Odlazak u inostranstvo
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Odlazak u inostranstvo
Ma frankfurt je droga, alkohol i beskucnici.
Bio 3 puta na fliksovoj bus stanici u frankfurtu pa nije u Bosni prislo mi toliko ljudi sto prose. Sto cigana sto nekih oyebina.
Navecer kad prodjem pa to sve drögirano, opiceno. Ko da je neki americki ghetto.
Berlin, hamburg, minhen, stuttgart od tih vecih gradova sto sam bio kad se sve sabere, manje sam vidio tih oyebina od ljudi nego li u frankfurtu.
Sto se tice grada, lijep je grad al mi idu na zivce gdje god krenes neke baustele samö se nesto gradi a nikad izgradit.
Ne znam trenutno situaciju nisam bio ima minimum 3ipo godine
Bio 3 puta na fliksovoj bus stanici u frankfurtu pa nije u Bosni prislo mi toliko ljudi sto prose. Sto cigana sto nekih oyebina.
Navecer kad prodjem pa to sve drögirano, opiceno. Ko da je neki americki ghetto.
Berlin, hamburg, minhen, stuttgart od tih vecih gradova sto sam bio kad se sve sabere, manje sam vidio tih oyebina od ljudi nego li u frankfurtu.
Sto se tice grada, lijep je grad al mi idu na zivce gdje god krenes neke baustele samö se nesto gradi a nikad izgradit.
- numanumaye22
- Kontakt:
Da, Frankfurt jos uz Gelsenkirchen vazi za najopasniji grad u Njemackoj.soxx je napisao/la: ↑31 dec 2022, 00:02Ma frankfurt je droga, alkohol i beskucnici.
Jesi negdje i bio.soxx je napisao/la: ↑31 dec 2022, 00:02Ma frankfurt je droga, alkohol i beskucnici.

Naravno da ce oko HBFa vazda biti te ekipe, kao i na svakoj zeljeznickoj.
Ja iskreno obozavam ovaj grad.
Apsolutno sve ima sto je potrebno mladoj osobi.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
Pa dobro hocu rec, iso sam i u minhen i stuttgart na stanicu al mi nisu marke trazili i nisam osjecao nesigurnost. Opet, to je moje iskustvo.
Ma svaki grad od ovih vecih je pogodan za mladu osobu.
Sad ostalo je stvar ukusa.
Ma svaki grad od ovih vecih je pogodan za mladu osobu.
Sad ostalo je stvar ukusa.
- rob do bagro
- Kontakt:
Konsti je beton, murija prolazi, a marokanci dilaju svakim danom ko da su u mahali 

,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
Ja sam išao na kurs kod jedne profesorice njemačkog i žena je odlična. Njen posao je da te spremi za nivo koji ti treba, ne može čuda napraviti. Ali stavljala je ogroman fokus na pričanje. Drži do B1, ne drži više od toga. No, ljudi dođu sa mentalitetom da će im ta tri sata kursa sedmično biti dovoljna, pa se kasnije muče. Dosta tih ljudi ne znam engleski, pa su im automatski i neke stranice za učenje manje dostupne, limitirani resursi.numanumaye22 je napisao/la: ↑30 dec 2022, 23:44
Ti kursevi su smijesni, nabubaju B2, izadju, poloze i na kraju opet pola ne razumiju, nit znaju pricati. Ja sam mahmuran to polozio, cisto jer mi je trebalo, imao komunikaciju sa nekom zenom, tema bila Urlaub, preznojila se zena.Znam masu takvih ljudi. Mehanicko bubanje ne dolazi u obzir kod svakodnevne komunikacije na tom jeziku.
Najvise cete nauciti u Njemackoj, kroz slusanje i komunikaciju, za 2 godine bi to fkt trebalo biti super. Na pocetku necete znati, cak cete se malo i ustrucavati da pricate, misleci da ce vam se neko smijati ako nesto ne kazete dobro, sto apsolutno nece biti slucaj.
Samo svakodnevno upijanje i pricanje, i nema zime. I nemojte se bojati pricati iako niste sigurni, doce to s vremenom i pricat cete sve bolje. Gledajte TV, Netflix, Disney, Sky, Prime, sta vec imate, citajte novine, wikipediju na njemackom i probajte sa Anime DUB, necete se pokajati. Necete odmah sve shvatiti, ali nakon godinu gledanja cete popravit jezik nenormalno.
Ti si učio kao dijete, pa ti je sve lako, no ljudima koji nisu učili njemački nikako treba neko ko će ih uputiti u sve od rečenice od tri riječi, pa do onog nivoa koji im treba.
Ima ih svakakvih na ispita, kad sam izlazio stol do mene sjedi cura koja izlazi četvrti put. Nije ni jeftino izlaziti više puta. Ljudi se za schreiben spremaju tako da nauče deset rečenica napamet i onda ih pokušaju ugurati u tri maila ili za sprechen isto naule tako par fraza i pokušavaju ih ugurati i onda to zvuči umjetno, naučeno. I onda te obore. Neko mora hitno izaći, pa uhvati nervoza, sjebeš se.
Ovo je Eduko Centar.

