To je vec drugi par cipele, mozda neko samo hoce da koristi svoja prava. Problem je onaj ko je napravio da se moze biti kandidat u oboje, a ne glasac sto je zaokruzio imena ispred sebe.admin je napisao/la: ↑26 dec 2022, 15:09Ne krivi se, već glasač koji glasa za istog kao najboljeg i najgoreg nije kakvog intelekta. A osobu koja nije kakvog intelekta ne želiš imati kraj sebe, pogotovo ne na forumu gdje se sve svodi na razmjenu mišljenja i ideja.
Ko sam ne moze skontati da je bolje imati kvalitetne rasprave na forumu nego dječija kreveljenja, taj ne mora ništa skriviti da ga se banuje. Jednostavno je suvišan.
FORUMAŠ GODINE 2022. - DISKUSIJA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: FORUMAŠ GODINE 2022. - DISKUSIJA
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 26 dec 2022, 15:14, ukupno mijenjano 1 put.
Sramite se.
I budala bi shvatila o cemu se radi tamo svi njegovi pajdasi glasali na obje teme al nema vezeadmin je napisao/la: ↑26 dec 2022, 14:48Moguće je, ali bi trebao neko prijaviti ako mu se desilo. Ja ne čitam privatne poruke, one su privatne.
Obzirom da sam vidio da je tema uništena, obrisao sam je. Upamtio sam i ko su forumaši koji su je uništavali, ništa ne brini (kukaće "što ja?"). Ali sad da nekog kaznjavam zbog spama na koji se niko nije pozalio, to ipak ne moze.
Meni je u svemu tome nevjerovatno da to divljanje nikom ne smeta, da nema niko ko će prijaviti da ga debili nagovaraju da sjebe temu, a pogotovo da se 20 ljudi udruzi da sjebe temu koju su oni sami otvorili. Ne kontam to. Isto da mora biti nagrada, pa sad treba to razvaliti. Baš mene briga ima li izbora za kantu ili nema.
Ja te pitam jel okej da se vrijedjamo i dalje na pojedinim temama ako procitam opet one iste nadimke koji veze s vezom nemaju? Okej ako ih jos jednom neko napise dobit ce forumsku samarcinu
Najjace od svega svi se javljaju da brane to isto dogovaranje i ovaj @alemsa i L-Train, svi

Forumas godine treba biti neko izmedju Marsala i Delinja
Kanta godine Justin logicno jer je i izglasan od normalne raje
🔴 MIA SAN MIA 🔴
6x 🏆 UCL
32x 🏆 Bundesliga
20x 🏆 DFB Pokal
6x 🏆 UCL
32x 🏆 Bundesliga
20x 🏆 DFB Pokal
-
- Kontakt:
Ja, eto sad admin i moderatori krivi jer možeš glasati za bilo koga na forumualemsa je napisao/la: ↑26 dec 2022, 15:01@bundes
Prvo glupost je sto se jedan lik moze naci u kandidaturi za oboje, drugo ne treba kriviti niti banovati ljude koji su imali pravo glasa. To ti je isto (da je moguce) Zeljko Komsic kandidat za SDA i HDZ, i ti se ljutis sto je dobio oba, pa sto si dozvolio da bude kandidat u oba.

