FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
50
20%
2. Borbu za Evropu
115
45%
3. Sredinu tabele
48
19%
4. Borbu za opstanak
40
16%

Ukupno glasova: 253

cala
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la cala » 02 jan 2023, 16:38

Hulahopka je napisao/la:
02 jan 2023, 10:20
Bersaga je napisao/la:
01 jan 2023, 23:00
Hulahopka je napisao/la:
16 dec 2022, 19:03
Jasno je da od ove akcije nema nista. Da nece skupiti 20 hiljada.Pitanje je samo šta s ovim klubom uraditi i da li će nas SDA srozati kao što su DRZAVU?
Nemaju se šta čekati, tu su vam rezultati akcije kod našeg brata plave krvi koji uvijek u kontru ide prvi :salut:
Zamisli, ponosan si što nam je klub pomozi.ba. Što licima sve samo ne fudbalski klub. Bog ti dao pamet. Uvijek kažem dobri smo kakve navijace imamo realno.
Da se pita tebe i slicne, sad bismo bili pred gasenjem i vjerovatno rasparcanom imovinom. Itekako sam ponosan sto se opiremo takvima.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 02 jan 2023, 16:43

Bersaga je napisao/la:
02 jan 2023, 16:20
braco je napisao/la:
02 jan 2023, 15:58
Zna li se kad je prozivka i gdje ćemo obaviti pripreme?
Trebala bi biti sljedeći ponedjeljak, 09.01. Čekamo da se nešto desi, previše je tiho. Odlasci/dolasci, plan priprema, potpisivanje novih ugovora koje je Bekrić najavio. Da možeš dovesti 3 igrača, koga bi Braco izabrao za ovaj zimski rok, da je dobar a jeftin :D
Ne znam tačno imena ali je očigledno da nam treba špic, imamo sad samo 2 krila u ekipi (Amoah i Santos) jer je Gasal povrijeđen na duži period plus Sedad kao improvizirano krilo je također otišao. Dodatni problem je što su Subašić i Gasal U-21 igrači i što su ostali samo Muftić koji je golman, Beća i Drina od U-21 igrača koji su igrali ovu prvu polusezonu.

Mišljenje o lijevom beku sam nedavno dao na temi o transferima:
braco je napisao/la:
03 dec 2022, 16:39
S obzirom da mnogi govore da je problem lijevi bek, mislim da će biti dosta teško ubosti s igračem na toj poziciji. Nije to samo problem Želje, nego općenito u fudbalu je to deficitarna pozicija.

Ako govorimo u kontekstu naše lige, jedan Zrinjski koji ima love plus slove za klub s najboljom transfer politikom, je u 2022. doveo 5 bekova i svih 5 bekova su fulili.

Doveli Trajkovskog (lijevi bek) iz Spartak Trnave - fula
Doveli Gulišiju (desni bek) iz Lille B - fula
Doveli Maglicu iz Posušja (desni bek) - fula
Doveli Filipa Brekala iz Širokog (lijevi bek) - fula
Doveli Marandicija iz Celja - fula

Kad čitam komentare navijača drugih klubova iz BiH, većina njih također nije zadovoljna svojim bekovima.

U Tuzli stalno razapinju Nukića kako je defanzivna rupa, Mehidića također razapinju.

U Borcu su već otjerali oba beka koja su doveli ljetos, Andrića i Spremu. Ćorić im je također baš malo igrao, plus mu ističe ugovor ove zime.

Kod pitara također stalno kritikuju Tomaševića.

Eh sad, kad uzmemo sve to u obzir, sada dolazimo do nas. Kako dovesti dobrog lijevog beka, a da nema klub, da nije puno skup, da je dobar i na kraju krajeva da hoće da dođe kod nas? Pogotovo kad uzmemo u obzir primjere koje sam naveo iz drugih klubova da je tako teško dovesti dobrog beka i da jako malo kvalitetnih bekova na tržištu. Dakle na taj deficit dodati limitirajuće resurse koje kao klub imamo.

Dodatno pitanje: Da li općenito navijači u našoj ligi trebaju promjeniti percepciju o bekovima u našoj ligi, tj. manje ih gledati kroz percepciju europskog fudbala, a više se nadati da dobrim sistemom igre i kvalitetnim coachingom se mogu sakriti mane tih bekova? U biti smanjiti očekivanja od bekova iz naše lige.
Evo još neke zanimljive stvari:

segasega1
Kontakt:

Post Postao/la segasega1 » 02 jan 2023, 19:05

Sada klub def.treba da dovede neko bum pojacanje,jer treba da nam se nekako oduzi za ove sve akcije....u suprotnom mislim da clanske koje se trebaju obnoviti za jedno mjesec ce doziviti fijasko....jer je raja istrosena...puno su navijaci dali U ovo godinu dana preko pola milijona samo na akcije prikupljanja ...ne racunam novce od prodaje karata...zato Uprava na vama je red obezbijedite i dovedite neko pojacanje....a navijaci ce se opet oduziti...

