Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Maestro
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Maestro » 27 dec 2022, 18:30

zaostrog je napisao/la:
27 dec 2022, 17:25
Ma tu su krivi i mediji jer su pred kvalifikacije za SP nahajcavali pričom o plasmanu. Tada je neko morao presjeći, potjerati sve te igrače i uvesti mlade. Zamisli sada da imaš Dedića i Gazibegovića koji su nosioci (a nisu), da je Vladan sa već 10 nastupa i sl. Mi smo trošili minute na Čivića, Miličevića, Šerbečića, Sušića opet, Danilovića, Kodru zvali i sl.
Upravo to. Isto tako Demirovic. Drze igraca do kraja u mladoj reprezentaciji umjesto da ga vec prikljucis A timu. Bio 2018 dva puta u A timu i ne das mu minutu. Poslje cijele kvalifikacije za EP 20 drzis ga u mladoj reprezentaciji. U A timu ti u tom trenutku igraju Kodro, Bajic, Zakaric itd.
Isto tako pod Bajevicem u LN. Minute trosis na igrace koji nisu kvalitet kao ganjas neke plasmane umjesto da pravis ekipu za buducnost. Kao da je to neka tragedija ako BiH ne ode na SP.
A sve to na stetu igraca koji su buducnost, gdje se vidi da ce igrati kad tad ligu petice.
Isto bi bilo i sa Ahmedhodzicem i Hadzikadunicem. Da Sunjic nije otisao u Kinu a Bicakcic imao povredu uz oprostaj Zukanovica nema sanse da bi Anel i Dennis odigrali do sada 20 utakmica. Cak sumnjam da bi se pobrinuli za iste.
Kako god najkasnije za kvalifikacije za SP22 je trebalo poceti ekipu graditi da bude spremna za EP24. Da Vladan, Seo, Dennis, Anel i Amar kao defanziva imaju zajedno odigrani 10-15 utakmica. A ne da trosis te minute na neznalice poput Todorovica, Cipetica, Civica itd.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 28 dec 2022, 01:15

Golmani: Kovačević, Vasilj, Šehić (recimo, znam da je Kovačević upitan, ali da ostavimo mogućnost, jer smo tu kritični)
Odbrana: Dedić, Gazibegović, Kolašinac, Jašić, Hadžikadunić, Ahmedhodžić
Sredina: Pjanić, Krunić, Hadžiahmetović, Huseinbašić, Kikanović, Menalo
Napad: Džeko, Hamulić, Prevljak, Demirović

Još imati na umu: Tahirović, Omić, Bašić, Savić, Gigović, od starih eventualno Gojak, skontati još nekog na stoperima, gledati krila i ljepota od života :D

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 28 dec 2022, 08:46

zaostrog je napisao/la:
28 dec 2022, 01:15
Golmani: Kovačević, Vasilj, Šehić (recimo, znam da je Kovačević upitan, ali da ostavimo mogućnost, jer smo tu kritični)

Još imati na umu: Tahirović, Omić, Bašić, Savić, Gigović, od starih eventualno Gojak, skontati još nekog na stoperima, gledati krila i ljepota od života :D
zašto je Barišić izostavljen? on bi vec na sljedećem okupljanju morao biti tu

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 28 dec 2022, 10:08

zaostrog je napisao/la:
28 dec 2022, 01:15

I sad zamisli da si ovo uigravao od pocetka kvalifikacija za SP22, preko LN i sad jos to imas spremno za ove kvalifikacije. Znaci imali bi neki 20 utakmica zajednicki kvalifikacije, LN i prijateljske utakmice.
I sad uz to dodajes ove nove igrace.
Ali nama je eto bilo bitnije te minute trositi na Sehica, Duljevica, Civica i ostale slabe igrace.
Evo vidim Jasic je od Aprila 2021 dio prvog tima Wolfsbergera. Tada zajedno s Muharemovicem prikljucen. Od Septembra, Oktobra 2021 poceo biti standardan. Znaci mogao si i njega tada prikljuciti da imas sirinu na beku. Testirati kako bi to funkcionisalo kada bi jednog od tri beka na lijevu stranu prebacio a Kolasinca na stopera kada igras sa tri stopera. Znaci bilo je vremena za testiranje.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 28 dec 2022, 10:26

