Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Wanderson
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Wanderson » 09 jan 2023, 18:31

Brokula je napisao/la:
09 jan 2023, 18:25
Wanderson je napisao/la:
09 jan 2023, 18:22
Debil ima porez 10% i izbjegava da ga plati.

Dok ja na uvoz robe placam 32% + vaganja, parkinge, dvije spedicije.

Hapsi stoku.
Freelanceri placaju porez koji ide u zajednicku kasu za opste troskove. Uplacuju nesto od cega nemaju nikakve koristi. UIO uopste ne odvaja taj novac da bi jednog dana i oni mogli imati zdravstveno ili penzijsko. Efektivno kradu od ljudi i to javno
Nemam ni ja nista pa uplacujem i to debelo faktura od 2500 eura me dodje jos cca 1200 eura troskova koje mi je nametnula drzava.

Zdravstveno, penzijsko i jos mnogo qraca moram platiti odvojeno za svaki mjesec 412KM kao vlasnik drustva.

Svugdje na svijetu je tako i 10% koje freelanceri placaju je nista, a siguran sam da imaju nacine za muljazu i da prikazuju manji iznos.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 09 jan 2023, 18:35

Covjek u Gracanici se sam prijavio da uplati poreza preko 100 000, a 95% raje nije znal ni ko je nit da snima uopste. Kanal za strano trziste. Nigdje njegove face..lagano ispod radara moogo proc pa se nije kurcio ko nasi domaci. Gledaj da mijenas zakon a dok ne promjenis postuj sadasnji
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 09 jan 2023, 18:36

Freelancere kod nas bukvalno kradu i nista im ne daju zauzvrat. Fakticki kaznjavaju ih sto nece da rade za nase lihvare i sto svoje znanje i iskustvo zele samostalno iskoristiti i kapitalizirati. Bukvalno identicna situacija kao sa ljudima koji rade vani u drzavama sa kojima BiH ima potpisan dualni sistem povrata poreza poput npr Slovenije gdje im nasi idioti iz poreske uprave nece da izdaju uvjerenje da ne rade u BiH bez da se ovi obavezaju da uplate 10% od iznosa naplacenog poreza sa kojim drzava BiH nema nista... doslovno kaznjavaju ih sto su ljudi otisli raditi vani a ne robovati ovdje kod privatnika...

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 09 jan 2023, 18:37

feniksptica je napisao/la:
09 jan 2023, 18:35
Gledaj da mijenas zakon a dok ne promjenis postuj sadasnji
Ovo. Nije ovdje polemika oko toga je li pravedno ovo ili ne, već što državu ne možeš zajebati. Ako već misliš da nije pravedno, a ne možeš ništa promijeniti, odseli jarane negdje gdje je pogodnije.

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 09 jan 2023, 18:39

Covjek u Gracanici se sam prijavio da uplati poreza preko 100 000, a 95% raje nije znal ni ko je nit da snima uopste. Kanal za strano trziste. Nigdje njegove face..lagano ispod radara moogo proc pa se nije kurcio ko nasi domaci. Gledaj da mijenas zakon a dok ne promjenis postuj sadasnji
Pametan covjek, 10% je nista i sigurno ce to otici na vise.
Hoces zdravstveno? Otvori firmu gospodine, nego zao seljaku dat 450KM mjesecno i za firmu 2000KM da otvori.

+ sa firmom u TK imas godisnje 10 subvencija minimum gdje bez stele mozes proci i vratiti 5,6 hiljada na godisnjem nivou, pogotovo ta IT struka, evo u Srebreniku neki dan 2 prijatelja mi dobili 20000KM subvenciju, otvorili d.o.o. za affiliate marketing.
Zadnja izmjena: Wanderson, dana/u 09 jan 2023, 18:41, ukupno mijenjano 1 put.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 09 jan 2023, 18:39

alemsa je napisao/la:
09 jan 2023, 17:00
E jebga onaj mi se nagovori pa nece da odgovori. @b de mi reci da li smatras Srdjana Aleksica (onaj sto je u Trebinju glavu izgubio od "njegovih", spasavajuci Muslimana), insansom/postenim ratnikom ili gov.netom cetnickim?
Polako u Bosni je popodne i radni dan, nisam u državnoj firmi ili da sam sopstveni gazda...

