Samo je bitno da fino odradi predstojece zimske pripreme.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Jednog čekamo da prodze pripreme drugog da nadođe, mačak u vreći obadvojica. Ovaj mladi mislim da ima vise šansi da proigra nego 7 god stariji kojem karijera visi o koncu zbog čestih povreda.
Samo odrziv klub u pl bh je vrlo lahko napravit, i ako si slusao pazljivo Aylu, moglo se procitat izmedju redova na koji nacin ce to uradit..H8Z7 je napisao/la: ↑02 jan 2023, 23:10Kako mi se diže kosa na glavi kad neko spomene samoodrživ klub kao što kaže "naša direktorica" kluba. Taj izraz je najgluplji mogući koji postoji. Iz naše perspektive poređenja radi to je kao da idemo voziti NASCAR sa golfom 3.
Šta oni smatraju da se mora uraditi da bi se postalo samoodrživo:
- pordaja mladih igrača
- ulaznice
- igranje Europe
- sponzori
- procenat od budućih prodaja igrača
Sad bih zamolio našu vrlu upravu da nam objasni kako ovo sprovesti u djelo sa Mirzom kao ŠSŠ, namjernim provociranjem navijača itd.
Da bi ovo sproveli u djelo moramo biti dominantni u ligi barem 3 godine zaredom uzeti titulu, potom imati nekakav kontinuitet u Europi makar ova Konferencijska liga (mada bez EL nema ništa), itd.
Kako ovo sprovesti u djelo tako što se mora iskeširati novac kao što je Nam radio dovoditi kvalitetna pojačanja, razvijati sve segmente kluba, itd.
Kao što je rekao onaj iz Crvene Zvezde samoodrživ klub je nemoguće napraviti.
Možda je i moguće ali da nam klub bude kostantno na sredini tabele bez ikakvog napretka.
Toliko od mene, ako ime neko ko će odgovoriti mi u fazonu iskeširaj ti taj novac neka me preskoči.
5-6 glavni stvari cu objasnit a bilo je jos par sitni koje nisu toliko bitne tako da ih necu obradjivat..
1) Investitori nece vise radit totalnu rekonstrukciju tima vec ovo sto je Fedja napravio pojacace na zimu sa par igraca plus par igraca na ljeto.. i traze za to da se izbori minimum evropa u ovoj godini, i ako se to nedesi nece samo Cicku ici glava vec i direktorici
2) Investitori su pristali da ubace 1m€ jos u kamp sto znaci da hoce da naprave bas iskorak sto se tice Akademije, (ako se vratimo na Interview sa Mensurom Doganom) direktirom akademije, kriterije ce se dic za 20%( bez ovog 1m€ ) za ulazak u akademiju, i svake godine ce akademci radit Finel Test ko prodje ostaje ko ne noga.
3) Pokusava se vidjet sa opstinom CENTAR tacnije sa geicem Mandicem koliko stvarno zeli pomoci FK SARAJEVO I KOLIKO ZAISTA ZELI DA FK SARAJEVO BUDE U TOJ OPSTINI I DA BUDE FK SARAJEVO EVROPSKI KLUB, ocito **** Mandic od svog oca Ajnadzica dezertera ucio poso, htio bi da se **** scrncem al da ga ne boli.. i Ajla mu je dala neku vrstu ultimatuma i do znanja da nas on nece zaustavit na putu da postanemo evropski klub cak ako to bude znacilo da cemo ici na podrucije neke nove opstine gdje bi dobili zemlju i neku financisku pomoc da uzgradimo sobstveni stadion.
4) ocekuje se da Akademci koji budu prolazili Mensurov program i ako budemo nasli dobre trenere u akademi plus SPORTSKIG DIREKTORA koji ce nagledat i seniore i akademiju da bi mogli imat 3-4 igraca iz akademije koji se nece morat oslanjat na Dede u vidu ahmeta krstea ili ove bolnicare vec da ce bit nosioci igre
5) Ovo sve ako se potrefi sa Mirzom (sto ika mislim da nece) i budemo prvaci odlicno ako se CICAK bude provaljivo samim tim ne izbori evropu ive godine bice bivsi i dovesce se Trener koji ce imat ekipu koju ce kao sto sam rekao moci pijavcat sa 2-3 dobra igraca al koji ce imat jasan cilj od prve prozivke ljetne a to je TITULA…i to ako se desi da taj najvjerovatnije nasljednik Cicka osvoji titulu dobice pravo da dovede 2-3 igraca jos jer ce bit cilj da se igra grupa nekog euro takmicenja..
