FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
94
35%
Darko Milanič
35
13%
Miodrag Božović
6
2%
Fedja Dudić
40
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
25
9%
Samo stranac
67
25%

Ukupno glasova: 267

Shategabri
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Shategabri » 09 jan 2023, 15:48

nokee je napisao/la:
09 jan 2023, 15:25
Shategabri je napisao/la:
09 jan 2023, 14:54
nokee je napisao/la:
09 jan 2023, 14:50
Nikad od nas ozbiljnog kluba nece biti, nazalost.

Taman kad trebas da jurisas sad Evropu i da se ujedinis, da pokusas spasiti sezonu, kod nas nikad gora situacija na relaciji navijaci-uprava. Ovdje ne govorim o odluci o bojkotu, postujem stav grupe iako nisam saglasan, nego generalno jel moguce da smo toliko ograisali.? I u takvoj atmosferi napravices qitaru veliku, e onda ide i zbrajanje finansijskih gubitaka.. Ma top jedan veliki! Probudim se samo sa ovim mislima i citav dan qarina..
Jesi li ozbiljan?
Čovjek bi rekao da smo bar 3. na tabeli i eto sad na proljeće treba da jurišamo.
Rekao bi da smo prošle sezone igrali playoff, pa ono ove idemo da bar uspijemo kako tako izboriti Evropu.
Rekao bi da nismo već tri sezone u qrcu.

Mi smo već down, a potezima koje vuče Ismir daje do znanja da ne namjerava neku veliku lovu ulagati u klub.
Postavljanje Mirze na klupu je također argumentovano finansijskim aspektom.

Mnogi im ne bi ništa zamjerili da se otvoreno išlo, međutim klub je odlučio biti Sjeverna Koreja prema navijačima.
To nije način!

Itekako je dostizno cak 2 ili 3 mjesto. Pogotovo sa imenima koja se spominju kao pojacanja, vracanjem na Kosevo itd. . Al to izgleda nije ni bitno, u ovakvoj atmosferi neces nista ostvariti sigurno. Nismo mi za investitora izgleda, vrati sve na fabricke postavke! Kakvo ba zavrtanje pipe fraer ode po Renana u Brazil, sigurno mu je dao platu 2.500KM
Postavljanje Mirze niko nije rekao da je zbog finansija, nadji, stavi ovdje pa cu se uvjeriti. Mozda je tipa Zekic rekao da odradi posao sa Slavenom pa na ljeto da preuzme, pa se onda nije htio skup trener sad postavljati, kazem, mogucnost! Al hajd nije ni bitno, nek ide sve u 3 lijepe, treba malo ohladiti dok nisam obolio..
Dostižno jeste, ali smo u ozbiljnom deficitu.
Pominje se, tačno, a koga smo doveli?
Ma da, unaprijed se ima alibi ako ne uspije. Atmosfera, navijači.
Inače bi bile velike šanse jel tako?
Ja tog Renana vidio jedino na njegovom profilu.
Jel predstavljen u klubu? NIje. Zašto nije?
Idealno je bilo sad postaviti nekog ko bi radio na duže staze.
Da vidi šta valja, šta ne valja, da posloži ekipu za narednu sezonu.
Eto Mirza će biti do kraja sezone, a onda dok se mi smislimo, dovedemo nekog, sezona počinje i hajde sve ponovo.
Koševo Zapad

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 09 jan 2023, 15:49

Anicic se oporavio izgleda.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 09 jan 2023, 15:49

Nešto i ja kontam da im je sve propalo pa daj Mirzu. Samo što je Mirvić previše glup ispao pa dopustio Ayli i co. da mu dovedu Mirzu, a pojma nema pozadinu te njegove priče iz prvog mandata. Nego je kontao sigurno, neka ga tu do ljeta dok se ne stabilizuje, pa da mu se zahvali i onda kad imamo Europu zagarantovanu da se dovede bolje ime jer neće imati pritisak, moći će polako graditi ekipu za početak sezone.
100% je tako, samo su glupani trebali vidjeti šta se desilo u prvom mandatu, i da stave bukvalno bilo koga drugog. Evo mislim da se ne bi žalili da je Dogan preuzeo na pola sezone, pod objašnjenjem da je to bila na kraju jedina opcija s obzirom da mnoštvo trenera za kojih su imali želju da dovedu ne žele da sad preuzimaju, gdje nam Europa bježi, i znaju da ako ne izbore Europu da lete.
Gotovo sad..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 09 jan 2023, 15:52

E sad ne znam je li ga vjetar odnio ili je skinut, ali onog bijelog prekrivača nema više od pola terena.

