Pljuvali smo vec prije dan-dva taj nemar, ali svakako nije zgoreg podsjetiti na administraciju koja se posebno dici ekspertizom za marketing i biznis...Lik je napisao/la: ↑03 jan 2023, 22:55Ljudi dugo me nije bilo pa ne znam da li se pisalo o tome.
Prethodne dvije godine obnova clanstva je kretala oko 20-og decembra i onda su pocinjali sa promocijom, kampanjom, reklamama...
Ove godine nista, na zvanicnoj pise da imamo cini mi se 5 clanova, a godina i dalje stoji 2022.
Bez obzira na stanje u klubu, raspolozenje, netrpeljivosti, razne struje i naravno rezultate promocija obnove clanarina mora biti aksiom svake godine.
Kod nas to ide amaterski, pijacarski, odnosno ne ide.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Momak ima 18 godina to je ono što Pantelija govori nije odigrao senijorske utakmice u životu a odlazi u Tursku gdje mladim igračima se skroz slabo pruža šansa.spezial je napisao/la: ↑03 jan 2023, 22:49U potpunosti se slazem s tim sto si napisao, ali moras gledati to s druge strane. Igraci iz nase lige gledaju sto prije gdje bilo da zarade koju kintu, jer ako u sarajevu doceka 21-22 godine, nece se hljeba najest od fudbala. Naravno da nece anderlecht, ajax i benfica sopingirat u bosni yebenoj, nego u ligama gdje zna da ce potrefit. A sto se tih primjera tice, evo prodali smo mujakica, cimirota, pa i kurdica u belgiju, pa ne vidim da su nastavili do liga petice. Cimirot je napravio dobru karijeru jedini, mujakic se vratio prvim vozom na balkan, kurdica necu ni spominjati...Pantelija je napisao/la: ↑03 jan 2023, 22:20Jeste ozbiljni?spezial je napisao/la: ↑03 jan 2023, 21:42
Sve je bolje od ove mocvare. Kosovska liga, luksemburska, bugarska, litvanska, latvijska, sve su to bolje lige od nase jer su bar nekad u historiji izasli u evropu. Reci da odlazak iz nase u tursku ligu ne valja dok njihovi klubovi izlaze u ligu prvaka je u najmanju ruku neozbiljno.
Mislim, ne razumijem onda za sta sluze razvojne lige i ekipe za lige petice ako je tako. Turska nije razvojna liga i nikad nece biti. To je liga u kojoj se peru pare, dovode istrošeni i skupi igraci. Liga iz koje jedan hadziahmetovic nw moze naci angazman, odakle je onaj otisao u Udine i pokazao se kao fail, liga u kojoj mladi igraci dobijaju malo šanse jer ih menageri pojedose nekim polovnjacima.
Svaka liga petice ima jednu do tri lige koje su im baza. Engleskoj je to npr Belgija i Holandija , italija dosta šiba sa austrijom slovenijom, svabe svica austrija poljska pa i mađarima itd... I tu imas kao razvojne jos slovačku, češku, dance. A u tim ligama bar pola klubova rade po instrukcijama klubova iz najjacih liga i prave bazu svoje lige.
Turska ne spada u to. Turska je liga tipa azerbejdzan, plati pa se klati. Mešetarenje menagera, summnjivi transferi, neisplaćeni, preplaćeni itd.
Npr u evropi je po tome poznata italija pa dosta njih izbjegavaju dole raditi sa klubovima.
Turska je odlicna destinacija za
-igraca od 29-30 godina koji na cv moze uzeti odlicnu platu (strasno kakve pare se vrte)
-igraca od 23-25 koji odustaje od "sna" da igra neke jače lige i cilj mu je sto više uzeti love.
