FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
Sin Azmira Husića: Ne želim da me gledaju kao Azmirovog sina, spreman sam napraviti nešto svoje ·INTERVJU
26.11.21. - 15:11,
S. Mlaćo
Teme:
Azmir Husić
FK Tuzla City
Svi u bh. nogometu, ali i mnogo šire znaju ko je Azmir Husić.
Husić je trenutno prvi čovjek FK Tuzla City, član Izvršnog odbora NS BiH, uspješni sportski radnik koji mnogo pomaže bh. klubovima iz svih gradova.
Radi se i o uspješnom biznisemu te humanitarcu koji ne štedi novac za uspjeh, a u budućnosti bi se moglo mnogo toga čuti i o njegovom sinu Ernadu.
Ernad je odlučio da osnuje menadžersku agenciju Rising Star. Vlasnik je i direktor agencije koja se bavi menadžmentom, zastupanjem, promocijom, prodajom te savjetovanjem nogometaša.
Za SportSport.ba je govorio, te otkrio kako je došao na ovu ideju.
“Sa ocem u Tuzla Cityju sam često predlagao neke igrače, dosta puta je moje savjete prihvatio, dovodio te igrače i slično. Tako je došla i moja ideja za agencijom, sada to želim zvanično, profesionalno, te da ja lično zastupam igrače“, priča Husić.
Fokus će biti na mladim igračima.
“Igrača ima, to neće biti problem. Dosta igrača mi se odavno javlja, moj prvi projekat je stoper Tuzla Cityja Mustafa Šukilović, juniorski reprezentivac naše zemlje“.
Otkrio je kako gleda na menadžerski posao u koji je do sada često bio uključen indirektno.
“Menadžer je jako bitna uloga u uspjehu, u karijeri svakog nogometaša. Imam jako dobre veze po Evropi, imam velike mogućnosti da napravim dobar posao sa nogometašem. U ovom poslu morate imati dobre veze, to je nekako glavno, pored toga da je igrač kvalitetan“.
Svjestan je da će ga kroz ovaj posao svi gledati kroz oca.
“Moj cilj je da budem Ernad Husić, a ne sin od Azmira Husića (osmijeh). Trudit ću se da me ne gledaju baš tako tako, da napravim nešto svoje“.
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:
Da li u BiH ima kvalitetnih mladih igrača?
“Itekako ima, vjerujte mi. Nedavno smo jednom mladom igraču završili da ide u Wolfsburg, vjerujte da našu ligu i naše igrače prate ljudi. Vidite jednu stvar. U BiH je problem što svi samo gledaju pare. Kod mene to neće biti tako. Znate da meni to nije potrebno, hvala Bogu. Meni je cilj samo napraviti jedan dobar posao, 'probiti' što se kaže, a onda sve ide lakše“, dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba Ernad Husić.
26.11.21. - 15:11,
S. Mlaćo
Teme:
Azmir Husić
FK Tuzla City
Svi u bh. nogometu, ali i mnogo šire znaju ko je Azmir Husić.
Husić je trenutno prvi čovjek FK Tuzla City, član Izvršnog odbora NS BiH, uspješni sportski radnik koji mnogo pomaže bh. klubovima iz svih gradova.
Radi se i o uspješnom biznisemu te humanitarcu koji ne štedi novac za uspjeh, a u budućnosti bi se moglo mnogo toga čuti i o njegovom sinu Ernadu.
Ernad je odlučio da osnuje menadžersku agenciju Rising Star. Vlasnik je i direktor agencije koja se bavi menadžmentom, zastupanjem, promocijom, prodajom te savjetovanjem nogometaša.
Za SportSport.ba je govorio, te otkrio kako je došao na ovu ideju.
“Sa ocem u Tuzla Cityju sam često predlagao neke igrače, dosta puta je moje savjete prihvatio, dovodio te igrače i slično. Tako je došla i moja ideja za agencijom, sada to želim zvanično, profesionalno, te da ja lično zastupam igrače“, priča Husić.
Fokus će biti na mladim igračima.
“Igrača ima, to neće biti problem. Dosta igrača mi se odavno javlja, moj prvi projekat je stoper Tuzla Cityja Mustafa Šukilović, juniorski reprezentivac naše zemlje“.
Otkrio je kako gleda na menadžerski posao u koji je do sada često bio uključen indirektno.
“Menadžer je jako bitna uloga u uspjehu, u karijeri svakog nogometaša. Imam jako dobre veze po Evropi, imam velike mogućnosti da napravim dobar posao sa nogometašem. U ovom poslu morate imati dobre veze, to je nekako glavno, pored toga da je igrač kvalitetan“.
