FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- ElCartel11
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Je li ko pratio ovog malog ili je jos jedan u nizu "talenata"
https://www.transfermarkt.com/beni-redz ... ler/674610
Vidim da ima nase državljanstvo, lijevo krilo, 20 godina, tesko da moze biti gori od Suljica.
https://www.transfermarkt.com/beni-redz ... ler/674610
Vidim da ima nase državljanstvo, lijevo krilo, 20 godina, tesko da moze biti gori od Suljica.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Mart 2012. Tu utakmicu najviše pamtim po tome što smo krenuli sa Obucom u špicu i Krpicem i Haskicem na krilima i po tome što im šansu nismo stvorili

- NisamInSajder
- Kontakt:
Dobar dan, ja bih da napravim igraca da bude najbolji i da ga prodamo za 4 miliona.
Evo, samo da se počešljam.
Kakve gluposti ljudi pisu to je prestrasno. Ali ozbiljno. Nevjerovatno da je ljudi nisu svjesni prvo nekoliko bitnih stvari. Nasi igraci pod broj jedan, nemaju EU pasoš. Vecina liga ima restrikcije na te igrace. Zamisli npr Italiju, ima cini se 4-5 nonEU igrača i ima priliku da izabere "19godsnjieg đokanovica" ili da izabere izmedju nekih brazilaca, afrikanaca, argentinaca. Iz te afrike dolazili su WC igraci, iz brazila zlatne lopte, kao i iz Argentine, a iz Bosne dosao dzeko. Pa logicno da ce ljudi uzeti drugu opciju... Svako ko ima imalo mozga i radi posao kako radi, ce to da uradi.
dakle, po automatizmu igraci su vec u startu u losem polozaju, moraju da idu tezi putem i time imaju mnogo vecu sansu da ne uspiju. Zatim, imas opciju da uzmes igraaca iz Dinama koji je napravio more igraca kvalitetnih koji danas kostaju po 10-20-30-50 miliona ili da uzmes igraca iz kluba kojem je maksimum iz akademije bio Nihad mujakic i rifet kapic ili hamza catakovic.
PA SAD VI SKONTAJTE, koliko se ulaze i koliko se kvalitetno radi i koliko su to floskule o akademiji a da u stvarnom zivotu ulog/final proizvod i nije bas nesto srazmjeran. Imamo mi fine djece, strasno velikih talenata, ova sad generacija 2004-2005je mozda jedna od najboljih, ali nista to ne vrijedi kada u godinama gdje trebaju da eksplodiraju, njima je maksimum derbi sa zeljkanom. Umjesto da se pojaca tempo treninga, da se pojaca broj utakmica, da se igraju neki evropski turniri sa ekipama sa balkana i evrope, oni imajuja mislim, koliko se sjecam isto kola koliko i premjer liga ali bez ove zavrsnice (pricam o junioroma) ako igraju ovu zavrsnicu opet to znaci da su na jesen igrali 13 utakmica sto je KRITICNO"
Dalje, ako hoces da imas kvalitet onda ulazes u trenere, edukujes ih, forsiras edukaciju, dovodis ljude iiz najboljih akademije (platis) da drze predavanja, saljes kadaar u druge zemlje da uce od najboljih. Napravis kauting tim, napravis "masineriju" koja ce preroviti svako selo i dovoditi igrace iz naftalina, na vrijeme, dok ih ne pojedu kantonalne lige. Ulazes onda poslije u infrastrukturu.
Pati ttreba godina i godina da ti stvoris ime na eu trzistuza iggrace, pa ti trebaju jake agencije da potpisuju djecu a ne lokalni piljari, pa ti treba da se potrefe dva tri igraca koja zavrse u EU ligama sa dobrim igraama (primjer kovacevic) da bi dosao na neku mapu evropskih skola fudbala koje rade korektno posao. Ali za to je potrebno promjeniti tonu i tonu stvari koje ja mislim, iskreno, nece niko promjeniti.
Kakve gluposti ljudi pisu to je prestrasno. Ali ozbiljno. Nevjerovatno da je ljudi nisu svjesni prvo nekoliko bitnih stvari. Nasi igraci pod broj jedan, nemaju EU pasoš. Vecina liga ima restrikcije na te igrace. Zamisli npr Italiju, ima cini se 4-5 nonEU igrača i ima priliku da izabere "19godsnjieg đokanovica" ili da izabere izmedju nekih brazilaca, afrikanaca, argentinaca. Iz te afrike dolazili su WC igraci, iz brazila zlatne lopte, kao i iz Argentine, a iz Bosne dosao dzeko. Pa logicno da ce ljudi uzeti drugu opciju... Svako ko ima imalo mozga i radi posao kako radi, ce to da uradi.
dakle, po automatizmu igraci su vec u startu u losem polozaju, moraju da idu tezi putem i time imaju mnogo vecu sansu da ne uspiju. Zatim, imas opciju da uzmes igraaca iz Dinama koji je napravio more igraca kvalitetnih koji danas kostaju po 10-20-30-50 miliona ili da uzmes igraca iz kluba kojem je maksimum iz akademije bio Nihad mujakic i rifet kapic ili hamza catakovic.