Kao sto si rekao to se mora uradit 5-6 puta u cugu da bi bio samo idrziv a moze i iz 2 puta ako proizvedemo nekog igraca koji bas bude vrijedi neko izvali 2-3 m€ za njeg plus par propali ili soabi akademaca u vidu djokana saha ramica i mi bi bili samo idrzivi tad bi vjerovatno Mirvic Tan prodali klub za finu lovu..a mi bi se trebali nadat da bi nas tad kupio neko ko nezali i negleda svaki fening vec da u pumpava pare na nacin kao sto ovaj iz citya radi
sjecam se euforije pred pocetak druge polusezone neke godine kad smo cekali gosk kuci,odlicna posjeta,prepuno specijalaca i 0-2 lagano
sad me isto trese euforija a znam da mi nesto smrdi
sad me isto trese euforija a znam da mi nesto smrdi
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Tačno tako ali da bi mi prodavali mlade igrače po 2-3 mil € moramo imati neki rad iza sebe kao dokaz kvalitete a to je grupna faza Europe. Jer možemo mi pričati šta hoćemo neće neki klub iz liga petice doći i samo tako dati pare za npr. Đokanovića ako je momak samo igrao našu ligu i neka 2 pretkola Europe.Pitar6785 je napisao/la: ↑03 jan 2023, 05:24Samo odrziv klub u pl bh je vrlo lahko napravit, i ako si slusao pazljivo Aylu, moglo se procitat izmedju redova na koji nacin ce to uradit..H8Z7 je napisao/la: ↑02 jan 2023, 23:10Kako mi se diže kosa na glavi kad neko spomene samoodrživ klub kao što kaže "naša direktorica" kluba. Taj izraz je najgluplji mogući koji postoji. Iz naše perspektive poređenja radi to je kao da idemo voziti NASCAR sa golfom 3.
Šta oni smatraju da se mora uraditi da bi se postalo samoodrživo:
- pordaja mladih igrača
- ulaznice
- igranje Europe
- sponzori
- procenat od budućih prodaja igrača
Sad bih zamolio našu vrlu upravu da nam objasni kako ovo sprovesti u djelo sa Mirzom kao ŠSŠ, namjernim provociranjem navijača itd.
Da bi ovo sproveli u djelo moramo biti dominantni u ligi barem 3 godine zaredom uzeti titulu, potom imati nekakav kontinuitet u Europi makar ova Konferencijska liga (mada bez EL nema ništa), itd.
Kako ovo sprovesti u djelo tako što se mora iskeširati novac kao što je Nam radio dovoditi kvalitetna pojačanja, razvijati sve segmente kluba, itd.
Kao što je rekao onaj iz Crvene Zvezde samoodrživ klub je nemoguće napraviti.
Možda je i moguće ali da nam klub bude kostantno na sredini tabele bez ikakvog napretka.
Toliko od mene, ako ime neko ko će odgovoriti mi u fazonu iskeširaj ti taj novac neka me preskoči.
5-6 glavni stvari cu objasnit a bilo je jos par sitni koje nisu toliko bitne tako da ih necu obradjivat..
1) Investitori nece vise radit totalnu rekonstrukciju tima vec ovo sto je Fedja napravio pojacace na zimu sa par igraca plus par igraca na ljeto.. i traze za to da se izbori minimum evropa u ovoj godini, i ako se to nedesi nece samo Cicku ici glava vec i direktorici
2) Investitori su pristali da ubace 1m€ jos u kamp sto znaci da hoce da naprave bas iskorak sto se tice Akademije, (ako se vratimo na Interview sa Mensurom Doganom) direktirom akademije, kriterije ce se dic za 20%( bez ovog 1m€ ) za ulazak u akademiju, i svake godine ce akademci radit Finel Test ko prodje ostaje ko ne noga.
