nikakav naivni dobričina koji eto slučajno sponzoriše Stojnića koji nedugo zatim pada i bruka nam klub, slikanje dole sa Huremom, Mirzom i ovim ubicama kluba koje navijači tjeraju. Nije on naivan ni glup, i siguran sam da će se navijači okrenuti vremenom i protiv njega. I moram ponoviti da je sve ovo što iznesem moje mišljenje, nemam dokaze za tužilaštvo oko pranja para, namještanja tekmi, da mi se ne kače ovi nepismeni glupani. Sve smrdi na to, pa sad, daj Bože da nije..nokee je napisao/la: ↑14 jan 2023, 11:34Pa predlozi ovima da se Mirvah kako ga zoves bojkotuje. Al nemoj cekati, odma nek se bojkotuje kad vec neces Mirvahovu ekipu da "finansiras" (ako iko misli da par milja njemu nest igra ulogu) pa da vidimo onda reakciju ostale normalne raje, kojoj je buntovnistva na vrh qurca. Sa ovakvim potezima i ovo malo raje sto ide na sjever ce da se ohladi, ko poslije onih transparenata podrske ubicama..joker90 je napisao/la: ↑14 jan 2023, 11:13Prave pitari sastave, mastaju, a tu su jos uvijek Aylah, Mirvah, Mirzah i Mozzart. Bit ce kvota, bit ce hvatanja za glavu. Ali, ali imamo Renana i malog ekavicara, kako nas opet kvase ovi divlji timovi. Mirvah i Renan zaokružuju tamo keca, poklon kvota na ekipicu iz donjeg doma. Ili je mozda bilo dosta toga, sad se kao igra ozbiljno? Nece vise biti negativna gol razlika...
Znas li da se za ove riječi bez dokaza gubi glava.
Ne bih se uclanio i marke dao u Mirvahovu ekipicu, kad bi na listi privilegija clanstva bilo da imas pravo Mirzi lupiti 3 samara bez ikakve krivicne/prekrsajne odgovornosti.
Sagledavši sve, iza svega se krije borba protiv Mirvica. Sa pricom o prodaji zgrade, namještanju utakmica, pranju para itd. Fokus je sklonjen sa njega na istaknuti trojac. Od koga i zbog čega mislim da mi je jasno.
Koja ironija da lik koji u nicku ima HZ zapravo pljuje po HZ, zato ova tvoja svakodnevna sra.nja nikad neće biti relevantna.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
- ElCartel11
- Kontakt:
Slavisa Radovic je bezveze ali daj Bože da me demantuje. Ako nam se je vec stvarno Burekovic nudio, on je za njega Marcelo.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
-
- Kontakt:
ElCartel11 je napisao/la: ↑14 jan 2023, 13:25Slavisa Radovic je bezveze ali daj Bože da me demantuje. Ako nam se je vec stvarno Burekovic nudio, on je za njega Marcelo.
Zadnja izmjena: Neutralan77, dana/u 15 jan 2023, 18:36, ukupno mijenjano 1 put.
- SarajevoForza
- Kontakt:
Dođemo ljudima ko jutarnji trening pred utakmicu naveče

P. S. Bit će zvanični stream od Shakhtara za sve utakmice.
"Kad si najtrofejniji, kako li je, kako li je?"
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
SarajevoForza je napisao/la: ↑14 jan 2023, 13:32
Dođemo ljudima ko jutarnji trening pred utakmicu naveče![]()
![]()
P. S. Bit će zvanični stream od Shakhtara za sve utakmice.

- napoleon72
- Kontakt:
Nama je to "porodican covjek" postala glavna referenca za procjenu igraca.
Trako fin, Pidro musliman, Sabanovic, Kurdic, Mesanovic onda...

GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Renan/Hamza
Suljic/Ziljkic Dal/Avram IKIC/DZAFIC
Dokan/Mustafic Cirjak/Francis
Radovic/Tom. Trako/Poj. Ilija/Anicic Musa/Avdija
Šahinovic
Jak sastav, po dva kvalitetna na svakoj poziciji
Suljic/Ziljkic Dal/Avram IKIC/DZAFIC
Dokan/Mustafic Cirjak/Francis
Radovic/Tom. Trako/Poj. Ilija/Anicic Musa/Avdija
Šahinovic
Jak sastav, po dva kvalitetna na svakoj poziciji
Naravno da nije preduzece i nikada nece biti. Ajli zamjeram izmedju ostalog i to, usla je u klub i ophodi se prema njemu kao prema firmama koje je predhodno vodila. Leglo bi da ima malo vise osjecaja. Al opet kao takva odgovara Mirvicu koji je tu postavio.joker90 je napisao/la: ↑14 jan 2023, 12:19Ja ne znam što se u mom postu opet vežeš za Horde. Niti govorim u ime grupe, niti sam im zastupnik na forumu. Govorim samo za sebe. I da grupa nije donijela odluku o bojkotu, članskim itd, opet ne bih obnovio člansku dok su ovdje ovi ****, niti bih išao na domaće tekme, iako imam godišnju. Mirvić otkako je došao, napravio je dosta toga za ove uhljebe, lažne legende i ostale koji su se fino okoristili i omastili brk. Za FK Sarajevo nije vala uradio mnogo, a nije da se nisu najavljivale goleme stvari. Negativna gol razlika ne laže, napravio je kantu. Poštujem tvoju odluku da ideš na tekme, neću te ja smarati da bojkotuješ, niti ću određivati šta ćeš ti sa svojim zarađenim parama raditi i kupovati. Forum je samo iznošenje mišljenja raznih navijača, ništa više.nokee je napisao/la: ↑14 jan 2023, 12:04Ti moras skontati da nicije maslo nije za ramazana. Pa tako ni Hordi Zla, koje postujem, volim i kojih sam clan bio. I njihovih kikseva je bruku a i oni uticu da klub bude sto jeste. Pa tako sigurno ni Mirvicevo nije sve cisto. Al sta mene boli q s kime se on slika sve dok gura klub tj pokusava da napravi nesto i za klub i za sebe naravno. Ja necu pricati o namjestanjima bez bilo kakvih dokaza i do tada su to za mene teorije zavjere na kubnu! Bunicu se naravno za sve lose sto se uradi kao sto je imenovanje Mirze, ali zbog takvih stvari udaljiti se od kluba, evo ne znam..joker90 je napisao/la: ↑14 jan 2023, 11:55
Nemam ja šta predlagati, ovo gore je samo moje mišljenje. Ja mislim da riba smrdi od glave i da je Mirvić glavni problem. Da nije nikakav naivni dobričina koji eto slučajno sponzoriše Stojnića koji nedugo zatim pada i bruka nam klub, slikanje dole sa Huremom, Mirzom i ovim ubicama kluba koje navijači tjeraju. Nije on naivan ni glup, i siguran sam da će se navijači okrenuti vremenom i protiv njega. I moram ponoviti da je sve ovo što iznesem moje mišljenje, nemam dokaze za tužilaštvo oko pranja para, namještanja tekmi, da mi se ne kače ovi nepismeni glupani. Sve smrdi na to, pa sad, daj Bože da nije..
Moje mišljenje je da će Mirvić neslavno završiti, čim on 3x izrađuje navijače, očigledno ga boli qrac i misli da mu je klub privatna prčija. Izgubit će i Horde strpljenje za njega, a očigledno mu je ponuđeno da ispravi ove pizdarije koje je radio čim su ga zvali više puta. Jednom se može desiti da izradi, ali baš 3 puta, to je već bezobrazluk. A obojica znamo da nije isto voditi klub i neki drugi biznis, tipa bilo kakav oblik preduzeća.
Vidi, razlikujemo se sto ja na stvari gledam cinjenicno, tj ono sto vidim tako i formiram misljenje. Ne bavim se time jel se mozda Mirvic bavi mocartom i namjestanjem rezultata jer za to nemam apsolutno nikakvog dokaza ni nesto zbog cega bi posumljao u takvo nesto. Vjerujem sto vidim, a cinjenica je da se dalo dosta para i pokusava napraviti nesto. Ako to neko ne vidi i misli da se oci zamazuju onda nemam sta pricati. Mozda s vremenom ne budem tako mislio ali za to mi treba nesto da se uvjerim lose namjere ili zakulisne radnje..
- napoleon72
- Kontakt:
Al je i nelogicno da se dalo toliko para za igrace a svaki trener ti bio skup. Il se nisu ni trudili da kontaktiraju vise od 2-3, nego znali da imaju ovog u steku i prosuli pricu "ma skupi svi, morao Mirzaah".
Mirvic se okruzio losim ljudima, dzaba je. Ne mogu te savjetovat grobari a la Runda, nikako. Ona najgora sorta mahale je usla duboko u klub i gurnula svog klauna za trenera. Kao ono kad mafija preuzme neku organizaciju i postave svog covjeka kojim upravljaju ko dzojstikom.
Mirvic se okruzio losim ljudima, dzaba je. Ne mogu te savjetovat grobari a la Runda, nikako. Ona najgora sorta mahale je usla duboko u klub i gurnula svog klauna za trenera. Kao ono kad mafija preuzme neku organizaciju i postave svog covjeka kojim upravljaju ko dzojstikom.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Upravo zbog toga što mu je otac, na njemu će biti najveći teret. Ako bude igrao u prvoj postavi onda će morati biti mnogo bolji od drugih. Neće se ni Mirza kockati, da ga stavlja u ekipu ako nije bolji.
Vidim da poredite Ziljkića i Suljića.. Suljić, vaš kapiten?
Ako je on, prateći i jednog i drugog, Ziljkića redovno a Suljića u ponekoj vašoj utakmici, za mene lično, Ziljkić je za njega izmislio fudbal i mislim da se ne mogu uopšte porediti, puno je kvalitetniji Almedin... Dobili ste jednog jako srčanog igrača, i pustite te priče da mu glava nije čista, čovjek ima dvoje djece, prebolio je te dječje bolesti..
