Pa koji engleski klubovi osim Chelsea i Liverpoola su osvajali u tom periodu LP (Chelsea 2 puta i 1 Liverpool), i ti mislis da bi Arsenal, Tot imao neke vece sanse od Freiburga u LP? - pa te ekipe su znale biti izbusene pa prime 10tak golova u dvomecu. Precjenjuje se jacina ekipa iz EPL pogotovo u kup takmicenju kakva je LP? i u to periodu imas jedan izlet tot u finale (ostale sezone katastrofalne) i city koji se jos uvijek trazi i skuplja iskustav po evropi (i biva izbacen od Lyona, Monaka i slicnih ekipa koje po tebi treba izbaciti)?jose je napisao/la: ↑12 jan 2023, 17:02Pa ko je osim engleskih klubova osvajao LP zadnjih 10-12 godina: Real, Barcelona i Bayern. Dakle timovi koji dominiraju tim prvenstvima. Nema tu nikakve ozbiljne uloge za Lens ili Freiburg i to se zna odmah u septembru kad se krene s takmičenjem.Sport90 je napisao/la: ↑12 jan 2023, 16:30Pisete ovdje o predstavnicima EPL u LP kao da klub iz engleske PL svake godine osvaja tu LP - ti klubovi koji ne igraju u LP (od zeljenih 6 timova) igraju LE i redovno se brukaju, a eto u LP bi kao nesto bolji bili.
Ja mislim englezi su osvojili 2 ili 3 puta LP u zadnjih 10 godin, Evropa Ligu 1 mislim (a zadnjih 4-5 sezona redovno igraju klubovi koje vi nazivate top 6 United, Tot, Arsenal)
Prvo nek uspostave dominaciju kao najbolji - pa onda nek zahtjevaju prosirenje.
Ali recimo jedna nova liga gdje bi iz engleske bilo tih 5-6 timova u Ligaskom sistemu mislim da bi bio pravi potez i osvjezenje za fudbal.
Opet ponavljam za neko ligasko takmicenje (Super liga) 6 klubava iz EPL bi bilo potrebno, i na to dodas 4 iz Spanije, 3 iz Italije, 2 Njemca, 2 Francuza + 3 Ekipe (Portugal, Turska (zbog love koju ulazu) i iz Holandije) - u takvom sistemu je to OK za engleze, ali u LP uopste ne treba vise engleza tj te ekipe ne bi donijele kvalitet vise u LP.