Benhur77
Kontakt:

Post Postao/la Benhur77 » 09 jan 2023, 15:53

Kod nas se ide iz krajnosti u krajnost sredine nema. Sta li bi bilo da ispadnemo iz lige ko naprimjer Hamburger SV, ljudi 50 godina igraju Bundesligu i ispadnu i nemogu 5 godina da se vrate, kod nas bi mrtva glava pala! I nakon 5 godina druge lige bude pun stadion i daju podrsku ekipi i neprave nikakve bojkote.

Rezultat ovog bojkota ce biti da se necemo plasirati u evropu (ispade to cilj hordi) jer sto bi igraci slusali na nekog trenera, protiv kojeg su navijaci, bez da je izasao i jednom na kosevo, u startu imaju super alibi. Mislim da ovakav slucaj u svijetu nije zabiljezen da navijacka grupa radi novoimenovanog trenera bojkotuje svoju ekipu i pravi negativnu atmosferu na ustrb eventualnog plasmana u evropu. Znaci svjesno protiv kluba zato sto nije po njihovom. Mahalo javi se.

Ovo se treba drugacije rijesiti jer ekipi se treba dati podrska bez obzira ko je trener ili direktor, teren je jedno a uprava je drugu, svi imamo isti cilj a to je ove godine evropa pa onda rijesavati te stvari.

Na pocetku sezone svi svrsavali na mirvica i igrace koje je doveo a sada svi generali posle bitke kada se izpostavilo da igraju ko neustimani orkestar.
Covjek je imao najbolje namjere sa ovim igracima ali nije uspjelo a i mi bi iste te igrace doveli da smo za to zaduzeni bili.

Ovde svi misle da kvalitetni treneri u redu stoje da dodju u Sarajevo, iso im je bruku na noge, ljudi se fino zahvale i kazu hvala lijepo i dovidjenja, ne u takvoj sredini i okruzenju, ni za kakve pare. Pitamo se sto nece Susic, Hadzibegic da dodju evo zasto. Da nam Klopp dodje mi bi mu mahanu nasli i u startu bi bio ubleha.
Kazu covjek doso da se opari kod nas, a nama milionske dugove otplatio e svarno se opario. Onome ko ga je nagovorio da dodje kod nas i ulaze
treba orden dati. Bolje nam je bilo za vrijeme virsli.
Mirzu je izabrao iz samo njemu poznatih razloga, za nas najlosiji izbor ali ima sigurno razlog za to, ja mislim da nije niko ko je bolji htjeo i onda palo na njega kao eto dijete sarajeva pozna mentalitet. Ali nece on dugo u to sam siguran.
Bez obzira treba podrzati ekipu jer nemogu ko navijac biti protiv svoje ekipe, bojkoti neki ne donose nista dobro i svi su na gubitku!

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 09 jan 2023, 15:57

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
09 jan 2023, 15:49
Nešto i ja kontam da im je sve propalo pa daj Mirzu. Samo što je Mirvić previše glup ispao pa dopustio Ayli i co. da mu dovedu Mirzu, a pojma nema pozadinu te njegove priče iz prvog mandata. Nego je kontao sigurno, neka ga tu do ljeta dok se ne stabilizuje, pa da mu se zahvali i onda kad imamo Europu zagarantovanu da se dovede bolje ime jer neće imati pritisak, moći će polako graditi ekipu za početak sezone.
100% je tako, samo su glupani trebali vidjeti šta se desilo u prvom mandatu, i da stave bukvalno bilo koga drugog. Evo mislim da se ne bi žalili da je Dogan preuzeo na pola sezone, pod objašnjenjem da je to bila na kraju jedina opcija s obzirom da mnoštvo trenera za kojih su imali želju da dovedu ne žele da sad preuzimaju, gdje nam Europa bježi, i znaju da ako ne izbore Europu da lete.
Gotovo sad..
Ma generalno je debilizam dovodit nekog na "pola godine". Trenera je trebalo iskopat sad i platit ga ako treba, otkupit ugovor, pa da covjek dodje i vidi na cemu je pa da gradi ekipu. A zamisli evo, ti dovedes sad Mirzu, kupis mu Renana, Ziljkica, ono neko krilo sto se spominje... Mirza fura 4231 i gura svog balavca kao glavnog igraca itd. Na ljeto dovedes trenera koji kaze "ja igram 3-5-2 sistem i meni ne trebaju krila, hocu dva jaka wing backa i 5 stopera u ekipi". A mi vec imamo 4-5 krila. Il ne mora igrat drugu formaciju, nek on ganja 4231 ili 433 al covjek ima skroz drugu filozofiju, hoce drugaciji tip igraca. Sta postizes ovako?
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 09 jan 2023, 15:59

