Žalokna ti majka.Izvoz žitarica iz Bosne i Hercegovine u toku prošle godine je iznosio oko 20 miliona kilograma, što je duplo manje u odnosu na 2021. kada je izvoz iznosio oko 48 miliona kilograma.
Kako su za Nezavisne novine naveli iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO) u toku prošle godine izvezeno je 20.599.339 kilograma žitarica, u vrijednosti od 16.676.356 KM.
Kada je riječ o uvozu, on je u toku 2022. godine iznosio 442.600.371 miliona kilograma žitarica u vrijednosti od 221.908.046 miliona KM
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Slažem se apsolutno sa tobom. Nego mi na um pade ti prvi kad sam vidio članakMarsal je napisao/la: ↑08 jan 2023, 11:58Nemam nikakvu želju za inostranstvom i Njemačkom. Ako si samac, to je pasji život. Isto mi je ovdje uzimat 1600 i uzimat tamo 2200 eura.
Ovdje makar imam nekog svog, tamo ne bih imao nikog.
Nisu to jedini razlozi, jednostavno zadovoljan sam ovom prosječnošću koju imam i ne želim mijenjat komfor ni zbog čega.
Danas sutra bih otišao ali samo u paru sa nekim i samo na bolje.

I found freedom. Losing all hope was freedom.
Ako ko vidi admina recite mu da ne razgovaram s njim.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Pa zbog takvih poput tebe ( na svakoj strani ) nikad i neće biti suživota na ovim prostorima.
Neke stvari treba sagledati objektivno, a ne po vjeri, nacionalnosti, pripadnosti, državljanstvu, čemu već sve....
® GONGASHI POWERHOUSE ®
- Marsal
- Kontakt:
Kad dođu BOPE i pošamaraju ovo.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- numanumaye22
- Kontakt:
Da ispricam svoje iskustvo za Njemacku. Za samca necu govoriti, ja sam otisao sa djevojkom prije godinu dana, nikad bolji zivot. Ne zaradjujemo neke posebno velike cifre, oko 4 i po milje eura skupa, netto. Ali smo u godinu dana bili u 5 drzava, sto je prije bila misaona imenica. Putuje se, u Bosni sam bio samo 3 dana u 2022. Kirija nam je isto tako prilicno jeftina pa se maksimalno uziva. Nismo u velikom gradu ali je blizu. Povezano sve ekstra. Koristi se bolovanje, godisnji, pun k praznika ima, svaki skoro mjesec, recimo da nekih 9 mj aktivno radis u Njemackoj od 12 kad se sve sabere. A sve ti placeno.Arvid je napisao/la: ↑08 jan 2023, 18:23Slažem se apsolutno sa tobom. Nego mi na um pade ti prvi kad sam vidio članakMarsal je napisao/la: ↑08 jan 2023, 11:58Nemam nikakvu želju za inostranstvom i Njemačkom. Ako si samac, to je pasji život. Isto mi je ovdje uzimat 1600 i uzimat tamo 2200 eura.
Nisu to jedini razlozi, jednostavno zadovoljan sam ovom prosječnošću koju imam i ne želim mijenjat komfor ni zbog čega.
Danas sutra bih otišao ali samo u paru sa nekim i samo na bolje.![]()
Hrana je i dalje mnogo jeftinija nego u BiH, a vecina namirnica cak i duplo, ja sam se bukvalno sjeb'o kad sam dosao. Prednost Njemacke je sto "obicni" ljudi cak i neskolovani mogu da zaista uzivaju ako dvoje rade, dok dole recimo djevojka radeci u Bingu na kasi nikad nece vidjeti Madrid, Bec ili recimo tako neku metropolu, ovdje je to realnost.
E sad, za samca je sigurno tesko, ako biras veliki grad pa ti kirija 1000 eura ili vise od 50 % plate, pa jos ti dosadno, nemas s kim izaci, putovati. Jer samac nece sigurno cesto putovati, makar imao dobre pare. Sjedit ce kuci i cekat kad ce nazad u BIH na godisnji. To razumijem i ne kritikujem, isto bi da sam samac.
Ali za mladji par, obavezno dodjite! Isplati se, promijenit ce vam se zivot za 180 stepeni. Pogotovo sad gdje nakon 5 godina dobijes drzavljanstvo, dijete isto tako automatski stice po rodjenu ako si tu 5 godina.
Ne znam da ijedna zemlja nudi pasos svoj nakon 5 godina, u nekim slucajevim ako si recimo volontirao i znas jezik, moci ces dobiti za 3. Nevjerovatno. Sreca pa dodjoh.
To je moje licno iskustvo, a trebala bi jos kazu najteza prva godina bit. Meni uopste nije bila, mislim da je najbolja u zivotu, pa cemo aBd kasnije vidjeti. Da navedem jos da jezik govorim perfektno i da s tim nisam ovdje imao problema, kao i to da sam imao "sredjen" stan jos iz BiH, dosli smo na gotovo, bukvalno sa 4 kofera.
- ASD
- Kontakt:
Zašto prije nisam krenuo sa učenjem programskih jezika? Koristiti će mi sigurno za godinu, dvije, tri, ali mi je zanimljivo i provedem svaki dan par sati iz razonode. Fino mi s tim pa makar mi ne pomogli da marku zaradim.
- numanumaye22
- Kontakt:
Samo IT, nikad kasno nije krenuti, to je jedino zanimanje gdje je svugdje na svijetu u svakom trenutku trazeno, i sve vise ce da bude u buducnosti. A i jedno od onih gdje ti ne treba faks da bi zaradjivao kao da imas faks.

