Faruk Hadžibegić
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Faruk Hadžibegić
A jeste teski, pa normalno da ce zvati Hamulica, Tahirovica, Huseinbasica vec u martu nije dotle doslo jos 

Od Ćire mi nemamo normalnog selektora.Telaća glava,Meša,Prosinečki,Tuta ... Sve teška buranija i neznalice. 

samo mu treba javiti da momci nemaju sta mijenjati sportska drzavljanstva:-)
Uputis mu poziv, ako ima nas pasos, super. Ako ga nema, izvadis mu ga ubrzanom procedurom za 2 dana i igraj.
Ovi naši novinari pojma nemaju, pa kontaju da smo svi neobaviješteni.Imajednabrigada je napisao/la: ↑10 jan 2023, 13:51P.s..što ce ti Hamulic mijemnjati sportsko drzavljanstvo kad covjek uopste nije igrao ni za jednu drugu drzavu a isto tako i Tahirovic isto tako i Huseinbasic posto se radilo o prijateljskoj utakmici dakle nezvanicna utakmica. Jedino sto treba sacekat mozda je registracija da mogu za nas igrati i to traje mnogo krace vrijeme.
A sva trojica imaju naše pasose to vec znamo odavno.
I sta sad se tu ima palamuditi pricat o nekom pravom momentu za poziv, zbog cega.
Iskrwno se nadam da jedno prica a da ce drugo raditi.
Trebamo biti realni prije svega a ne uvijek ono nasa mahalski haj nemoj se zamjerit, bice to dobro, haj samo neka prodje, trebamo svi biti skupa ....te luzersko seljacke fraze su nas i dovele do ovdje.
Nece bit dobro i zamjerit cemo see dok god se bude ulizivalo i trpalo pod tepih svo smeće koje prati naš nogimet godinama.
Tahirović, Huseinbašić i Hamulić ne moraju mijenjati sportsko državljanstvo, ako imaju bh pasoš mogu sutra igrati za nas.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
-
- Kontakt:
Ma ide mi na neku stvar sto mi vrijedjaju inteligenciju sto smo seljacine svi kolektivno, neznalice i to ulizivanje balijsko i tepanje samo zato jer je neko kao, eto neko i nesto ili neka kvazi legenda **** palac ....i sto je najgore neki puše tu priču.
Ma boli me neka stvar ko si ti i šta si na kojoj poziciji tu si da radis za dobrobit naroda i države da znaš šta pricas, da imaš jedan cilj ...pa meni su trenutno bitniji igraci Denis i Benjamin nek citav vezni red i klupa sto su igrali ligu nacija. Uz svo postovanje Pjanicu...sve starohani i propaliteti.
I konstantno svaki dan nas smaraju o tim promjenama drzavljanstva svaki novinar i medij o postojecem kadru koji ne moze odigrati dva pasa precizna na sredini...umjesto da se prica o nekom cilju i ideji progresu.
Ma boli me neka stvar ko si ti i šta si na kojoj poziciji tu si da radis za dobrobit naroda i države da znaš šta pricas, da imaš jedan cilj ...pa meni su trenutno bitniji igraci Denis i Benjamin nek citav vezni red i klupa sto su igrali ligu nacija. Uz svo postovanje Pjanicu...sve starohani i propaliteti.
I konstantno svaki dan nas smaraju o tim promjenama drzavljanstva svaki novinar i medij o postojecem kadru koji ne moze odigrati dva pasa precizna na sredini...umjesto da se prica o nekom cilju i ideji progresu.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
Je li sigurno za Huseinbasica da sad ne mora mijenjati sportsko drzavljanstvo?
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
-
- Kontakt:
Ne moraa, šta bi ustvari mijenjao jer nije odigrao za Njemacku niti bilo koju drugu raprezentaciju ni jednu zvanicnu utakmicu.emir79 je napisao/la: ↑10 jan 2023, 22:48Je li sigurno za Huseinbasica da sad ne mora mijenjati sportsko drzavljanstvo?
Državljanstvo geografski nema veze sa sportskim drzavljanstvom.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
-
- Kontakt:
To Vico salje Miskete da ugovori Tahirovica i Gigovica Svedima, da Danilovic ima ulogu u reprezentaciji
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Najvažnija stvar, čak i od selektora, je da ova trojica što prije zaigraju za nas. Koliko god je trener bitan, bitni su i igrači. U našem slučaju još bitniji, kad smo deficitarni na poziciji selektora.Horoz je napisao/la: ↑10 jan 2023, 14:38Ovi naši novinari pojma nemaju, pa kontaju da smo svi neobaviješteni.Imajednabrigada je napisao/la: ↑10 jan 2023, 13:51P.s..što ce ti Hamulic mijemnjati sportsko drzavljanstvo kad covjek uopste nije igrao ni za jednu drugu drzavu a isto tako i Tahirovic isto tako i Huseinbasic posto se radilo o prijateljskoj utakmici dakle nezvanicna utakmica. Jedino sto treba sacekat mozda je registracija da mogu za nas igrati i to traje mnogo krace vrijeme.