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 jan 2023, 19:46

Nadam se da će pripreme odraditi kod nas, nema potrebe ići bilo gdje vani realno.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Baza1921
Kontakt:

Post Postao/la Baza1921 » 02 jan 2023, 21:01

Raonffa je napisao/la:
02 jan 2023, 19:46
Nadam se da će pripreme odraditi kod nas, nema potrebe ići bilo gdje vani realno.
Medjugorje majka gospe mi👍Ma brate ove godine necemo morat niđe nema potrebe biti ce topla zima ove nam klimatske promjene idu u korist.Čuva bog Želju svog!
Tri žuta solitera jedno sivo naselje naš raj sivilo grada sarajevska magla i kotlina u njoj grbavica plava dolina tu je nasa svetinja i hram svima trn u oku ta baza nepobjediva
GRBAVICA VAŠA NEPOZNANICA
Željezničar uber alles !
1921 Opsesija

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 02 jan 2023, 21:19

cala je napisao/la:
02 jan 2023, 16:38
Hulahopka je napisao/la:
02 jan 2023, 10:20
Bersaga je napisao/la:
01 jan 2023, 23:00

Nemaju se šta čekati, tu su vam rezultati akcije kod našeg brata plave krvi koji uvijek u kontru ide prvi :salut:
Zamisli, ponosan si što nam je klub pomozi.ba. Što licima sve samo ne fudbalski klub. Bog ti dao pamet. Uvijek kažem dobri smo kakve navijace imamo realno.
Da se pita tebe i slicne, sad bismo bili pred gasenjem i vjerovatno rasparcanom imovinom. Itekako sam ponosan sto se opiremo takvima.
Sad si prešao na ovaj profil da me smaras, valjda ti ofirno više s drugih? Koliko to jadan ne bio imaš profila? Pratili ovo moderacija?

Zeljo21
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo21 » 02 jan 2023, 21:59

Slavisa Radovic LB slobodan, valjao bi nam ne moze biti losiji od Vege..

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 jan 2023, 22:07

Baza1921 je napisao/la:
02 jan 2023, 21:01
Raonffa je napisao/la:
02 jan 2023, 19:46
Medjugorje majka gospe mi👍Ma brate ove godine necemo morat niđe nema potrebe biti ce topla zima ove nam klimatske promjene idu u korist.Čuva bog Želju svog!
To je to :)
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 02 jan 2023, 22:11

Imal kome da danas nismo cestitali rodjendan
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Corcaigh
Kontakt:

Post Postao/la Corcaigh » 03 jan 2023, 02:11

braco je napisao/la:
02 jan 2023, 16:43
Bersaga je napisao/la:
02 jan 2023, 16:20
braco je napisao/la:
02 jan 2023, 15:58
Zna li se kad je prozivka i gdje ćemo obaviti pripreme?
Trebala bi biti sljedeći ponedjeljak, 09.01. Čekamo da se nešto desi, previše je tiho. Odlasci/dolasci, plan priprema, potpisivanje novih ugovora koje je Bekrić najavio. Da možeš dovesti 3 igrača, koga bi Braco izabrao za ovaj zimski rok, da je dobar a jeftin :D
Ne znam tačno imena ali je očigledno da nam treba špic, imamo sad samo 2 krila u ekipi (Amoah i Santos) jer je Gasal povrijeđen na duži period plus Sedad kao improvizirano krilo je također otišao. Dodatni problem je što su Subašić i Gasal U-21 igrači i što su ostali samo Muftić koji je golman, Beća i Drina od U-21 igrača koji su igrali ovu prvu polusezonu.

Mišljenje o lijevom beku sam nedavno dao na temi o transferima:
braco je napisao/la:
03 dec 2022, 16:39
S obzirom da mnogi govore da je problem lijevi bek, mislim da će biti dosta teško ubosti s igračem na toj poziciji. Nije to samo problem Želje, nego općenito u fudbalu je to deficitarna pozicija.

Ako govorimo u kontekstu naše lige, jedan Zrinjski koji ima love plus slove za klub s najboljom transfer politikom, je u 2022. doveo 5 bekova i svih 5 bekova su fulili.

Doveli Trajkovskog (lijevi bek) iz Spartak Trnave - fula
Doveli Gulišiju (desni bek) iz Lille B - fula
Doveli Maglicu iz Posušja (desni bek) - fula
Doveli Filipa Brekala iz Širokog (lijevi bek) - fula
Doveli Marandicija iz Celja - fula

Kad čitam komentare navijača drugih klubova iz BiH, većina njih također nije zadovoljna svojim bekovima.

U Tuzli stalno razapinju Nukića kako je defanzivna rupa, Mehidića također razapinju.

U Borcu su već otjerali oba beka koja su doveli ljetos, Andrića i Spremu. Ćorić im je također baš malo igrao, plus mu ističe ugovor ove zime.

Kod pitara također stalno kritikuju Tomaševića.

