Talijanska je liga propala onomad kad je Parma kupovala top igrače. Čuveni Parmalat.kraljttbvb je napisao/la: ↑06 jan 2023, 14:01Nisam gledao cijelu utakmicu (5-6 minuta usput dok sam saltao kanale se ne broji), statistiku sam vidio na livescore. A inače očekuješ kad se sastaju ekipe iz vrha da će sve da prsti od šansi i golova.Shategabri je napisao/la: ↑06 jan 2023, 11:17Statistika koja može da zavara. Na kraju krajeva, nisam siguran ni koliko je tačna.kraljttbvb je napisao/la: ↑05 jan 2023, 15:58Mozda BL jeste razvojna liga, ali se bas fino igra i sve prsti od sansi i golova.
Sinoc gledam derbi Inter - Napoli 1-0, udarci na gol 1-2![]()
![]()
Gledao sam utakmicu, Inter je imao 3 prilike u prvih 5 minuta.
Od toga mrtvi zicer koju je onaj bek napenalio s 5 metara preko gola.
Isto tako je bila prilika za Inter gdje je sviran ofsajd, da je bio gol gledalo bi se i ne bi bio sigurno ofsajd.
No, obzirom da je golman odbranio, a svirano, to se nije brojalo u statistiku.
To je samo iz prvog poluvremena.
Utakmica je bila odlična, suditi da je nisi ni gledao nema smisla.
U BL se igra napadački, posjeta je odlična, ali je činjenica da je BL stagnirala sveukupno kao liga i da nije više toliko rame uz rame sa EPL, La Ligom, dok bi sa Serijom A bila tu negdje.
A bila je realno iznad.
Bundesligu zeza to što ekipe moraju biti u vinklu finansijski. Na kraju godine se moraju poravnati računi, inače letiš iz lige (i sama država Njemačka je čini se najpedantnija u Europi što se tiče tih stvari) . Sa druge strane imaš Barselonu, Juventus, oba kluba iz Milana i još njih - sve velikani, a svi duzni ko Grčka. I još se Barselona dodatno zadužuje![]()
Plus što u Italiji dozvoljavaju ovo neko igranje sa klubovima, pa ih prodaju i preprodaju ko na pijaci.
Suning kupio Inter, a oni neki Milan, pa oni bankrotirali, sad će Inter kupiti neko drugi, a Milan neka investiciona grupa i sve tako u nedogled. Pare se peru momački...
Tad su sve velike zvijezde trčale u Italiju.
Dobro, oni su klasični južnjaci, nedsiciplinovani, skloni muljanju. Njemačka je nešto drugo.
A i u tim uslovima, Bundesliga je imala bolje dane.
Nekako se taj pad ligaškog fudbala osjeti i na reprezentaciji.