FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
96
35%
Darko Milanič
35
13%
Miodrag Božović
6
2%
Fedja Dudić
42
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
25
9%
Samo stranac
70
26%

Ukupno glasova: 274

H8Z7
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la H8Z7 » 06 jan 2023, 16:08

Zukanovic je napisao/la:
06 jan 2023, 15:54
Fudbalski klub Sarajevo je prema našim informacijama kaznilo fudbalere i stručni štab sa smanjenjem plate za 50 odsto u prethodna tri mjeseca.

Razlog tome su loši rezultati u prošloj polusezoni gdje su igrači sa stadiona “Asim Ferhatović Hase” završili na petom mjestu sa 25 bodova, odnosno 14 manje od prvoplasiranog Zrinjskog.

Sarajevo je takođe ispalo i u šesnaestini finala Kupa Bosne i Hercegovine od ekipe Čelika iz Zenice nakon slabijeg izvođenja penala, a već su doživjeli i par promjena na klupi, tako da bi ih u narednom dijelu sezone trebao voditi Mirza Varešanović.

Ekipa Sarajeva će prvi meč u drugom dijelu Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrati protiv Zrinjskog krajem februara.

Meridian
:salut: samo tako nema rezultata nema plata
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 06 jan 2023, 16:14

Kakva je korist igrat evropu ispast od zarije kuksija i takvi giganata, posebno jos ako se igra u zenici gdje moramo kiriju platit plus ako se ubaci ooja bakljica topovski udar.. pa to vise kosta financiski klub plus i ono malo kvaliteta sto imamo u ekipu opadnemu cjena..

Ako si prvak a glavni igraci tatar rahmanovic bilbija jakovljevic itd imaju ugovor 6 mjeseci, posebno ako ne uzboris grupu bar confederacije.. ljuditi odvedu igraca za 300-400 k€ ili ces ga poslat na tribinu gdje mu koras davat platu..

Mi moramo imat u vidu da imalo kvalitetan igrac ce tesko ostat, pa cak evo vidite JAKIROVICA znaci trener koji je vodio zrinjski 1,5 sezonu kako treba ode (cak covjek imao ugovor jos 1.5 godinu)

Da bi se uspjelo (teska rijec uspjelo) moramo gledat nogomet striktno kriz prizmu biznisa i donisit odluke koje ponekad se kose sa ljubavlju prema klubu.. u vidu price davanja igraca klupiranju i ltd.. NAVIJACI MORAJU POMOC KLUB AKO NICIM SUPORTOM I BITI PROTIV PROTIVNIKA NE OBRNUTO..kupit clansku godisnju dres sta se moze

Takodje kad imas igrace trenera sd nebutno i vidis da kotira dobro i da ima potraznje mora se aktivirat potraga za drugim igracim po cjenu da ga 6 mjeseci ili godinu posudis zelju zrinjskom velezu, ako je sd trener upitanju pocet trazit odma zamjenu i dovest ga da ga taj obucava odnosno da ga uvodi u poso bar 6-12 mjeseci..

Jer nemozemo zadrzat trenera sd igraca nazor, sa igracima je to jos teze bolje uzet 300 k€ za 6 mjeseci ugivora nego hga plavat i i at minus 50 k€

Nemoze se reagovat npr Ahmetovic slucaj u vidu sramita da ide bla bla bla.. ZASTO JE SRAMOTA, posebno ako covjek hoce da igra bar jos par godina a klub postoji koji ga zeli i koji mu nudi platu takvu da je on zadovoljan.. Drugo evo da zadrzimi Ahmeta jos 1 godinu dana, njegova plata sigurno nije mala za bh uslove covjek ce sjedit na klupi imace sve slabi i slabi ucinak iako je u zadnje 2.5 godine ucinak uzasan..

Postujem da mi volimo ahmeta al nemozemo donosit biznis odluke na stetu kluba jer volimo igraca..