Eh sad, kad uzmemo sve to u obzir, sada dolazimo do nas. Kako dovesti dobrog lijevog beka, a da nema klub, da nije puno skup, da je dobar i na kraju krajeva da hoće da dođe kod nas? Pogotovo kad uzmemo u obzir primjere koje sam naveo iz drugih klubova da je tako teško dovesti dobrog beka i da jako malo kvalitetnih bekova na tržištu. Dakle na taj deficit dodati limitirajuće resurse koje kao klub imamo.

Dodatno pitanje: Da li općenito navijači u našoj ligi trebaju promjeniti percepciju o bekovima u našoj ligi, tj. manje ih gledati kroz percepciju europskog fudbala, a više se nadati da dobrim sistemom igre i kvalitetnim coachingom se mogu sakriti mane tih bekova? U biti smanjiti očekivanja od bekova iz naše lige.
Evo još neke zanimljive stvari:

Nasa liga je toliko nazadna da ni jedan moderan bek u njoj nije i ne moze uspjeti. Da bi se to promijenilo, jedna ekipa mora da promijeni percepciju stopera, zadnjeg veznog i krila, a to vuce i ostale pozicije automatski. Ko god je pokusao nesto slicno (mislim na trenere) vrlo brzo je otjeran, a za tako nesto treba vremena i strpljenja.

Ukratko, to moze uraditi tim koji ima haos puno novca, dakle ni jedan tim u nasoj ligi ne moze dovesti hrpu takvih igraca, ili klub koji nema velika ocekivanja a stabilan je, kao npr. Posusje i pokrenuti revoluciju.

Opcija broj 2 je da i dalje ostajemo nazadni, igramo fudbal koji se igrao prije 20 i kusur godina i dovodimo bekove skladno tom vremenu, mozda osvojis ligu ili kup i u Europi ti neki osrednji ili cak omaleni tim ocita lekciju, pa se hvatas za glavu i pitas zasto.

Ja sam ovdje pisao o Eldaru Sehicu, branio ga, govorio kako je najmoderniji bek koji je ikad igrao za Zelju i da su svi njegovi nedostaci zapravo nedostaci ostatka ekipe, ali su se ljudi kako ovdje tako i na stadionu i u klubu smijali i govorili kako je propalitet. Daleko od toga da je svjetska klasa, ali tog momka smo mogli dobro unovciti jer su ga pratili razni skauti, skolovani i strucni ljudi, koji prate odredjene kvalitete kod igraca koje zahtjeva moderan klub a ne (ne)kvalitete koji se gaje u nasoj ligi

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 03 jan 2023, 12:49

Hoce li biti kakvih pojacanja? Nekako se skroz slabo pise

manijacikonjic87
Kontakt:

Post Postao/la manijacikonjic87 » 03 jan 2023, 13:18

Hansestadt je napisao/la:
03 jan 2023, 12:49
hvala bogu vise. pojacanja ce bit da se sje*u svi. vazduh trepti kao da nebo gori :salut:
Mi smo Željini, Željo je naš !

19fkz21
Kontakt:

Post Postao/la 19fkz21 » 03 jan 2023, 13:33

manijacikonjic87 je napisao/la:
03 jan 2023, 13:18
hvala bogu vise. pojacanja ce bit da se sje*u svi. vazduh trepti kao da nebo gori :salut:
jesi to i ti postao insajder :D

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 03 jan 2023, 13:45

zeljovolimte je napisao/la:
27 dec 2022, 22:58
zastavnik22 je napisao/la:
27 dec 2022, 20:58
1921boy je napisao/la:
27 dec 2022, 19:17

Ne, 500k je u pitanju koliko ja znam.
U pravu si , rijec je o 500k iznosu i nije niko od bivsih igraca niti clanova uprave. Sredstva uplacena Poreskoj i jedan dio za licencu.
Eldin
:urnebes:

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 03 jan 2023, 14:02

E jeste i steta. Evo Radovic raskinuo ugovor u Latviji. Odma novinarcici pisu za prelazak u Sarajevo. :rol:
@igrajlopte 🐦

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 03 jan 2023, 14:29

Nadam se prijatelju, da nas malo obraduju. Zasluzili smo.

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 03 jan 2023, 14:55

Hoće pucat cirevi priznaj? U najgoroj ligi svijeta,ljudi hoce modernog beka da dovedemo :rol:

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 03 jan 2023, 14:57

Insajderu iz Konjica :mrgreen: , igramo li s Igmanom dole u ligi ili cemo morati put Kaknja?
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 03 jan 2023, 17:07

Uzimamo kup.Ostalo se zvizdi.Imacemo lagan raspored u Evropi tj doguracemo do 3 predkola.Dosta za ovu godinu.

manijacikonjic87
Kontakt:

Post Postao/la manijacikonjic87 » 03 jan 2023, 18:49

anonimni je napisao/la:
03 jan 2023, 14:57
Insajderu iz Konjica :mrgreen: , igramo li s Igmanom dole u ligi ili cemo morati put Kaknja?
99% se igra u Konjicu :bih:
Mi smo Željini, Željo je naš !

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: imekorisnicko i 26 gostiju.