A sva trojica imaju naše pasose to vec znamo odavno.
I sta sad se tu ima palamuditi pricat o nekom pravom momentu za poziv, zbog cega.
Iskrwno se nadam da jedno prica a da ce drugo raditi.
Trebamo biti realni prije svega a ne uvijek ono nasa mahalski haj nemoj se zamjerit, bice to dobro, haj samo neka prodje, trebamo svi biti skupa ....te luzersko seljacke fraze su nas i dovele do ovdje.
Nece bit dobro i zamjerit cemo see dok god se bude ulizivalo i trpalo pod tepih svo smeće koje prati naš nogimet godinama.
Tahirović, Huseinbašić i Hamulić ne moraju mijenjati sportsko državljanstvo, ako imaju bh pasoš mogu sutra igrati za nas.
-
- Kontakt:
Evo sad sam dobio info, ima tu sad jedan velik, velik problem u slucaju Huseinbasica ako odluči zaigrat za Njemacku u21...po FIFA statutu bi bio izgubljen za nas bez obzira sto se radi o u21.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Završio bi on s nama bez obzira.Imajednabrigada je napisao/la: ↑10 jan 2023, 23:39Evo sad sam dobio info, ima tu sad jedan velik, velik problem u slucaju Huseinbasica ako odluči zaigrat za Njemacku u21...po FIFA statutu bi bio izgubljen za nas bez obzira sto se radi o u21.![]()
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
nikakav to problem nije...odmah ces znaci za 2 mj znati je li nas ili ce se nadati da ce postati dovoljno dobar svabo u buducnosti.Imajednabrigada je napisao/la: ↑10 jan 2023, 23:39Evo sad sam dobio info, ima tu sad jedan velik, velik problem u slucaju Huseinbasica ako odluči zaigrat za Njemacku u21...po FIFA statutu bi bio izgubljen za nas bez obzira sto se radi o u21.![]()
bile su te neke izmjene pravila oko promjena reprezentacije i ima neka starosna granica, tako da vjerujem da si u pravu.
Treba momku samo na vrijeme javiti oko tih promjena, ako naa odbije, nista, idemo dalje.
-
- Kontakt:
Pa ne znam, ja bih ga razumio ipak jos je to mlad momak, prakticki dijete željan velike scene i dokazivanja pa eto nekako bi ga mogao shvatiti da odluci igrat na Euru, tako da ne bi ga se odmah odrekao i da zavrsi s nama, sta bi u takvoj smo poziciji nazalost.
@babino
Sve razumijem idealno bi bilo tako, za 2mjeseca se moze rijesiti ali sta ako se odlucio za nas posle Eura a ne zna za tu promjenu pravilnika za koju vjerujem 100% da ni u savezu ne znajju.
Nazalost u pravu sam ima ta starosna granica s dodatnim usslovima ...ali kao sto kazes treba ga obavjeatiti hitno ili ove tokmake u Savezu da zna ako odigra Euro da je zavrsio sa nama ili cak neku prijateljsku poslije juna mjeseca kada puni 22 godine.
@babino
Sve razumijem idealno bi bilo tako, za 2mjeseca se moze rijesiti ali sta ako se odlucio za nas posle Eura a ne zna za tu promjenu pravilnika za koju vjerujem 100% da ni u savezu ne znajju.
Nazalost u pravu sam ima ta starosna granica s dodatnim usslovima ...ali kao sto kazes treba ga obavjeatiti hitno ili ove tokmake u Savezu da zna ako odigra Euro da je zavrsio sa nama ili cak neku prijateljsku poslije juna mjeseca kada puni 22 godine.
Dobra stvar je sto je Euro nekad tamo u junu.
On treba dobit poziv za martovske oglede i odmah ga zavrsit tad.
On treba dobit poziv za martovske oglede i odmah ga zavrsit tad.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
Začepi im usta Faruče 

Palestina! Savez napolje! Ko ne skace mrzi Bosnu hej hej hej!
Euro U21 nije scena kakvom je brigada želi predstaviti.
Veća scena su kvalifikacije gdje bi Huseinbašić vec mogao do tog Eura imati 4 utakmice i to protiv Islanda, Slovacke, Portugala i Luksemburga.
