Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
23%
3) 15 ili više
42
45%

Ukupno glasova: 94

Shategabri
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Shategabri » 06 jan 2023, 14:04

kraljttbvb je napisao/la:
06 jan 2023, 14:01
Shategabri je napisao/la:
06 jan 2023, 11:17
kraljttbvb je napisao/la:
05 jan 2023, 15:58
Mozda BL jeste razvojna liga, ali se bas fino igra i sve prsti od sansi i golova.

Sinoc gledam derbi Inter - Napoli 1-0, udarci na gol 1-2 :rol: :rol:
Statistika koja može da zavara. Na kraju krajeva, nisam siguran ni koliko je tačna.
Gledao sam utakmicu, Inter je imao 3 prilike u prvih 5 minuta.
Od toga mrtvi zicer koju je onaj bek napenalio s 5 metara preko gola.
Isto tako je bila prilika za Inter gdje je sviran ofsajd, da je bio gol gledalo bi se i ne bi bio sigurno ofsajd.
No, obzirom da je golman odbranio, a svirano, to se nije brojalo u statistiku.
To je samo iz prvog poluvremena.
Utakmica je bila odlična, suditi da je nisi ni gledao nema smisla.
U BL se igra napadački, posjeta je odlična, ali je činjenica da je BL stagnirala sveukupno kao liga i da nije više toliko rame uz rame sa EPL, La Ligom, dok bi sa Serijom A bila tu negdje.
A bila je realno iznad.
Nisam gledao cijelu utakmicu (5-6 minuta usput dok sam saltao kanale se ne broji), statistiku sam vidio na livescore. A inače očekuješ kad se sastaju ekipe iz vrha da će sve da prsti od šansi i golova.

Bundesligu zeza to što ekipe moraju biti u vinklu finansijski. Na kraju godine se moraju poravnati računi, inače letiš iz lige (i sama država Njemačka je čini se najpedantnija u Europi što se tiče tih stvari) . Sa druge strane imaš Barselonu, Juventus, oba kluba iz Milana i još njih - sve velikani, a svi duzni ko Grčka. I još se Barselona dodatno zadužuje :crazy:

Plus što u Italiji dozvoljavaju ovo neko igranje sa klubovima, pa ih prodaju i preprodaju ko na pijaci.
Suning kupio Inter, a oni neki Milan, pa oni bankrotirali, sad će Inter kupiti neko drugi, a Milan neka investiciona grupa i sve tako u nedogled. Pare se peru momački...
Talijanska je liga propala onomad kad je Parma kupovala top igrače. Čuveni Parmalat.
Tad su sve velike zvijezde trčale u Italiju.
Dobro, oni su klasični južnjaci, nedsiciplinovani, skloni muljanju. Njemačka je nešto drugo.
A i u tim uslovima, Bundesliga je imala bolje dane.
Nekako se taj pad ligaškog fudbala osjeti i na reprezentaciji.
Koševo Zapad

Beko023
Kontakt:

Post Postao/la Beko023 » 06 jan 2023, 14:07

Pad ligaskog fudbala, liga dugo ovako dobro nije izgledala. Jedan Eintracht razbuca Barcelonu, Bayern se poigrava sa svim Spancima, svi prolaze grupe u evropskim takmicenjima. Ali liga je pala. :rol:
🔴 MIA SAN MIA 🔴

6x 🏆 UCL
32x 🏆 Bundesliga
20x 🏆 DFB Pokal

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 06 jan 2023, 14:07

Bundesliga je napisao/la:
06 jan 2023, 11:21
Čuj La Liga, pa tamo nema pola kluba da valja :urnebes:
Sve vidimo kad se ukrste mačevi u evropskim kupovima ;)

Na stranu La Liga, koga imaš izdvojiti iz BL osim Bayerna da je konkurentan na evropskom planu?

Bio je ono Lajpcig jedne sezone, jel polufinale LP igrao?