Bile su horde u prvom dijelu sezone pa smo ispali iz kupa i tamburali su nas svi redom kao sto su leotar sloboda sloga...
Smjesno je kad neko napise da cemo mozda popusiti evropu zbog bojkota hordi

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 09 jan 2023, 16:00

Benhur77 je napisao/la:
09 jan 2023, 15:53
Kod nas se ide iz krajnosti u krajnost sredine nema. Sta li bi bilo da ispadnemo iz lige ko naprimjer Hamburger SV, ljudi 50 godina igraju Bundesligu i ispadnu i nemogu 5 godina da se vrate, kod nas bi mrtva glava pala! I nakon 5 godina druge lige bude pun stadion i daju podrsku ekipi i neprave nikakve bojkote.

Rezultat ovog bojkota ce biti da se necemo plasirati u evropu (ispade to cilj hordi) jer sto bi igraci slusali na nekog trenera, protiv kojeg su navijaci, bez da je izasao i jednom na kosevo, u startu imaju super alibi. Mislim da ovakav slucaj u svijetu nije zabiljezen da navijacka grupa radi novoimenovanog trenera bojkotuje svoju ekipu i pravi negativnu atmosferu na ustrb eventualnog plasmana u evropu. Znaci svjesno protiv kluba zato sto nije po njihovom. Mahalo javi se.

Ovo se treba drugacije rijesiti jer ekipi se treba dati podrska bez obzira ko je trener ili direktor, teren je jedno a uprava je drugu, svi imamo isti cilj a to je ove godine evropa pa onda rijesavati te stvari.

Na pocetku sezone svi svrsavali na mirvica i igrace koje je doveo a sada svi generali posle bitke kada se izpostavilo da igraju ko neustimani orkestar.
Covjek je imao najbolje namjere sa ovim igracima ali nije uspjelo a i mi bi iste te igrace doveli da smo za to zaduzeni bili.

Ovde svi misle da kvalitetni treneri u redu stoje da dodju u Sarajevo, iso im je bruku na noge, ljudi se fino zahvale i kazu hvala lijepo i dovidjenja, ne u takvoj sredini i okruzenju, ni za kakve pare. Pitamo se sto nece Susic, Hadzibegic da dodju evo zasto. Da nam Klopp dodje mi bi mu mahanu nasli i u startu bi bio ubleha.
Kazu covjek doso da se opari kod nas, a nama milionske dugove otplatio e svarno se opario. Onome ko ga je nagovorio da dodje kod nas i ulaze
Mirzu je izabrao iz samo njemu poznatih razloga, za nas najlosiji izbor ali ima sigurno razlog za to, ja mislim da nije niko ko je bolji htjeo i onda palo na njega kao eto dijete sarajeva pozna mentalitet. Ali nece on dugo u to sam siguran.
Bez obzira treba podrzati ekipu jer nemogu ko navijac biti protiv svoje ekipe, bojkoti neki ne donose nista dobro i svi su na gubitku!
Joj što ne mogu ove dijasporske pameti. Ti bojkotuješ i bez bojkota.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 09 jan 2023, 16:00

Benhur77 je napisao/la:
09 jan 2023, 15:53

primjer iz realnog sektora. Dosao novi-stari sef voznog parka, protivile se sve kolege znajuci sta je bilo prije par godina, shupak ulizica, lazov sta vec ne. Dosla nova uprava, radi poslovoanja ovakvih onakvih, finansija, problema jedini ko je htio da preuzme mjesto voznog parka je spomenuti novi stari sef. i uprava ga uposli, ugovor na 6 mjeseci - probno. Sta se desava?

sad sve kolege gase vozila, ne dolaze na posao, ne voze, ne dostavljaju. doK NE ode nezeljeni sef. A to ni u firmi se ne desava gdje dolazis da zaradis platu. A ovdje govorimo o ljubavi neuslovnoj prema klubu. Nesto ne stima
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 09 jan 2023, 16:03

Tatamata1946 je napisao/la:
09 jan 2023, 15:59
Bile su horde u prvom dijelu sezone pa smo ispali iz kupa i tamburali su nas svi redom kao sto su leotar sloboda sloga...
Smjesno je kad neko napise da cemo mozda popusiti evropu zbog bojkota hordi
ne razumijes da jedan uspjeh cini vise faktora. Od terena domacinstva, navijaca, generalo atmosfere u klubu. I atmosfere u samoj ekipi za koju je zaduzen SSS
Ugl pravi smo sadisti.. volimo neki sado mazo da boli
- 1 9 4 6 -

