Edin Džeko

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

soccerfan
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la soccerfan » 05 jan 2023, 04:09

forgempp je napisao/la:
05 jan 2023, 00:43
soccerfan je napisao/la:
04 jan 2023, 23:48
hurem je napisao/la:
04 jan 2023, 23:17
Ljepota sto nisu zabili 2.gol i sto je Edinov odlučio pobjednika.
Ova utakmica je bila biti ili ne biti.

U odličnoj formi je i trenutno se nametnuo kao glavna karika u vrhu napada Intera.
Nadam se da je izašao iz predostroznosti i da nije riječ ni o kakvom istegnucu i povredi.
Samo grcevi rekao je :kafa: on sa jednom nosom Moze igrati ako treba :mrgreen:
I ja sam cuo da kaze "cramps" sudiji ja msm, dobro je :D
Njegov intervju posle tekme kaze da su cramps :kafa: sad ce mu se nekad i Amra piroditi samo da ga dijete pusti da se naspava Bice dobar
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 05 jan 2023, 04:16

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
30 nov 2022, 15:55
Puno više može u Arabiji zarađivati, radi li on na trenerskom planu išta, menadžment ili slično?
Davno je on diplomirao menadzment :mrgreen:

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 05 jan 2023, 06:56

Dzeku za dozivotnog trenera BiH.Zna postavit igru zna igrace rasporedit a zna ga i zabit.Sad će njemu Hazdibegic objasnit sta je fodbal.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 jan 2023, 07:42

soccerfan je napisao/la:
05 jan 2023, 04:16
DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
30 nov 2022, 15:55
Puno više može u Arabiji zarađivati, radi li on na trenerskom planu išta, menadžment ili slično?
Davno je on diplomirao menadzment :mrgreen:
Jest da je diplomirao u Travniku, al bitno da ima :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 05 jan 2023, 07:52

soccerfan je napisao/la:
05 jan 2023, 04:09
forgempp je napisao/la:
05 jan 2023, 00:43
soccerfan je napisao/la:
04 jan 2023, 23:48

Samo grcevi rekao je :kafa: on sa jednom nosom Moze igrati ako treba :mrgreen:
I ja sam cuo da kaze "cramps" sudiji ja msm, dobro je :D
Njegov intervju posle tekme kaze da su cramps :kafa: sad ce mu se nekad i Amra piroditi samo da ga dijete pusti da se naspava Bice dobar
Bogme jednu večer on, jednu ona ustajanje :kafa: :mrgreen:
Koševo Zapad

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 05 jan 2023, 08:18

Babukaaa :bih:

Bukvalno bi jos duplo bolju karijeru imao da je samo umjesto Citya otisao u Bayern, ali sta je tu je.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 05 jan 2023, 08:37

Kaunas je napisao/la:
05 jan 2023, 08:18

Bukvalno bi jos duplo bolju karijeru imao da je samo umjesto Citya otisao u Bayern, ali sta je tu je.
Nisam bas siguran u to. Bayern je cesto znao neke igrace unazaditi.

Dzeko je u Cityu strasno napredovao po pitanju kondicije odnosno fizicke spreme. Greska mu je prelazak u Romu umjesto u Juventus, mada je i kasnije imao prilike da predje u Juve ili Chelsea ali nije jbg.

Ipak ostvario je strasnu karijeru.
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 05 jan 2023, 14:57

Kaunas je napisao/la:
Babukaaa :bih:

Ja mislim da je njemu onda EPL bas trebao.
Mozda ne bas City ali Engleska Liga. Covjek je postao duplo bolji igrac, razvio se fizicki i postao pravi “killer” pred golom. Pa Cityevi fanovi I dan danas ga hvale I prizivaju.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 05 jan 2023, 15:02

Ado1922 je napisao/la:
05 jan 2023, 08:37
Kaunas je napisao/la:

Dzeko je u Cityu strasno napredovao po pitanju kondicije odnosno fizicke spreme. Greska mu je prelazak u Romu umjesto u Juventus, mada je i kasnije imao prilike da predje u Juve ili Chelsea ali nije jbg.

Definitivno se kroz EPL izbrusio do kraja kao igrač.

