Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

forgempp
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la forgempp » 28 dec 2022, 23:13

Maestro je napisao/la:
28 dec 2022, 23:04
Zolotic 90 minuta na stoperu, pobjeda u gostima. Na cetvrtom su mjestu. Kad on igra nema poraza. :bih:
Po meni definitivno zadnja linija mora biti:
Sehic - Dedic, Hadzikadunic, Ahmedhodzic, Zolotic, Kolasinac.
Ljevak, izuzetno miran na lopti, u odlicnoj je formi...
Ako se ne varam poceo je karijeru kao DMF, tako da je dosta dobar na lopti, uvijek bio veliki potencijal ali lom noge je sve unistio, ali definitivno je pokazao kvalitet.
Po meni zasluzuje sansu kao prelazno rjesenje dok ne iskoci i ne stasa neko mladji (tipa Muharemovic). :thumbup:
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 28 dec 2022, 23:37

forgempp je napisao/la:
28 dec 2022, 23:13
Maestro je napisao/la:
28 dec 2022, 23:04
Zolotic 90 minuta na stoperu, pobjeda u gostima. Na cetvrtom su mjestu. Kad on igra nema poraza. :bih:
Po meni definitivno zadnja linija mora biti:
Sehic - Dedic, Hadzikadunic, Ahmedhodzic, Zolotic, Kolasinac.
Ljevak, izuzetno miran na lopti, u odlicnoj je formi...
Ako se ne varam poceo je karijeru kao DMF, tako da je dosta dobar na lopti, uvijek bio veliki potencijal ali lom noge je sve unistio, ali definitivno je pokazao kvalitet.
Po meni zasluzuje sansu kao prelazno rjesenje dok ne iskoci i ne stasa neko mladji (tipa Muharemovic). :thumbup:
Glupost...kolasinac igra lijevog stopera u klubu treba I u repci...pprebacit dedica lijevo jer igra isto sa obje noge I to je to.. a zolotic treba biti pozvan ali za klupu

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 29 dec 2022, 00:11

Zolotić da popuni slot Saničanina.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 29 dec 2022, 00:26

Zolotic je odavno zasluzio da bude na spisku barem. Nepotrebno se ignorise radi kojekakvih Sanicanina, Kovacevica, Serbecica i slicno.
@igrajlopte 🐦

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 29 dec 2022, 00:36

ReX je napisao/la:
29 dec 2022, 00:26
Zolotic je odavno zasluzio da bude na spisku barem. Nepotrebno se ignorise radi kojekakvih Sanicanina, Kovacevica, Serbecica i slicno.
Sta ti znaci to odavno?
Definisi.
Ne treba pretjerivati. 23.09. je termin kada je najprije mogao biti na spisku, a to nije odavno.
Ako nastavi ovako treba dobiti poziv za martovske utakmice.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 29 dec 2022, 00:43

hurem je napisao/la:
29 dec 2022, 00:36
ReX je napisao/la:
29 dec 2022, 00:26
Sta ti znaci to odavno?
Definisi.
Ne treba pretjerivati. 23.09. je termin kada je najprije mogao biti na spisku, a to nije odavno.
Ako nastavi ovako treba dobiti poziv za martovske utakmice.
Pa eto naprimjer u zadnjih pola godine. Na ova par zadnja okupljanja.

A mogao je mozda i dobiti poziv na proljece tokom onih kriminalni prijateljski utakmica sa onom buranijom. Koju smo doduse jedva dobili i izgubili. Ali to je druga prica.. :kafa:
@igrajlopte 🐦

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 29 dec 2022, 01:30

Zvati igrača koji ima 30 godina da debituje za reprezentaciju je glupost i ko god napravi to, veze nema s ovim poslom. To ima smisla samo da skontaš da neki WC igrač ima mogućnost državljanstva pa to završiš. Svaka čast Zolotiću, fantastičan je momak, porodica, prelijepo je što je uspio nešto s fudbalom uraditi, ali on nije ni blizu takav igrač i precjenjuje se (naravno, precjenjuje se barem 10 njih sa zadnjeg spiska, ali tu praksu treba dokinuti).