I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Nemam sta braniti libo me za justina ili bilo koga s te liste. Kao clan foruma imao sam pravo glasati za koga hocu i kraj price.
Admin koji se prije godinu dana hvalio što ima samo par aktivnih moderatora je danas šokiran da su forumaši bez kontrole već besmislene nagrade doveli do vrhunca besmisla
bosanski Musk u kontradikciji sa samim sobom
Imao si pravo, a i ja imam pravo da sa foruma udaljim svakog za koga smatram da nije dovoljan kapacitet da bi učestvovao u diskusijama. Time bih završio tu temu.
A što se tiče ovih bauštelaca i pijačara, vi baš ko djeca. Pa kad se tako primaš, ako ja danas zabranim izraz bauštelac, sutra će te zvati montažer rigipsa, prekosutra građevinar, pa onda dugački, žuti, hamo... bilo šta na šta se primiš. A ti ako si pao na bauštelcu, past ćeš na bilo kojoj provokaciji. S druge strane, ja ne mogu zabraniti sve riječi na koje se vi palite.
To se rješava lagano što budalu staviš na ignore. Kad ga 10 normalnih likova stavi na ignore, bubuljičavom kreveljku će dosaditi i sam će otići. Ovako ste gori vi što kukate od njih koji vas provociraju.
A što se tiče ovih bauštelaca i pijačara, vi baš ko djeca. Pa kad se tako primaš, ako ja danas zabranim izraz bauštelac, sutra će te zvati montažer rigipsa, prekosutra građevinar, pa onda dugački, žuti, hamo... bilo šta na šta se primiš. A ti ako si pao na bauštelcu, past ćeš na bilo kojoj provokaciji. S druge strane, ja ne mogu zabraniti sve riječi na koje se vi palite.
To se rješava lagano što budalu staviš na ignore. Kad ga 10 normalnih likova stavi na ignore, bubuljičavom kreveljku će dosaditi i sam će otići. Ovako ste gori vi što kukate od njih koji vas provociraju.
Pošto si ti prvi koji je na ovoj temi predložio da se za istog glasa i na jednoj i na drugoj, po tvojoj želji i sugestiji uspostavljam kontrolu i banujem te na 14 dana.
Slažem se sa vama, griješio sam, treba malo bolje pratiti i banovati redom ljude koji svjesno uništavaju teme, bez obzira na to da li su šta direktno skrivili ili nisu. Tako da ako nakon bana nastaviš ili ako te skontamo na drugom nicku, naredni je trajan.
Ma imas pravo druze da radis sta zelis, samo je glupo kriviti glasace, dapace u neku ruku je i bolje sto se ovako desilo pa da uocite da je nacin pogresan jer je moglo doci do tog. Slijedece godine postavite tipa 5 kandidata na jednoj strani, 5 na drugoj i nece se moci ovo desiti. Ne mrzi igraca, mrzi igricu jel
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 26 dec 2022, 15:31, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Ne prima se niko već je to postao diskurs foruma. Ne mogu se voditi nikakve diskusije jer pola foruma koristi te gluposti i zagađuje svaku moguću temu. Kad ti moderator koristi takve izraze u svakom drugom postu šta ćeš očekivati od običnih forumaša? Kako će se razviti normalna diskusija bilo gdje ako 7 od 10 ljudi samo trola i ide na to da nekoga iznervira, isprovocira itd. To je problem, koga briga za izraze već se tako stvara anarhija gdje nema diskutovanja već samo vrijeđanje jedni drugih.admin je napisao/la: ↑26 dec 2022, 15:25Imao si pravo, a i ja imam pravo da sa foruma udaljim svakog za koga smatram da nije dovoljan kapacitet da bi učestvovao u diskusijama. Time bih završio tu temu.
ako govorimo o moderatoru na bundesligi, sjetio bih se da je isti odabran većinom vaših glasova?
Tj. jedan od rijetkih za kojeg sam pustio da ga izaberu forumaši, a ne ja.
I jedan od rijetkih kojim sam uskratio moderatorske opcije.
Tj. jedan od rijetkih za kojeg sam pustio da ga izaberu forumaši, a ne ja.
I jedan od rijetkih kojim sam uskratio moderatorske opcije.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Kakvi likovi dolaze na teme (inidijanci), takve teme i budu (divlje).
Dodjite na podforume ABA liga, Euroliga, Euro kosarka i vidite kakva gospoda tamo dolazi, pise i cita - logicno je da su i teme gospodske i normalne. Tamo nema puno trolanja, a mozes procitati bruku odlicnih upisa
Dodjite na podforume ABA liga, Euroliga, Euro kosarka i vidite kakva gospoda tamo dolazi, pise i cita - logicno je da su i teme gospodske i normalne. Tamo nema puno trolanja, a mozes procitati bruku odlicnih upisa

