matanisunje je napisao/la: ↑10 jan 2023, 12:28

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
matanisunje je napisao/la: ↑10 jan 2023, 12:28
matanisunje je napisao/la: ↑10 jan 2023, 12:34a đe su i šta rade Amna i Ermina, one iz IDJ Show-a? (nisam taj show gledao, al sam čuo za njih)
eto mene Bombaye stari druže moj, ja sam se danas vratio, kako su ti Viki, Anđa, Ćamila i ostale
hahahahahaha ma izletilo mi je, a taj podcast ne gledam već par sedmica, nisam trebao da ja postavim takvo pitanje, ali ono, nisam ja shvatio etiku tog podcasta, jer do tad nikad nisam postavljao pitanja na tom podcastu, a gledao sam mnogo tih podcasta, jednostavno izletilo mi je
Koga briga.matanisunje je napisao/la: ↑10 jan 2023, 15:50hahahahahaha ma izletilo mi je, a taj podcast ne gledam već par sedmica, nisam trebao da ja postavim takvo pitanje, ali ono, nisam ja shvatio etiku tog podcasta, jer do tad nikad nisam postavljao pitanja na tom podcastu, a gledao sam mnogo tih podcasta, jednostavno izletilo mi je
Ma najjace od svega je sto je dobio uslovnu kaznu i sve je bilo u redu do prije godinu dana kada je krenuo pisati statuse prozivajuci SDA. Onda mu ubrzo dodjose sa palijama navecer da ga udaraju, pa kasnije ona dva klosara mu pokusala ubaciti Molotovljev koktel da mu zapale kucu i normalno u tim predmetima iako se znaju imena, ko je naredio, imaju snimci niko nije odgovarao. Jednostavno jos jedan u nizu onih koji su pali cim su krenuli bilo sta protiv vladajucih i sistema pricati.
Jesi li oplak'o sinišu mihajlovića?matanisunje je napisao/la: ↑10 jan 2023, 21:36nekako mi zvuči zanimljivo taj podatak da je samo tri dana razlike između Emanuele i Jadranke, dakle Emanuela je rođena 8.11. a Jadranka 11.11., a obje su rođene 81.
Pa dan te ne yebo
Amin. Valjda budeš živ pa dočekaš penziju ovdje
Opet ti kažem, kako kome. To je subjektivno mišljenje.Beko023 je napisao/la: ↑09 jan 2023, 23:58
Spanski je laganica kad ga slusas, rijetko zarazan, mozak samo fercera njihove rijeci. Engleski ima bas previse gramatike i vremena, smor jezik ali se i on moze naucit samo slusanjem skoro. Njemacki je zahtjevan zbog pojedinih rijeci ali je u sustini laksi od engleskog. Francuski je strasan, lom jezika dozivis s njim.
Mozes i A2 lako. Za B1 ti vec treba nekog znanja.
Svjestan sam ja sta ja admin htio da kaze, ne treba ismijavati, medjutim iseljavanje je neminovno jer su nam najbogatije zemlje otvorile vrata, sto prije nije bio slucaj. I to ne samo nama.
Dakle nije tu toliko ni SDA kriva koliko ovo gore sto je napisao.Ljudi odlaze zato što smo siromašni u odnosu na zapadnu Europu, USA, Kanadu,Australiju i još par država, kao što je siromašno još 150 država ove planete u kojim živi više od 7 milijardi ljudi.
SDA je bila na vlasti i prije 20 godina, također smo bili siromašni, ali nismo odlazili jer nam tad nisu bila otvorena vrata najbogatijih zemalja svijeta.
Ovo egzodus koji se dešava BiH, ,Srbiji i Makedoniji bi se desio u svih gore spomenutih 150 država kada bi im zapadna Europa otvorila vrata kao što je nama otvorila, u njemačkoj ambasadi u Indiji bi imao 125 355 234 zahtjeva za vizu (da toliko poslodavaca na zapadu ima).
Ljudi procentualno najviše odlaze iz istočne Europe,ne zato što su to najsiromašnije i najlošije države na svijetu nego zato što su im najbogatije zemlje svijeta otvorile vrata.
To je logično isto kao i "računanje dana"
Npr ti mene pitaš "Paul Tracy, koji dan je bio 22.3.1987".
Ja sam zapamtio sljedećih 12 brojeva: 6225 7351 4624.
Treća cifra stoji za mart, ona je 2. i znači da je 15.3.2022 bio drugi dan u sedmici ili utorak. Ako je 15.3.2022 bio utorak onda je i 22.3.2022 bio utorak. Zapamtimo utorak, trebat će nam kasnije.
22.3.1987 je bio prije 35g (gledajući iz 2022, onih 12 brojeva je vezano za 2022). U tom periodu smo imali 9 prestupnih godina (2020,2016,2012...).
35+9=44.
44:7=6, ostatak 2.
Sad nam je bitan onaj zapamćeni utorak i ostatak 2.
Od utorka vratimo 2 dana unazad: ponedjeljak,NEDJELJA.
Znači 22.3.1987 je bila nedjelja.
Meni je trebalo 45 sekundi da ovo izračunam u glavi čistom logikom i par minuta da napišem.
Neka tebi ne bude teško da provjeriš to u 20sec, uđi na Google i ukucaj "kalendar 1987" i ispravi me ako sam pogriješio.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.