Umjesto Zolotića, bolje je zvati nekog ko je potencijal da tu bude 10 godina i da dogura na vrhunski nivo. Zolotić do korone nije igrao ozbiljan fudbal, svjesni ste pobogu da to znači da nije neki kvalitet. Isto kao što nije Duljević, mada je ovdje nekima super ono što on radi. Ali, da je super, igrao bi u mrtvom Nimesu, a ne bi se smucao po slabijim ekipama Cvajte. Isto ko što nije Saničanin kojeg ni sva pompa i 20 nastupa u reprezentaciji nisu gurnuli dalje od Partizana. Isto ko što nije ni Kovačević, koji e možda i ok u Ferencu bio, ali to nije nivo za reprezentaciju. Isto ko što nije Miličević kojeg je oživilo Sarajevo u 27. godini. Isto ko što nije ni Pirić kojem je vrhunac karijere Larnaca.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 29 dec 2022, 09:07

Ma nije problem probati igraca koji ima 29 godina i igra u kvalitetnoj ligi, u ovom slucaju portugalskoj i to od ove sezone.
Ali pričati kako ga je trebalo zvati za martovske utakmice, dakle prije skoro godinu dana, igraca koji godinama unazad, da ne kažem desetljece igra po drugorazrednim ligama Belgije i Portugala je smiješno, tim prije jer se takvo što spočitava kao kiks Peteva.

Lično sam mišljenja da ga treba probati ako u klubu nastavi ovako, zbog nekih njegovih igrackih karakteristika. Ako se nametne neka ga narednih nekoliko godina dok se ne pojavi bolje, mladje rješenje.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 29 dec 2022, 10:06

I ja sam za to da se Zolotića pozove u reprezentaciju ako nastavi sa ovim partijama.

Mi nismo reprezentacija koje se olako može odricati dobrih igrača, posebno ne onih koji su u formi. A i u ime čega tj. radi koga da ga se odričemo?
Muharemović još nije igrao seniorski fudbal, a kad će ne znamo. Ne možeš Muharemovića uigravati u ovom trenutku, neozbiljno je. Barišić je dobar, ali po mišljenju mnogih još uvijek nedovoljno dobar za poziva.

Zolotić igra lijevom nogom i itekako nam može pomoći kada igramo sa 3 štopera, posebno jer je dobar na lopti. Istina imamo tu i Saničanina, ali bolje je imati i rezervnu opciju. Ili čak prvu, a da Saničanin bude rezerva. Da ne bude opet krpi se sa Čivićem na štoperu.

Njegove godine uopšte nisu problem. Naravno ne želim da poredim kvalitete njih dvojice, ali Saša Papac se sa 30 ili 31 godinom vratio u reprezentaciju i pomogao nam! Sad će neko reći jeste, ali Saša je već bio debitovao prije toga. Jeste debitovao prije, ali od momenta kada je prestao igrati i opet se vratio oko 90% ekipe se promijenilo. Opet je morao da se uigrava.
Ali to nije ni poenta, poenta je da ti kvalitetan igrač uvijek može pomoći bez obzira koliko godina imao. A uz to nije baš da uzima mjesto nekome mlađem ko je bar na približnom nivou.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 29 dec 2022, 11:07

Zola je nas novi Zukan - i on je u ovim godinama bio na vrhuncu karijere i bio nam je od koristi (tad nekad je potpisao za Romu). Nasa lijeva strana odbrane je nesto losija i nema razloga da se momak cak ne proba i kao startni stoper (ako igramo s 3 pozadi) ili da bude rezerva ako su samo 2 stopera. Kolasinac se pokazao kao super rjesenje na wing backu, a Dedica je besmisleno prebacivati lijevo kad je zasad odlican na svojoj prirodnoj (desnoj) strani.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 29 dec 2022, 11:20

Ja bi njega pozvao jer trenutno nemamo standardnog stopera koji je lijevak. Tu jest Seo ali zavisi gdje ce Seo igrati. Tako da ne vidim razlog da se ne pozove.
Slozio bi se ja sa @zaostrog da ne treba igrac sa 29 godina da debituje. Ali na drugu stranu nemamo stopera lijevaka koji to moze sad za sad pokriti. Tako da nam sirina ne skodi.
Da je desnjak bila bi druga prica jer tu vec imas Anela i Dennisa.
A kad poredimo stopere koji su lijevaci on je sigurno igrac koji je najstandardniji i igra u najboljoj ligi.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 29 dec 2022, 11:53

Rahimić je debitovao s 31 godina, na primjer. Kvalitet je kvalitet.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 29 dec 2022, 12:00

Vucevich je napisao/la:
29 dec 2022, 11:53
Ja ocekujem da ce sad neko spomenuti Ninju Mujakica za stopera. :urnebes:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 29 dec 2022, 12:37

Rahimić je igrao za CSKA, dok Zolotić igra za Casa Pia. Kvalitet je kvalitet.