Nesto mi nerealno da decko iz Sapne(Jasic) moze da ne zaigra za Bosnu, i da mu je Austrija preča, nadam se da nece biti vecih problema tu. :)

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 28 dec 2022, 10:30

Sheyi je napisao/la:
28 dec 2022, 10:26
Nesto mi nerealno da decko iz Sapne(Jasic) moze da ne zaigra za Bosnu, i da mu je Austrija preča, nadam se da nece biti vecih problema tu. :)
Hoces se sloziti da je trebao najkasnije pocetkom 2022 biti prikljucen nasem A timu? Jer realno nemamo mi bekova viska po solidnim ligama. Jos standardan i mlad.
Minute koje su isle Stevanovicu i Civicu na beku su trebale pripasti Dedicu, Gazibegovicu i Jasicu.

Sto se nastupa Jasica za BiH tice, tu zna @brigadir najvise. :bih:

A i Muharemovic da je ostao u Wolfsbergeru bio bi standardan stoper. Jos igraju sa tri stopera. Mogao je komotno biti vec clan A tima. Ali bolje slusati pogresne ljude i zavrsiti u Serie C. :clap:

Tuta Petrov

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 28 dec 2022, 12:12

Ma neće biti sekunde nerealno ako recimo 2025. (a da ne kažem pogotovo ako budemo igrali na Euru), svi ovi budu u jačim klubovima. Dedić ima potencijal za najveće klubove u Evropi. Gazibegović i Hamulić mogu u lige petice isto. Ahmedhodžić evidentno ide prema tome. Kovačević može također.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 28 dec 2022, 12:31

Maestro je napisao/la:
28 dec 2022, 10:30
Sheyi je napisao/la:
Hoces se sloziti da je trebao najkasnije pocetkom 2022 biti prikljucen nasem A timu? Jer realno nemamo mi bekova viska po solidnim ligama. Jos standardan i mlad.
Minute koje su isle Stevanovicu i Civicu na beku su trebale pripasti Dedicu, Gazibegovicu i Jasicu.

Sto se nastupa Jasica za BiH tice, tu zna @brigadir najvise. :bih:

A i Muharemovic da je ostao u Wolfsbergeru bio bi standardan stoper. Jos igraju sa tri stopera. Mogao je komotno biti vec clan A tima. Ali bolje slusati pogresne ljude i zavrsiti u Serie C. :clap:
Riješeno, samo što ovaj put Miske neće proći samo sa ćevapima već će morat dovest Hakalu da pjeva uživo. :D
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 28 dec 2022, 13:02

Sheyi je napisao/la:
E moj druze. Pusti ti to. Pa I Tankssonovi su porijeklom iz Srebrenice pa izrod potrca ka Zlatanovom shupku. Da bi ga 1-2 godine kasnije svi zivi svedjani ignorisali ko da nikad nije postojao.
@igrajlopte 🐦

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 28 dec 2022, 13:04

Tahirović i Huseinbašić su već sad za prve postave naše, bez dileme
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 28 dec 2022, 13:05

ReX je napisao/la:
28 dec 2022, 13:02
Sheyi je napisao/la:
E moj druze. Pusti ti to. Pa I Tankssonovi su porijeklom iz Srebrenice pa izrod potrca ka Zlatanovom shupku. Da bi ga 1-2 godine kasnije svi zivi svedjani ignorisali ko da nikad nije postojao.
Kako mi je drago što je ta klocina propala. Omeragić ide isto tim putem i nadam se da će nastaviti propadati. :)

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 28 dec 2022, 13:08

arelinho je napisao/la:
28 dec 2022, 13:05
ReX je napisao/la:
Sheyi je napisao/la:
Kako mi je drago što je ta klocina propala. Omeragić ide isto tim putem i nadam se da će nastaviti propadati. :)
:thumbup:
@igrajlopte 🐦

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 28 dec 2022, 14:43

arelinho je napisao/la:
28 dec 2022, 13:05
Ni Alijagiću ne ide dobro.