Ostalo, pa tanko realno. Ne tako davno Dortmund je bio uvijek tu pri vrhu, prije njih Leverkusen sa dva finala, a nekad smo gledali i bolji Schalke i neke druge klubove.
Freiburg, Eintracht, Union Berlin...hajmo biti realni.
Ova liga nikad nije imala dublji jaz između Bayerna i ostalih ekipa.
Koševo Zapad

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 06 jan 2023, 14:18

06 jan 2023, 14:07
U ovome i jeste najveći problem.

Došlo je vrijeme da čim se pojavi malac da zna igrati lopte, klubovi gledaju da ga što prije prodaju u EPL za veliku lovu, dok ga Bajern nije uzeo dzaba ili za sicu...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 06 jan 2023, 14:20

Na stranu La Liga, koga imaš izdvojiti iz BL osim Bayerna da je konkurentan na evropskom planu?

Ostalo, pa tanko realno. Ne tako davno Dortmund je bio uvijek tu pri vrhu, prije njih Leverkusen sa dva finala, a nekad smo gledali i bolji Schalke i neke druge klubove.
Ajde bgti ne prosipaj se, prvoplasirani u La Ligi igra Europa Ligu i nije mogao pobijediti Intera u dvije utakmice. Šta vidimo, pa eto Leipzig je nedavno pobijedio Reala, Bayern Barcelonu dva puta, Leverkusen Atletica 2:0, Dortmund Sevillu 4:1. U La Ligi imaš jedan tim da valja i ovo ostalo nije bilo gore u 20 godina. Bundesligu koči 50+1 pravilo, zbog toga ne mogu zadržavati igrače. Zbog toga Englezi pogotovo stalno kupuju iz Bundeslige, a i ostali. Zato pravilo treba ukinuti. Zato tradicionalni klubovi ne mogu doći do izražaja jer imaju finansijskih problema i koči ih ovo pravilo.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 06 jan 2023, 14:29

06 jan 2023, 14:20

Ajde bgti ne prosipaj se, prvoplasirani u La Ligi igra Europa Ligu i nije mogao pobijediti Intera u dvije utakmice. Šta vidimo, pa eto Leipzig je nedavno pobijedio Reala, Bayern Barcelonu dva puta, Leverkusen Atletica 2:0, Dortmund Sevillu 4:1. U La Ligi imaš jedan tim da valja i ovo ostalo nije bilo gore u 20 godina. Bundesligu koči 50+1 pravilo, zbog toga ne mogu zadržavati igrače. Zbog toga Englezi pogotovo stalno kupuju iz Bundeslige, a i ostali. Zato pravilo treba ukinuti. Zato tradicionalni klubovi ne mogu doći do izražaja jer imaju finansijskih problema i koči ih ovo pravilo.
Eno sad, prvoplasirani.
A Villareal je bio prošle sezone koji kad je izbacio Bayern, pa šta?!
Mislim kad već pričamo tu priču.

Englezi kupuju i iz La Lige, s tim da i u suprotnom smjeru ide dosta kvalitetnih igrača.
Za Bundesligu je to više jednosmjerna ulica, uglavnom Englezi kupuju kvalitetne igrače iz Bundeslige.

Kako to pravilo handri sve klubove osim Bayerna?
Imaju dovoljno jaka leđa, što s ostalim nije slučaj?
Koševo Zapad

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 06 jan 2023, 14:37

06 jan 2023, 14:29
Eno sad, prvoplasirani.

Englezi kupuju i iz La Lige, s tim da i u suprotnom smjeru ide dosta kvalitetnih igrača.
Za Bundesligu je to više jednosmjerna ulica, uglavnom Englezi kupuju kvalitetne igrače iz Bundeslige.