PA SAD VI SKONTAJTE, koliko se ulaze i koliko se kvalitetno radi i koliko su to floskule o akademiji a da u stvarnom zivotu ulog/final proizvod i nije bas nesto srazmjeran. Imamo mi fine djece, strasno velikih talenata, ova sad generacija 2004-2005je mozda jedna od najboljih, ali nista to ne vrijedi kada u godinama gdje trebaju da eksplodiraju, njima je maksimum derbi sa zeljkanom. Umjesto da se pojaca tempo treninga, da se pojaca broj utakmica, da se igraju neki evropski turniri sa ekipama sa balkana i evrope, oni imajuja mislim, koliko se sjecam isto kola koliko i premjer liga ali bez ove zavrsnice (pricam o junioroma) ako igraju ovu zavrsnicu opet to znaci da su na jesen igrali 13 utakmica sto je KRITICNO"
Dalje, ako hoces da imas kvalitet onda ulazes u trenere, edukujes ih, forsiras edukaciju, dovodis ljude iiz najboljih akademije (platis) da drze predavanja, saljes kadaar u druge zemlje da uce od najboljih. Napravis kauting tim, napravis "masineriju" koja ce preroviti svako selo i dovoditi igrace iz naftalina, na vrijeme, dok ih ne pojedu kantonalne lige. Ulazes onda poslije u infrastrukturu.
Pati ttreba godina i godina da ti stvoris ime na eu trzistuza iggrace, pa ti trebaju jake agencije da potpisuju djecu a ne lokalni piljari, pa ti treba da se potrefe dva tri igraca koja zavrse u EU ligama sa dobrim igraama (primjer kovacevic) da bi dosao na neku mapu evropskih skola fudbala koje rade korektno posao. Ali za to je potrebno promjeniti tonu i tonu stvari koje ja mislim, iskreno, nece niko promjeniti.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
-
- Kontakt:
Što se tiče Akademije dugo nisam pročitao više tačnih i konkretnijih stvari.Sem da je generacija 2004/05 tako kvalitetna,po.meni više odraz nikad lošije juniorske lige.Pantelija je napisao/la: ↑03 jan 2023, 16:22Dobar dan, ja bih da napravim igraca da bude najbolji i da ga prodamo za 4 miliona.
Ni Kur’an ovaj sto nam stoji na polici sa trofejima nama ne pomaze…
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️
COYG‼️
Moguće. Ali ja sam iskreno vidio nekoliko igrača sa baš dobrim performansama da naprave nesto. Međutim, kada vidim da se dijete koje je jedan od potencijala vodi u Tursku sa 18 godina... Turska liga je liga za uzimanje para a ne razvijanje. Cak i kvalitet odozdo tesko nađe put za evropu.michplatini je napisao/la: ↑03 jan 2023, 16:54
Što se tiče Akademije dugo nisam pročitao više tačnih i konkretnijih stvari.Sem da je generacija 2004/05 tako kvalitetna,po.meni više odraz nikad lošije juniorske lige.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Ne bi ja to reako. ima dosta igraca koji idu iz Turske u dobre klubove. ove sezone prodali su igrace u Ajax, Braga, Hull, Turin, Glasgow, Napoli i ostale. ja ne vidim nista lose ako ode mlad igrac u Tursku. to je 100 x bolje nego da ostane u BiH.
- muhamedhulk
- Kontakt:
Ko ce to iz Latvije kod nas?
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
1.5 m€ se moze uzet za igraca koji igra u A reprezenraci. Posto je nasa repka pala kurcu za usi a Faruk Hadzibegic je novi selektor moze mo sw nadat
Ako je Radovic, nikakav upgrade za nasu ekipu
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!
- muhamedhulk
- Kontakt:
Za ekipu koja ima samo Tomasevica lijevo, odlican igrac. Ako je on.
Ovu nasu ligu poznaje i nikakvih problema ne vidim da odmah ne uzme mjesto Tomasevicu.
Ovu nasu ligu poznaje i nikakvih problema ne vidim da odmah ne uzme mjesto Tomasevicu.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Radovic kad bi došao, bio bi najbolji lijevi bek u ligi. Možda jedino onaj Subić iz Borca je tu negdje sa njim.
Dobro je sto ima nas pasos. to je veliki plus i sigurno ne moze biti gori od Tomasevica.
Sve je bolje od ove mocvare. Kosovska liga, luksemburska, bugarska, litvanska, latvijska, sve su to bolje lige od nase jer su bar nekad u historiji izasli u evropu. Reci da odlazak iz nase u tursku ligu ne valja dok njihovi klubovi izlaze u ligu prvaka je u najmanju ruku neozbiljno.
-
- Kontakt:
A gdje si to pročitao da dolazi igrac iz Latvije ?
Pa mi ove volimo, odličan.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Trenutno korisnika/ca: fera, Hajdeee, juka55, relativizam, riki46, VolimoSarajevo, zagorski i 67 gostiju.