Potencijalni selektori
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
- Kontakt:
Re: Potencijalni selektori
Šteta ako vam promjena ne dođe dobro, mislio sam da ćete se glatko plasirati s 2. mjesta.
Tako je. Ne znam kako pojedini razmišljaju, ali ako je već budžet xy miliona, valjda se može izdvojiti milion godišnje na trenera koji ti svojim radom i renomeom garantuje uspjeh i plasman na neko takmičenje.
Plasman u A ligu nacija nam je donio oko 3 miliona eura. Srbija plasmanom na svjetsko prvenstvo zaradila oko 12 miliona dolara. Ne znam koliki je iznos za plasman na EP24 ali sigurno nije mala cifra.
I hajmo sada realno, da li vrijedi uložiti milion (hajmo reći KM ali zašto ne i eura) u trenera koji će ti za godinu donijeti dva, tri ili četiri puta više nego što si uložio.
Normalno da to nije cilj, zato radi sa platom od 15 do 20k eura, vrti se u krug, ako se nešto napravi dobro je, ako ne nikome ništa, ponovo zavrti krug dok se ne pojavi neko ko će uraditi nešto za 10, 20 ili 50 godina i onda opet čekaj tako po pola stoljeća da se ostvari neki plasman na neko veliko takmičenje.
Brko iz druge galaksije!!!
Jel stvarno mislite da je savezu stalo da dovede normalnog selektora?
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
Budžet Saveza je 20 miliona. Para ima. Ako hoćete da se plasirate na Evropsko prvenstvo i zaradite onda morate i potrošiti.
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Vaha da je ikad htio preuzeti reprezentaciju uradio bi to 2014. poslije Sušića kada ga je savez pokušao dovesti. Imao je na raspolaganju najbolju generaciju igrača i realan plasman na Euro gdje se opet vrlo lako mogla proći grupa. Prilika je propuštena tu. Ne vidim način na koji bi sad došao kada već nije želio tad.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
-
- Kontakt:
Brate selektor BiH ima 15-20k eura mjesecno, koliko je Bjelica imao u Osijeku, milion eura? To je isto ko da ja kazem da bih guzio Lidiju Bacic, sve je to lijepo al nema se para. Lik kandidat za klupu Poljske, o cemu pricamo...
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Kako će sada preuzeti kada ga nisu ni kontaktirali? Je li to Čolpa počeo u grah da gleda?BoixosNois1899 je napisao/la: ↑25 dec 2022, 20:58Vaha da je ikad htio preuzeti reprezentaciju uradio bi to 2014. poslije Sušića kada ga je savez pokušao dovesti. Imao je na raspolaganju najbolju generaciju igrača i realan plasman na Euro gdje se opet vrlo lako mogla proći grupa. Prilika je propuštena tu. Ne vidim način na koji bi sad došao kada već nije želio tad.
"Nije me niko zvao iz Saveza, a trenutno nemam komentar na tu ideju da budem selektor. Ponavljam ono što sam i ranije govorio - previše je politike u Savezu...", rekao je Halilhodžić kada smo ga kontaktirali jutros za komentar.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Vaha jede vnago i to u velikim porcijama. Eto dosad je bio selektor u perjanicama demokratije garant.h1a2s3o4 je napisao/la: ↑25 dec 2022, 21:02Kako će sada preuzeti kada ga nisu ni kontaktirali? Je li to Čolpa počeo u grah da gleda?BoixosNois1899 je napisao/la: ↑25 dec 2022, 20:58Vaha da je ikad htio preuzeti reprezentaciju uradio bi to 2014. poslije Sušića kada ga je savez pokušao dovesti. Imao je na raspolaganju najbolju generaciju igrača i realan plasman na Euro gdje se opet vrlo lako mogla proći grupa. Prilika je propuštena tu. Ne vidim način na koji bi sad došao kada već nije želio tad.
"Nije me niko zvao iz Saveza, a trenutno nemam komentar na tu ideju da budem selektor. Ponavljam ono što sam i ranije govorio - previše je politike u Savezu...", rekao je Halilhodžić kada smo ga kontaktirali jutros za komentar.