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
To je kljucni problem i ne znam zasto je problem adminu da to shvati i da se pokusa pronaci neko moguce rjesenje koje bi dovelo do nekakvog poboljsanja. On gore pise kako nece djecija kreveljenja, vec hoce ozbiljne diskusije, ali zaista u ovoj godini je mnogo vise bilo ovog prvog nego drugog. Ja pratim najvise teme repke, lige prvaka, nase i engleske lige i tu je bilo fakat teskog cirkusa. Tu sam aktivno od 2009. godine i imam nekakav uvid kroz godine boravka na forumu da mogu reci kako je ova godina bila najkriticnija sto se foruma tice. Prolazilo je mnogo toga ispod adminovog radara, jer moderacije nema, a admin sigurno ne prati 16h dnevno teme.Bundesliga je napisao/la: ↑26 dec 2022, 15:31Ne prima se niko već je to postao diskurs foruma. Ne mogu se voditi nikakve diskusije jer pola foruma koristi te gluposti i zagađuje svaku moguću temu. Kad ti moderator koristi takve izraze u svakom drugom postu šta ćeš očekivati od običnih forumaša? Kako će se razviti normalna diskusija bilo gdje ako 7 od 10 ljudi samo trola i ide na to da nekoga iznervira, isprovocira itd. To je problem, koga briga za izraze već se tako stvara anarhija gdje nema diskutovanja već samo vrijeđanje jedni drugih.admin je napisao/la: ↑26 dec 2022, 15:25Imao si pravo, a i ja imam pravo da sa foruma udaljim svakog za koga smatram da nije dovoljan kapacitet da bi učestvovao u diskusijama. Time bih završio tu temu.
-
- Kontakt:
Nisam mislio na hardena mada se i za njega dosta ljudi žalilo s obzirom da je dopustio cirkus na temama Bundesliga i FC Bayern jedno vrijeme. Sve u redu, ne može tema biti ozbiljna cijelo vrijeme niti treba. Ali je to bio cirkus s obzirom da su trolovi dolazili i "pecali" ove domaće, pa je tu svađa trajala danima, a moderator u fazonu neka malo zabave. Mislio sam na onog boixosa ili kako se već zove. Čini mi se da više nije moderator ali bio je ako se ne varam. Znam da kopira havera Justina stalno.
-
- Kontakt:
Dopustiti zajebanciju na nogometnim temama dok nema utakmica, a ukinuti tijekom utakmica?
odem na teme bundeslige koja je kao problematična i u zadnjih 15 dana ne nadjem nijedan post u kojem piše "bauštelci" ili "pijačari", nijednu uvredu, uglavnom neke realtivno normalne diskusije, ne nadjem ništa što bih obrisao.
Ovako su mi isto stvarali pritisak da postavim neke moderatore, pa ti moderatori ispadoše najveći problem cijelog foruma.
Za teme oko domaćeg sporta je puno više problema druge vrste, tu si vazda ili za jednog ili za drugog i šta god da uradiš, nekom si stao na zulj... tako da iskreno, ni ne želim ulaziti u te ratove.
ps. boixos je došao na preporuku forumaša, a otišao na moju inicijativu.
Ovako su mi isto stvarali pritisak da postavim neke moderatore, pa ti moderatori ispadoše najveći problem cijelog foruma.
Za teme oko domaćeg sporta je puno više problema druge vrste, tu si vazda ili za jednog ili za drugog i šta god da uradiš, nekom si stao na zulj... tako da iskreno, ni ne želim ulaziti u te ratove.
ps. boixos je došao na preporuku forumaša, a otišao na moju inicijativu.
Ovo bukvalno najvise rade ljudi sa tvog PDFa na EPLu, La Ligi i LŠ, ironic.Bundesliga je napisao/la: ↑26 dec 2022, 15:52Nisam mislio na hardena mada se i za njega dosta ljudi žalilo s obzirom da je dopustio cirkus na temama Bundesliga i FC Bayern jedno vrijeme. Sve u redu, ne može tema biti ozbiljna cijelo vrijeme niti treba. Ali je to bio cirkus s obzirom da su trolovi dolazili i "pecali" ove domaće, pa je tu svađa trajala danima, a moderator u fazonu neka malo zabave. Mislio sam na onog boixosa ili kako se već zove. Čini mi se da više nije moderator ali bio je ako se ne varam. Znam da kopira havera Justina stalno.
Ja ispade problem citavog foruma
Forum na nikad nizim granama ( kvantitet je tu a to je adminu bitno, a kvaliteta odavno nema ), moderatora nema ni na vidiku nigdje, al ja sam problem bio citavog foruma
eto vise nisam moderator, sad ce sve procvjetati, trolovi postaju ozbiljni likovi.

Forum na nikad nizim granama ( kvantitet je tu a to je adminu bitno, a kvaliteta odavno nema ), moderatora nema ni na vidiku nigdje, al ja sam problem bio citavog foruma

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
-
- Kontakt:
Ja ne znam na šta se vi žalite, na EPL temi se može pričat normalno onda kad želiš, a možeš se i nasmijat na postove onih koji se stalno zajebaju. Staviš na ignore ako ti netko smeta i idi dalje. Zašto bi se ukidala zajebancija? Samo je s njom tema potpuna.
Trenutno korisnika/ca: MaroonBjelave i 9 gostiju.