Momak naporan ko proljev
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Ti da si pametan štedio bi te pare za kad vas vrate nazad, a ne ispijao usputne kafe po Amsterdamu

- ASD
- Kontakt:
Mislim da naši studenti u Sloveniji moraju plaćati porez Bosni i Hercegovini. Jedino naši.Kompromis je napisao/la: ↑09 jan 2023, 18:36Freelancere kod nas bukvalno kradu i nista im ne daju zauzvrat. Fakticki kaznjavaju ih sto nece da rade za nase lihvare i sto svoje znanje i iskustvo zele samostalno iskoristiti i kapitalizirati. Bukvalno identicna situacija kao sa ljudima koji rade vani u drzavama sa kojima BiH ima potpisan dualni sistem povrata poreza poput npr Slovenije gdje im nasi idioti iz poreske uprave nece da izdaju uvjerenje da ne rade u BiH bez da se ovi obavezaju da uplate 10% od iznosa naplacenog poreza sa kojim drzava BiH nema nista... doslovno kaznjavaju ih sto su ljudi otisli raditi vani a ne robovati ovdje kod privatnika...
Bukvalno, zbog tog poreza su jedine osobe koje rade ispod minimalca.
Ako rade teoretski za minimalac koliko je firma dužna da ih plati (neto), nakon poreza iz BiH će otići ispod minimalca, a mnogi nemaju ni zdravstvo u BiH.
To ne znam za studente, mada ne bi bio iznenađen da je tako, ali znam da nasi ljudi u Sloveniji kada hoce da naplate povrat poreza od Slovenije, znaci drzave gdje su uplacivali porez nasa gospoda u poreznoj upravi FBiH im naplate legalni reket 10% jer kao eto to je kazna sto nece da rade u Bosni za par stoja...ASD je napisao/la: ↑09 jan 2023, 20:42Mislim da naši studenti u Sloveniji moraju plaćati porez Bosni i Hercegovini. Jedino naši.Kompromis je napisao/la: ↑09 jan 2023, 18:36Freelancere kod nas bukvalno kradu i nista im ne daju zauzvrat. Fakticki kaznjavaju ih sto nece da rade za nase lihvare i sto svoje znanje i iskustvo zele samostalno iskoristiti i kapitalizirati. Bukvalno identicna situacija kao sa ljudima koji rade vani u drzavama sa kojima BiH ima potpisan dualni sistem povrata poreza poput npr Slovenije gdje im nasi idioti iz poreske uprave nece da izdaju uvjerenje da ne rade u BiH bez da se ovi obavezaju da uplate 10% od iznosa naplacenog poreza sa kojim drzava BiH nema nista... doslovno kaznjavaju ih sto su ljudi otisli raditi vani a ne robovati ovdje kod privatnika...
Bukvalno, zbog tog poreza su jedine osobe koje rade ispod minimalca.
Ako rade teoretski za minimalac koliko je firma dužna da ih plati (neto), nakon poreza iz BiH će otići ispod minimalca, a mnogi nemaju ni zdravstvo u BiH.
- numanumaye22
- Kontakt:
Raspalit ce i on na zapad koliko je za godinu. Samo laptop ponese. Ovdje ce placat porez ali imati i koristi od toga, ovako svakako nema.
Da je meni njemački tako

Slomila me ova riječ, a vjerovatno ima i troduplo gorih

® GONGASHI POWERHOUSE ®
Sto vam je njemacki toliko tezak. Po meni laksi od engleskog.Derdiyok je napisao/la: ↑09 jan 2023, 23:52Da je meni njemački tako
Slomila me ova riječ, a vjerovatno ima i troduplo gorih
🔴 MIA SAN MIA 🔴
6x 🏆 UCL
32x 🏆 Bundesliga
20x 🏆 DFB Pokal
6x 🏆 UCL
32x 🏆 Bundesliga
20x 🏆 DFB Pokal
Nisu svi ljudi isti. Meni je engleski najlakši, pa spanski. Francuski sam znao dok sam ga učio u srednjoj ( gramatika je malo zeznuta ), ali sam ga zaboravio većinu.
Valjda mogu A1 savladati i elham

® GONGASHI POWERHOUSE ®
Spanski je laganica kad ga slusas, rijetko zarazan, mozak samo fercera njihove rijeci. Engleski ima bas previse gramatike i vremena, smor jezik ali se i on moze naucit samo slusanjem skoro. Njemacki je zahtjevan zbog pojedinih rijeci ali je u sustini laksi od engleskog. Francuski je strasan, lom jezika dozivis s njim.
Mozes i A2 lako. Za B1 ti vec treba nekog znanja.
🔴 MIA SAN MIA 🔴
6x 🏆 UCL
32x 🏆 Bundesliga
20x 🏆 DFB Pokal
6x 🏆 UCL
32x 🏆 Bundesliga
20x 🏆 DFB Pokal
- BosniaBoston
- Kontakt:
Da te ohrabrim, ja imam B2 pa pričam haman ko Baka Slišković engleski

#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- JosephNongeBoende
samo bespotrebno gubite vrijeme na ucenje tih jezika, jer - winter is coming und es wird kalt

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
- ASD
- Kontakt:

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
-
- Kontakt:
i am back...
-
- Kontakt:
jel neko čuo za onu Emanuelu, bugarsku pjevačicu?
Opet ces dobiti ban. Ne znam zasto provociras.JosephNongeBoende je napisao/la: ↑10 jan 2023, 09:20samo bespotrebno gubite vrijeme na ucenje tih jezika, jer - winter is coming und es wird kalt![]()
🔴 MIA SAN MIA 🔴
6x 🏆 UCL
32x 🏆 Bundesliga
20x 🏆 DFB Pokal
6x 🏆 UCL
32x 🏆 Bundesliga
20x 🏆 DFB Pokal
-
- Kontakt:
nikola jesi to ti

-
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.