Potencijalni selektori

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DaVinci
Kontakt:

Re: Potencijalni selektori

Post Postao/la DaVinci » 26 dec 2022, 00:31

BoixosNois1899 je napisao/la:
25 dec 2022, 22:53
Meni je nerealno da grupa ljudi može sjesti i odlučiti da je Hadžibegić najbolja opcija za selektora u 2023. godini.
Grupa ljudi ne moze ali grupnjak shljama moze ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 26 dec 2022, 00:32

DamirT je napisao/la:
26 dec 2022, 00:22
Da novinari imaju muda, pa da pitaju Vahu po cemu su Alzir i Maroko bolji od nas. Mislim u smislu ovog sto on prica da kod nas ima puno politike.
Politika u smislu da mora zadovoljiti nacionalni kljuc!To Vahi smeta.Jbo to kad moras u repki imati sve nacionalisti, a znamo da one dvije nacionalnosti cim igraju bolje i imaju kvaliteta igraju za susjede!Primjer Lovren, Jovic, (jedini izuzetak Krunic al haman se i on poceo kajati), znaci on mora pozvati igrace koji nisu dobri za susjede al jesu za nas jer mora zadovoljiti kvotu.Puna podrska Vahi!!
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 26 dec 2022, 01:17

Ni Zimbabwe nema nacionalni kljuc da ti saradnici moraju da imaju odredjenu nacionalnost, a kod nas ima. Po tome se mijesa politika u fudbal, i jeste u pravu. Normalno da niko od nas ne moze za sigurno reci kako on razmislja, ali moje neutemeljeno misljenje da bi on postao fleksibiliniji po tom pitanju, da je ponuda financijski atraktivna. Isto ne mogu da vidim problem sto se ne moze da nadje adekvatan pomocni trener koji se uklapa u koncept politike saveza, valjda ima kvalitetni ljudi svih nacionalnosti koji su po ustavu.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 26 dec 2022, 01:58

Bilo kako bilo, najgora opcija bila bi da selektor Petev odradi ugovor do kraja i onda se u januaru 2023. godine nađe novo rješenje. U tom slučaju, novi selektor do starta kvalifikacija za EP ne bi imao nijedan termin za uigravanje tima
- Fuad Čolpa

:lol:

Anoniman
Kontakt:

Post Postao/la Anoniman » 26 dec 2022, 05:57

Vaha bi bio pun pogodak,vratila bi se raja na tribine.
Al on ne moze dvije stvari,autoritet iznad sebe i neznanje.
Mi imamo problem tu,al najvise oko novca.
Tako da,vjerujem da on nije spreman za ovaj kolac.
Budi frajer i pozovi igrace prvi koji nece igrati za susjede a da dodju radi tebe igrati i to je izazov.
Savez treba iskusnog selektora dovesti ili onog koga trazi narod.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 26 dec 2022, 06:37

Par puta sam pričao sa njemu bliskim ljudima, čovjek neće i ne želi da radi u uvjetima gdje on mora gledati kako se neko zove i na osnovu toga krojiti spisak reprezentacije i da mora na taj način popunjavati kvotu konstitutivnih naroda u timu.

Vahid je bio selektor Obale Bjelokosti, Maroka, Japana te i Alžira i pored toga Rennes, Nantes, PSG, Lille zar mislite da tu nije zaradio dovoljno para i da mu treba još pored toga?

Nije problem utakmica u Mostaru, Širokom Brijegu ili Banja Luci, samo da mu obezbijede da ima svoje ljude u stručnom štabu i da ima odriješene ruke oko sastavljanja spiska ali da mu niko ne smije prigovoriti oko spiska ili nekog igrača pa da na spisku bude 23 Bošnjaka, 23 Srbina ili 23 Hrvata i zbog toga on nikada nije i neće biti opcija.
Brko iz druge galaksije!!!

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 26 dec 2022, 06:40

Zar nije Prosinecki doveo sa sobom svoju dvojicu pomoćnika s kojima stalno radi?!
Zar nije Mesa doveo svog pomoćnika, Pape?!
Jel to neko Meši krojio spisak? - NIJE!!!
Pogotovo ne bi Vahi niko smio krojiti SPISAK!!!