Prošle je bilo prošle, govorimo o ovoj sezoni. Villareal nema Emerya i dosta su slabiji kako god okreneš. La Liga nema pravila kao Njemačka, Barcelona se trebala ugasiti 20 puta do sad koliko su dužni, kao i Real, Valencia itd. Bundesligaši nemaju privatne vlasnike sa izuzetkom Leipziga i Hoffenheima, a i oni su na prevaru to ostvarili. Handri zato što je Bayern gradio ovo što je 50 godina, a handri i njih jer ne mogu se takmičiti sa PSG-om, Cityem kada ovi ponude 150 miliona za igrača.
Zadnja izmjena: Bundesliga, dana/u 06 jan 2023, 14:41, ukupno mijenjano 1 put.

CarlitoBrigante
Kontakt:

Post Postao/la CarlitoBrigante » 06 jan 2023, 14:38

Balon je napisao/la:
06 jan 2023, 11:13
Pa nema BL slucajno najbolji prosjek gledalaca u Evropi. Klubovi igraju napadacki i skoro svak svakoga moze pobjediti.

Fali samo dobar marketing ali DFBu su trenutno bitnija woke sranja i slicne gluposti.
Taj prosjek nema veze s kvalitetom nogometa.

Kad se već spominju nove zvijezde BL, grijeh je ne spomenuti dolazak Jere Uronena u S04. Ljetos su oduševili s Karamanom i Polterom, sad s fenomenalnim Fincem.

Što se tiče odlazaka, nije šteta što je otišao Kevin Šteta.

CarlitoBrigante
Kontakt:

Post Postao/la CarlitoBrigante » 06 jan 2023, 14:42

Što se tiče liga, BL bi stavio na 3. mjesto, s blagom prednošću pred Serie A.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 06 jan 2023, 14:44

06 jan 2023, 14:37
06 jan 2023, 14:29
Eno sad, prvoplasirani.

Prošle je bilo prošle, govorimo o ovoj sezoni. Villareal nema Emerya i dosta su slabiji kako god okreneš. La Liga nema pravila kao Njemačka, Barcelona se trebala ugasiti 20 puta do sad koliko su dužni, kao i Real, Valencia itd. Bundesligaši nemaju privatne vlasnike sa izuzetkom Leipziga i Hoffenheima, a i oni su na prevaru to ostvarili. Handri zato što je Bayern gradio ovo što je 50 godina, a handri i njih jer ne mogu se takmičiti sa PSG-om. Cityem kada ovi ponude 150 miliona za igrača.
Što se Real trebao ugasiti?
Brkate tekuća zaduženja sa dugovima.
Real sve svoje obaveze izmiruje.

Ono što Real ne bi mogao imati u BL je tu vrstu zaduženja.
Ne znam kako bi se gledala zaduženja vezano za radove na stadionu?

E vidiš, to je ta nepravda, City i PSG imaju blentave šeike kojima je sto miliona ništa.
Opet, kad kažeš Bayern ima monopol (bar je imao, sad je više nebitno) na igrače ostalih ekipa, prvenstvo kupovine u BL, vi ste se ljutili na to.
Šta se primijenilo?
Ovo što priča @kraljttbvb. Sad su taj monopol preuzeli Englezi sa šeicima i crpe igrački kadar. Dođeš ko razvojna liga za EPL.
Koševo Zapad

CarlitoBrigante
Kontakt:

Post Postao/la CarlitoBrigante » 06 jan 2023, 14:47

Arvid je napisao/la:
29 dec 2022, 13:02
CarlitoBrigante je napisao/la:
27 dec 2022, 07:37
Bellingham, Gvardiol, Nkunku, Pavard i Thuram skoro sigurno napuštaju BL ovu zimu ili sljedeće ljeto, a pored njih lako moguće i Frimpong, Kolo Mouani i Olmo. Baš je liga postala obična tvornica novca zasnovana na preprodaji talentiranih igrača.

Bayern će biti prvak i sljedećih 10 godina.
Oduševio me rolom u finalu. Kakav je generalno, nisam baš previše upoznat sa njim?
Cipiripiblicblic je napisao/la:
29 dec 2022, 13:25
Kakav je ovaj Hincapie?
I Hincapie i Kolo Mouani puno obećavaju. Kad preću u Prem vidjet ćemo koliki su im limiti.