Nudi Usa pasos nakon 5 godina
- numanumaye22
- Kontakt:
- Marsal
- Kontakt:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Kodiraj dok ti je zanimljivo. Čim kreneš raditi u nekoj firmi neće ti više biti zanimljivo.

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
- numanumaye22
- Kontakt:
Da, samo sto nije lako otici u Ameriku, nisu nam otvorili vrata kao Zapadna Europa prije 10 godina.

Jedino preko braka, studiranje ili da ganjas lutriju, radna skoro nemoguce. Dok je u EU to sada drugacije, a do 2011 nam nisu dali ni turisticki bez vize, tako da ljudi samo koriste priliku koja im je data.
Mislim da nismo svjesni koliko imamo povlasten odnos, kolega koji je btw iz Gruzije mi rece da nije postojala nikakava sansa da dodje u Njemacku na radnu vizu, samo Ausbildung, i to ne koji on zeli, vec samo za "deficitarne" poslove za tu pokrajinu. Zamisli, moras da se zajbavas 3,4 godine da bi tek normalno zivio. Ovako kod nas i nekvalifikovani odmah dodju na radnu. Zamislite da recimo Indiji dopuste ovo sto su nama, mislim da bi bilo 100M apliciranja mjesecno u ambasadi.

numanumaye22 je napisao/la: ↑08 jan 2023, 21:24Da ispricam svoje iskustvo za Njemacku. Za samca necu govoriti, ja sam otisao sa djevojkom prije godinu dana, nikad bolji zivot. Ne zaradjujemo neke posebno velike cifre, oko 4 i po milje eura skupa, netto. Ali smo u godinu dana bili u 5 drzava, sto je prije bila misaona imenica. Putuje se, u Bosni sam bio samo 3 dana u 2022. Kirija nam je isto tako prilicno jeftina pa se maksimalno uziva. Nismo u velikom gradu ali je blizu. Povezano sve ekstra. Koristi se bolovanje, godisnji, pun k praznika ima, svaki skoro mjesec, recimo da nekih 9 mj aktivno radis u Njemackoj od 12 kad se sve sabere. A sve ti placeno.Arvid je napisao/la: ↑08 jan 2023, 18:23Slažem se apsolutno sa tobom. Nego mi na um pade ti prvi kad sam vidio članakMarsal je napisao/la: ↑08 jan 2023, 11:58Nemam nikakvu želju za inostranstvom i Njemačkom. Ako si samac, to je pasji život. Isto mi je ovdje uzimat 1600 i uzimat tamo 2200 eura.
Danas sutra bih otišao ali samo u paru sa nekim i samo na bolje.![]()
Hrana je i dalje mnogo jeftinija nego u BiH, a vecina namirnica cak i duplo, ja sam se bukvalno sjeb'o kad sam dosao. Prednost Njemacke je sto "obicni" ljudi cak i neskolovani mogu da zaista uzivaju ako dvoje rade, dok dole recimo djevojka radeci u Bingu na kasi nikad nece vidjeti Madrid, Bec ili recimo tako neku metropolu, ovdje je to realnost.