Takodje mi moramo dovodit igraca iz slobode igmana itd jer ekipe sb zrinjski zeljo itd sigurno nece prodat nijednog svog igraca nama ispod 7x vise nego sto bi im iko dao iz neke druge lige. Tu ina par stvari zadti, prva jer mrznja zavidnost, drugo navijaci koji ce tom klubu pravit problemnjer u tom slucaju FK SARAJEVO bi se pokazalo da je bogatije mocnije a ti klubovi sirotinja itd.

Trece svi klubovi se boje jer znaju FK SARAJEVO ako se odlijepi u takvoj je pizici da ga vise nijedan klub za 100 godina moci stic.. DINAMO JE PRIMJER

Moj prijedlog jeste da se dovede igrac iz igmana i takvih ekipa gdje ti treba gdje nemas takvig ili boljeg u akademi a tipovi koji jesu malo bolji (ne znatno puno bolji) a traze mnogo vise novca recimo 3x vise a mozda 1x bolji. Jer mi moramo stvorit jak tim al ujedno imat sve igrace pod ugovorom bar 2 godine.

Ovo je neki pocetak.

Druga etapa je KORTI/cardif posudbe igraca iz tih klubova bar da igraju zajas dok se takmicimo u evropi.

Treca gurat nase u A REPREZENTACIJU

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 06 jan 2023, 16:21

Bgm kako su krenula pojacanja nikad jaca ekipa u PL nije bila koja ce osvojiti 5.mjesto :rol:

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 06 jan 2023, 16:29

ado-hz je napisao/la:
06 jan 2023, 16:21
Bgm kako su krenula pojacanja nikad jaca ekipa u PL nije bila koja ce osvojiti 5.mjesto :rol:
Bgm ako se baš zadamo ni 11 mjesto nije nedostižno svega 6 bodova :kafa: :rol:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 06 jan 2023, 16:32

BegovicRamiz je napisao/la:
06 jan 2023, 16:08
prema trenutnim vijestima
ni Merse ni Koseva nece biti za osmi mart
Bagra nesposobna
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 06 jan 2023, 16:41

Zukanovic je napisao/la:
Fudbalski klub Sarajevo je prema našim informacijama kaznilo fudbalere i stručni štab sa smanjenjem plate za 50 odsto u prethodna tri mjeseca.

Razlog tome su loši rezultati u prošloj polusezoni gdje su igrači sa stadiona “Asim Ferhatović Hase” završili na petom mjestu sa 25 bodova, odnosno 14 manje od prvoplasiranog Zrinjskog.

Sarajevo je takođe ispalo i u šesnaestini finala Kupa Bosne i Hercegovine od ekipe Čelika iz Zenice nakon slabijeg izvođenja penala, a već su doživjeli i par promjena na klupi, tako da bi ih u narednom dijelu sezone trebao voditi Mirza Varešanović.

Ekipa Sarajeva će prvi meč u drugom dijelu Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrati protiv Zrinjskog krajem februara.

Meridian
Ovo je jedini način da shvate, dobra odluka.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 06 jan 2023, 17:00

boki86 je napisao/la:
06 jan 2023, 14:58
MortemHz je napisao/la:
06 jan 2023, 14:37
nokee je napisao/la:
06 jan 2023, 14:19
:hmmmmm:

Dovedi njega, daj mu kapitensku, rijesio si problem kukavicluka na terenu, 100%..

Mortem daj nam neku anketu bas da vidimo ovih jokerovih 90% bojkotasa
Jeste li za bojkot domacih utakmica.?
Postavit ću nakon sastanka u nedjelju, da vidimo šta će se odlučiti tamo prvo.
Nemoj cekati sastanak, nema veze sa istim. To je anketa za forumase, nezavisno od ishoda sastanka, da vidimo sta vecina ovdje misli
Pitanje je na mjestu, dobar prijedlog noke :salut:
Pa ja.. i ja mislim da nema veze. Ovo je misljenje forumasa, svakako nece odluciti nista..

