Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
ode i Elvisova kćer 

Kravlje loodilo, no problem.Veterinarski inspektor Mladenko Andrić, zaposlen u Kancelariji za veterinarstvo BiH, uhapšen je zbog sumnje da je primio novac na graničnom prelazu kako bi bez propisanih kontrola omogućio prelaz za namirnice životinjskog porijekla, saopšteno je iz Tužialštva BiH
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Mi smo supak svijetaAsteriks je napisao/la: ↑13 jan 2023, 17:36Kravlje loodilo, no problem.Veterinarski inspektor Mladenko Andrić, zaposlen u Kancelariji za veterinarstvo BiH, uhapšen je zbog sumnje da je primio novac na graničnom prelazu kako bi bez propisanih kontrola omogućio prelaz za namirnice životinjskog porijekla, saopšteno je iz Tužialštva BiH
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
I kaže otkud bruceloza 

I found freedom. Losing all hope was freedom.
Strasno ,pokusaj ubistva hiljade i hiljade ljudi..Madal je napisao/la: ↑13 jan 2023, 17:42Mi smo supak svijetaAsteriks je napisao/la: ↑13 jan 2023, 17:36Kravlje loodilo, no problem.Veterinarski inspektor Mladenko Andrić, zaposlen u Kancelariji za veterinarstvo BiH, uhapšen je zbog sumnje da je primio novac na graničnom prelazu kako bi bez propisanih kontrola omogućio prelaz za namirnice životinjskog porijekla, saopšteno je iz Tužialštva BiH
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Kakav pokusaj ubistva, ne znate ni o cemu se radi ni zasto je konkretno pao 