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 09 jan 2023, 16:03

napoleon72 je napisao/la:
09 jan 2023, 15:57
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
09 jan 2023, 15:49
Gotovo sad..
Ma generalno je debilizam dovodit nekog na "pola godine". Trenera je trebalo iskopat sad i platit ga ako treba, otkupit ugovor, pa da covjek dodje i vidi na cemu je pa da gradi ekipu. A zamisli evo, ti dovedes sad Mirzu, kupis mu Renana, Ziljkica, ono neko krilo sto se spominje... Mirza fura 4231 i gura svog balavca kao glavnog igraca itd. Na ljeto dovedes trenera koji kaze "ja igram 3-5-2 sistem i meni ne trebaju krila, hocu dva jaka wing backa i 5 stopera u ekipi". A mi vec imamo 4-5 krila. Il ne mora igrat drugu formaciju, nek on ganja 4231 ili 433 al covjek ima skroz drugu filozofiju, hoce drugaciji tip igraca. Sta postizes ovako?
Slažem se. Ma da je u neku ruku i neizbježno na kraju bilo da se slabiji trener dovede, jer evo vidimo da nije do novca, Renan je skupa igračka kao i Ziljkić, koštat će to dosta. Zekić nije htio, Prosinečki je imao neke druge ideje koje nisu realistične, eto Ayla spomenu i Nikolića koji vjerujem da ne bi preuzeo ni nekog jačeg hrvatskog prvoligaša, kamoli tek nas. Jedino smisla ima dovesti trenera na ljeto koji bi mogao od postojeće ekipe samo da je unaprijedi sa 2-3 pojačanja sa sličnom filozofijom prilagođenom malo na svoj način.
Samo opet u toj filozofiji jedan problem, MIRZA :mrgreen:
Na kraju će ispasti tako, da je Mirza prelazno riješenje koje će Mirvića koštati puuunooo para. Sad je sigurno i on svjestan toga, samo neće odmah biti ni reakcije s njegove strane, trenutno je na relaciji Amerika - Kolumbija. Kad dođe ovdje pa vjerujem da bi možda čak mogle letiti glave iz kluba i bez sastanka s Hordama.
Hajd, nikad dosadno s nama :D

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 09 jan 2023, 16:05

PS, sporsport najavio danas da će se sjesti s ljudima iz Igmana za Durakovića. Ima li iko ikakvih info? Jesu pregovarali?

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 09 jan 2023, 16:09

Medije u Sloveniji pisu da hoce Domzale 5 igraca da pusti.kazu da jedan od nija Arnel Jakupovic. ako je istina treba ga odmah dovesti. jedan od najbolji igraca lige i ima nas pasos.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 09 jan 2023, 16:14

Evo sve i da nisu horde upravu zar nije lakse otjerati nekakvu Aylu nego biti u ratu s hordama?! Fino su napisali ako se otjeraju prozvane osobe ide se sa masovnim uclanjivanjem i pozivanjem na utakmice kao na pocetku godine i pocetku sezone

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 09 jan 2023, 16:15

Nevjerovatno da se direktno prekrsio statut kluba. UO nije imenovao Mirzu za trenera. Bilo ko da je u upravi ili da je trener ovo je neprihvatljivo i sramotno. :thumbdown:
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

umrobihzbogtebe1946
Kontakt:

Post Postao/la umrobihzbogtebe1946 » 09 jan 2023, 16:20

Zukanovic je napisao/la:
09 jan 2023, 16:09
Medije u Sloveniji pisu da hoce Domzale 5 igraca da pusti.kazu da jedan od nija Arnel Jakupovic. ako je istina treba ga odmah dovesti. jedan od najbolji igraca lige i ima nas pasos.
Misliš da je realan za nas?
Volim te Saraj'vo!

24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 09 jan 2023, 16:21

Tatamata1946 je napisao/la:
09 jan 2023, 16:14
Evo sve i da nisu horde upravu zar nije lakse otjerati nekakvu Aylu nego biti u ratu s hordama?! Fino su napisali ako se otjeraju prozvane osobe ide se sa masovnim uclanjivanjem i pozivanjem na utakmice kao na pocetku godine i pocetku sezone
Gospodine Mirvicu, bolje Vam je da se odlucite za misljenje koje vrednuje 3000 ljude a ne 10.
Zahvali se Ajli - hvala joj i od nas. Seprtlja je izgleda. ebo kravu kojoj namuzes 5 L mlijeka pa sve prospe jednim potezom.
- 1 9 4 6 -

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 09 jan 2023, 16:21

napoleon72 je napisao/la:
09 jan 2023, 15:32
nokee je napisao/la:
09 jan 2023, 15:25
Shategabri je napisao/la:
09 jan 2023, 14:54

Jesi li ozbiljan?
Čovjek bi rekao da smo bar 3. na tabeli i eto sad na proljeće treba da jurišamo.
Rekao bi da smo prošle sezone igrali playoff, pa ono ove idemo da bar uspijemo kako tako izboriti Evropu.
Rekao bi da nismo već tri sezone u qrcu.