CarlitoBrigante
Kontakt:

Post Postao/la CarlitoBrigante » 06 jan 2023, 14:53

Leverkusen ljetos odusta od Mudryka zbog 5-10 milja, a sad će dečko u Prem za 50+ milja. :tokralju: Vrhunska procjena, u rangu Gaysburgove oko Osimhena.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 06 jan 2023, 14:58

06 jan 2023, 14:44
E vidiš, to je ta nepravda, City i PSG imaju blentave šeike kojima je sto miliona ništa.
Opet, kad kažeš Bayern ima monopol (bar je imao, sad je više nebitno) na igrače ostalih ekipa, prvenstvo kupovine u BL, vi ste se ljutili na to.
Šta se primijenilo?
Ovo što priča @kraljttbvb. Sad su taj monopol preuzeli Englezi sa šeicima i crpe igrački kadar. Dođeš ko razvojna liga za EPL.
Ne bi imao niko monopol da su bundesligaši u stanju zadržati svoje igrače, a nisu. Nije to monopol niti je ikad bio jer su igrači odlazili u mnoge druge klubove, ne samo Bayern. Iz Dortmunda samo Mkhytaryan, Aubameyang, Dembele, Haaland, Sokratis, Sahin, Gundogan, Kagawa, Pulišić itd. A gdje su ostali bundesligaši kojima je otišlo milion igrača van lige. I sve je to krivica 50+1 pravila i nedopuštanja vlasništva nad klubovima. Sve bi to bilo fino i krasno da 51% navijači posjeduju da i druge lige prate taj princip, ovako si nekonkurentan. I nisu samo igrači u pitanju već i treneri. Gubiš Kloppa, Tuchela itd.
Zadnja izmjena: Bundesliga, dana/u 06 jan 2023, 15:01, ukupno mijenjano 1 put.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 06 jan 2023, 15:00

06 jan 2023, 14:58
06 jan 2023, 14:44
Šta se primijenilo?
Ne bi imao niko monopol da su bundesligaši u stanju zadržati svoje igrače, a nisu. Nije to monopol niti je ikad bio jer su igrači odlazili u mnoge druge klubove, ne samo Bayern. Iz Dortmunda samo Mkhytaryan, Aubameyang, Dembele, Haaland, Sokratis, Sahin, Gundogan, Kagawa, Pulišić itd. A gdje su ostali bundesligaši kojima je otišlo milion igrača van lige. I sve je to krivica 50+1 pravila i nedopuštanja vlasništva nad klubovima. Sve bi to bilo fino i krasno da 51% navijači posjeduju da i druge lige prate taj princip, ovako si nekonkurentan.
Pa vidi, ja se sjećam kad je Bayern znao preseliti po ekipe Leverkuzena, ono kad su igrali finale. Ze Roberto i ta kompanija.
Čekaj, jel ti navijaš da strani kapital uđe i u BL ili?
Koševo Zapad

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 06 jan 2023, 15:08

06 jan 2023, 15:00
Pa vidi, ja se sjećam kad je Bayern znao preseliti po ekipe Leverkuzena, ono kad su igrali finale. Ze Roberto i ta kompanija.
Tako ti je oduvijek bilo, veća riba jede manju. Tako i Dortmund kupi pola Gladbacha i pokupe im trenere pa niko ne priča o tome. To bi bilo teže raditi da se ovi mogu odbraniti i da imaju kapital iza sebe. Naravno, to je jedini način očigledno ako misle ostati konkurentni.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 06 jan 2023, 15:10

06 jan 2023, 15:08
06 jan 2023, 15:00
Tako ti je oduvijek bilo, veća riba jede manju. Tako i Dortmund kupi pola Gladbacha i pokupe im trenere pa niko ne priča o tome. To bi bilo teže raditi da se ovi mogu odbraniti i da imaju kapital iza sebe. Naravno, to je jedini način očigledno ako misle ostati konkurentni.
E, al vidiš kako pričate kad uleti druga veća riba, u ovom slučaju Englezi sa šeicima.
Onda domaća velika riba bude ugrožena.
Koševo Zapad

