Ko da i nije Nova godina.
Meni osjecaj kao da je kraj 10. mjeseca.
Ono ujutro i navece malo hladno, po danu sunce, prava jesen...
Mislim ovo mi je fantasticna zima - tene, lagani dzemper, nema snijega, jos se ove godine nisam ni jednom smrznuo

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Ko da i nije Nova godina.
Istog sam misljenja.
Ako je testirano i ima certifikat ne može biti voda, u struci sam i radio sam ispitivanje sadržaja lijekova, tako malo bezveze pričati tako, sve je to genija i Vit C tablete imaju više drugih supstanci nego aktivne, zato najbolje iz voća uzimati, ali ti treba tona da namojestis jednu tabletu, najbolje je naćikraljttbvb je napisao/la: ↑29 dec 2022, 11:12Istog sam misljenja.
Ja mislim da su pola ovih stvari zasecerena voda, samo sto ti izbacuje reklamu na svakom koraku, pa te ubijedi da ti treba i, naravno, da ih kupis...
Da ovo je tačno, bar kod nas u Evropi ne podliježu strogim ispitivanjima kavliteta dodaci prehrani, u Americi je malo strozije jer FDA tako nalaže.Asteriks je napisao/la: ↑29 dec 2022, 11:10'Save your money': no evidence brain health supplements work, say experts
Dietary supplements such as vitamins do nothing to boost brain health and are simply a waste of money for healthy people, experts have said.
Forget about those over-the-counter products that promise better memory.
A recent survey found that about 25% of adults over age 50 take a supplement to improve their brain health with the promise of enhanced memory and sharper attention and focus.
The problem? There’s no solid proof any of them work. Harvard Health Publishing (HHP) is the consumer health education division of Harvard Medical School (HMS)That's the problem: there is currently no good research evidence which consistently shows that any supplement on the market can help with your brain health, memory, or dementia. The GCBH consulted experts and read a lot of research to find this out.Drugim rijecima kanite se corava posla. Riblje ulje, vitamini, blender, svjez zrak, te moguce i odlazak nutricionistu da vam skroji kvalitetan sastav obroka po vasem profilu, ali nikako ova sranja.The study, published Wednesday in Neurology, found five unapproved pharmaceutical drugs — in potentially dangerous combinations and doses — in over-the-counter brain supplements.
“Over-the-counter cognitive supplements are popular because they promise a sharper mind, but they are not as closely regulated as pharmaceutical drugs,” said Pieter Cohen, a physician and associate professor at Harvard Medical school and author of the study.
Sta je bilo, nisam u toku?
Pa imaš temu, samo je zaključana
Bar reci odakle da krenem, da ne lutam
Sve veći broj slučajeva covida u Kini povećava rizik od novih sojeva
Zato ne treba biti takav. Zele vole sve, samo ne finjake
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.