Pa stvar je jasna, dovodis ga za sirinu. Ako igras sa dva stopera igrace Ahmedhodzic i Hadzikadunic. Ako ces igrati sa tri stopera igras sa Kolasinac/Sanicanin, Hadzikadunic i Ahmedhodzic. Nece ti igrati Kolasinac i Sanicanin kao ni Zolotic desnog stopera i srednjeg stopera nego lijevog kada igras sa tri.Arnelv52 je napisao/la: ↑29 dec 2022, 13:14Pa upravo sam to gore maloprije i napisao. Kriterij da se igra lijevom nogom... prvo je odabran igrač pa onda je smišljen kriterij. Ja to tako vidim. Shvatam da je Saničanin mnogima antipatičan, iako ne vidim zašto, ali on je trenutno tu i traži se da mijenjamo na toj poziciji u situaciji kada ništa ne možemo unaprijediti ali možemo unazaditi.Maestro je napisao/la: ↑29 dec 2022, 13:03
Nama treba stoper koji je lijevak i da moze odma pomoci. Pogotovo kada igras sa tri stopera sto nam po igrackom kadru najbolje lezi.
Koliko znam svi navedeni izuzev Muharemovica nisu lijevaci nego im je desna jaca noga. Tako da ih ne mozes porediti sa Nerminom.
Medic nije ni nas svakako.
Muharemovic nije realan jer igra Seria C, da je barem bolji tim iz Serie B moglo bi se pricati. Ali kroz citanje ljudi iz Italije koji prate Juventus Next kazu da jos dosta gresaka pravi.
Sto se Smajica tice, gledao sam ja par utakmica Kelna II gdje su golovi i sanse bili. I on jos ima dosta gresaka. Talenat jeste ali treba tu jos malo vremena. Bilo je golova koje ne prati protivnika, pusti ga da mu pobjegne itd.
Gol gdje ga protivnik na out liniji u petercu izdribla i ubaci suigracu da u prazan gol loptu smjesti itd.
Znaci oba igraca trebaju jos vremena. Nije to ni problem jer su mladih i greske su normalne. Pravili su Anel i Dennis isto gresaka nista strasno.
Ali od svih navedeni je jedino Muharemovic igrac koji je konkurencija Zoloticu.
A nije pravilo da lijevog štopera igra ljevak. Ja mogu nabrojati desetine primjera gdje to nije slučaj. Bitno je da on ima kvalitet a onda gledati šta još ima od dodatne opreme.
Ja ne bi jos Sanicanina odstranio nego bi dodao Zolotica da imas dva sa Seadom tri lijevaka. S vremenom onda gledas hoce se pojaviti neki perspektivni stoper.
Uglavnom oni nikada nece biti konkurencija Ahmedhodzicu i ostalim desnjacima na stoperu jer nece nikad igrati desno bila dva stopera ili tri.
Sad igra u dobroj ligi i moze se tedtirati, nece ti biti standardan. I vidis jel nesto vrijedi. Ako ne opet ga odstranis.