A sto se tice plata, u nekoliko navrata su finansijski kaznjavani u toku prosle polusezone, slabo raje to zna..

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 06 jan 2023, 17:06

Hajmo realno pričati, cirkus bi bio da mu se oproštaj pravi u vjerovatno najvažnijoj proljetnoj utakmici u borbi za Evropu, gdje ce nam trebati maksimalna ozbiljnost. Evo recimo počne, izađe u 9 minuti i tako u startu ispucaš jednu izmjenu, a može se desiti da branimo rezultat pa nam treba izmjena negdje u 80 - toj, a nemaš pravo na nju jer si ih sve ispucao. Ne razumijem kako su uopšte mogli takvu odluku donijeti.

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 06 jan 2023, 17:13

Lucas je napisao/la:
06 jan 2023, 17:06
Hajmo realno pričati, cirkus bi bio da mu se oproštaj pravi u vjerovatno najvažnijoj proljetnoj utakmici u borbi za Evropu, gdje ce nam trebati maksimalna ozbiljnost. Evo recimo počne, izađe u 9 minuti i tako u startu ispucaš jednu izmjenu, a može se desiti da branimo rezultat pa nam treba izmjena negdje u 80 - toj, a nemaš pravo na nju jer si ih sve ispucao. Ne razumijem kako su uopšte mogli takvu odluku donijeti.
I meni je to fakat poglupo bilo. Mislim svaka cast Mersi, ali oprostaj se pravi u zadnjoj tekmi sezone ako je nebitna, ili na nekoj prijateljskoj/ manje vaznoj tekmi. Apsurdno bi bilo raditi to u tekmi koja moze prelomiti sezonu

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 06 jan 2023, 17:13

MortemHz je napisao/la:
06 jan 2023, 16:41
Zukanovic je napisao/la:

Meridian
Ovo je jedini način da shvate, dobra odluka.
Jedna od bolji odluka :salut:
Nadam se da ce nastaviti ovu praksu ubuduce za svaku rezultatsku sramota.Pa ako se njima isplati svaki mjesec gubiti od Igmana,Sloge,Leotara,Celika nek izvole
Ako za svaki dobar rezultat budu nagradjeni i dobiju premije onda bi bilo realno da se svaka bruka koja prlja reputaciju kluba kazni.Nije problem izgubiti ali daj cuj treceligas te izbaci,mrtvi Leotar te bez problema uzme itd.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 06 jan 2023, 17:21

Hajde onda izjasnite se želite li anketu sada ili u nedjelju navečer

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 06 jan 2023, 17:24

MortemHz je napisao/la:
06 jan 2023, 17:21
Sad odmah nama
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 06 jan 2023, 17:27

MortemHz je napisao/la:
Sada
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 06 jan 2023, 17:35

Namah anketu namah

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 06 jan 2023, 17:47

MortemHz je napisao/la:
Haj moze odmah pa cemo u nedjelju u zavisnosti od desavanja nesto novo

casual033
Kontakt:

Post Postao/la casual033 » 06 jan 2023, 17:53

Ja neću bojkotovati utakmice !

Da se razumijemo nisam ni ja zadovoljan kako sa trenerom tako ni sa stručnim stabom, međutim postavlja se pitanje koji bi ozbiljan trener htio doći u klub koji je za godinu dana promijenio 3 trenera?

Da li biste vi prešli u firmu koje je prije vas na istoj toj poziciji otpisala 3 čovjeka ? Sumnjam.

Druga bitna stvar su Horde. U potpunosti razumijem nezovoljstvo, isti sam takav. Međutim, ko su Horde, odnosno ko su ljudi koji donose ovakve odluke ?

Nekada su to bili pismeni, obrazovani ljudi. Da li danas ima takvih na sjeveru ? Bojim se sve manje.

I sam sjever je dosta lošiji u odnosu na onaj prije desetak godina kada je pokretačke snaga bio DC. Danas na sjeveru nema tih ljudi a broj navijača na istoj toj tribini je možda i najlošiji poslije rata.