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 06 jan 2023, 15:19

06 jan 2023, 15:10
E, al vidiš kako pričate kad uleti druga veća riba, u ovom slučaju Englezi sa šeicima.
Joj što lik spinuje i izmišlja gluposti :urnebes:. Pa meni kao navijaču Bayerna bi trebalo biti svejedno jer je Bayern najjači i ostat će. Ja govorim za ove ostale, uostalom Bayern je glasao za ukidanje pravila 50+1. Ali ovi ostali su većina glasali da se ne ukine.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 06 jan 2023, 15:24

06 jan 2023, 15:19
Joj što lik spinuje i izmišlja gluposti :urnebes:. Pa meni kao navijaču Bayerna bi trebalo biti svejedno jer je Bayern najjači i ostat će. Ja govorim za ove ostale, uostalom Bayern je glasao za ukidanje pravila 50+1. Ali ovi ostali su većina glasali da se ne ukine.
Taman pomislim normalno diskutujemo, al iz nekog razloga, vi Bayernovi navijači ne možete bez doskočica i glupe priče čim vam se ne sviđa priča.
Bayern je najjači u BL i tu je danas veći jaz nego ikad, mogu komotno unaprijed dodijeliti trofej prvaka.
To skoro ko i francuska liga, doduše tamo je malo neizvjesnije, mada se i tu unaprijed zna prvak.
Znači ispade ostali su protiv sebe, a Bayern glasao da im pomogne? Baš i nema smisla.
Koševo Zapad

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 06 jan 2023, 15:38

Imaš javno dostupne podatke. Glasali su jer ih je dosta konzervativno i jer je lakše kriviti Bayern što prodadoše sve živo svake sezone.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 06 jan 2023, 16:04

06 jan 2023, 15:24
06 jan 2023, 15:19
Taman pomislim normalno diskutujemo, al iz nekog razloga, vi Bayernovi navijači ne možete bez doskočica i glupe priče čim vam se ne sviđa priča.
Bayern je najjači u BL i tu je danas veći jaz nego ikad, mogu komotno unaprijed dodijeliti trofej prvaka.
To skoro ko i francuska liga, doduše tamo je malo neizvjesnije, mada se i tu unaprijed zna prvak.
Znači ispade ostali su protiv sebe, a Bayern glasao da im pomogne? Baš i nema smisla.
Bayern Munich CEO Karl-Heinz Rummenigge has hit out at the German Football League (DFL) after 18 of its 36 clubs voted to keep the 50+1 rule in the Bundesliga, saying it would harm European competitiveness.

Eighteen clubs including Borussia Dortmund voted to retain it with only four, including Bayern and RB Leipzig, voting against.
Mart, 2018.godine kada se zadnji put odlučivalo o tome.
Bayern je i dalje jedan od najglasnijih za ukidanje tog pravila.
Oliver Kahn on the 50+1 rule in the Bundesliga: "FC Bayern would not benefit if 50+1 were to be abolished. Nevertheless, our stance is that clubs should decide themselves whether and how they want to open up for investors"

Kahn: "During the ECA meetings, I noticed that the representatives of other European clubs could not understand why we still have the 50+1 rule in Germany. Nobody is saying: 'Oh, that is a great thing'"
April prošle godine.
Uli Hoeneß recommends getting rid of the 50+1 rule in Germany: "If the Bundesliga - and this does not apply to FC Bayern - does not consider abolishing the 50+1 rule, we will have big problems in being able to compete internationally in the long term"

Hoeneß: "There's discrepancy between German football, French football - with the exception of Paris Saint-Germain - and, to some extent, Italian football compared to countries that mainly have Arab money and billions in American money"
Juni prošle godine.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.