Imamo 4 ili 5 štopera dok se ne pojavi neko novi. Ima tri ili četri imena koja bi u bližoj budućnosti mogli zaigrati ozbiljan fudbal i njih treba pratiti. Smajić u Kolnu, Muharemović u Juventusu Next Gen, Medić u Cvajti, Barišić u Osijeku. Casa Pia je možda nivo Osijeka ali Zolotiću je to vrhunac, dok Barišić možda i može bolje od toga.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 29 dec 2022, 12:47

Arnelv52 je napisao/la:
29 dec 2022, 12:37

Imamo 4 ili 5 štopera dok se ne pojavi neko novi. Ima tri ili četri imena koja bi u bližoj budućnosti mogli zaigrati ozbiljan fudbal i njih treba pratiti. Smajić u Kolnu, Muharemović u Juventusu Next Gen, Medić u Cvajti, Barišić u Osijeku. Casa Pia je možda nivo Osijeka ali Zolotiću je to vrhunac, dok Barišić možda i može bolje od toga.
Kojih to 4 ili 5 ljevonogih štopera imaš? :kafa:

Sve koje si nabrojao jesu talentovani i potencijalno mogu imati dobre karijere, ali trenutno je Zolotić je bolja opcija.

EDIT: Niko više ne spominje Radeljića, a i on je pristojan ljevonogi štoper koji ima dobru sezonu iza sebe.
Zadnja izmjena: h1a2s3o4, dana/u 29 dec 2022, 12:57, ukupno mijenjano 1 put.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 29 dec 2022, 12:54

Vucevich je napisao/la:
29 dec 2022, 11:53
Rahimić je debitovao sa 31, ne jer je sa 31 počeo igrati ozbiljan fudbal, nego jer se tad ulazilo u reprezentaciju na drugi način. O tome upravo i pričam. Zolotić nije kvalitet za reprezentaciju, ljudi dragi. Neće Zolotić iz ovog portugalskog kluba preći u Bragu i igrati ili u Španiju, nego može samo ka dole. To je svakome jasno vala :)

I ne slažem se da treba insistirati na igračima u formi. Insistirali smo, pa nas nije nigdje bilo. Nama treba standardnih 20 imena. Tih par dodatnih se može gledati forma, ali opet ne nekog sa 29 godina. Jer, biće ovakvih ko Zolotić vazda. Tipa evo Adi Mehremić. Dogurao do Ukrajine, evo i sada Superliga, ali svi znamo da to nije ono što treba reprezentaciji. Ili evo sutra će Memišević bez problema odigrati u nekom od ovakvih klubova. Ali, kad ga niksi zvao prije 5 godina, nemoj vala ni sada. Ili najbolji primjer možda - Šabanović. Čovjek otišao u Liga 1, mogao je odigrati i više utakmica, ali znaš da to nije to :)

Jedini ok argument mi je ovo za ljevaka na stoperu, i to ima smisla. Ali opet, valjda ima neko mlađi ko može ostvariti nešto. Ovo sa Zolotićem mi je ko u našoj U21 reprezentaciji, gdje se zovu kao igrači u formi, a znaš da im je vrhunac to. Bolje neko sa 22 godine iz Želje za kog postoji vizija da može daleko, nego Zolotić sa 30.