Nešto kao Teletović kad je prešao u NBA.
Koševo Zapad

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 05 jan 2023, 15:17

I ja ucim dovu ko nas Faruk.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 05 jan 2023, 16:11

A kako ono brate moj?
slika
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 05 jan 2023, 16:16

Tek je od transfera u Romu poceo sve vise koristiti ove vec sad prepoznatljive dijagonalne duge lopte a i generalno nije bio ovako dobar u pas igri do tad. Mozda ako neko zna za stranicu gdje se moze izvaditi statistika iz odredjenog perioda igraca pa da i to vidim :) Na prvu se dobro sjecam tekmi gdje je znao briljirati u sitiju i onda iducu prokockati bezbroj akcija losim loptama pa na kraju biti klupenzi u 3-4 iduce. Bukv se ne sjecam da je ista osim misica nabio u Mancesteru, a u vukovima je svakako serviran ko nikad.
Unico amore sei!
❤️🖤

Merhaba
Kontakt:

Post Postao/la Merhaba » 05 jan 2023, 17:03

Edinu prija Milano kao i njegovoj porodici. Tako bi bio sretan da uzme skudeto sa Interom i ode u legendu. Realno on je frajer koji moze igrati do 40. ko iz pi***
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!

THE MANIACS 1987 SARAJEVO

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 06 jan 2023, 00:20

Majstor ostaje majstor, godine su za njega definitivno samo broj. :tokralju:
Kakav krah ćemo doživjeti njegovim oproštajem od repke nismo ni svjesni :plac:
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 06 jan 2023, 00:40

Iako smo svi mišljenja da je zaslužio bolju karijeru, Edin i sad s 36 godina igra u jednom Interu i dokazuje da je jedan od najboljih napadača Evrope u ovom stoljeću. Bez ikakvog pretjerivanja naravno, brojevi govore za njega.

E sad, iskreno i ja bih se pridružio @Kaunasu i rekao bih da bi prelazak u Bayern vjerovatno bio najbolji mogući potez za njegovu karijeru i sigurno da bi ga taj transfer digao na neke veće levele. U onakvom Bayernu kakav je tad bio osvojio bi sve moguće transfere i pitanje je samo šta bi mu vrhunac bio. Koliko god Engleska bila primamljiva, odlazak u Bayern kao jedan od najbolje vođenih sportskih timova znači samo napredak i uspjeh na svim poljima. Najbolji primjer je Mandžukić koji je, iako slabijih igračkih kvaliteta (da se razumijemo moje mišljenje, ako neko misli drukčije svejedno mi), odlaskom u Bayern iskoristio ponuđeno i napravio sebi nevjerovatnu karijeru. Džeko je nevjerovatan fudbaler i dan danas sa 36 godina, a ostaje samo nagađanje kako se mogao proslaviti da je imao transfer u Bayern iz Wolfsburga ili barem iz Citya u Juventus, jer Romu ne mogu da prežalim. Tamo nije nikako smio otići.

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 06 jan 2023, 04:35

Poligon10 je napisao/la:
06 jan 2023, 00:40
Iako smo svi mišljenja da je zaslužio bolju karijeru, Edin i sad s 36 godina igra u jednom Interu i dokazuje da je jedan od najboljih napadača Evrope u ovom stoljeću. Bez ikakvog pretjerivanja naravno, brojevi govore za njega.

E sad, iskreno i ja bih se pridružio @Kaunasu i rekao bih da bi prelazak u Bayern vjerovatno bio najbolji mogući potez za njegovu karijeru i sigurno da bi ga taj transfer digao na neke veće levele. U onakvom Bayernu kakav je tad bio osvojio bi sve moguće transfere i pitanje je samo šta bi mu vrhunac bio. Koliko god Engleska bila primamljiva, odlazak u Bayern kao jedan od najbolje vođenih sportskih timova znači samo napredak i uspjeh na svim poljima. Najbolji primjer je Mandžukić koji je, iako slabijih igračkih kvaliteta (da se razumijemo moje mišljenje, ako neko misli drukčije svejedno mi), odlaskom u Bayern iskoristio ponuđeno i napravio sebi nevjerovatnu karijeru. Džeko je nevjerovatan fudbaler i dan danas sa 36 godina, a ostaje samo nagađanje kako se mogao proslaviti da je imao transfer u Bayern iz Wolfsburga ili barem iz Citya u Juventus, jer Romu ne mogu da prežalim. Tamo nije nikako smio otići.
Kasno je za bayern, ne uzima bayern igrace sa 36 ljeta...