- BoixosNois1899
- Kontakt:
Pa eto, nema potrebe ni da ga kontaktiraju. Sve je rekao sa tom izjavom. Čovjek godinama već bježi od selektorske pozicije, zašto bi sad bilo drugačije?h1a2s3o4 je napisao/la: ↑25 dec 2022, 21:02Kako će sada preuzeti kada ga nisu ni kontaktirali? Je li to Čolpa počeo u grah da gleda?BoixosNois1899 je napisao/la: ↑25 dec 2022, 20:58Vaha da je ikad htio preuzeti reprezentaciju uradio bi to 2014. poslije Sušića kada ga je savez pokušao dovesti. Imao je na raspolaganju najbolju generaciju igrača i realan plasman na Euro gdje se opet vrlo lako mogla proći grupa. Prilika je propuštena tu. Ne vidim način na koji bi sad došao kada već nije želio tad.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
I ne je odgovor, ali ljudine iz Saveza se nisu udostojile ni da pokušaju. Ali nam zato prosipaju priču da su pokušavali i žele najbolja rješenja.
Otići sa pravom ponudom, kako sa uslovima tako Boga mi i novčano, i onda ako odbije možemo Vahi prigovarati. Ovako nisu ni pokušali, a prodaje se druga priča.
Ako čovjek traži određene uslove ima i pravo. Naravno da nije vodio reprezentacije koje su predvodnice slobodnog svijeta, ali je on kao trener imao slobodu i nije mu se miješalo u posao. Treba razgraničiti političko stanje u tim državama sa uslovima koje Vaha traži u svom radu kao trener.
Ako ti kažu ko ti moraju biti pomoćnici zar to nije već miješanje u posao? Hoće li Musa i Vahu savjetovati?
Otići sa pravom ponudom, kako sa uslovima tako Boga mi i novčano, i onda ako odbije možemo Vahi prigovarati. Ovako nisu ni pokušali, a prodaje se druga priča.
Ako čovjek traži određene uslove ima i pravo. Naravno da nije vodio reprezentacije koje su predvodnice slobodnog svijeta, ali je on kao trener imao slobodu i nije mu se miješalo u posao. Treba razgraničiti političko stanje u tim državama sa uslovima koje Vaha traži u svom radu kao trener.
Ako ti kažu ko ti moraju biti pomoćnici zar to nije već miješanje u posao? Hoće li Musa i Vahu savjetovati?
-
- Kontakt:
Pa platite malo više, imate veliku priliku za plasman.harden je napisao/la: ↑25 dec 2022, 21:01Brate selektor BiH ima 15-20k eura mjesecno, koliko je Bjelica imao u Osijeku, milion eura? To je isto ko da ja kazem da bih guzio Lidiju Bacic, sve je to lijepo al nema se para. Lik kandidat za klupu Poljske, o cemu pricamo...

Da se mene pita ja bih platioCipiripiblicblic je napisao/la: ↑25 dec 2022, 21:15Pa platite malo više, imate veliku priliku za plasman.![]()

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- BosniaBoston
- Kontakt:
I kad su imali lovu doveli su Bazdarevica
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- bavariapivo
- Kontakt:
Mislim da će biti neko, na koga niko računao nije...
-
- Kontakt:
Jbg kao da ne znaš kako to kod nas ide, nije problem platiti i dovesti dobrog selektora, problem jee što imaš ljude(nacionalisticki i politicki obojene) koji ne žele plasman i odgovara im ovakav status i 'korak napred nazad dva' ponekad se uzme koji milioncic kao sad od lige nacija redovno plata ide i neprijatelji ove zemlje i fudbala u ovoj zemlji prezadovoljni.Cipiripiblicblic je napisao/la: ↑25 dec 2022, 21:15Pa platite malo više, imate veliku priliku za plasman.![]()
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
Prema našim informacijama, jedan dio članova IO zagovara veliko ime iz “susjedstva” pa se tako razmišljalo o Slavenu Biliću, ali jasno je da bi NS BiH teško mogao ispuniti finansijske uslove koje bi zahtjevao trener Bilićevog kalibra. Naš izvor nam kaže da se prilikom analize stručnjaka iz regiona posebno u obzir uzelo jedno ime – Nenada Bjelice.
- Marsal
- Kontakt:
Nenad Bjelica je u Osijeku imao milion eura godišnje. Mislim da je totalno nerealan ali da bih dao guze da on bude selektor, dao bih.Zukanovic je napisao/la: ↑25 dec 2022, 22:24Prema našim informacijama, jedan dio članova IO zagovara veliko ime iz “susjedstva” pa se tako razmišljalo o Slavenu Biliću, ali jasno je da bi NS BiH teško mogao ispuniti finansijske uslove koje bi zahtjevao trener Bilićevog kalibra. Naš izvor nam kaže da se prilikom analize stručnjaka iz regiona posebno u obzir uzelo jedno ime – Nenada Bjelice.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
-
- Kontakt:
Teleća glava, senilni starac,tuta Bugarin koji li je sljedeći nadimak???
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
Dupli sport bukvalno kopira vijesti od prije 2 godine.
Neki dan za Tahirovica kako je imao susret s Dzekom u Rimu a to je bilo prije skoro 2 godine dok je Edin još uvijek bio član Rome.
Sada vrte staru priču o Bilicu, koji je nerealan ne samo zbog para, nego zbog činjenice da mu ide sasvim dobro u Championshipu.
Ali dobro, sve za klikove.
Do 29.12. tipujem još 20 novih opcija. Čekamo Krstajica, Muslina, Rajevca, Marinovica, onog Talijana, Dusanovog pomoćnika (ne moze mi naumpasti)...itd.
Vaha bi došao kada bi mu se ponudilo dovoljno novca. Nemam sumnje u to. Ili dobri bonusi ako ostvari rezultat.
Ko će se njemu miješati u posao?!
Pa nisu se ni Bazdarevicu miješali u posao.
Neki dan za Tahirovica kako je imao susret s Dzekom u Rimu a to je bilo prije skoro 2 godine dok je Edin još uvijek bio član Rome.
Sada vrte staru priču o Bilicu, koji je nerealan ne samo zbog para, nego zbog činjenice da mu ide sasvim dobro u Championshipu.
Ali dobro, sve za klikove.
Do 29.12. tipujem još 20 novih opcija. Čekamo Krstajica, Muslina, Rajevca, Marinovica, onog Talijana, Dusanovog pomoćnika (ne moze mi naumpasti)...itd.
Vaha bi došao kada bi mu se ponudilo dovoljno novca. Nemam sumnje u to. Ili dobri bonusi ako ostvari rezultat.
Ko će se njemu miješati u posao?!
Pa nisu se ni Bazdarevicu miješali u posao.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 25 dec 2022, 22:45, ukupno mijenjano 2 puta.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 15 gostiju.