Bez propisanih kontrola uvozi hranu. Šta se tu treba znati?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Ovo je moralo isplivati, mnoge mljekare su u periodu oktobar-novembar tone mlijeka bile prisiljene unistiti zbog aflatoksin koji se pojavio u mlijeku, a uzrok je bila zarazena stocna hrana koja se uvezla, evo sad vidimo i kako.Asteriks je napisao/la: ↑13 jan 2023, 17:36Kravlje loodilo, no problem.Veterinarski inspektor Mladenko Andrić, zaposlen u Kancelariji za veterinarstvo BiH, uhapšen je zbog sumnje da je primio novac na graničnom prelazu kako bi bez propisanih kontrola omogućio prelaz za namirnice životinjskog porijekla, saopšteno je iz Tužialštva BiH
Jedna mljekara koja je izvozila mlijeko za Albaniju izgubila pet slepera tetrapak mlijeka jer su Albanski fitosanitarni inspektori pronasli prvi ovaj aflatoksin u mlijeku proizvedenom u BiH.
Tako blizu, a tako daleko.
- numanumaye22
- Kontakt:
Uvijek je u zemlje treceg svijeta dolazilo sve najgore od hrane. Ovo je realno zalosno i strasno.Asteriks je napisao/la: ↑13 jan 2023, 17:36Kravlje loodilo, no problem.Veterinarski inspektor Mladenko Andrić, zaposlen u Kancelariji za veterinarstvo BiH, uhapšen je zbog sumnje da je primio novac na graničnom prelazu kako bi bez propisanih kontrola omogućio prelaz za namirnice životinjskog porijekla, saopšteno je iz Tužialštva BiH
Pa znas li sta su propisane kontrole ili na koju je on konkretno zazmurio?
Ja svakako ne mogu reci ni ovo ni ono, jer nisam upucen, ali to moze biti neka banalna stvar, a i ne mora. Nije sigurno niko lud pustiti npr. salmonelozno meso za 50e mita, jer postoji nesto sto se zove chain food information i lako ce to dovesti do onoga ko je to pustio. Tek bi onda naj*bao.
Mene licno ne cudi sto je tako. Ljudi se cude sto neki inspektor ili carinik uzima pare, a ovamo kad ulete u radar nude policajcu 20km da ih puste. Nije ovaj sigurno ni prvi ni poslednji, ali nije mi ga ni zao. Sam je kreirao svoju sudbinu.
@Civa
Nije to samo u uvoznom kukuruzu, i kod nas je. Zato su i dosta zastupljeni adsorbenti. Ali postavlja se onda i pitanje kako je ta mljekara poslala uopste cisterne za Albaniju, jer treba imati propratni papir i iz Bosne koji ide sa tim cisternama. Ili su oni muljali isto, ili referentna laboratorija nije dobro uradila svoj posao.
Ma šta god da je, hrana je u pitanju. Sutra neko može umrijeti zbog toga. Možda je neki bezvezni propis, možda je nešto više.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- numanumaye22
- Kontakt:
Svejedno, postoji razlog sto je to moglo proci samo preko mita.dscile je napisao/la: ↑13 jan 2023, 19:17Pa znas li sta su propisane kontrole ili na koju je on konkretno zazmurio?
Ja svakako ne mogu reci ni ovo ni ono, jer nisam upucen, ali to moze biti neka banalna stvar, a i ne mora. Nije sigurno niko lud pustiti npr. salmonelozno meso za 50e mita, jer postoji nesto sto se zove chain food information i lako ce to dovesti do onoga ko je to pustio. Tek bi onda naj*bao.
Mene licno ne cudi sto je tako. Ljudi se cude sto neki inspektor ili carinik uzima pare, a ovamo kad ulete u radar nude policajcu 20km da ih puste. Nije ovaj sigurno ni prvi ni poslednji, ali nije mi ga ni zao. Sam je kreirao svoju sudbinu.
@Civa
Nije to samo u uvoznom kukuruzu, i kod nas je. Zato su i dosta zastupljeni adsorbenti. Ali postavlja se onda i pitanje kako je ta mljekara poslala uopste cisterne za Albaniju, jer treba imati propratni papir i iz Bosne koji ide sa tim cisternama. Ili su oni muljali isto, ili referentna laboratorija nije dobro uradila svoj posao.
Ma sve sto sam pokusao reci jeste da ne mora znaciti da je riskirao necije zdravlje tim postupkom. Ja ne bih mogao svariti da je neko voljan ugroziti ljude radi par desetina eura ili makara. Ali opet, daleko od toga da ga opravdavam, jer kao sto sam rekao, sam je svoju sudbinu iskreirao
Ogromne kolicine mesa npr. iz Poljske se uvoze u BiH, a sjetimo se kako su britanski novinari otkrili da u tamosnjoj regiji kolju bolesnu stoku te plasiraju diljem EU. Drugim rijecima, kontrole na Zapadu su rigorozne, kvalitetnija oprema pa veca odgovornost, strucnost veterinarskih i ostalih inspekcija, a onda se to preusmjerava na divlja trzista.
Dalje, istrazitelji su otkrili tamo msm 2016. da je Bajra uvozio, izmedju ostalog i meso nepoznatog porijekla.
Onda, dok je EU zabranila BiH je 2011. uvezla preko 190 tona upitne ribe iz Vijetnama itd.
Nije strano da se dokumentacija krivotvori, a onda meso krepalih te bolesnih krava/ovaca i cega vec se mijesa sa malim primjesama onog normalnog. Na kontrolu se znao uzimati uzorak zdravog dok su ogromne kolicine smeca pustane medju stanovnistvo.
I sada, kao slag na tortu i potvrda da je uposlenik Kancelarije za veterinarstvo, nase jedine "brane" bez kontrole pustao potencijalni otrov. Alal vera.
Dalje, istrazitelji su otkrili tamo msm 2016. da je Bajra uvozio, izmedju ostalog i meso nepoznatog porijekla.
Onda, dok je EU zabranila BiH je 2011. uvezla preko 190 tona upitne ribe iz Vijetnama itd.
Nije strano da se dokumentacija krivotvori, a onda meso krepalih te bolesnih krava/ovaca i cega vec se mijesa sa malim primjesama onog normalnog. Na kontrolu se znao uzimati uzorak zdravog dok su ogromne kolicine smeca pustane medju stanovnistvo.
I sada, kao slag na tortu i potvrda da je uposlenik Kancelarije za veterinarstvo, nase jedine "brane" bez kontrole pustao potencijalni otrov. Alal vera.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 13 jan 2023, 19:33, ukupno mijenjano 2 puta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Ma da, razumijem te skroz.dscile je napisao/la: ↑13 jan 2023, 19:25Ma sve sto sam pokusao reci jeste da ne mora znaciti da je riskirao necije zdravlje tim postupkom. Ja ne bih mogao svariti da je neko voljan ugroziti ljude radi par desetina eura ili makara. Ali opet, daleko od toga da ga opravdavam, jer kao sto sam rekao, sam je svoju sudbinu iskreirao
Npr. nedavno je bila priča da Nizozemci uvoze meso iz Južne Amerike (ako se dobro sjećam) zamrznu ga i ono što ostane prodaju kao frisko meso u Rumunjsku i Bugarsku