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 06 jan 2023, 05:13

Bas nesto razmisljam i Edin je fakat nogometni fenomen. Covjek je vjerovatno jedan od malo igraca koji ne gledaju samo sebe i golove, nego igra za ekipu i pomaze timu. Neka me neko slobodno ispravi ako grijesim, ali po meni ne postoji korisniji igrac od Edina trenutno da ga se ja mogu sjetiti. Covjek igra od odbrane, veznog reda do napada svaku mogucu poziciju. Covjek bukvalno leti po terenu. Ove njegove lope ove sezonu u Interu, paralele gdje jednim pasom izbaci pola protivnicke odbrane i veznog reda su raj za oci :clap: Mozda to dodje i sa godinama pa kad osjetis da ti negdje kraj karijere otprilike blizu, imas vecu zelju i volju da pokazes jos vise sve sto znas i mozes. Ali na njemu se fakat ne primjecuje da se kraj nazire. Kako sad igra i kako djeluje na terenu, hladno moze jos 2-3 sezone odraditi na visokom nivou. Hvala Bogu povrede su ga zaobilazile ( i to je fenomen jer fakat covek nikad duze od 2 sedmice izostao sa terena) sto vjerovatno dodatno pomaze fizickoj formi.
Prije par dana, dok se desavala ova saga oko Ronalda, buraz i ja bas pricamo i poredimo ih i dosli smo do zakljucka, koliko god to nekome suludo zvucalo, da je Edin dominantniji kao igrac. Da se razumijemo, volim i Ronalda i Messija i zivo me ne zanima tema ko je GOAT ko nije jer meni su obadvojica obiljezila jednu fidbalsku eru. Ronaldo igra za sebe. Stil igre kakav mu je bio ko tinejdzeru u Unitedu takav je i danas. Dribla, dribla, finta, gol. Karijera dosla, prosla nista nije nadogradio u igri. I dan danas prodaje finte. Opet kazem moje misljenje i dalje ga smatram jednim od najboljih.
Messija sam prvi put vidio da pokusa da radi za ekipu sad na zadnjem svjetskom. I to mi je bio prvi komentar nakon osvajanja Argentine- prvo prvenstvo gdje je Messi stavio sebe licno na drugo mjestu a tim na prvo, osvojili su ga!
Dzeko sa druge strane je potpuno druga vrsta. Presao ja sa klasicnog tap- in napadaca, do target napadaca ( Wolfsburg), u Cityu je poceo po malo da se aktivira i vraca u sredinu ( za to mu je City mnogo pomogao i natjerao da poradi na misicima i snazi da moze da izdrzi taj tempo), preko Rome gdje se vracao opet u sredinu i pomagao veznom redu i postao pravi lider ekipe, pa sve do danasnjeg Intera gdje covjek melje bukvalno od tudjeg do svog gola.
Strasno sta radi :tokralju: Nije glumatao egocentrika, nije glumio uvrijedenog napadaca nego se prilagodio svakoj ekipi i njihovom sistemu. Po meni je to pravi igrac i napadac, a ne neko prema kome moras citavu ekipu graditi. Kraj se nazire, svi smo svjesni al ja se negdje nadam da cemo imati bar jos 2-3 sezone privilegiju da ga gledamo :salut: Nepojmljivo mi je i pomisliti da ce se jedan dan oprostiti i da vise necu ustajati u svako doba dana i noci da gledam njegove tekme. Jedini igrac na svijetu za koga sam to radio i radit cu dok god bude igrao. Svi ostali igraci su samo igraci, a on je Edin Dzeko - idol nacije! :bih:

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 06 jan 2023, 05:22

Poligon10 je napisao/la:
06 jan 2023, 00:40

Ja bi volio da je otisao tad u Englesku ali neki drugi tim. Mozda Manchester United, Chelsea ( ja ne znam dal postoji igrac da su ga vise povezivali sa Chelseaem a da nije otisao) ali promjena lige za EPL je meni bio odlican potez.
Romu je i po meni mogao preskociti, il bar ranije napustiti ali imali su par dobrih sezona u Ligi Sampiona pa ne zalim toliko.
Sve u svemu, dosta dobro mu se poslozilo.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 06 jan 2023, 07:40

Ado1922 je napisao/la:
05 jan 2023, 08:37
Kaunas je napisao/la:

Mislim da mu je Roma bas dobro sjela poslije uloge back up napadaca u Cityu (manje-vise back up). On da je i poslije Citya otisao u neki vrhunski klub pa da ima minutazu kao u Cityu, sad bi vjerovatno igrao u klubu koji nije ni blizu ni Rome a kamoli Intera.

Da je otisao u Bayern bio bi ono sto je Lewa danas, vjerujem da bi sigurno par puta bio i u TOP 5-6 u izboru za Zlatnu loptu. Osvojio bi sve moguce trofeje i bio starter tog tima a ne povremeni izbor Mancinija u konkurenciji Bonya i Negreda.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 06 jan 2023, 19:05

Kaunas je napisao/la:
06 jan 2023, 07:40
a ne povremeni izbor Mancinija u konkurenciji Bonya i Negreda.
Ne znam ko je veći levat od ove trojice Bony, Negredo ili trener Mancini.
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, edvaE2, Google Adsense [Bot], greenwood i 55 gostiju.