Igrac od 17-18-20 godina nema dole sta da radi
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
Razumijem, ja govorim da je to ipak bolja opcija nego cekat do 20-te da mu se Varesanovic ili neki drugi papak smiluje i da 10 minuta igre gdje ce na kaljuzi u trebinju izvrnut zglob, ili pak na kosevu izgubit dvije lopte, pa ce mu istok yebat mater i ogadit fudbal da se nece oporaviti nikad. Premala je sansa da mi igraca prodamo u neku dobru ligu, zato mogu razumjeti momke kad sto prije hoce da se ispale gdje god, pa i u tursku. Nije bas razvojna liga, ali nije ni najgora liga svijeta, ako se snadje moze napraviti solidnu karijeru. Yebe se hadziahmetovicu sto se nije prodao dalje, decko godinama igra odlicno i etablirao se tamo, a boga mi i vrhunski zaradio. Sumnjam da je nesretan i nezadovoljanH8Z7 je napisao/la: ↑03 jan 2023, 23:04Momak ima 18 godina to je ono što Pantelija govori nije odigrao senijorske utakmice u životu a odlazi u Tursku gdje mladim igračima se skroz slabo pruža šansa.spezial je napisao/la: ↑03 jan 2023, 22:49U potpunosti se slazem s tim sto si napisao, ali moras gledati to s druge strane. Igraci iz nase lige gledaju sto prije gdje bilo da zarade koju kintu, jer ako u sarajevu doceka 21-22 godine, nece se hljeba najest od fudbala. Naravno da nece anderlecht, ajax i benfica sopingirat u bosni yebenoj, nego u ligama gdje zna da ce potrefit. A sto se tih primjera tice, evo prodali smo mujakica, cimirota, pa i kurdica u belgiju, pa ne vidim da su nastavili do liga petice. Cimirot je napravio dobru karijeru jedini, mujakic se vratio prvim vozom na balkan, kurdica necu ni spominjati...Pantelija je napisao/la: ↑03 jan 2023, 22:20
Jeste ozbiljni?
Mislim, ne razumijem onda za sta sluze razvojne lige i ekipe za lige petice ako je tako. Turska nije razvojna liga i nikad nece biti. To je liga u kojoj se peru pare, dovode istrošeni i skupi igraci. Liga iz koje jedan hadziahmetovic nw moze naci angazman, odakle je onaj otisao u Udine i pokazao se kao fail, liga u kojoj mladi igraci dobijaju malo šanse jer ih menageri pojedose nekim polovnjacima.
Svaka liga petice ima jednu do tri lige koje su im baza. Engleskoj je to npr Belgija i Holandija , italija dosta šiba sa austrijom slovenijom, svabe svica austrija poljska pa i mađarima itd... I tu imas kao razvojne jos slovačku, češku, dance. A u tim ligama bar pola klubova rade po instrukcijama klubova iz najjacih liga i prave bazu svoje lige.
Turska ne spada u to. Turska je liga tipa azerbejdzan, plati pa se klati. Mešetarenje menagera, summnjivi transferi, neisplaćeni, preplaćeni itd.
Npr u evropi je po tome poznata italija pa dosta njih izbjegavaju dole raditi sa klubovima.
Turska je odlicna destinacija za
-igraca od 29-30 godina koji na cv moze uzeti odlicnu platu (strasno kakve pare se vrte)
-igraca od 23-25 koji odustaje od "sna" da igra neke jače lige i cilj mu je sto više uzeti love.
Igrac od 17-18-20 godina nema dole sta da radi
Da podvucem, Pantelija je u pravu, ali je njegovo gledanje idealisticko, i iako ispravno, pomalo nerealno. Ja samo dodajem s neke realnije tacke gledanja misljenje zasto nasi igraci idu nekim drugim pravcem..
Nije bolja opcija. Evo ja sam igrom slucaja upoznao ljude kojima je posao da usmjeravaju igrače i lik koji radi sa pola evrope kaze da bi prije u slovačku ili austrijsku drugu ligu dao igraca od 18 godina nego u turskuu prvu. Jednostavno to je taj tok neki fudbala koji se na taj nacin posmatra.