3) Pokusava se vidjet sa opstinom CENTAR tacnije sa geicem Mandicem koliko stvarno zeli pomoci FK SARAJEVO I KOLIKO ZAISTA ZELI DA FK SARAJEVO BUDE U TOJ OPSTINI I DA BUDE FK SARAJEVO EVROPSKI KLUB, ocito **** Mandic od svog oca Ajnadzica dezertera ucio poso, htio bi da se **** scrncem al da ga ne boli.. i Ajla mu je dala neku vrstu ultimatuma i do znanja da nas on nece zaustavit na putu da postanemo evropski klub cak ako to bude znacilo da cemo ici na podrucije neke nove opstine gdje bi dobili zemlju i neku financisku pomoc da uzgradimo sobstveni stadion.
4) ocekuje se da Akademci koji budu prolazili Mensurov program i ako budemo nasli dobre trenere u akademi plus SPORTSKIG DIREKTORA koji ce nagledat i seniore i akademiju da bi mogli imat 3-4 igraca iz akademije koji se nece morat oslanjat na Dede u vidu ahmeta krstea ili ove bolnicare vec da ce bit nosioci igre
5) Ovo sve ako se potrefi sa Mirzom (sto ika mislim da nece) i budemo prvaci odlicno ako se CICAK bude provaljivo samim tim ne izbori evropu ive godine bice bivsi i dovesce se Trener koji ce imat ekipu koju ce kao sto sam rekao moci pijavcat sa 2-3 dobra igraca al koji ce imat jasan cilj od prve prozivke ljetne a to je TITULA…i to ako se desi da taj najvjerovatnije nasljednik Cicka osvoji titulu dobice pravo da dovede 2-3 igraca jos jer ce bit cilj da se igra grupa nekog euro takmicenja..
Kao sto si rekao to se mora uradit 5-6 puta u cugu da bi bio samo idrziv a moze i iz 2 puta ako proizvedemo nekog igraca koji bas bude vrijedi neko izvali 2-3 m€ za njeg plus par propali ili soabi akademaca u vidu djokana saha ramica i mi bi bili samo idrzivi tad bi vjerovatno Mirvic Tan prodali klub za finu lovu..a mi bi se trebali nadat da bi nas tad kupio neko ko nezali i negleda svaki fening vec da u pumpava pare na nacin kao sto ovaj iz citya radi
Dalje ne slažem se da mi možemo biti samoodrživi i uspješni, samoodrživi svakako da možemo biti ako nam je cilj ova sadašnja patnja, ali ako želimo biti jedan od dominantnijih klubova Balkana pa i istočne Europe moramo što bi se reklo pljunuti dobru paru.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
Dok je Mirva glavni za volanom, sa njegovim sumnjivim namjerama i poslovima, necemo mi niđe. Samo se nadajte drugacijem ishodu..
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- BegovicRamiz
- Kontakt:
pratil ko brazilca
jel sta objavio kad krece iz Brazila
- JavierBosnia
- Kontakt:
Ovi nasi ubise sa rodjendanima i cestitkama na storiju 
Jos malo ce cestitati i cistacicama

Jos malo ce cestitati i cistacicama
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Lik samo objavljiva slike sa čini mi se Copacabane, reklo bi se da živi na plažiBegovicRamiz je napisao/la: ↑03 jan 2023, 12:11pratil ko brazilca

L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
- BegovicRamiz
- Kontakt:
to je zivotH8Z7 je napisao/la: ↑03 jan 2023, 12:28Lik samo objavljiva slike sa čini mi se Copacabane, reklo bi se da živi na plažiBegovicRamiz je napisao/la: ↑03 jan 2023, 12:11pratil ko brazilca
jel sta objavio kad krece iz Brazilamada ko ne bi
kad dodje u nasu maglustinu nece mu biti dobro 3 dana
Ma uživa brat još da vidiš ribe s njimBegovicRamiz je napisao/la: ↑03 jan 2023, 12:43to je zivotH8Z7 je napisao/la: ↑03 jan 2023, 12:28Lik samo objavljiva slike sa čini mi se Copacabane, reklo bi se da živi na plažiBegovicRamiz je napisao/la: ↑03 jan 2023, 12:11pratil ko brazilca