Nije on vise igrač koji treba kroz U21 i euro da se dokazuje i prodaje. Svi su za njega vec čuli i praćen je. Ništa tu Euro ne moze toliko doprinijeti koliko dobra igra u klubu i reprezentaciji u kvalifikacijama.
Leao je bio na klupi PortugalaU21 kada su izgubili od Svaba u finalu EP2021 pa eno ga u boljem timu nego i jedan Svabo prvak.
Uglavnom, moja poenta je da je Euro U21 glup izgovor i da tu u pozadini moze zapravo samo tinjati nada da sutra zaigra za Njemačku, seniore.
Misimovic je vec davno napravio prvi korak...dok je ovaj jos bio fakticki bez minuta u Kolnu. Odnosno dok je još uvijek bio anonimus u fudbalskom svijetu. (Nama bitan kao i svaka opcija u dijaspori pa pratimo naše i po pripremama klubova a kamoli kada postane član prvoligasa).
Ako je tip poput Omeragica, Burnica, Gigovica...neće mi ni sekunde biti zao taman sutra bio Iniesta.
Veća scena su kvalifikacije gdje bi Huseinbašić vec mogao do tog Eura imati 4 utakmice i to protiv Islanda, Slovacke, Portugala i Luksemburga.
Nije on vise igrač koji treba kroz U21 i euro da se dokazuje i prodaje. Svi su za njega vec čuli i praćen je. Ništa tu Euro ne moze toliko doprinijeti koliko dobra igra u klubu i reprezentaciji u kvalifikacijama.
Leao je bio na klupi PortugalaU21 kada su izgubili od Svaba u finalu EP2021 pa eno ga u boljem timu nego i jedan Svabo prvak.
Uglavnom, moja poenta je da je Euro U21 glup izgovor i da tu u pozadini moze zapravo samo tinjati nada da sutra zaigra za Njemačku, seniore.
Misimovic je vec davno napravio prvi korak...dok je ovaj jos bio fakticki bez minuta u Kolnu. Odnosno dok je još uvijek bio anonimus u fudbalskom svijetu. (Nama bitan kao i svaka opcija u dijaspori pa pratimo naše i po pripremama klubova a kamoli kada postane član prvoligasa).
Ako je tip poput Omeragica, Burnica, Gigovica...neće mi ni sekunde biti zao taman sutra bio Iniesta.
ma logicno...hurem je napisao/la: ↑11 jan 2023, 07:02Euro U21 nije scena kakvom je brigada želi predstaviti.
samo bi trebalo malcu dati do znanja da je za nas izgubljen ako odigra taj euro za svabe, ako opet odluci odigrati ga, vozdra, ne bih zalio ni sekunde.
Strah me je da se mijenjalo to pravilo, negdje sam, cini mi se, citao da postoji ta starosna granica poslije koje ne mozes vise mijenjati repku. Nisam siguran da nasi u savezu znaju za to, a ni huseinbasic.
-
- Kontakt:
hurem je napisao/la: ↑11 jan 2023, 07:02Euro U21 nije scena kakvom je brigada želi predstaviti.
Sve ok ovo sto kazes, ali ko njemu garantuje da ce odmah u prvih 11 u te 4 utakmice do juna medju ovim našim neznalicama nista nije sigurnoo eno vidio si jucer Rukfas daje onako glupu izjavu... kao zvacemo te momke zavisno od momenta odmah osjetis tu neke kalkulacije.
Kada sam rekao velika scena mislio sam u tom turnirskom smislu gdje se boris za titulu i medalju i gdje imas utakmicu svako 3 ili 4 dana. Moras priznat da svakom to djeluje privlacno. Dok druge strane kvalifikacije su 'jad i tuga neprebolna' sto se tice nas i nase repke uvijek bile.
Kazem, mozda postojala i ta varijanta ali sigurno momak ne zna za to pravilo a sto se tice patriotizma ima ga kod njega to znam sigurno i dalje vjerujem da ce ostat iza rijeci 100% naš.
Istina, ali ko garantuje da ce biti starter na EP U21?!Imajednabrigada je napisao/la: ↑11 jan 2023, 08:19
Sve ok ovo sto kazes, ali ko njemu garantuje da ce odmah u prvih 11 u te 4 utakmice do juna medju ovim našim neznalicama nista nije sigurnoo eno vidio si jucer Rukfas daje onako glupu izjavu... kao zvacemo te momke zavisno od momenta odmah osjetis tu neke kalkulacije.
On ako želi sebi dobro krenut će stopama Dedica, Ahmedhodžića, Demirovica i neće kalkulisati kao neki sto jesu pa sebe unazadili.
Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, Dindin i 47 gostiju.