Ako je on, prateći i jednog i drugog, Ziljkića redovno a Suljića u ponekoj vašoj utakmici, za mene lično, Ziljkić je za njega izmislio fudbal i mislim da se ne mogu uopšte porediti, puno je kvalitetniji Almedin... Dobili ste jednog jako srčanog igrača, i pustite te priče da mu glava nije čista, čovjek ima dvoje djece, prebolio je te dječje bolesti..
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926
- NisamInSajder
- Kontakt:
Čitam i ne vjerujem. Poredi se Dženan Bureković koji već godinama vrlo uspješno igra vani, sa čovjekom koji nije dalje makao.od Bijeljine i Mostara.napoleon72 je napisao/la: ↑14 jan 2023, 13:54Nama je to "porodican covjek" postala glavna referenca za procjenu igraca.Trako fin, Pidro musliman, Sabanovic, Kurdic, Mesanovic onda...
A dobro kad se može za Renana reći da je pojačanje što je Brazilac i zato što je u Litvaniji zabio 20tak golova, a ostalih 5-6 godina aktivne karijere bio većinom 3/4 izbor u Malti i Ukrajini. Srećno mu i da zabije 50 u narednoj godini. Ziljkić bi bio pojačanje da nemaš Suljića (koji je jasno za sve trenere u ligi u top 3 krila trenutno u ligi i daleko im je konkurencija, daleko), a pored Suljića imaš i Džafića, pa i Ikića, a sve trojica su tu negdje u par deka (Ikić je bolji od obojice). Dakle imaš 4 lijeva krila, niti jedno klasično desno krilo.
Martinović kao treba biti pojačanje, kvalitet nivo dvojca Saša Novakovića i Saša Balića (ovaj je možda i kvalitetniji od njega. A otjeran štoper koji je bio sezonu prije najbolji štopera Bugarske lige, koja ulazi u top 25 liga na svijetu. Poređenja radi naša liga nije u top 70, a ova litvanska i uzbekistnska liga nisu ni blizu top 100.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Sad bi ti Braco reko: "Vodi ga u Mančester. "Neutralan77 je napisao/la: ↑14 jan 2023, 13:32ElCartel11 je napisao/la: ↑14 jan 2023, 13:25Slavisa Radovic je bezveze ali daj Bože da me demantuje. Ako nam se je vec stvarno Burekovic nudio, on je za njega Marcelo.
Kakav crni burekovic. Uzmi sve utakmica slavisine pregledaj i onda komentarisi. Strasan igrac. Gine za dres. Pratio sam ga u velezu. Gledaj kako su ga ispratili kad je otiso. Svi su ga zavoljeli. Momak je odlican na terenu i van terena. Porodican covjek. Ne izlazi i ne pije ko neki ovi nasi trenutni igraci. Nemas sta lose za njega reci. Samo da se pokaze ko u velezu i bicemo svi zadovoljni.![]()
Ako je takav, kako onda kluba nema?
🇵🇸
Novinarima na svom predstavljanju je rekao da je Dal igrao kod svakog ranijeg trenera , sve ti je jasno.fks74 je napisao/la: ↑14 jan 2023, 14:23Upravo zbog toga što mu je otac, na njemu će biti najveći teret. Ako bude igrao u prvoj postavi onda će morati biti mnogo bolji od drugih. Neće se ni Mirza kockati, da ga stavlja u ekipu ako nije bolji.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
On je isto jedan od borbenijih igrača ali nije neki kvalitet, da je tako ne bi u 30. godini njegov maximalni domet bio Liepaja/Velež. Treba biti iskren, kako je na papiru Renan odličan tako je i Radović sami prosjek lige. Ne kažem da neće biti koristan ali očito nismo mogli završiti Durakovića pa je ovo daj šta daš što je dobar potez samo ako budemo završili Durakovića u junu ove godine a da Radović pristane na neki manji ugovor.
-
- Kontakt:
Ne treba biti tvrdoglav. Treba biti pametan. Ako pokazu minimum razumijevanja za navijace treba prekinuti bojkot uz uslov da moraju izboriti evropu ili da se u suprotnom svi pokupe. A da osvoje titulu i da svi ne slavimo pred vjeconom bilo bi presmijesno. Naravno to ni najveci optimisti ne vjeruju da ce se desiti.Torino je napisao/la: ↑14 jan 2023, 12:30Ne prekida, taman konferencija ligu osvojili. Dok trojac ne ode. Ne povijamo se mi kako vjetar puše.Tatamata1946 je napisao/la: ↑14 jan 2023, 12:19Mene samo zanima ako nas iznenade pa zborimo evropu ili osvojimo titulu prekida li se bojkot?
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Bordo10, Bosniacum Lilium, Fouzi1, Hajdeee, Hamagara, head88, macahz, misstianopenaldo, mosarajvosa83, MSOZ101, muhamedhulk, OsmanhodzicBuco, Posejdon, riki46 i 151 gost.