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Jednom sam se slucajno zadesio u Mannheimu, ono je mrtvi geto policijske sirene su tu mislim nesto najnormalnije.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Ima li gdje kakav način da se "položi" B1 uz adekvatnu nadoknadu?
-
- Kontakt:
I sta si postigo s tim , ako ne znas jezika i to radisMaroonBjelave je napisao/la: ↑31 dec 2022, 13:12Ima li gdje kakav način da se "položi" B1 uz adekvatnu nadoknadu?
Bolje nemoj ni ici
Frankfurt je brutalan grad, bio sam 2x kad sam bio kod druga i pozitivno sam se sjebo koliko grad mocno izgleda, a istovremeno i lijepih mjesta za opustiti mozak, setnja uz majnu npr je top. Doduse, vjerovatno nisam obisao ni 20% grada al sto sam vidio bilo mi je ekstra, ima i toga sto pratim Eintracht vjerovatnogaston je napisao/la: ↑31 dec 2022, 00:19Jesi negdje i bio.soxx je napisao/la: ↑31 dec 2022, 00:02Ma frankfurt je droga, alkohol i beskucnici.
Apsolutno sve ima sto je potrebno mladoj osobi.

1946-1987
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Ne tražim savjet već informaciju. Hvala lijepo.Manijakalnost99 je napisao/la: ↑31 dec 2022, 13:19I sta si postigo s tim , ako ne znas jezika i to radisMaroonBjelave je napisao/la: ↑31 dec 2022, 13:12Ima li gdje kakav način da se "položi" B1 uz adekvatnu nadoknadu?
Bolje nemoj ni ici
Ma vidi, ja dijete sa sela otisao s 20 godina u toliki grad. Bukvalno prvo jutro krenuli do firme, sa nama na semaforu lik go, bos i ogrnut samo dekicom. Gdje to ima u Tuzli i oko njeleo1946 je napisao/la: ↑31 dec 2022, 13:20Frankfurt je brutalan grad, bio sam 2x kad sam bio kod druga i pozitivno sam se sjebo koliko grad mocno izgleda, a istovremeno i lijepih mjesta za opustiti mozak, setnja uz majnu npr je top. Doduse, vjerovatno nisam obisao ni 20% grada al sto sam vidio bilo mi je ekstra, ima i toga sto pratim Eintracht vjerovatnogaston je napisao/la: ↑31 dec 2022, 00:19Jesi negdje i bio.soxx je napisao/la: ↑31 dec 2022, 00:02Ma frankfurt je droga, alkohol i beskucnici.
Apsolutno sve ima sto je potrebno mladoj osobi.sto se tice druge strane grada, stoji da ima svakakve mrake al mislim da ako ne trazis belaj, neces ga ni naci

Tacno je ovo sto je @soxx napisao, oko glavne se vazda ista mraka vuca, al' bukvalno sam to dozivio na svim HBFovima.