jel sta objavio kad krece iz Brazilamada ko ne bi
kad dodje u nasu maglustinu nece mu biti dobro 3 dana

L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
-
- Kontakt:
Nasa mahala jednostavno ne da strancima da uspiju , mislim na igrače , Kallasija su ismijavali Berberovic i kompanija da ostale ne nabrajam , za to mi Varešanović a jos manje Obuća ulijevaju povjerenje , al ne znam kako obuća se ponasa na intervju za posao , frajer ne zna progovorit , ne znam kako je zaručio zenu 

Samoodrživ klub vol. 348 ne može bit klub samoodrživ ako ima vlasnika, investitora, jednostavno jedno s drugim se ne poklapa, samo po sebi. Nijedan klub koji ima vlasnika nije samoodrživ, to su klubovi koji nemaju vlasnika, pa ne ovise o nikom, pa moraju sami da prave i navlače lovu u klub. Ta nebuloza je krenula od dolaska Tana, i to ne odmah a ko se ne varam, nego se kasnije nekad pojavila. Glupost neviđena. Ako si vlasnik kluba ili investitor, ti si dužan da ulažeš u to, iz kapitalnih, finansijskih razloga, a reći samoodrživ i klub sa investitorom ne ide u istu rečenicu. Fudbalski klub je nešto sasvim drugo od firme ili fabrike. Zato kod nas dolaze idioti koji su radili po firmama i tako hoće da vode klub, kao firmu, a to nije moguće, sličan je princip, ali sasvim drugačiji pristup. Zato i nemaju uspjeha, ubode se nekad, ali na duže staze ne funkcioniše, što se vidi gdje smo trenutno. Dolaze i odlaze vrli menadžeri, ali uspjeha nigdje.
Po mom misljenju SAMOODRZIV klub pod vodstvom MIRVICA/TANA, znaci osvajat titule pl bh, igrat grupnu fazu kup uefa i intertoto kupa, da bar 1 igrac iz akademije igra u prvih 11 u A REPREZENTACI da imamo jos bar 2 akademca losij kvaliteta od ovog u A repci al koji ce bit u standardnih 11 u nasoj ekipi.. i da tu 3 icu iki vise mozemo prodat od prlike za 2.5 do 3,5 m€.. sto bi za MIRVICA/TANA znacilo da nemoraju davat nista iz svog novcanika uz mogucnost da jedan od 3 ode u korti ili cardif ako bude imao taj kvalitet..
Vjerovatno ako bi uvezali 3-4 puta da budemo prvaci i igramo svaki put u nekom evropskom takmicenju u grupi da bi se nasao kupac koji bi iskesiro pasojeda i hrasnicu i tako bi dosli do zarade dosad ulozenig prem da je kinez vec vratio svoju lovu i sad posluje u vidu pizitivne nule dok hrasnica nije u toj pozici..
Sto se tice cicka imam osjecaj da ce ga zrinjski iskitovat 3-4 gola razlike, takodje narkoman sa grbavice ce ga uzet na kosevu dva gola razlike i tu ce dobit nogu
Vjerovatno ako bi uvezali 3-4 puta da budemo prvaci i igramo svaki put u nekom evropskom takmicenju u grupi da bi se nasao kupac koji bi iskesiro pasojeda i hrasnicu i tako bi dosli do zarade dosad ulozenig prem da je kinez vec vratio svoju lovu i sad posluje u vidu pizitivne nule dok hrasnica nije u toj pozici..
Sto se tice cicka imam osjecaj da ce ga zrinjski iskitovat 3-4 gola razlike, takodje narkoman sa grbavice ce ga uzet na kosevu dva gola razlike i tu ce dobit nogu
Nek gurne Dala lijevo, ne moze gore od suljica, ako vec mora igratiLucas je napisao/la: ↑02 jan 2023, 23:53@napoleon72 Mirza ce samo "prepisati" ono sto je forsirao genijalac Obuča. U formaciji 4-1-4-1 stavit ce Avramovskog i Dala jednog pored drugog, a Đokanovica ostavit samog na zadnjem veznom.
Dakle zbog forsiranja Dala, moguce je da na proljece imamo:
- Nenormalnu formaciju
- Gušenje Avramovskog
- Sjedenje klasnog zadnjeg veznog Ćirjaka na klupi![]()

Trenutno korisnika/ca: riki46, UltraNorth i 48 gostiju.