E ovo si odlicno ranije naposao za "kintu".
Sta je fora?
Prvo, veliki dio "manegra" nema uopste agenciju niti su "menageri". Nije to tek tako napisati i nakucati ppapir. Haj prodaj tako igraca u Italiju?
Drugo, ovi lokalci uhvate igraca i malac potpise, prvo, sa 18 godina njemu istice ugovor sa agencijom, tako da je vecini cilj da uzmu koliko god prije 18 ako ima potencijal, a drugo, ako predje 18, opet isto, daj ga gdje ce mi dobro platiti, je.bo karijeru.
Imao je i Kova ponudu iz turske, pa pitajte sto ode u poljsku. Turci puuno bolje placaju ali.
DAKLE, menageri koji rade za velike agencije, njima je normalno da ulazu u igrca, da imaju strpljenja, jer hoce da iducih 10 godina beru pare.
Kada ti je menager neko ko nema para tj ima ali ne na bacanje, a nema ni neku strucnost, on hoce da te sto prije unovci da ide na sljedece igrace.
I onda se desi da dijete ode lupam iz sarajeva u neku ekipu lupam sad grčke, tamo bleji dvije godine, vrati se u nasu ligu. Ovaj uzeo pare, mali vise ni nema menagera jer realno, koji ce mu k kad se vraca ovdje.
I vrlo bitna stvar, kada si napisao o odlasku nash u belgiju, pa povratku, to je ono sto ja pisem. Nasi ljudi nisu svjesni koliko je bitnije sta pise u ugovoru djeteta od onog sto se cita u ciframa. Ozbiljan menager stavi na prvo mjesto minutazu koju MORA imati, period koji mu se mora dati na adaptaciju itd, a kod nas prva i druga stavka, prvovizija, plata. Kraj.
I onda dodje nas igraca tamo za njihove standarde siću, odigra tri loše kaze ovaj daj sljedeceg.
I uz to, mi nemamo kvalitetan proizvod da izvozimo, da se ne lazemo jedni druge. Zasto?
Kompletan proizvod je mentalitet, fizicke predispozicije, tehnicke, takticke, karakterne, radne. Kod nas djeca ali sva, bez izuzetka, izadju bez najmanje 4 rijetko ko bez 3 ili 2. I onda dodje u sredinu gdje ima 25 ljudi kojiima fale dvije ili jedna od ovih stvari i normalno da se neće snaći. To je logika i cista stvar statistike i nista drugo. Ne mozes gore otici i mati 15% masti u mišićima lupam, ili imati očajan kapacitet pluca ili spavati od 2 ujutro do 8 pa na trening ili kad odigras tri losa pasa da sa tobom psiholog mora pricati ili da na malo vece napore glumis ozljedu i bol u misiicima i slicno.
E ovo si odlicno ranije naposao za "kintu".
Sta je fora?
Prvo, veliki dio "manegra" nema uopste agenciju niti su "menageri". Nije to tek tako napisati i nakucati ppapir. Haj prodaj tako igraca u Italiju?
Drugo, ovi lokalci uhvate igraca i malac potpise, prvo, sa 18 godina njemu istice ugovor sa agencijom, tako da je vecini cilj da uzmu koliko god prije 18 ako ima potencijal, a drugo, ako predje 18, opet isto, daj ga gdje ce mi dobro platiti, je.bo karijeru.
Imao je i Kova ponudu iz turske, pa pitajte sto ode u poljsku. Turci puuno bolje placaju ali.
DAKLE, menageri koji rade za velike agencije, njima je normalno da ulazu u igrca, da imaju strpljenja, jer hoce da iducih 10 godina beru pare.
Kada ti je menager neko ko nema para tj ima ali ne na bacanje, a nema ni neku strucnost, on hoce da te sto prije unovci da ide na sljedece igrace.