Sad na ljeto isao u Leipzig kad je Liverpool gostovao.
Izlazim iz ICEa, na gleisu zena pali kasiku da se moze ubost.

Al' i dalje stojim iza toga da bih radije zivio u Frankfurtu nego u ovim okolnim mjestima tipa Aschaffenburg, Hanau, Offenbach a kod svakog na profilu pise @Frankfurt.

Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
- egocentrik
- Kontakt:

Bujrum javi se naredni put kad dodjes, ja sam poslovno prije 7 godina dosao i bio sam godinu u Frankfurtu malo je reci da sam se zaljubio u grad.leo1946 je napisao/la: ↑31 dec 2022, 13:20Frankfurt je brutalan grad, bio sam 2x kad sam bio kod druga i pozitivno sam se sjebo koliko grad mocno izgleda, a istovremeno i lijepih mjesta za opustiti mozak, setnja uz majnu npr je top. Doduse, vjerovatno nisam obisao ni 20% grada al sto sam vidio bilo mi je ekstra, ima i toga sto pratim Eintracht vjerovatnogaston je napisao/la: ↑31 dec 2022, 00:19Jesi negdje i bio.soxx je napisao/la: ↑31 dec 2022, 00:02Ma frankfurt je droga, alkohol i beskucnici.
Apsolutno sve ima sto je potrebno mladoj osobi.sto se tice druge strane grada, stoji da ima svakakve mrake al mislim da ako ne trazis belaj, neces ga ni naci
U Novembru ove godine sam se preselio, naravno u Frankfurt. Od svih većih njemackih gradova u kojima sam bio Frankfurt me najvise me podsjeca na Sarajevo i mogu se ovdje vidjeti i za 30 godina. Od zeljeznica pa do svega ostalog kompletna Evropa ti je na dlanu.
Zivot je jedan zivi ga Fikreta.
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness
Mine's a Guinness
- rob do bagro
- Kontakt:
Ako ko htjedne na kaficu, ja sam u Bockenheimu inace 

,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
- egocentrik
- Kontakt:
Može ako ćemo u hootersrob do bagro je napisao/la: ↑31 dec 2022, 16:20Ako ko htjedne na kaficu, ja sam u Bockenheimu inace![]()

Zezam se može kad ovi praznici prodju, ja sam u Sachsenhausen ali mislim da cu na proljece preci u Neu Isenburg tu mi i svabica zivi i odma je insistirala da se uselim pa vidjet ćemo o tom po tom. Mislim da se neću puno protiviti, nema kirije nikakve dobila stan u naslijede slikom prava arijevka