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 29 dec 2022, 12:57

h1a2s3o4 je napisao/la:
29 dec 2022, 12:47
Arnelv52 je napisao/la:

Kojih to 4 ili 5 ljevonogih štopera imaš? :kafa:

Sve koje si nabrojao jesu talentovani i potencijalno mogu imati dobre karijere, ali trenutno je Zolotić je bolja opcija.
Ne znam koji su ljevonogi štoperi ali još manje ih ima ljevonogih koji puše Marlboro. Lijeva noga na lijevoj strani može biti prednost iako na lijevoj strani može igrati i dešnjak al' ako zadovoljiš osnovni kriterij a to je kvalitet. Zolotić nema kvalitet pa se njegova lijeva noga i ne može razmatrati.

Trenutno je najbolja opcija ne dirati ništa jer ništa nećeš promijeniti. Na silu se stvari ne mogu promijeniti. Imaćemo ovo što imamo i imamo razlog za optimizam jer nekoliko mladih igrača obećava da ćemo u naredne tri-četri godine dobiti trećeg i četvrtog štopera.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 29 dec 2022, 13:03

Arnelv52 je napisao/la:

Nama treba stoper koji je lijevak i da moze odma pomoci. Pogotovo kada igras sa tri stopera sto nam po igrackom kadru najbolje lezi.
Koliko znam svi navedeni izuzev Muharemovica nisu lijevaci nego im je desna jaca noga. Tako da ih ne mozes porediti sa Nerminom.
Medic nije ni nas svakako.
Muharemovic nije realan jer igra Seria C, da je barem bolji tim iz Serie B moglo bi se pricati. Ali kroz citanje ljudi iz Italije koji prate Juventus Next kazu da jos dosta gresaka pravi.
Sto se Smajica tice, gledao sam ja par utakmica Kelna II gdje su golovi i sanse bili. I on jos ima dosta gresaka. Talenat jeste ali treba tu jos malo vremena. Bilo je golova koje ne prati protivnika, pusti ga da mu pobjegne itd.
Gol gdje ga protivnik na out liniji u petercu izdribla i ubaci suigracu da u prazan gol loptu smjesti itd.
Znaci oba igraca trebaju jos vremena. Nije to ni problem jer su mladih i greske su normalne. Pravili su Anel i Dennis isto gresaka nista strasno.
Ali od svih navedeni je jedino Muharemovic igrac koji je konkurencija Zoloticu.

Tuta Petrov

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 29 dec 2022, 13:04

Kod Faruka noga neće biti bitna, važan je kolektivni pristup.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 29 dec 2022, 13:14

Maestro je napisao/la:
29 dec 2022, 13:03

Nama treba stoper koji je lijevak i da moze odma pomoci. Pogotovo kada igras sa tri stopera sto nam po igrackom kadru najbolje lezi.
Koliko znam svi navedeni izuzev Muharemovica nisu lijevaci nego im je desna jaca noga. Tako da ih ne mozes porediti sa Nerminom.
Medic nije ni nas svakako.
Muharemovic nije realan jer igra Seria C, da je barem bolji tim iz Serie B moglo bi se pricati. Ali kroz citanje ljudi iz Italije koji prate Juventus Next kazu da jos dosta gresaka pravi.
Sto se Smajica tice, gledao sam ja par utakmica Kelna II gdje su golovi i sanse bili. I on jos ima dosta gresaka. Talenat jeste ali treba tu jos malo vremena. Bilo je golova koje ne prati protivnika, pusti ga da mu pobjegne itd.
Gol gdje ga protivnik na out liniji u petercu izdribla i ubaci suigracu da u prazan gol loptu smjesti itd.
Znaci oba igraca trebaju jos vremena. Nije to ni problem jer su mladih i greske su normalne. Pravili su Anel i Dennis isto gresaka nista strasno.
Ali od svih navedeni je jedino Muharemovic igrac koji je konkurencija Zoloticu.
Pa upravo sam to gore maloprije i napisao. Kriterij da se igra lijevom nogom... prvo je odabran igrač pa onda je smišljen kriterij. Ja to tako vidim. Shvatam da je Saničanin mnogima antipatičan, iako ne vidim zašto, ali on je trenutno tu i traži se da mijenjamo na toj poziciji u situaciji kada ništa ne možemo unaprijediti ali možemo unazaditi.

A nije pravilo da lijevog štopera igra ljevak. Ja mogu nabrojati desetine primjera gdje to nije slučaj. Bitno je da on ima kvalitet a onda gledati šta još ima od dodatne opreme.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.