I onda se desi da dijete ode lupam iz sarajeva u neku ekipu lupam sad grčke, tamo bleji dvije godine, vrati se u nasu ligu. Ovaj uzeo pare, mali vise ni nema menagera jer realno, koji ce mu k kad se vraca ovdje.
I vrlo bitna stvar, kada si napisao o odlasku nash u belgiju, pa povratku, to je ono sto ja pisem. Nasi ljudi nisu svjesni koliko je bitnije sta pise u ugovoru djeteta od onog sto se cita u ciframa. Ozbiljan menager stavi na prvo mjesto minutazu koju MORA imati, period koji mu se mora dati na adaptaciju itd, a kod nas prva i druga stavka, prvovizija, plata. Kraj.
I onda dodje nas igraca tamo za njihove standarde siću, odigra tri loše kaze ovaj daj sljedeceg.
I uz to, mi nemamo kvalitetan proizvod da izvozimo, da se ne lazemo jedni druge. Zasto?
Kompletan proizvod je mentalitet, fizicke predispozicije, tehnicke, takticke, karakterne, radne. Kod nas djeca ali sva, bez izuzetka, izadju bez najmanje 4 rijetko ko bez 3 ili 2. I onda dodje u sredinu gdje ima 25 ljudi kojiima fale dvije ili jedna od ovih stvari i normalno da se neće snaći. To je logika i cista stvar statistike i nista drugo. Ne mozes gore otici i mati 15% masti u mišićima lupam, ili imati očajan kapacitet pluca ili spavati od 2 ujutro do 8 pa na trening ili kad odigras tri losa pasa da sa tobom psiholog mora pricati ili da na malo vece napore glumis ozljedu i bol u misiicima i slicno.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- muhamedhulk
- Kontakt:
Na insta kod Ajle ali izgleda bas koristi ovu zastavu kao bordo-bijeli.

NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Direktorica u rangu kafanske konobarice, glavne konobarice da se razumijemo, kao da vodi kafanu. Trener u rangu skolskog nastavnika fizickog, cak znam neke nastavnike fizickog sa vise znanja. Na sve to dodaj tzv. gazdu kojeg boli tuki on ima neke svoje vizije. I cemu se nadati tu ? Ovo za clansku, pa da me odnesu u klub, dadnu mi 20 KM opet bih razmislio. Na sta su nas doveli

U novi boj ...
Misljenje je kao i guzica. Svako ga ima.
- Shategabri
- Kontakt:
Koševo Zapad
- BegovicRamiz
- Kontakt:
Cala ljudina u strucnom stabu reprezentacije
Kad se reprezentacija preimenuje u FK Sarajevo

Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
Nadam se da nece zvati bez veze igrace iz Sarajeva. ko Petev svoje iz Mostara i Borca.niko iz nase lige treba da bude u reprezentaciji.
- BegovicRamiz
- Kontakt:
Đokanović mora biti na martovskom spisku, igrama je zaslužio, nevezano što je Hadžibegić zakleti pitar.
Fulim temu jbt
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Tako nekako, jedino za neke prijateljske gdje je nepisano pravilo da i ''domaći'' igrači dobiju šansu ili nešto slično.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Nije jedini, ali je daleko najbolji.BegovicRamiz je napisao/la: ↑04 jan 2023, 11:11hahahahaha jos Hadzibegic, Seferovic
steta sto ode Adilovic a Seferovic izgleda jedini kondicioni u drzavi![]()
A Faruk je tanjoha, nazalost. Daj Bože da ostane duže nego u Crnoj Gori.
Ma bezveze su otpustili peteva, taman kad je imao uspjeha. Hadzibegic nije vala kakav izbor
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Yebo repku, de nek neko potpiše više, 4.1 mi nikog potpisali nismo 

Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Trenutno korisnika/ca: bosnas_, Burberry46, casual033, napoleon72, perodeformero i 47 gostiju.