alemsa je napisao/la: ↑09 jan 2023, 17:00
E jebga onaj mi se nagovori pa nece da odgovori. @b de mi reci da li smatras Srdjana Aleksica (onaj sto je u Trebinju glavu izgubio od "njegovih", spasavajuci Muslimana), insansom/postenim ratnikom ili gov.netom cetnickim?
Polako u Bosni je popodne i radni dan, nisam u državnoj firmi ili da sam sopstveni gazda...
Nisam ti se nagovorio nego rekao kako jeste. Po tvom ispade imamo nekog nacionalistu koji je fin jer je nekome ko je tražio da ubije nekoga odvali šamar na filmu i jer se protiv njega nije vodio niti jedan sudski proces... Zaboravimo što je tip vođa ideologije koja glasi da su Srbi nebeski narod Bogom dat da vlada ovim prostorom i da svako drugačiji treba biti pokršten, protjeran ili ubijen.
Poenta - to što nije vođen sudski postupak protiv njega ne mora značiti ništa jer je tip četnički vojvoda i tu titulu ne dobije neko jer je fin i ljubazan. Postoji toliko priča o srpskim zločincima koji slobodno šetaju po Foči, Čajniču, Vlasenici, Zvorniku, Bijeljini i nikome ništa. Tužilaštvo/sudstvo ne djeluje jer realno ni politika Bošnjaka nije zainteresovana oko toga a i potrebna je saglasnost Srba i Hrvata da se pokrene istraga. Kada i treba da se pokrene istraga ti ljudi dobiju dojavu od srba iz tužilaštvo i pobjegnu u Srbiju.
Ne da mi se tražiti prvenstveno po internetu jer sam digao ruke od toga prije par godina pa istražuj. Ovo može biti rekla-kazala pa uzmi kako hoćeš ali dok sam još bio student, u okviru Arhiva TK smo sakupljali svjedočanstvo po Istočnoj Bosni preživljelih Bošnjaka (Zvornik, Vlasenica, Bratunac). Pošto se to radilo u formi par pitanja, sniman je razgovor, od kojih je jedno bilo u smislu - 'Da li vas je neko nekad kontaktirao u vezi sudskog procesa', veliki broj je odgovaralo ne a mnogi su rekli da viđaju ljude za koje znaju da su ubijali civile i da su spremi svjedočiti.
To što sam nakadno editovao post nije se odnosio isključivo na tebe nego ove naše TV kuće i lokalne/forumske FGR koje smoriše sa tom ublehom od ekonomiste Cenićkom.
Isti slučaj i Srđan Aleksić... Tip je štitio svoju robu/profit a ne muslimana. Ako već hoćete Srbina da veličate onda uzmite fočanskog doktora Sekulu Stanića...
https://balkans.aljazeera.net/opinions/ ... atu-spalio
Međutim on se sigurno objesio i bio je nestabilan kao što Srbi tvrde i pored svih dokaza.