Svjestan je da će ga kroz ovaj posao svi gledati kroz oca.
“Moj cilj je da budem Ernad Husić, a ne sin od Azmira Husića (osmijeh). Trudit ću se da me ne gledaju baš tako tako, da napravim nešto svoje“.
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:
Da li u BiH ima kvalitetnih mladih igrača?
“Itekako ima, vjerujte mi. Nedavno smo jednom mladom igraču završili da ide u Wolfsburg, vjerujte da našu ligu i naše igrače prate ljudi. Vidite jednu stvar. U BiH je problem što svi samo gledaju pare. Kod mene to neće biti tako. Znate da meni to nije potrebno, hvala Bogu. Meni je cilj samo napraviti jedan dobar posao, 'probiti' što se kaže, a onda sve ide lakše“, dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba Ernad Husić.
Najvažnije je da je postavljen trener i da nije megaloman. Ja mislim da se ovih dana vrše detaljne analize šta nam treba a istina je da ne treba više od 3 do 4 igrača ako ostanu ovi sadašnji ali igrača koji će igrati. Stoper i napadač trebaju svakako. Pitanje je sta sa Misinovicem i Buricem dal ih opisati posebno ovog prvog. Ja bih volio vidjeti Radovca da malo pojaca i onako solidnu sredinu.
Da li zna ko šta više o ovome gore sto sam prethodno postavio, da li je istina, bio bi zahvalan na odgovoru i novi sam na forumu. Lp pozz za sve članove i simpatizere našeg kluba.
-
- Kontakt:
Nas opstanak i postojanje nije upitan, tako da nema razloga za brigu. Svakako dobro nam dosao na forum.
Tuzla City / Sloga Simin Han
-
- Kontakt:
Danas odrzan sastanak trener i uprave, radi se na dovodjenju pojacanja, kao i ostalim detaljima vezanih za pripreme i sl.
Da li ce biti pojacanja i zna li se gdje bi mogli ici na pripreme?
-
- Kontakt:
Da , pojacanja ce biti..Sve ostale informacije bit ce objavljene.
Hvala Bogu da je raskinut ugovor sa mega zvijezdom Mladenom Veselinovicem igračem koji je ranga treće, četvrte kantonalne.
Mladi defanzivac Eldin Hasanbegović na društvenim mrežama je objavio da je potpisao za Sarajevo.
On je ranije prekinuo saradnju sa Slogom Meridian, navodi ****.
Dvadesetdvogodišnji defanzivac iz Tuzle iz mlađih kategorija Slobode je prešao u seniore Tuzla Cityja, a prije dolaska u premijerligaš iz Doboja još je nastupao za Gradinu.
Ove sezone upisao je 12 nastupa u m:tel Premijer ligi BiH i jedan pogodak.
Njegov Story na Instagramu u kojem navodi da je potpisao za Sarajevo je izbrisan tokom dana, čeka se službena potvrda transfera od strane bordo kluba.
On je ranije prekinuo saradnju sa Slogom Meridian, navodi ****.
Dvadesetdvogodišnji defanzivac iz Tuzle iz mlađih kategorija Slobode je prešao u seniore Tuzla Cityja, a prije dolaska u premijerligaš iz Doboja još je nastupao za Gradinu.
Ove sezone upisao je 12 nastupa u m:tel Premijer ligi BiH i jedan pogodak.
Njegov Story na Instagramu u kojem navodi da je potpisao za Sarajevo je izbrisan tokom dana, čeka se službena potvrda transfera od strane bordo kluba.
-
- Kontakt:
Ode Veseli, ne znam ni zasto je dolazio. To više nije igrač za klub poput nas koji ima ambicije da bude uvijek u vrhu. On je za klubove koji prezivljavaju i imaju jednogodišnje ciljeve. Puki opstanak. Slogu D., Posušje i istale koji se sami pronađu u navedenom.
Azmir je, sta god ko mislio o njemu, pravi car.
Uvijek im ovako pred izbore baci kost i oni se glođu, uznesu se, vide se u Evropi, nas po autimatizmu gase i sta sve ne.
Iskoristi za jednokratnu upotrebu tu pricu kao onaj troslojni, sve do narednog iznornog ciklusa.
Svi oni ga pljuju i ne vole dožive katarzu i odjednom im dobar, yve dok ih opet ne pusti niz vodu do nove dnevnopolitičke potrebe.