Smiješne su te priče.
Ako voliš reprezentaciju dodji i napravi rezultat.
Ako ti se miješaju u posao, napravi bum kao i Kodro onomad...ako ce iza nekoga stati nacija, onda si to ti.
U oba slučaja dobijamo.
Postoji i treći slučaj, gdje imamo loše rezultate i on bude otjeran jer neće sam otići...tek kad mu ugovor istekne ili ga ipak nekako isprovocira jer će 2,3 najbolja igrača udaljiti iz reprezentacije. :)

A priča o igranju u Banja Luci, Mostaru...e pa stvarno...gdje, kako, na kojem stadionu?!
Cista glupost.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 26 dec 2022, 07:47

sagitarius je napisao/la:
26 dec 2022, 00:32
DamirT je napisao/la:
26 dec 2022, 00:22
Da novinari imaju muda, pa da pitaju Vahu po cemu su Alzir i Maroko bolji od nas. Mislim u smislu ovog sto on prica da kod nas ima puno politike.
Politika u smislu da mora zadovoljiti nacionalni kljuc!To Vahi smeta.Jbo to kad moras u repki imati sve nacionalisti, a znamo da one dvije nacionalnosti cim igraju bolje i imaju kvaliteta igraju za susjede!Primjer Lovren, Jovic, (jedini izuzetak Krunic al haman se i on poceo kajati), znaci on mora pozvati igrace koji nisu dobri za susjede al jesu za nas jer mora zadovoljiti kvotu.Puna podrska Vahi!!
A u papetovom mandatu 10 Bosnji igralo i samo Miske Srbjn i to po zasluzi jer je bio kvalitet i kako to časni posteno Vaha nije primjetio, tako je bilo i kod Meše i kod Prosinečkog npr samo Vranješ igrao i to jer je imao kvalitet i tad jedino rjesenje kao desni bek. Ili npr Menalo sada kao hrvat...pozvan jer ima kvalitet.

I sad dodju ljudi braniti licemjerje i lopovluk nekim lazima na
nacionalnoj osnovi. I ako ima neki takav poziv po nacionalnom ključu to je vecinim kao rezrvni 15 ili 16 igrac.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 26 dec 2022, 07:57

1921boy je napisao/la:
26 dec 2022, 06:37
Par puta sam pričao sa njemu bliskim ljudima, čovjek neće i ne želi da radi u uvjetima gdje on mora gledati kako se neko zove i na osnovu toga krojiti spisak reprezentacije i da mora na taj način popunjavati kvotu konstitutivnih naroda u timu.

Vahid je bio selektor Obale Bjelokosti, Maroka, Japana te i Alžira i pored toga Rennes, Nantes, PSG, Lille zar mislite da tu nije zaradio dovoljno para i da mu treba još pored toga?

Nije problem utakmica u Mostaru, Širokom Brijegu ili Banja Luci, samo da mu obezbijede da ima svoje ljude u stručnom štabu i da ima odriješene ruke oko sastavljanja spiska ali da mu niko ne smije prigovoriti oko spiska ili nekog igrača pa da na spisku bude 23 Bošnjaka, 23 Srbina ili 23 Hrvata i zbog toga on nikada nije i neće biti opcija.
Manite nas šuplje, laži i licemjerja naivni ljudi.
Ima nas ovdje i sa malo vecim IQ i fakultetskih obrazovanih da kontamo i ne nasjedamo na njegove laži koje su u rangu osnovnoškolca nemoj da nam vrijedja inteligenciju...sta on misli da je najpametniji pišam mu se na njegov princip i pravdu. Meša doveo svoje pomocnike, prosinečki doveo svoje imao odrijesene ruke i sad dodje jedan jugobalija nazovi polucetnik prosipati laži po državi koju zove svojom kao. Iskreno ja ga ne mogu ocima vidjeti zbog njegovog karaktera.

slika
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Kobayashi
Kontakt:

Post Postao/la Kobayashi » 26 dec 2022, 08:20

Ma 100%. Situacije gdje se "trpao" neko samo zbog nacionalnosti je davno prošlo vrijeme. Sada lova vrti svugdje, kako u politici tako i u sportu. Menadžeri.
I naravno igrači kao što su Papac, Begović i tako to koji su govorili protiv saveza, ti su otpisani.
Ja stvarno ne znam za to da se u zadnjih 10-15 god neko trpao zbog nacionalnosti.
Vaha ima 70 godina, sta vise hoće i on. Ako se nije finansijski obezbjedio do sad, neće ni od sad. Sam kaže da mu je to u Kataru trebalo da bude to i da završi karijeru.
A nije frka bila ići u Dinamo kod Mamića i slušati njega. I slušao ga je dok mu nije mater opsovao. Nećemo se praviti ludi.

safun79
Kontakt:

Post Postao/la safun79 » 26 dec 2022, 08:24

hurem je napisao/la:
26 dec 2022, 06:40
Zar nije Prosinecki doveo sa sobom svoju dvojicu pomoćnika s kojima stalno radi?!
Zar nije Mesa doveo svog pomoćnika, Pape?!
Jel to neko Meši krojio spisak? - NIJE!!!
Pogotovo ne bi Vahi niko smio krojiti SPISAK!!!

Smiješne su te priče.
Ako voliš reprezentaciju dodji i napravi rezultat.
Ako ti se miješaju u posao, napravi bum kao i Kodro onomad...ako ce iza nekoga stati nacija, onda si to ti.
U oba slučaja dobijamo.
Postoji i treći slučaj, gdje imamo loše rezultate i on bude otjeran jer neće sam otići...tek kad mu ugovor istekne ili ga ipak nekako isprovocira jer će 2,3 najbolja igrača udaljiti iz reprezentacije. :)

A priča o igranju u Banja Luci, Mostaru...e pa stvarno...gdje, kako, na kojem stadionu?!
Cista glupost.
Kao i obično slažemo se u svemu,
Sit sam više nekih priča "rekla kazala", vezano za Vahu. Uzmeš, prihvatiš funkciju , tražiš odriješene ruke, ako ti se ko bude mješao u posao kao u Maroku , pokazžeš zube i to je to. Previše stvari idealizujemo, letimo u nebesa. Taj isti bi sada uzeo repku Hrvatske da mu je ponude kao i Srbije, bilo koja zemlja iz Afrike da je pojavi , sad bi on poletio. Bilo bi dobro da hoće ali uglavnom uvjek se nadje izgovor..
„Pravi džentlmen nikada ne napušta svoju damu“,

Aleksandro Del Piero

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 26 dec 2022, 08:48

Jedini razlog zbog kojeg neće da bude selektor.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 dec 2022, 08:52

Za 10-15 k koliko plaćamo i ne možeš dovesti neko ime.
Koševo Zapad

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 26 dec 2022, 09:33

Kakva levatska prica za Vahu i krojenje spiska majko moja, vi bas zivite u zabludi
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 26 dec 2022, 09:35

Ne kontaju ljudi osnove!
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 26 dec 2022, 09:41

Kako god, novi selektor je pristao na uslove i on je izabran ostalo je samo da IO potvrdi odluku i imenovanje.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 26 dec 2022, 09:46

Ako je je izbor Jugoslovenski dinosaurus Hadzibegic, nema veze.

Nikako ne bi smio biti izgovor za kockanje ovih kvalifikacija.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 26 dec 2022, 09:49

slika

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 26 dec 2022, 10:03

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
26 dec 2022, 09:46
Ako je je izbor Jugoslovenski dinosaurus Hadzibegic, nema veze.

Nikako ne bi smio biti izgovor za kockanje ovih kvalifikacija.
Bude li on selektor 100% mozemo zaboraviti EURO. Faruk je trenerski klaun kao i Mehmed Bazdarevic.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 26 dec 2022, 10:17

Samo trio "Bajramović - Barbarez - Bolić, Ibišević" ...za spas BH fudbala i neki napredak, sva ostala rješenja je samo vrtenje u krug.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.