Moj savjet samcima koji dodju ako ne poznaju jezik da odmah uporedo s poslom krenu na kurs ili intenzivno učenje, a drugi korak je traženje svabica. Ja sam svoju upoznao u tanzhaus West, malo djuskao nisam cekao kraj partija odveo je kuci dobro isprangijao i to bi bilo to.
Budite svoji i ako imalo imate bosne u sebi sve to pokazite one luduju za tim
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness
Mine's a Guinness
- RacioEmocionalan
- Kontakt:
Čestitke na ostvarenju. Samo bih dodao da imaš jako mali uzorak (1) naspram miliona mlađahnih Švabica da bi generalizacije povlačio. Ne postoji univerzalni obrazac ponašanja za svaku ženu, pogotovo uzevši u obzir naciju, stavljajući to ispred individualnog karaktera. Sretno.egocentrik je napisao/la: ↑31 dec 2022, 16:58Moj savjet samcima koji dodju ako ne poznaju jezik da odmah uporedo s poslom krenu na kurs ili intenzivno učenje, a drugi korak je traženje svabica. Ja sam svoju upoznao u tanzhaus West, malo djuskao nisam cekao kraj partija odveo je kuci dobro isprangijao i to bi bilo to.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.
- egocentrik
- Kontakt:
Slazem se, mislio sam generalno utezanje naseg naroda i kompleks manje vrijednosti. Ne podrzavam ponasanje kabadahije da se razumijemo ali mi ko narod imamo za razliku od ostalih doseljenika izvrsnu i sadržajnu kulturu tako da to trebamo prezentovati.RacioEmocionalan je napisao/la: ↑31 dec 2022, 17:40Čestitke na ostvarenju. Samo bih dodao da imaš jako mali uzorak (1) naspram miliona mlađahnih Švabica da bi generalizacije povlačio. Ne postoji univerzalni obrazac ponašanja za svaku ženu, pogotovo uzevši u obzir naciju, stavljajući to ispred individualnog karaktera. Sretno.egocentrik je napisao/la: ↑31 dec 2022, 16:58Moj savjet samcima koji dodju ako ne poznaju jezik da odmah uporedo s poslom krenu na kurs ili intenzivno učenje, a drugi korak je traženje svabica. Ja sam svoju upoznao u tanzhaus West, malo djuskao nisam cekao kraj partija odveo je kuci dobro isprangijao i to bi bilo to.
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness
Mine's a Guinness
- RacioEmocionalan
- Kontakt:
Taj kompleks niže vrijednosti ili kako već nam dozvoljava u ogromnom procentu asimilaciju i adaptaciju ali to je druga tema. Slažem se, treba čuvati svoj identitet ma šta on bio i biti svoj, a sve u skladu sa kodeksima ponašanja okruženja u kojem se nalaziš.egocentrik je napisao/la: ↑31 dec 2022, 18:23Slazem se, mislio sam generalno utezanje naseg naroda i kompleks manje vrijednosti. Ne podrzavam ponasanje kabadahije da se razumijemo ali mi ko narod imamo za razliku od ostalih doseljenika izvrsnu i sadržajnu kulturu tako da to trebamo prezentovati.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.
Meni je Mainz bio zakon, 20 minuta do Wiesbadena, 30 minuta do Frankfurta. Poslje toga mozda mi se Köln najvise i svidja iz nekog razloga.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
- numanumaye22
- Kontakt:
Najbolje je zivjeti u manjem, mirnijem gradu, ali da je blizu vecim gradovima, pogotovo ko ima porodicu i auto. Onda je raj jer manja kirija, mirno, nema migranata a ako ti nesto posebno treba odes u veci grad koji je blizu. Recimo zivis blizu Regensburga kod Straubinga i lagano eto te, blizu si. A imas i online sve da uzimas svakako ako ti se ne da ici.
Samac koji dolazi na prvi posao u Njemackoj, radi u McD pa bira odmah Minhen, to je katastrofa. Dobijes sobu za 500 eura, a stanovi 1000+, a sam si, depresivan, nemas nikog i jos ti 70 % plate ode na kiriju i rezije. Putovanja i ostalo zaboravi. I onda kuka Njemacka ne valja i slavis svaki praznik u Bosni i jedva cekas da vidis svoje.
Ko moze s djevojkom/zenom doci, to je najbolje i tada ces iskoristiti sve prednosti uredjenog sistema, pocevsi od porezne klase 3/4 pa na dalje.
Naravno ovo se odnosi za nekvalifikovane, kojima je to prvi posao, nemoj sad da me ITovci napadnu sto zive u Frankfurtu i imaju 6000+ bruto.
Samac koji dolazi na prvi posao u Njemackoj, radi u McD pa bira odmah Minhen, to je katastrofa. Dobijes sobu za 500 eura, a stanovi 1000+, a sam si, depresivan, nemas nikog i jos ti 70 % plate ode na kiriju i rezije. Putovanja i ostalo zaboravi. I onda kuka Njemacka ne valja i slavis svaki praznik u Bosni i jedva cekas da vidis svoje.
Ko moze s djevojkom/zenom doci, to je najbolje i tada ces iskoristiti sve prednosti uredjenog sistema, pocevsi od porezne klase 3/4 pa na dalje.

Naravno ovo se odnosi za nekvalifikovane, kojima je to prvi posao, nemoj sad da me ITovci napadnu sto zive u Frankfurtu i imaju 6000+ bruto.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.