Nije toliko lud da postavi sina za SD pa da mali propadne nakon pola gidine, da ga "pokopa". Danas je već počela prica o pripremama, pomalo se igrači vraćaju sa odmora, i razmislja o popunjavanju kriticnih pozicija. Brzo ce kraj februara, valja nama ma novi zeleni ravi Tušanj.
Azmir je, sta god ko mislio o njemu, pravi car.
Uvijek im ovako pred izbore baci kost i oni se glođu, uznesu se, vide se u Evropi, nas po autimatizmu gase i sta sve ne.
Iskoristi za jednokratnu upotrebu tu pricu kao onaj troslojni, sve do narednog iznornog ciklusa.
Svi oni ga pljuju i ne vole dožive katarzu i odjednom im dobar, yve dok ih opet ne pusti niz vodu do nove dnevnopolitičke potrebe.
Nije toliko lud da postavi sina za SD pa da mali propadne nakon pola gidine, da ga "pokopa". Danas je već počela prica o pripremama, pomalo se igrači vraćaju sa odmora, i razmislja o popunjavanju kriticnih pozicija. Brzo ce kraj februara, valja nama ma novi zeleni ravi Tušanj.
Poznato je sada i ko će činiti stručni štab u novom mandatu iskusnog stratega na klupi Tuzlaka. Selvir Mujić biće prvi pomoćnik, a tu su i Mensur i Mirsad Dedić, dok će za kondiciju biti zadužen Jasmin Zahirović.
Dobro je da će o kondiciji brinuti Jasmin Zahirović.
Eldin Hasanbegovic prvo pojačanje, šta mislite o tome?
On se hvali da je potpisao za Sarajevo.
[/quote]
Na stranici našeg kluba zavinčno predstavljen
[/quote]
Na stranici našeg kluba zavinčno predstavljen
DOBRO DOŠAO KONAČNO U SVOJ TUZLACITY!
Ništa od Sarajeva: Mladi defanzivac potpisao za Tuzla CityObjavljeno prije 12 sekundi , 27 Decembra, 2022 16:05Autor N S
FOTO: Tuzla City
Prvo pojačanje u zimskom prelaznom roku je Eldin Hasanbegović!

Ovaj 22-godišnji defanzivac vraća se u plave redove nakon sto je polusezonu proveo u Slogi iz Doboja, gdje je upisao 13 nastupa.
Hasanbegović je prošao omladinsku školu Gradine i Slobode, a potom je potpisao trogodišnji ugovor sa Tuzla Cityjem, odakle je poslan na dvogodišnju posudbu u Gradinu, s kojom je izborio povratak u 1.ligu FBiH.
– Drago mi je da sam se ponovo vratio u Tuzla City. Do sada nisam dobivao ovdje priliku i nisam imao mogućnost da se dokažem. Nadam se da ću je sad dobiti u pravom smislu kako bi dokazao da vrijedim, kazao je Hasanbegović.
Ugovor s ovim defanzivcem je potpisan na tri godine.
Ništa od Sarajeva: Mladi defanzivac potpisao za Tuzla CityObjavljeno prije 12 sekundi , 27 Decembra, 2022 16:05Autor N S
FOTO: Tuzla City
Prvo pojačanje u zimskom prelaznom roku je Eldin Hasanbegović!

Ovaj 22-godišnji defanzivac vraća se u plave redove nakon sto je polusezonu proveo u Slogi iz Doboja, gdje je upisao 13 nastupa.
Hasanbegović je prošao omladinsku školu Gradine i Slobode, a potom je potpisao trogodišnji ugovor sa Tuzla Cityjem, odakle je poslan na dvogodišnju posudbu u Gradinu, s kojom je izborio povratak u 1.ligu FBiH.
– Drago mi je da sam se ponovo vratio u Tuzla City. Do sada nisam dobivao ovdje priliku i nisam imao mogućnost da se dokažem. Nadam se da ću je sad dobiti u pravom smislu kako bi dokazao da vrijedim, kazao je Hasanbegović.
Ugovor s ovim defanzivcem je potpisan na tri godine.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 27 dec 2022, 16:15, ukupno mijenjano 1 put.
Ernade daj sad Amara Kovčića.

-------------------------------------------------------------------
Može i Mersudin Ahmetović.Ima u njemu još života.
VOŠNJAKA OBAVEZNO!

-------------------------------------------------------------------
Može i Mersudin Ahmetović.Ima u njemu još života.
VOŠNJAKA OBAVEZNO!
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 27 dec 2022, 16:22, ukupno mijenjano 1 put.
Dolaskom Bošnjakovića mnogi igrači će poželiti da igraju za nas.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.