Nisam ti se nagovorio nego rekao kako jeste. Po tvom ispade imamo nekog nacionalistu koji je fin jer je nekome ko je tražio da ubije nekoga odvali šamar na filmu i jer se protiv njega nije vodio niti jedan sudski proces... Zaboravimo što je tip vođa ideologije koja glasi da su Srbi nebeski narod Bogom dat da vlada ovim prostorom i da svako drugačiji treba biti pokršten, protjeran ili ubijen.

Poenta - to što nije vođen sudski postupak protiv njega ne mora značiti ništa jer je tip četnički vojvoda i tu titulu ne dobije neko jer je fin i ljubazan. Postoji toliko priča o srpskim zločincima koji slobodno šetaju po Foči, Čajniču, Vlasenici, Zvorniku, Bijeljini i nikome ništa. Tužilaštvo/sudstvo ne djeluje jer realno ni politika Bošnjaka nije zainteresovana oko toga a i potrebna je saglasnost Srba i Hrvata da se pokrene istraga. Kada i treba da se pokrene istraga ti ljudi dobiju dojavu od srba iz tužilaštvo i pobjegnu u Srbiju.

Ne da mi se tražiti prvenstveno po internetu jer sam digao ruke od toga prije par godina pa istražuj. Ovo može biti rekla-kazala pa uzmi kako hoćeš ali dok sam još bio student, u okviru Arhiva TK smo sakupljali svjedočanstvo po Istočnoj Bosni preživljelih Bošnjaka (Zvornik, Vlasenica, Bratunac). Pošto se to radilo u formi par pitanja, sniman je razgovor, od kojih je jedno bilo u smislu - 'Da li vas je neko nekad kontaktirao u vezi sudskog procesa', veliki broj je odgovaralo ne a mnogi su rekli da viđaju ljude za koje znaju da su ubijali civile i da su spremi svjedočiti.

To što sam nakadno editovao post nije se odnosio isključivo na tebe nego ove naše TV kuće i lokalne/forumske FGR koje smoriše sa tom ublehom od ekonomiste Cenićkom.

Isti slučaj i Srđan Aleksić... Tip je štitio svoju robu/profit a ne muslimana. Ako već hoćete Srbina da veličate onda uzmite fočanskog doktora Sekulu Stanića... https://balkans.aljazeera.net/opinions/ ... atu-spalio
Međutim on se sigurno objesio i bio je nestabilan kao što Srbi tvrde i pored svih dokaza.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 09 jan 2023, 18:56

Najlošija završna Kreše ikada.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 09 jan 2023, 18:59

Finn je napisao/la:
09 jan 2023, 18:37
Gledaj da mijenas zakon a dok ne promjenis postuj sadasnji
Ovo. Nije ovdje polemika oko toga je li pravedno ovo ili ne, već što državu ne možeš zajebati. Ako već misliš da nije pravedno, a ne možeš ništa promijeniti, odseli jarane negdje gdje je pogodnije.
Jap.

Nije poenta u tome da li ih lihvare, jasno je da jeste jer ne postoji nikakva freelance bransa niti odvojen budzet u bih za njihove potrebe, vec je stvar u tome da se igra sa drzavom uvijek mora shvatit ozbiljno bez obzira o cemu se radi.

Kad je objavio da biro za zaposljavanje trazi uplacen novac na njegovo ime, ja mu pisem da je to sasvim normalno ako se utvrdi da je u to vrijeme imao primanja, on meni govori kako niti jednom nije otisao doktoru u tom periodu i da mu nije jasno sta hoce od njega :rol: lik ne zna ni kako funkcionise zdravstveno osiguranje :lol:
naprijed rejal

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 09 jan 2023, 19:00

Sveti je napisao/la:
09 jan 2023, 18:59
on meni govori kako niti jednom nije otisao doktoru u tom periodu i da mu nije jasno sta hoce od njega :rol:
:urnebes: :tokralju:

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 09 jan 2023, 19:07

Zadnja izmjena: Arvid, dana/u 09 jan 2023, 19:08, ukupno mijenjano 1 put.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 09 jan 2023, 19:08