Mi smo već down, a potezima koje vuče Ismir daje do znanja da ne namjerava neku veliku lovu ulagati u klub.
Postavljanje Mirze na klupu je također argumentovano finansijskim aspektom.

Mnogi im ne bi ništa zamjerili da se otvoreno išlo, međutim klub je odlučio biti Sjeverna Koreja prema navijačima.
To nije način!

Itekako je dostizno cak 2 ili 3 mjesto. Pogotovo sa imenima koja se spominju kao pojacanja, vracanjem na Kosevo itd. . Al to izgleda nije ni bitno, u ovakvoj atmosferi neces nista ostvariti sigurno. Nismo mi za investitora izgleda, vrati sve na fabricke postavke! Kakvo ba zavrtanje pipe fraer ode po Renana u Brazil, sigurno mu je dao platu 2.500KM
Postavljanje Mirze niko nije rekao da je zbog finansija, nadji, stavi ovdje pa cu se uvjeriti. Mozda je tipa Zekic rekao da odradi posao sa Slavenom pa na ljeto da preuzme, pa se onda nije htio skup trener sad postavljati, kazem, mogucnost! Al hajd nije ni bitno, nek ide sve u 3 lijepe, treba malo ohladiti dok nisam obolio..
Jos je gore ako su to uradili realno, na pola godine si mogao postavit Dzenu, Calu, Hasancica... niko ovakav revolt ne bi izazvao. Cala bi pristao i mjesec dana da pomogne klubu pa da se vrati na tribinu. Dzeno je navikao bit vatrogasac, a za Mirzu je Kapelo. Postavljanje Mirze, makar i na 10 dana, je daleeeko najveca glupost koju su mogli uradit. Jos velika provokacija za navijace koja je, na kraju, i dovela do ovog rasula i bojkota.
Slazem se u tome definitivno. Imenovanje Mirze u svakom kontekstu je jako los potez.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 09 jan 2023, 16:23

umrobihzbogtebe1946 je napisao/la:
09 jan 2023, 16:20
Zukanovic je napisao/la:
09 jan 2023, 16:09
Misliš da je realan za nas?
Ako ga mogu Domzale možemo i mi.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 09 jan 2023, 16:23

MIRVIC nece pristat na kompromis i za dogovor sa navijacima jer;

Smatra da NAVIJACI (znaci svi) FK SARAJEVA, nerade ono sto on smatra da trebaju da rade..A TO JE DA PODRZE KLUB U STI VECEM BROJU I KAD IDE I KAD NEIDE I DA SU 12 igrac..

Jer ako ste slusali Aylu specificno je podvukla da nije uredu da se prijeti igraci preko drustveni mreza..NIJE UREDU

NIJE UREDU DA SE IDE IGRACIMA KAD FULE PENAL ILI 100% sansu pod prozore psuje prijeti.RUFET CRNKIC ITD

STRATEGIJA kluba MIRVICA/TANA jeste prvo napravit akademiju i uslove u istoj na najbolji nacin, pokusat izgradit neki objekat koji bi njima obezbjedio zaradu i vecu mogucnost jednog dana da prodaju klub, cetvrto ulagat onoliko koliko se smatra da je dovoljno da se osvoi titula u seniorskom fudbalu ne 5x vise i da akademci budu dio toga 30-40% jer je to jedini nacin da MIRVIC I TAN NE BANKROTIRAJU I DA IMAJU INTERES DA ULAZU I DALJE..

Titule su super al MIRVICU TANU je nakraju dana bitno da nebudu na gubitku bar da budu na pozitivnoj nuli..

Opstina centar nije ustanju da uplati FK SARAJEVO 100 k km godisnje kaze radi administratvi stvari ili nesto tako smo prebacili da to isplatimo sledece godine.

Opstina sa 25 gidina nije bila ustanju da prefabs zelene stolice i stavi travu od 1.5 m€

Generalni sponzor prvaku isplacuje 150 k€

Nisam protiv parola ili ovi sto kazu da ne dolaze na utakmicu ali bojkot bacanjem baklji topovskih tuce prekidanje treninga samaranja igraca protiv toga jesam

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.