Bojim se da se pred loših odluka, kojih sigurno ima ovdje ganja i neki inat.

Već dugo nisam ni ja zadovoljan sjevernom, možda ni sam klub zbog mnogobrojnih kazni koje plaća pa nikom ništa.

Uglavnom ne vidim da ovoj tribini postoje ljudi za koje mogu garantirati da donose prave odluke.

Na kraju krajeva u većini klubova u svijetu direktori su ili manje poznati ili se ne zna za njih (ovdje ne govorim o sportskim direktorima) samo kod nas se zna ko je direktor, zamjenik, čistačica ...

Kukamo kako nam se od kluba pravi mahala a bojim se da smo najveći mahalaši mi navijači.

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 06 jan 2023, 17:58

Tyrone Conraad-Sutjeska Nikšić

17 utakmica
12 golova
5 asistencija

Zanimljiv igrač
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 06 jan 2023, 18:00

Nova anketa je aktivna

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 06 jan 2023, 18:01

casual033 je napisao/la:
06 jan 2023, 17:53
Ja neću bojkotovati utakmice !

Da se razumijemo nisam ni ja zadovoljan kako sa trenerom tako ni sa stručnim stabom, međutim postavlja se pitanje koji bi ozbiljan trener htio doći u klub koji je za godinu dana promijenio 3 trenera?

Da li biste vi prešli u firmu koje je prije vas na istoj toj poziciji otpisala 3 čovjeka ? Sumnjam.

Druga bitna stvar su Horde. U potpunosti razumijem nezovoljstvo, isti sam takav. Međutim, ko su Horde, odnosno ko su ljudi koji donose ovakve odluke ?

Nekada su to bili pismeni, obrazovani ljudi. Da li danas ima takvih na sjeveru ? Bojim se sve manje.

I sam sjever je dosta lošiji u odnosu na onaj prije desetak godina kada je pokretačke snaga bio DC. Danas na sjeveru nema tih ljudi a broj navijača na istoj toj tribini je možda i najlošiji poslije rata.

Bojim se da se pred loših odluka, kojih sigurno ima ovdje ganja i neki inat.

Već dugo nisam ni ja zadovoljan sjevernom, možda ni sam klub zbog mnogobrojnih kazni koje plaća pa nikom ništa.

Uglavnom ne vidim da ovoj tribini postoje ljudi za koje mogu garantirati da donose prave odluke.

Na kraju krajeva u većini klubova u svijetu direktori su ili manje poznati ili se ne zna za njih (ovdje ne govorim o sportskim direktorima) samo kod nas se zna ko je direktor, zamjenik, čistačica ...

Kukamo kako nam se od kluba pravi mahala a bojim se da smo najveći mahalaši mi navijači.
:thumbup:

Brate sad ces dobiti odgovor, nemoj da branis upravu..

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 06 jan 2023, 18:01

Ma suplja je ovo prica za umanjenje plate od 50 posto mjesecno, nemaju to pravo ni po zakonu o radu, ali hajde, to je jedan pokusaj da se smire navijaci. Bezveze se raspravljate, djaba i igraci i trener kada riba smrdi od glave, problem je od Mirvica pa do ovih njegovih saradnika, na jedan dobar potez (mada vise i ne znam sta je dobar potez) naprave pet losih. Bezveze se nadate bilo cemu u nastavku sezone koja je vec izgubljena, Evropu tj mjesto koje garantuje istu tesko da mozemo dohvatiti. Sto se tih bojkota tice nisam ni ja za isti, koliko god da sam ogorcen na vodstvo kluba i igrace opet ljubav prema FK Sarajevo je veca i naravno da cu prisustvovati utakmicama naseg kluba na Kosevu. Ni prijasnje ljude u klubu protiv kojih su navijaci bili nisu otjerali nikakvi bojkoti, bilo je svega iza kulisa.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bordo10, Giuseppe1, Gomis99, napoleon72, Noke995, Oerde, Proximic i 66 gostiju.