Sto je najgore, mislim da se tako i nama uvaljujeOtelo je napisao/la: ↑13 jan 2023, 19:32Ma da, razumijem te skroz.dscile je napisao/la: ↑13 jan 2023, 19:25Ma sve sto sam pokusao reci jeste da ne mora znaciti da je riskirao necije zdravlje tim postupkom. Ja ne bih mogao svariti da je neko voljan ugroziti ljude radi par desetina eura ili makara. Ali opet, daleko od toga da ga opravdavam, jer kao sto sam rekao, sam je svoju sudbinu iskreirao
Npr. nedavno je bila priča da Nizozemci uvoze meso iz Južne Amerike (ako se dobro sjećam) zamrznu ga i ono što ostane prodaju kao frisko meso u Rumunjsku i Bugarsku![]()

A i generalno jedan iskreni savjet je da pazite u kojim mesnicama kupujete meso. Budite sigurni da u nekim mesnicama u ponudi imate meso bolesnih i lijecenih zivotinja. Savjetovao bih isto tako da izbjegavate kupovinu mljevenog mesa, jer se takvo meso upravo najcesce melje.
Brazilci su narod koji konzumira najvise mesa po glavi stanovnika, a vjerujem da ni Argentinci nisu daleko tako da nije cudno da imaju tolike kolicine zamrznutog mesa starog vise desetina godina.
Sto se tice tog sto je uhapsen, cisto sumnjam da je uzeo par desetina eura ili maraka.
Sto se tice tog sto je uhapsen, cisto sumnjam da je uzeo par desetina eura ili maraka.
Za Argentince je razmuljivo jer je jedna od rijetkih stvari sto oni proizvode/exportuju. Kad su im Englezi pocetkom proslog stoljeca donijeli mashineriju, svoje inzinjere itd. Bili su top 10 ekonomija svjeta, pa kad su Englezi otisli i ostavili njima da nastave, nisu znali niti su bili sposobni da nastave, s toga su sve zivo poceli uvoziti. Tako im je i dan danas, zato im inflacija skace po 40% godisnje, a za Americki dollar bi sve dali sto se tice valute.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ja sam bio onaj sto je pametovaoMaroonBjelave je napisao/la: ↑13 jan 2023, 12:21E vidim onaj jedan pametuje, kao ne možeš podrediti njih i naspa me baš interesuje zbog čega ne možeš.

Naravno da se ne moze porediti drzava koja ima jednu vecu firmu koja gradi autoputeve (Euroasfalt) i drzavu koja ima 1 000 takvih firmi.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Pa kada samo u tim agencijama i granicnim policijama zaposljavaju stranacke ljude i registrovane kriminalce nije ni cudo. Svaki mjesec se pojavi vijest da je neko uhapsen od njih. X puta se desilo ali ne da jedom uzme pa ga skinu vec 5 godina radi to pa onda..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.