Klupiran u grčkoj cvajti :kafa:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 28 dec 2022, 14:55

A interesantno ko god nas je odbio, u 95% slucajeva je kasnije propao :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 28 dec 2022, 15:06

sassuolo vec poslao ponudu za Tahirovica, ali je Roma odbila
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 28 dec 2022, 15:07

DamirT je napisao/la:
28 dec 2022, 14:55
Klocevi nikako da shvate da je igranje za BiH poprilicno dobra referenca.

Ahmedhodzic je vec imao iskustva igrajuci protiv Mbappea, Lewandowskog i ostalih klasnih igraca, prije nego je poceo igrati Ligu Sampiona.

Ako se dese klupske problemi, imat ces priliku popraviti formu u reprezentativnom prozoru. Kolasinac, Pjanic, Dzeko i bezbroj igraca tokom klupiranja su se mogli dokazivati u reprezentaciji.

Jedini koji je istinski profitirao je Seferovic.

Vecina koji su se odlucili za BH dres su bili podrzani od nasih medija, BH javnosti/navijaca. Pa prevaru Hajrovica ljudi i dan danas spominju u najboljem svjetlu.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 28 dec 2022, 15:30

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
28 dec 2022, 15:07
DamirT je napisao/la:
28 dec 2022, 14:55
Klocevi nikako da shvate da je igranje za BiH poprilicno dobra referenca.

Ahmedhodzic je vec imao iskustva igrajuci protiv Mbappea, Lewandowskog i ostalih klasnih igraca, prije nego je poceo igrati Ligu Sampiona.

Ako se dese klupske problemi, imat ces priliku popraviti formu u reprezentativnom prozoru. Kolasinac, Pjanic, Dzeko i bezbroj igraca tokom klupiranja su se mogli dokazivati u reprezentaciji.

Jedini koji je istinski profitirao je Seferovic.

Vecina koji su se odlucili za BH dres su bili podrzani od nasih medija, BH javnosti/navijaca. Pa prevaru Hajrovica ljudi i dan danas spominju u najboljem svjetlu.
Nisu ni svjesni da cemo ih trpit dokle god je potrebno. Eno npr Viscu trpili skoro 10 godina, dvije utakmice dobre nije odigrao za reprezentaciju. Bas ce njih Svedska trpit ako ih ne ide. Za Svedjane i Austrijance ce biti samo jedni u nizu igraca, a kod nas mogu bit heroji, pogotovo jer nismo zahtjevni ko nacija.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 28 dec 2022, 15:36

ReX je napisao/la:
Sheyi je napisao/la:
Pa isto ce biti sa Arminom. Evo on je sad tek pozvan u ovu rezervnu ekipu Svedske. A njegovi suigraci i neki igraci iz skandinavski liga su bili u A timu sad za ove novembarske utakmice. To dosta govori koliko oni na njega racunaju.
Kod nas bi imao vec nastupa koliko Anel i Dennis. Znaci jedne cijele kvalifikacije i LN. I do sada bi se dosta vise klubova interesovalo za njega.

Tuta Petrov

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 28 dec 2022, 16:41

Halid Sabanovic na klupi Angersa. Gube opet.

Tuta Petrov

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 28 dec 2022, 23:04

Zolotic 90 minuta na stoperu, pobjeda u gostima. Na cetvrtom su mjestu. Kad on igra nema poraza. :bih:

Tuta Petrov

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.