E sad, za samca je sigurno tesko, ako biras veliki grad pa ti kirija 1000 eura ili vise od 50 % plate, pa jos ti dosadno, nemas s kim izaci, putovati. Jer samac nece sigurno cesto putovati, makar imao dobre pare. Sjedit ce kuci i cekat kad ce nazad u BIH na godisnji. To razumijem i ne kritikujem, isto bi da sam samac.
Ali za mladji par, obavezno dodjite! Isplati se, promijenit ce vam se zivot za 180 stepeni. Pogotovo sad gdje nakon 5 godina dobijes drzavljanstvo, dijete isto tako automatski stice po rodjenu ako si tu 5 godina.
Ne znam da ijedna zemlja nudi pasos svoj nakon 5 godina, u nekim slucajevim ako si recimo volontirao i znas jezik, moci ces dobiti za 3. Nevjerovatno. Sreca pa dodjoh.
To je moje licno iskustvo, a trebala bi jos kazu najteza prva godina bit. Meni uopste nije bila, mislim da je najbolja u zivotu, pa cemo aBd kasnije vidjeti. Da navedem jos da jezik govorim perfektno i da s tim nisam ovdje imao problema, kao i to da sam imao "sredjen" stan jos iz BiH, dosli smo na gotovo, bukvalno sa 4 kofera.
Kad se dobije djete tu vec pocinju Problemi u njemackoj za mladu porodicu sve do tad mladi Par moze da uziva.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
- ASD
- Kontakt:
To je vjerovatno razlika.Unofficialpage je napisao/la: ↑08 jan 2023, 22:30Kodiraj dok ti je zanimljivo. Čim kreneš raditi u nekoj firmi neće ti više biti zanimljivo.![]()
Ovako mogu sve sebi prilagođavati i praviti zanimljivim. Ljudi koji rade s tim moraju raditi ono što im se zatraži, kao uostalom u svakom poslu.
- ASD
- Kontakt:
Za 10-15 godina Indijaca će u Evropi biti kao Nijemaca.numanumaye22 je napisao/la: ↑08 jan 2023, 22:36Da, samo sto nije lako otici u Ameriku, nisu nam otvorili vrata kao Zapadna Europa prije 10 godina.![]()
Jedino preko braka, studiranje ili da ganjas lutriju, radna skoro nemoguce. Dok je u EU to sada drugacije, a do 2011 nam nisu dali ni turisticki bez vize, tako da ljudi samo koriste priliku koja im je data.
Mislim da nismo svjesni koliko imamo povlasten odnos, kolega koji je btw iz Gruzije mi rece da nije postojala nikakava sansa da dodje u Njemacku na radnu vizu, samo Ausbildung, i to ne koji on zeli, vec samo za "deficitarne" poslove za tu pokrajinu. Zamisli, moras da se zajbavas 3,4 godine da bi tek normalno zivio. Ovako kod nas i nekvalifikovani odmah dodju na radnu. Zamislite da recimo Indiji dopuste ovo sto su nama, mislim da bi bilo 100M apliciranja mjesecno u ambasadi.![]()
Tek su relativno skoro počeli dolaziti i promjeniti će kulturu Evrope drastično.
- JosephNongeBoende
sve ce to Svabo otjerat iz drzave sa novim valom corone, nema vise posla, a mislis i da je EU drazi Indijac i Bosanac ispred Bugarina i Rumuna 

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.