MaroonBjelave je napisao/la: ↑02 jan 2023, 20:13
Beko023 je napisao/la: ↑02 jan 2023, 19:58
MaroonBjelave je napisao/la: ↑02 jan 2023, 18:57
Evo ja sam imao priliku jesti ćevape i u Tuzli i u Zenici. I mogu ti reći da su goli qurac. A ono što rade sa somunom/lepinjom je zločin.
Mozda nisi jeo na pravim mjestima buraz
Nemam sta lagati jeo sam stvarno svugdje i dao ocjenu a i ljudi bliski meni se slazu uglavnom
Zaista sam najbolje cevape pojeo u Zenici i Tuzli. Srebrenik isto tako zaboravio sam ime ascinice/cevabdzinice.
Nije zlocin jer ne jedes smigl papir mora biti polivena lepina da lakse sklizne

Kvalitet mesa isto igra vaznu ulogu, luk manje vise nebitno kako je nasjecen
Limenka u Tuzli, u Zenici Merdanović, Bešlić, Salčinović. Eto, ako to nisu prava mjesta, uputi me koja su.
Druga stvar, luk mi je itekako bitan. Nasjeckan na kockice, a ne na polumjesec, jer kad mi ga tako donese, komotno ga može sebi u pakaš gurnuti.
A što se tiče somuna, ne može mi nikako biti ko smirgl papir kada je naparen.
Limenka u Tuzli vjerovatno vazi za najposjeceniju ali nisu tu najbolji niti blizu. Tradicija postoji ali je kvalitet opao.
Kada budes u Tuzli Sarajka na Korzu, kod Zlaje na Slatini ili Ircu zaboravio sam ime naselja, Play Brcanska.
U Zenici Beslic je vrhunski, mozda tebi nisu valjali ako si prvi put jeo ali su sjajni kada dolazis vise puta, navikao si na drugacije vjerovatno.
Srebrenik posjeti, Ascinica Bosna kod Hadzije, izvrsni su
Ja gdje god sam u SA jeo isti je fazon, nigdje se nisam najeo niti odusevio
Cak sam u Mostaru kod mosta tamo ima neki gotiva restoran jeo top cevape
Luk ti mozes zatraziti kakav pozelis,to te mogu svi ispostovati
Somun ako nije bar malo poliven nabij ga nogom ili lepina kako god.. Ona mi iznese somun suh progutat ga ne mozes jbt