ZutiFKS je napisao/la:
09 jan 2023, 18:52
Priznaše netačan odgovor na Potjeri :tokralju:
Sta je bilo
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 09 jan 2023, 19:15

forgempp je napisao/la:
09 jan 2023, 18:24
Unofficialpage je napisao/la:
09 jan 2023, 17:42
Finn je napisao/la:
09 jan 2023, 17:29
Nerealno glup lik, sa državom i porezom se ne ne možeš zajebavati taman u tunguziji živio. To ćete uvijek na kraju stići, osim ako ne pobjegneš iz države.
Al baš glup lik, šuti i ako možeš probaj da to riješiš da što bolje izađeš ali on preko yt još provocira. Krenuo se bosti sa rogatim, ne ide to, nije niko uspio da se bori protiv države nigdje. Ali to je ono klasično naše, šta će oni, oni će meni nešto govoriti ja sam najpametniji.
Nisam u tim vodama, ali kako sam skontao, ovdje u nas u drzavi su freelanceri bas na udaru kao rijetko gdje. I covjek se bori da se to promijeni, javno istupa s tim stavovima. Patriota je i vjerujem da je 100x mogao otici iz BiH (pricao je dosta puta o tome), ali bori se kao sto sam rekao sa vjetrenjacama.

Pa citam neki dan temu na redditu gdje neka djevojka freelancer zeli da se preseli u Srbiju jer ih ovdje tretiraju kao zivotinje, i to nije kako kaze Srpkinja.
Eto kud ces dalje i dokle te dovede da se razmisljas preseliti u fuckin' Srbiju. :rol:

Ako ima freelancera na forumu neka nam to podrobnije objasne. :mrgreen:
Nekad davno dok sam malo ko i radio ko freelancer to sam i pratio, pokušavao skontat šta hoće ali sad nisam u tim vodama pa i ono što sam znao zaboravio sam. :mrgreen: Mislim generalno dok sam praito njegove nastupe oko poreza bio je u pravu ali problem je način borbe. Boriš se protiv države i nema šanse da pobjediš.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 09 jan 2023, 19:24

Arvid je napisao/la:
09 jan 2023, 18:29
Blejzer10 je napisao/la:
09 jan 2023, 17:35
slika
Selam :mrgreen:
Alejkumuselam nesuđeni dobitniče titule :mrgreen:
Jesi peh jbt, jednom ti banovan forumaš uzme titulu, drugi put otkažu izbore dok si u prednosti u finalu :rol:
MrPink je napisao/la:
09 jan 2023, 17:41
Blejzer10 je napisao/la:
09 jan 2023, 17:35
slika
Kako bi u Banovićima :D
Naučio sam lekciju da mogu prijetit ljudima smrću i trolat beskonačno ali da uvijek pazim da ne uvrijedim ego bosanskog Muska :salut:
Dao bi se dobar Community draw the line meme napravit tu

Nezgodno je jedino što kad ulaziš kao gost što ne možeš sakrit Shategabrijeve postove

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 09 jan 2023, 19:28

Blejzer10 je napisao/la:
09 jan 2023, 19:24

Jesi peh jbt, jednom ti banovan forumaš uzme titulu, drugi put otkažu izbore dok si u prednosti u finalu :rol:
slika

Beko023
Kontakt:

Post Postao/la Beko023 » 09 jan 2023, 19:33

Arvid je forumas, Justin klaun godine. Kanta pardon.
🔴 MIA SAN MIA 🔴

6x 🏆 UCL
32x 🏆 Bundesliga
20x 🏆 DFB Pokal

JosephNongeBoende

Post Postao/la JosephNongeBoende » 09 jan 2023, 19:46

Blejzer10 je napisao/la:
09 jan 2023, 19:24
Naučio sam lekciju da mogu prijetit ljudima smrću i trolat beskonačno ali da uvijek pazim da ne uvrijedim ego bosanskog Muska :salut:
kako brzo ucis, zavidim ti :mrgreen:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Beko023
Kontakt:

Post Postao/la Beko023 » 09 jan 2023, 20:00

ZutiFKS je napisao/la:
09 jan 2023, 19:43
Brokula je napisao/la:
09 jan 2023, 19:08
ZutiFKS je napisao/la:
09 jan 2023, 18:52
Priznaše netačan odgovor na Potjeri :tokralju:
Sta je bilo
Na pitanje "koji je imaginarni dio kompleksnog broja 5+10i" odgovoriše 10i, a zapravo je samo 10. Razlike ima ali je on to i 'viška' rekao isto kada i Joško "točno" :mrgreen: pa su ih malo pogurali.
Ne mogu da vjerujem da postoje ljudi koji to gledaju. Mnogo zanimljivijih programa i emisija postoji. Potjera je za penzionere.
🔴 MIA SAN MIA 🔴

6x 🏆 UCL
32x 🏆 Bundesliga
20x 🏆 DFB Pokal

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 09 jan 2023, 20:01

Energoinvest podnio zahtjev Vladi FBiH: Plin pojeftinjuje za 9,6 posto
:ljepota:

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 09 jan 2023, 20:05

kakav smarac je ovaj "beko"
Don't believe the hype.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 09 jan 2023, 20:12

thulkazal je napisao/la:
09 jan 2023, 18:39
alemsa je napisao/la:
09 jan 2023, 17:00
E jebga onaj mi se nagovori pa nece da odgovori. @b de mi reci da li smatras Srdjana Aleksica (onaj sto je u Trebinju glavu izgubio od "njegovih", spasavajuci Muslimana), insansom/postenim ratnikom ili gov.netom cetnickim?
Polako u Bosni je popodne i radni dan, nisam u državnoj firmi ili da sam sopstveni gazda...

Nisam ti se nagovorio nego rekao kako jeste. Po tvom ispade imamo nekog nacionalistu koji je fin jer je nekome ko je tražio da ubije nekoga odvali šamar na filmu i jer se protiv njega nije vodio niti jedan sudski proces... Zaboravimo što je tip vođa ideologije koja glasi da su Srbi nebeski narod Bogom dat da vlada ovim prostorom i da svako drugačiji treba biti pokršten, protjeran ili ubijen.

Poenta - to što nije vođen sudski postupak protiv njega ne mora značiti ništa jer je tip četnički vojvoda i tu titulu ne dobije neko jer je fin i ljubazan. Postoji toliko priča o srpskim zločincima koji slobodno šetaju po Foči, Čajniču, Vlasenici, Zvorniku, Bijeljini i nikome ništa. Tužilaštvo/sudstvo ne djeluje jer realno ni politika Bošnjaka nije zainteresovana oko toga a i potrebna je saglasnost Srba i Hrvata da se pokrene istraga. Kada i treba da se pokrene istraga ti ljudi dobiju dojavu od srba iz tužilaštvo i pobjegnu u Srbiju.

Ne da mi se tražiti prvenstveno po internetu jer sam digao ruke od toga prije par godina pa istražuj. Ovo može biti rekla-kazala pa uzmi kako hoćeš ali dok sam još bio student, u okviru Arhiva TK smo sakupljali svjedočanstvo po Istočnoj Bosni preživljelih Bošnjaka (Zvornik, Vlasenica, Bratunac). Pošto se to radilo u formi par pitanja, sniman je razgovor, od kojih je jedno bilo u smislu - 'Da li vas je neko nekad kontaktirao u vezi sudskog procesa', veliki broj je odgovaralo ne a mnogi su rekli da viđaju ljude za koje znaju da su ubijali civile i da su spremi svjedočiti.

To što sam nakadno editovao post nije se odnosio isključivo na tebe nego ove naše TV kuće i lokalne/forumske FGR koje smoriše sa tom ublehom od ekonomiste Cenićkom.

Isti slučaj i Srđan Aleksić... Tip je štitio svoju robu/profit a ne muslimana. Ako već hoćete Srbina da veličate onda uzmite fočanskog doktora Sekulu Stanića... https://balkans.aljazeera.net/opinions/ ... atu-spalio
Međutim on se sigurno objesio i bio je nestabilan kao što Srbi tvrde i pored svih dokaza.
Ma ne ti nego onaj @boatenk kako vec. Sta vam je danas fakat? Odgovorio bi ti ali ce reci da smaramo. Tako da je i nebitno

P.S. to za srdjana fakat nisam znao, nauci covjek nesto novo svaki dan

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.